E - smoke...

...
Αρκετά πλούσια παραγγελία φίλε BIOS για ατμιστή που υποτίθεται ότι ατμίζει σκέτη βάση, με υποψία αρώματος. Μου φαίνεται ότι σιγά σιγά, διολισθαίνεις προς τη δική μας μεριά, με τα υγρά-δυναμίτες! :BDGBGDB55:

Και τι έγινε τελικά με τη βάση από την Κύπρο, έκανες δοκιμή; ...

Θέλω να παίξω, περισσότερο. Αλλά όπως είπα και σε παλιότερο ποστ τελευταία, φοβάμαι οτι αν και θα έχω τα αρώματα, το γεγονός οτι δεν θα βάζω πολύ άρωμα μήπως κάνει την γεύση "κάπως"... Το φαινόμενο νερό-πορτοκαλάδα δηλαδή - ένα ποτήρι νερό το πίνεις ευχάριστα, ένα ποτήρι πορτοκαλάδα επίσης ευχάριστα, ένα ποτήρι νερό όμως, με 10% πορτοκαλάδα (ή κοκα κόλα κλπ), δεν πίνεται...
Κράτησα τα 6 μπουκαλάκια και έδωσα απο 2 στους γνωστούς μου - δεν μπορούσα να το αποφύγω.
Εκανα δοκιμή φτιάχνοντας 10ml 10άρας βάσης. Πολύ καλή την βρήκα. Δεν την δοκίμασα με αρώματα - θα το κάνω με τα υγρά της παραγγελίας πιο πάνω...

εντιτ

Υπάρχει καμμιά συνταγή που να γίνεται με κάποια απο τα υγρά της πιο πάνω παραγγελίας ? Οχι με 10-11 αρώματα όμως...:))

Last edited:
Re: Απάντηση: E - smoke...

Υπάρχει καμμιά συνταγή που να γίνεται με κάποια απο τα υγρά της πιο πάνω παραγγελίας ? Οχι με 10-11 αρώματα όμως...:))

Πλάκα κάνεις; :p
Κοίτα...
Εκτός από το γεγονός ότι πήρες koolada και τριασετίνη στα 30ml και θα έχουν να ατμίζουν και τα εγγόνια σου, εγώ βλέπω εύκολα συνταγές του στυλ (Mother's, Unicorn's, Father's Milf's) Milk, παγωτά με κρέμα μπανάνας, φράουλας, raspberry, whatever, πάνω σε βάφλες, χωνάκια κλπ, μία custard σε στυλ Grannies Vanilla Custard, Cookies (το Dark Arts δεν το γνωρίζω καθόλου όμως) κλπ.

Καλό είναι να τα βάλεις στο elr και να δεις τι συνταγές θα σου βγάλει.
Επίσης, καλό είναι να προσθέσεις (άσχετα που δεν έχεις) και τα ανάλογα additives που πρακτικά είναι ίδια με αυτά που έχεις.
Δηλαδή, έχεις Cotton Candy, θα βάλεις και το Circus και όποιο άλλο εμπορικό όνομα δίνουν οι εταιρίες στην αιθυλική μαλτόλη τους. ;)

Τα berries δεν τα ξέρω καθόλου γιατί δεν μου αρέσουν, αλλά σε μία ωρίτσα έχεις κρατήσει τα notes σου για όλα. :p
Να βρεις δεκάμελα μπουκαλάκια μόνο.

elr λες αυτό ?
http://e-liquid-recipes.com/

τα berries μ'αρέσουν πολύ σαν φρουτογεύσεις κι έχουν πολλές ποικιλίες (φρούτα δάσους)
Τριασετίνη λες το "smooth"?
Σημειώσεις, ναι, είναι βασικό.
Το dark arts Cookie, το πήρα γιατί δεν είχε σε TPA, ελπίζοντας να μοιάζει.

Με το Graham Crust ελπίζω να μην βγάλω γεύση Crustικό δραπανοκατσάβιδο... :)

Ναι.
Φτιάχνεις λογαριασμό, βάζεις τα αρωματάκια σου και σου βγάζει τι συνταγές μπορείς να βγάλεις.

τα berries μ'αρέσουν πολύ σαν φρουτογεύσεις κι έχουν πολλές ποικιλίες (φρούτα δάσους)

Λογικά θα κάνουν καλά ζευγαράκια μεταξύ τους ή/και με τη φράουλα.

Τριασετίνη λες το "smooth"?

Ναι. Αυτοί το λένε Smooth, άλλοι MTS, αλλά πρακτικά είναι τριασετίνη.
Τη χρησιμοποιείς για να "ισιώσεις" τις κορυφές στα υγρά σου, ειδικά αν παίζεις με μενθόλες ή αν έχουν offnotes.
Με σύνεση όμως για να μη σου κάνει τα υγρά σμπαράλια.

Σημειώσεις, ναι, είναι βασικό.
Το dark arts Cookie, το πήρα γιατί δεν είχε σε TPA, ελπίζοντας να μοιάζει.

Τα κλασικά cookies είναι της FA και της Inawera.
Η TPA νομίζω δεν έχει Cookie.
Από ότι λένε οι ίδιοι είναι δυνατό μεν, ουδέτερο δε.
Ένα single shot θα σε πείσει.

Με το Graham Crust ελπίζω να μην βγάλω γεύση Crustικό δραπανοκατσάβιδο... :)

Μμμμ... χονδρικά θυμίζει τα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου, αλλά όχι τόσο γλυκό.
Είναι σαν να έχεις πάρει τη βάση του cheesecake μόνο, χωρίς την κρέμα του. Δίνει κάποιους κρεμώδεις τόνους αλλά όχι αρκετούς για να σταθεί μόνο του.
Εκεί το μπουστάρεις με τις κρέμες σου.

A! ΒΤW, τσίμπα μία ζυγαριά ακριβείας που να ζυγίζει από 0,01 γραμμάρια.
Πάνε κάπου στα 10 και θα σου λύσει τα χέρια.

Είναι τόσο χρήσιμη αν δουλεύω με όγκο κι όχι με βάρος ? Μέχρι τώρα με ml υπολογίζω τις ποσότητες...

Πίστεψέ με, την πρώτη φορά που θα στήσεις με ζυγαριά θα αναρωτιέσαι γιατί παιδευόσουν τόσο καιρό. :smile:

Κράτησα τα 6 μπουκαλάκια και έδωσα απο 2 στους γνωστούς μου - δεν μπορούσα να το αποφύγω.
Εκανα δοκιμή φτιάχνοντας 10ml 10άρας βάσης. Πολύ καλή την βρήκα. Δεν την δοκίμασα με αρώματα - θα το κάνω με τα υγρά της παραγγελίας πιο πάνω...

Πάλι καλά να λες που κατάφερες να κρατήσεις και τα έξι μπουκαλάκια, υποτίθεται ότι είχες ψωνίσει για φίλους και ότι αν δεν σου καθόταν καλά η βάση θα τους έδινες όλη, έτσι δεν είναι;

Να υποθέσω από το σχόλιό σου, ότι δεν μπορούσες να αντιληφθείς διαφορά ούτε στο χτύπημα στο λαιμό, σε σχέση π.χ. με την Pink Mule, άρα φαίνεται ότι η βάση τηρεί και την προδιαγραφή των 100mg;

Τα ακούς φίλτατε Τζιμίσκουλα, που καθόμασταν και τα σκάγαμε κανονικά στην Pink Mule τόσο καιρό; :flipout: Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά βρε παιδιά, τη βάση την έχουν δοκιμάσει δεκάδες μέλη από το vaping.gr και τη βρήκαν όλοι πολύ καλή.

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να δούμε αν η βάση τηρεί και τη προδιαγραφή στη VG που δίνει, γιατί στην ποσότητα δεν κλέβει, το κάθε μπουκάλι περιέχει όντως 100ml. Εμένα που υποτίθεται ότι είναι 100%VG, πρέπει να ζυγίζουν τα 100ml 124 γραμμάρια καθαρό βάρος, σωστά;

Ρε παιδιά, σοβαρά τωρα, νιώθετε άνετα να την ατμίζετε με αυτό το χρώμα που έχει; Δε λέω ότι είναι καλή η pink mule, αλλά τουλάχιστον όπως και οι περισσότερες είναι άχρωμη!

Πάλι καλά να λες που κατάφερες να κρατήσεις και τα έξι μπουκαλάκια, υποτίθεται ότι είχες ψωνίσει για φίλους και ότι αν δεν σου καθόταν καλά η βάση θα τους έδινες όλη, έτσι δεν είναι;

Να υποθέσω από το σχόλιό σου, ότι δεν μπορούσες να αντιληφθείς διαφορά ούτε στο χτύπημα στο λαιμό, σε σχέση π.χ. με την Pink Mule, άρα φαίνεται ότι η βάση τηρεί και την προδιαγραφή των 100mg;

Τα ακούς φίλτατε Τζιμίσκουλα, που καθόμασταν και τα σκάγαμε κανονικά στην Pink Mule τόσο καιρό; :flipout: Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά βρε παιδιά, τη βάση την έχουν δοκιμάσει δεκάδες μέλη από το vaping.gr και τη βρήκαν όλοι πολύ καλή.

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να δούμε αν η βάση τηρεί και τη προδιαγραφή στη VG που δίνει, γιατί στην ποσότητα δεν κλέβει, το κάθε μπουκάλι περιέχει όντως 100ml. Εμένα που υποτίθεται ότι είναι 100%VG, πρέπει να ζυγίζουν τα 100ml 124 γραμμάρια καθαρό βάρος, σωστά;

E, ναι, το ένστικτο αυτοσυντήρησης επικράτησε... Καλύτερα να ζοριστούν αυτοί αργότερα απο έλλειψη νικοτινούχας, παρά εγώ... :)))
Δεν έχω χρησιμοποιήσει pink mule για να τις συγκρίνω άμεσα, αλλά την συγκρίνω με την 100άρα που χρησιμοποιούσα 2 χρόνια τώρα, της e-cig. Δεν βρήκα διαφορά πέρα απο το οτι οτι το δείγμα που δοκίμασα το είχα κάνει 10άρι αντι για 14άρι που ατμίζω κανονικά - και φυσιολογικά είχε μικρότερο χτύπημα. Αυτό που έψαχνα, ήταν να δω αν υπήρχε κάτι στην γεύση και δεν βρήκα τίποτα.
Κάθε μπουκαλάκι, μόλις το ανοίξεις είναι σφραγισμένο με αυτό το αλουμινένιο φιλμ που έχουν πολλά συσκευασμένα υγρά - δεν θυμάμαι πως το λένε.
Το βάρος, ναι, τα 100ml ανέρωτη vg πρέπει να ζυγίσουν 124gr.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ρε παιδιά, σοβαρά τωρα, νιώθετε άνετα να την ατμίζετε με αυτό το χρώμα που έχει; Δε λέω ότι είναι καλή η pink mule, αλλά τουλάχιστον όπως και οι περισσότερες είναι άχρωμη!

Μια χαρά είναι το χρώμα. Οι φωτογραφίες το αδικούν. Ενδιαφέρον θα είχε, στο ίδιο μπουκαλάκι να βάλει κάποιος 100άρα pink mule να δούμε πως φαίνεται - 100άρα όμως...

Πρακτικά θα πρέπει να υπολογίσεις και το ειδικό βάρος της νικοτίνης.
Ένας εύκολος τρόπος που μπορείς να καταλάβεις με το μάτι αν είναι 100% VG είναι η πυκνότητά της.
Θα πρέπει στην ίδια θερμοκρασία, και τα δύο υγρά να έχουν το ίδιο ιξώδες.
Αν κάποιο σου φαίνεται πιο νερουλό, κλέβει.

Μπορείς να του κατεβάσεις και τη θερμοκρασία για να είσαι πιο σίγουρος.
Βάλε τα στο ψυγείο για λίγο και τα δύο και παρατήρησε αν έχουν το ίδιο ιξώδες.
Έτσι θα πιάσεις τον μπαγάσα. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

α. Πρακτικά θα πρέπει να υπολογίσεις και το ειδικό βάρος της νικοτίνης.

β. Έτσι θα πιάσεις τον μπαγάσα. :p

α. Πολύ σωστός, πάμε λοιπόν με νούμερα, που ως γνωστόν, λένε πάντα την αλήθεια. Ο Κύπριος ισχυρίζεται ότι μας πουλάει μπουκάλια των 100ml, 100% VG, στα 100mg νικοτίνη, άρα 10% νικοτίνη. Άρα λοιπόν, το καθαρό βάρος του υγρού του πρέπει να είναι: 90 x 1,24 + 10 x 1 ίσον 121,6 γραμμάρια, σωστά;

Πρώτη φωτό, σφραγισμένο μπουκάλι του Κύπριου, βάρος 138 γραμμάρια.

Cuprus_weight_1_zpsov4ez4p7.jpg

Δεύτερη φωτό, άδειο μπουκαλάκι του Κύπριου, βάρος 17 γραμμάρια.

Cuprus_weight_2_zpsn8wb3lgu.jpg

Έχουμε λοιπόν Μιχαλιό μου, 138 - 17 ίσον 121 γραμμάρια καθαρό βάρος, δηλαδή με ακρίβεια ουσιαστικά στο γραμμάριο, η βάση από την Κύπρο σύμφωνα με τη ζυγαριά μου, τηρεί όλες τις προδιαγραφές τις οποίες υποστηρίζει ότι έχει.

β. Εξήγησέ μου τώρα Μιχαλιό μου, πώς γίνεται με την ίδια ζυγαριά η μωβ Pink Mule στα 6mg νικοτίνη, να ζυγίζει 8-9 γραμμάρια λιγότερο από ότι πρέπει, και άρα να είναι εκτός προδιαγραφών. Δηλαδή έχουμε εδώ δύο κατασκευαστές, έναν παντελώς άγνωστο από την Κύπρο, που πουλάει το προϊόν του πολύ φτηνότερα και που τηρεί όμως τις προδιαγραφές μέχρι κεραίας, και έναν πασίγνωστο, την Pink Mule που πουλάει πανάκριβα τις βάσεις της, και παράλληλα είναι και εκτός προδιαγραφών! :flipout:

Να με συγχωρείς Μιχαλιό μου, αλλά μου φαίνεται ότι τον έχουμε πιάσει ήδη τον μπαγάσα... :BDGBGDB55:

Η pink mule είναι πιο ελαφριά, γιατί έχουν αφαιρέσει το χρώμα... :))

Κάνε και μία μετάγγιση την Pink Mule στο μπουκάλι του Κύπριου να δεις αν είναι όντως 100ml.
Εγώ πάντως πάλι κόκκινη τη βλέπω στις φωτογραφίες :flipout:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Κάνε και μία μετάγγιση την Pink Mule στο μπουκάλι του Κύπριου να δεις αν είναι όντως 100ml.
Εγώ πάντως πάλι κόκκινη τη βλέπω στις φωτογραφίες :flipout:

Δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό Μιχαλιό μου, γιατί το έχω κάνει ήδη με τη σύριγα των 10ml. Ο Κύπριος τηρεί με ευλάβεια τις προδιαγραφές, και τα μπουκάλια του περιέχουν ακριβώς 100ml...

UPDATE: Και για να τα λέμε όλα, το πρόβλημα φαίνεται να είναι πολύ εντονότερο στις μωβ Pink Mule, γιατί στις πράσινες Pink Mule που έχω επίσης στα 6mg νικοτίνη, το καθαρό βάρος φαίνεται να είναι μόλις στα 1-2 γραμμάρια λιγότερο από αυτό που πρέπει.

Έχουμε δηλαδή στις πράσινες Pink Mule: 50 x 1,24 + 50 = 112 γραμμάρια καθαρό βάρος + 27 γραμμάρια βάρος μπουκαλιού = 139 γραμμάρια συνολικό βάρος, ενώ στη ζυγαριά βλέπω 137 γραμμάρια, δηλαδή 2 γραμμάρια λιγότερο από αυτό που πρέπει...

Last edited:
Καλά, τα 1-2 γραμμάρια μπορεί να είναι η νικοτίνη.
Δεν είναι 100% η vg σου.
Επίσης μου φαίνεται περίεργο του Κύπριου που πέφτει τόσο μέσα.
Κάτι το 0.5% που δεν είναι vg, κάτι η νικοτίνη, κάποια γραμμάρια θα τα έχανε.
Έστω 2-3 γραμμάρια