Τεγκονικ συμπηρωσα στο επομενο ποστ μου την σκεψη μου.
Αναλωνομαστε στο τι ειναι καθαροαιμο ή ημιαιμο και χανουμε το δασος. Δεν θα επρεπε ΚΑΝ να συζηταμε αν θα περναει το βαμβακι ή το mod.
Ειναι βλαβερο, καταστρεπτικο, ελλειψη ερευνων, αλλες τοσες ψευτοκατασκευασμενες, χρησιμοποιειται για να ατμιζεις κρακ. ?
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ καθολικα παντου για να τηρησεις τα προσχηματα. (της υγειας μου)
Με το να βαζεις τη νικοτινη σε τιμες χρυσοσκονης και να απαγορευεις την εισαγωγη hardware ΜΟΝΟ στον πολιτη αλλα οχι στα καταστηματα με συγχωρεις αλλα αυτο δεν εχει να κανει ΚΑΝ με την υγεια. Και καποιον ισχυρισμο ΓΙΑΤΙ το κανουν αυτο εγω δεν ακουσα. Μονο οτι απαγορευεται, λιστες κλπ φουμαρα.
Μια εξηγηση ΓΙΑΤΙ απαγορευσαν το hardware απ εξω εδωσαν. ? Γιατι εγω δεν ακουσα κατι.
Bios
Ατμιζω καποια χρονια. Εκεινη την εποχη δυο ηταν οι βασικες κατηγοριες ανθρωπων που στραφηκαν στο HT. (Ελλαδα τουλαχιστον)
Για εναν φθηνοτερο τροπο καπνισματος και για μια καλυτερευση της υγειας.
Ειτε ανηκες στην μια, ειτε στην αλλη κατηγορια βεβαια, απολαμβανες και τα δυο.
Σημερα που μιλαμε, μπορει να ατμιζουν νεαρες ηλικιες και για μοδα ως hype κλπ.
Ομως θεωρω οτι ειναι πολλοι αυτοι που ατμιζαν επειδη ηταν αρκετα φθηνοτερο.
Αυτοι λοιπον σημερα ετσι οπως εγιναν τα πραγματα (που δεν ηταν ο κυριος λογος η υγεια τους ως αφορμη) θα ξαναγυρισουν στο κανονικο τσιγαρο (δυστυχως) και πιθανολογω στα χυμα ή και λαθραια καπνα για θεμα κοστους.
Για αυτη την κατηγορια τοποθετηθηκα.
Καποιοι ισως τα κοψουν ολα, καποιοι καβατζαρισαν νικοτινη για 10 χρονια καποιοι αλλοι θα συνεχισουν να ατμιζουν αγοραζοντας ακριβα απο ελλαδα, οκ
Αυτο που εγινε, ολοι ξερουμε οτι εγινε μονο και μονο για εισπρακτικους λογους και για στηριξη στις βιομηχανιες καπνου.
Και αφου φτασαμε εδω στο επιθυμητο ΤΟΥΣ αποτελεσμα....σιγα μην φτιαξουν λιστες εξαιρεσεως, παραθυρακια, οπισθοχωρησεις κλπ.
Τα εκαναν ολα οπως ηθελαν και δεν ανοιξε και μυτη. Το ηξεραν αλλωστε. Για νικοτινη και εθισμο μιλαμε και οχι για ψωμι/επιβιωση.
Και μοιαζει λογικη η μη αντιδραση του κοσμου γενικα. ΑΝ ομως βαλουμε στην εξισωση τον παραγοντα ΥΓΕΙΑ, τοτε θα επρεπε ολοι οι ατμιστες να τους ειχαν παρει στο κυνηγι και να υπηρχε πολυ μεγαλυτερος ξεσηκωμος.
Οχι οτι ως γκρουπ θα ειναι και τεραστιος αριθμος, ουτε περιμενα καμια πορεια στο συνταγμα.
Βλεπεις, η μονη αντιδραση ειναι μονο απο τους ατμιστες. Τους καπνιστες, μη καπνιστες, καταστηματα Η.Τ. δεν τους νοιαζει.
Οποτε δεν περιμενω καμια γιγαντια αντιδραση/διαμαρτυρια. Απλα συζητησεις σε φορουμ.
Αλλα τωρα τι συζηταμε. ? Ολα εγιναν νομος, διαταξεις κλπ
Οποτε δεν συμφωνω οτι δεν πετυχαν τιποτα.
Απο τη δικη μου σκοπια πετυχαν ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που ηθελαν.
Μεγαλος αριθμος θα φυγει απο το H.T. τσιγαρο λογω ακριβειας.
Ενα μερος θα συνεχισει με αγορες απο Ελλαδα και θα αρμεγονται αν συνεχισουν και ενα αλλο μερος θα ξανα δωσει λεφτα στις καπνοβιομηχανιες.
Και ετσι οπως στηθηκε να απαγορευεται χωρις να απαγορευεται (αγοραζοντας ακριβα απο ελλαδα) ηταν ενας εξυπνος τροπος να αφησουν λιγο τη χυτρα ανοιχτη για να μην εκραγει απο το αδικο της καταστασης. (Για αυτον που ατμιζει για την υγεια του ανεξαρτητως κοστους)