E - smoke...

Με 3άρη πυρήνα θα έπρεπε να βγαίνει περισσότερα Ω από ότι με 2.5άρη.
Πως το κατάφερες αυτό; :D

Νομίζω, μιας και τελευταία δεν βλέπω καλά κοντά, οτι είχα ακριβώς τον ίδιο αριθμό σπειρών.
Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.
Το θέμα είναι οτι χωρίς βραχυκυκλώματα κλπ έχω αντίσταση στα 0,7Ω και μου ταίριαξε μια χαρά.

Με ίδιο αριθμό σπειρών, έχεις σίγουρα μεγαλύτερη αντίσταση στον 3άρη πυρήνα.
Αφού χρησιμοποιείς μεγαλύτερο μήκος σύρματος. :smile:

Χθες που έπιασα να στήσω αντίσταση σε θυμήθηκα γιατί έχεις δίκιο σε αυτό που λες.

Ε αυτό που διαπίστωσα -γι ακόμα μια φορά- είναι οτι κοντά δεν βλέπω την τύφλα μου.
Πάω σχεδόν στα τυφλά και βγάζω άκρη απο τα Ω.

Οπότε χθες με 2,5 πυρήνα και 26ga σύρμα έβγαλα 0.9 αντίσταση.
Σπείρες? Δεεεεεν ξέρω. :BDGBGDB55:

Όχι γιατί κάνω ανοιχτές σπείρες .
Κι ο τρόπος που το κάνω είναι να γυρίζω το σύρμα περίπου 10 φορές, να τραβάω τις άκρες για να ανοίγουν οι σπείρες, να ξαναπατάω για να σφίξουν αλλά χωρίς να είναι τελείως κολλημένες και μετά να ξετυλίγω απο τις άκρες τραβώντας το σύρμα μέχρι να φτάσω στο σημείο που θέλω. (το είδα σε ένα βίντεο και μου άρεσε ο τρόπος και τον ακολουθώ)
Το σημείο που θέλω όμως γίνεται με το μάτι καθότι κοντά δεν βλέπω όπως έχουμε πει οπότε υπολογίζω στο περίπου τι κάνω.

Και γιατί δεν βάζεις γυαλιά; :hmmmm:
Εγώ παρόλο που δεν εχω θέμα, όταν στρίβω αντίσταση, φοράω τα γυαλιά της συζύγου ( για 1 βαθμό νομίζω) και ειναι σαν μεγεθυντικός φακός. Δεν κοιτάζω αλλού βέβαια, ζαλίζομαι, αλλά για το βίδωμα και το φτιάξιμο της αντίστασης, τα κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Γιατί μετά θα συνηθίσει το μάτι να βλέπει κοντά με γυαλιά και καλό θα είναι όσο μπορώ να το αποφύγω είπε ο ντόκτορ.

Οπότε όποτε θέλω πχ να διαβάσω κάτι με μικρά γράμματα γίνομαι τιραμόλας.

επειδη ειμαι λιγο πριν φυγει απο το παραθυρο..
Hastur..
3αρι πυρηνα,26αρι συρμα 1,1 αντισταση.
ολα καλα απο εχθες το απογευμα μεχρι σημερα στα 12watt.
παω να το τσιμπησω στα 12,5 και αρχιζει και βγαζει καψιλα...σαν να εκαψε αντισταση..
το ιδιο μου εκανε με την προηγουμενη αντισταση και ειπα ετυχε..
σημερα παλι τα ιδια..
και οι 2 αντιστασεις 2 ημερων..

το φυτιλι κοιτα, αλλαξε βαμβακι, και φροντισε να πηγαινει μεχρι εκει που λεει ο κατασκευαστης. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο βιντεο με οδηγιες στο Youtube (ΔΕΝ εχω το συγκεκριμενο ατμοποιητη)

Ρε συ Μήτσε ανέβασε καμια φωτο με το στήσιμο που κάνεις μήπως σε βοηθήσει κάποιος που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω.

το φυτιλι κοιτα, αλλαξε βαμβακι, και φροντισε να πηγαινει μεχρι εκει που λεει ο κατασκευαστης. Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο βιντεο με οδηγιες στο Youtube (ΔΕΝ εχω το συγκεκριμενο ατμοποιητη)

βαση αυτου παω μεχρι 16 watt.
αρα το 12,5 ειναι πολυ χαμηλο ωστε να καψει αντισταση.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ρε συ Μήτσε ανέβασε καμια φωτο με το στήσιμο που κάνεις μήπως σε βοηθήσει κάποιος που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω.

να ανεβασω ρε φιλε..

αυτες ειναι με αραιο το συρμα.
αυτες που καηκαν(?)ειναι κολλητες βολτες με το ματζαφλαρι.

1.jpg3.jpg2.jpg

Μηπως κανει καποιο hotspot? Οταν βαζεις πανω την αντισταση χωρις το βαμβακι, πατας το κουμπι να δεις αν το πυρωμα ξεκινα απο το κεντρο προς τα ακρα? Συνηθως αναβει σε ενα σημειο η αντισταση και χρειαζεται ενα αλαφρυ περασμα με το κατσαβιδι απαλα, ωστε μετα απο 2-3 προσπαθειες να πυρωσει σωστα.

Δεν ξερω αν το περιγραφω σωστα, αλλα το κάνεις αυτο?

Μηπως κανει καποιο hotspot? Οταν βαζεις πανω την αντισταση χωρις το βαμβακι, πατας το κουμπι να δεις αν το πυρωμα ξεκινα απο το κεντρο προς τα ακρα? Συνηθως αναβει σε ενα σημειο η αντισταση και χρειαζεται ενα αλαφρυ περασμα με το κατσαβιδι απαλα, ωστε μετα απο 2-3 προσπαθειες να πυρωσει σωστα.

Δεν ξερω αν το περιγραφω σωστα, αλλα το κάνεις αυτο?

πυρωνω την αντισταση σε πολυ χαμηλα βατ,2-3 φορες μεχρι να πυρωσει ολο το σπειρωμα.
αυτες που εβγαλαν καψιλα,ηταν φτιαγμενες στο στριφτιρι και το σπειρωμα ηταν κολλητο.
ηταν η πρωτη φορα που εκανα τοσο κολλητα σπειρωματα και δεν ξερω εαν φταιει αυτο.

Δοκιμασε να την πυρωσεις (χωρις βαμβακι) στα βαττ που ατμιζεις, 'παιζοντας' με το κατσαβιδι απο πανω (οταν αφηνεις το κουμπι, μην γινει βραχυκυκλωμα). Μετα απο 2-3 περασματα, θα πρεπει να πυρωνει ομοιόμορφα. Μετα, βαλε βαμβακι και δοκιμασε. Αν ειναι hot spot, οπως υποπτευομαι, ισως στρωσει

Δοκιμασε να την πυρωσεις (χωρις βαμβακι) στα βαττ που ατμιζεις, 'παιζοντας' με το κατσαβιδι απο πανω (οταν αφηνεις το κουμπι, μην γινει βραχυκυκλωμα). Μετα απο 2-3 περασματα, θα πρεπει να πυρωνει ομοιόμορφα. Μετα, βαλε βαμβακι και δοκιμασε. Αν ειναι hot spot, οπως υποπτευομαι, ισως στρωσει

θα το δοκιμασω στο επομενο στησιμο γιατι τωρα εφτιαξα αλλη στα ιδια προτυπα αλλα μανιουαλ και πιο αραιη.
δεν ξερω το κατα ποσο τυχαιο,το οτι μου το εκανε σε σπειρωμα χωρις κενα.