E - smoke...

Χθες το βράδυ παρήγγειλα υγρά, ατμοποιητές και μερικά ακόμα μικρό πραγματάκια!

από υγρά πήρα της εταιρείας Flavour Art:

> Maxx Blend, 20ml, 6mg
> Espresso, 20ml, 6mg
> Τιραμισού, 10ml, 6mg

και από ατμοποιητές:

> Clearomizer CE2, 3ml, 3 τεμ.
> Clearomizer CE3, 5ml, 2 τεμ.

clearomizer.jpg

την έπαθα :mad: !!! η ατμοποιητές ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την παραπάνω φωτο όπως και με την περιγραφή στο site τους! :tdown: :tdown:

img0350ro.jpg

img0355ht.jpg

Ρωταμε ολοι (και εγω επισης) ποσα ml υγρου πρεπει να ατμιζουμε σε σχεση με την νικοτινη που ειχαν τα τσιγαρα.
Οταν καναμε το υπολογισμο, αυτο που πηραμε σαν ενδειξη, ειναι ποσα mg νικοτινης εχει ενα τσιγαρο κανονικο (το αναγραφει στο πακετο.

Ειμαστε σιγουροι οτι υπολογισαμε σωστα. ?

Για παραδειγμα εγω εκανα τον υπολογισμο με την υποθεση οτι το καθε τσιγαρο μου ειχε 0.8 mg νικοτινης.
Διαβαστε ομως παρακατω.

Κατά το κάπνισμα αναπτύσσεται θερμοκρασία 650-700 οC στο κύριο ρεύμα του καπνού (mainstream smoke) του τσιγάρου που εξατμίζει την νικοτίνη και κατακαίει το μεγαλύτερο ποσοστό της. Το "μέσο" τσιγάρο περιέχει 8-9 mg νικοτίνης, από τα οποία ο καπνιστής εισπνέει περίπου 1 mg.

Πηγη: http://www.chem.uoa.gr/chemicals/chem_nicotine.htm

Με λιγα λογια, κατα προσεγγιση ξερουμε ποση νικοτινη παιρναμε με τα τσιγαρα, το ιδιο και με το ηλεκτρονικο.

Suzakias, κατα προσεγγιση παντα: 7Χ11=77/0,8=96/20= 4,8 ΠΑΚΕΤΑ. Με την υποθεση οτι τα τσιγαρα σου ειχαν 0.8 νικ.
Εδω τωρα θα αρχισουμε να μιλαμε για τον τροπο αφομοιωσης νικοτινης απο το ΗΤ, υπολογισμο διαρροων, κλπ κλπ.

Καλυτερα θα ηταν να δοκιμασεις οσο πιο μικρη δοση νικοτινης αντεχεις, ωστε να σε καλυπτει το throat hit.

warewolf73 με μαμησες τωρε ρε εσυ..........................:bigcry: παω να παρω 0mg.......

Εγω φταιω ή εσυ.? Παρε καλυτερα καλαμακι του φραπε να ρουφας. (φραποmizer) Γλυτωνεις και τους ατμοποιητες.

Παντως τωρα χωρις πλακα, επειδη δεν ξερω αν ατμιζεις τοσο πολυ επειδη χρειαζεσαι τη νικοτινη, ή εχεις αναγκη να κανεις απλα τζουρες για να κανεις εισπνοες-εκπνοες, ή εχεις καποια καλη γευση που εχεις κολλησει μαζι της.

Αν απλα εχεις την αναγκη απλα να ρουφας για να προσομοιωνεις τον καπνο κλπ, θα ελεγα να παρεις ενα υγρο 0-3 mg νικ. με γευση της αρεσκειας σου, αλλα να εχεις και ενα υγρο με πιο πολλα mg για να εχεις δυνατοτερο throat hit (και για να παιρνεις φυσικα την απαραιτητη νικοτινη) και να ατμιζεις και απο τα δυο.

Εγω προσωπικα αυτο θα κανω οταν θα τελειωσουν τα 18αρια tribeca. Απλα δεν ξερω αν η μηδενικη (σε αλλη μαρκα η halo δεν βγαζει) θα δινει καποιο χτυπημα σε γευση μεντας. Η' θα παω σε 3-6mg για τις πιο πολλες ωρες, και θα εχω και ενα 12-18 για τις...δυσκολες ωρες.

Last edited:
Δεν θυμαμαι ποσο καιρο εχω κοψει το τσιγαρο, θα κοντευω μηνα.
Αυτο ομως που παρατηρω, ειναι οτι δεν εχω (ακομη) καμια βελτιωση οσον αφορα το βαρος στο στηθος. Καποιο λενε οτι μετα απο 1-1.5 μηνα αρχιζει να υποχωρει.
Εμενα ομως ειναι το ιδιο χωρις καθολου μειωση. Εγω το ειχα παρακανει ή και σε εσας παραμενει αυτο το βαρος στο στηθος. ?

Περι αυτου ας αναφερουν ατμιστες κοντα στο μηνα, ή και παλαιοτεροι να μας πουν αν (και πότε) αρχισε να φευγει το τουβλο απο το στηθος.

Εγω φταιω ή εσυ.? Παρε καλυτερα καλαμακι του φραπε να ρουφας. (φραποmizer) Γλυτωνεις και τους ατμοποιητες.

Παντως τωρα χωρις πλακα, επειδη δεν ξερω αν ατμιζεις τοσο πολυ επειδη χρειαζεσαι τη νικοτινη, ή εχεις αναγκη να κανεις απλα τζουρες για να κανεις εισπνοες-εκπνοες, ή εχεις καποια καλη γευση που εχεις κολλησει μαζι της.

Αν απλα εχεις την αναγκη απλα να ρουφας για να προσομοιωνεις τον καπνο κλπ, θα ελεγα να παρεις ενα υγρο 0-3 mg νικ. με γευση της αρεσκειας σου, αλλα να εχεις και ενα υγρο με πιο πολλα mg για να εχεις δυνατοτερο throat hit (και για να παιρνεις φυσικα την απαραιτητη νικοτινη) και να ατμιζεις και απο τα δυο.

Εγω προσωπικα αυτο θα κανω οταν θα τελειωσουν τα 18αρια tribeca. Απλα δεν ξερω αν η μηδενικη (σε αλλη μαρκα η halo δεν βγαζει) θα δινει καποιο χτυπημα σε γευση μεντας. Η' θα παω σε 3-6mg για τις πιο πολλες ωρες, και θα εχω και ενα 12-18 για τις...δυσκολες ωρες.

αχααχααχ το λοιπον ηρθε η ωρα να αρχισουμε να κανουμε δικα μας υγρα.. Υλικα Βαση Νικοτινης, Βαση σκετη (PG η VG) απο που μπορουμε να τα αγορασουμε αυτα τα υλικα για να κανουμε το δικο μας υγρο?

Παιδιά, εγω το Elips το παρατάω.Ακόμη ένας καινούργιος ατμοποιητής μέσα σε 4-5 ημέρες, ο τρίτος κατά σειρά απεβίωσε, συν του ότι μου έχει σπάσει τα νεύρα με τις διαροές.
Το πρόβλημα είναι ότι εδω κάτω υπάρχουν 2 καταστήματα μόνο με Ovale και επειδή δεν λέει κάθε λίγο και λιγάκι να αγοράζω ανταλακτικά μέ courier είμαι αναγκασμένος να ξαναπάρω Ovale ht μιά που έχω δίπλα μου ότι θελήσω απο αυτά.
Βαδίζω προς το καινούργιο Ego-C, γιά το οποίο μόνο καλά διαβάζω.
Γιά πείτε απόψεις όσοι το έχετε...

αχααχααχ το λοιπον ηρθε η ωρα να αρχισουμε να κανουμε δικα μας υγρα.. Υλικα Βαση Νικοτινης, Βαση σκετη (PG η VG) απο που μπορουμε να τα αγορασουμε αυτα τα υλικα για να κανουμε το δικο μας υγρο?

Ειναι το επομενο βημα για οποιον θελει να ασχοληθει ωστε απο τη μια να μειωσει ισως το κοστος και απο την αλλη να δημιουργησει γευσεις που θα του ταιριαζουν απολυτα. Θελει προσοχη ομως, ωστε να βρεις τα σωστα απο αποψη ποιοτητας υλικα. Πριν πειραματιστεις, θελει αρκετο διαβασμα.

Για παραδειγμα: επικινδυνα υγρα...http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,4057.0.html

Θα αρχιζα να ψαχνω και εγω για DIY υγρα, αλλα εχω προθεση μελλοντικα να μειωσω δραστικα τη νικοτινη, ωστε να σταματησω και το ΗΤ.
Για οποιον ομως το ΗΤ ειναι ενας εναλλακτικος τροπος καπνισματος που δεν εχει προθεση να το σταματησει, αξιζει να ασχοληθει αν εχει ορεξη.

Last edited:
Re: Απάντηση: E - smoke...

βρε εγω θα κανω vg απο πατσα και θα το δειτε, μην βαλω κατι στο ποντιακο μου κεφαλι!!!!

Καλα, ας μπορουσαμε να εχουμε ιχνη ζαχαρης μεσα στον ατμοποιητη, και θα εβλεπες τι θα εριχνα μεσα.
Θα δοκιμαζα οτι γλυκο ποτο,(baileys,disaronno και γενικοτερα οτι υγρο υπηρχε μεσα στο σπιτι. :smash:
Ακομα και ζουμια απο φαγητα.(πατσα, χοιρινο με σελινο, κλπ) Το ...ξεφτιλισα. ? :BDGBGDB55:

Εγω πάντως εχω βολευτει με τα υγρα απο mystique της nobacco.
κανουν 10 ευρω τα 20ml και μεχρι στιγμης 3 γευσεις απο αυτες τις καπνιζω πολυ ευκολα.
Golden margy
Valuto
και σημερα δοκιμασα το cosi.

Αυτο που απερριψα ηταν το pregio.
Αηδια στην 1η τζουρα.
Γευση νοσοκομειου με κερασι.

Εγω πάντως εχω βολευτει με τα υγρα απο mystique της nobacco.
κανουν 10 ευρω τα 20ml και μεχρι στιγμης 3 γευσεις απο αυτες τις καπνιζω πολυ ευκολα.
Golden margy
Valuto
και σημερα δοκιμασα το cosi.

Λεγεται οτι το Golden margy ειναι καλο. Μια περιγραφη της γευσης/αρωματος θα βοηθουσε και εμας που δεν το εχουμε δοκιμασει. (ελπιζω υστερα απο μερικα tank ατμισμα, να μην αφηνει καμια πικριλα/καψιμο στη γλωσσα.)

Σουζάκια... Το στέλθ που περιμένεις είναι πλαγκ εντ πλει;
Γιατί διαβάζω τόσα πολλά για τις μόντες και τις ρυθμίσεις και να το φέρεις στα μέτρα σου και να κάνεις και να ράνεις που:
Α) Ζαλίστικα!
Β) Με αποτρέπει ακόμα και από το να σκεφτώ την αγορά του...

Τί παίζει τελικά; Μπορείς έστω περιληπτικά να γράψεις κάποια πραγματάκια;

Re: Απάντηση: E - smoke...

Παιδιά, εγω το Elips το παρατάω.Ακόμη ένας καινούργιος ατμοποιητής μέσα σε 4-5 ημέρες, ο τρίτος κατά σειρά απεβίωσε, συν του ότι μου έχει σπάσει τα νεύρα με τις διαροές.
Το πρόβλημα είναι ότι εδω κάτω υπάρχουν 2 καταστήματα μόνο με Ovale και επειδή δεν λέει κάθε λίγο και λιγάκι να αγοράζω ανταλακτικά μέ courier είμαι αναγκασμένος να ξαναπάρω Ovale ht μιά που έχω δίπλα μου ότι θελήσω απο αυτά.
Βαδίζω προς το καινούργιο Ego-C, γιά το οποίο μόνο καλά διαβάζω.
Γιά πείτε απόψεις όσοι το έχετε...

Γιαννη,μια απο τα ιδια.Το σκυλομετανοιωσα που το πηρα.Θα τη βγαλω τωρα με αυτο και καποια στιγμη θα παω κ εγ σε ego-c,ενημερωνε μας.