E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ερωτήσεις...
1. Τί είναι τα ντουαλ κοιλς;

Μόνο σε αυτή μπορώ να σου απαντήσω...
Είναι ατμοποιητές που έχουν μέσα, παράλληλα, δύο αντιστάσεις.
Έτσι, πρακτικά έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια αντίστασης, ενώ παράλληλα και χαμηλότερη αντίσταση (LR).
Από τη στιγμή που η τάση είναι ίδια, η αντίσταση μικρότερη, το ρεύμα που περνάει από τις αντιστάσεις είναι υψηλότερο, ζεσταίνονται περισσότερο και ατμίζουν περισσότερο υγρό.
Σαν μείον έχουν το ότι καίγονται πολύ ευκολότερα γιατί το φιτίλι πρέπει να δίνει περισσότερη ποσότητα υγρού και αν αποτύχει... κάηκε.

Και τοτε το συνειδητοποιησα. Το τριβεca ειχε παλι αυτη την απιστευτη γευση οπως παλια.
Παρα πολυ ευγευστο λες και ετρωγα ζαχαρουχο γαλα. Ολο το στομα ειχε λιγωθει λεμε.
Και υστερα απο λιγες τζουρες, επηλθε μια τελεια γευση μαλλιου γριας, που ευωδιαζε κι ολας στο χωρο.
Το χτυπημα και το ντουμανι σε κανονικα επιπεδα και ολα ηταν τελεια ισορροπημενα σαν γευση. Παραδεισος.

Εσένα σε τρώει το κεφάλι σου να πάω να το δοκιμάσω πάλι βραδιάτικα!
Και μετά να ξαναμπώ στο forum, και να αρχίσω να σιχτιρίζω πάλι! :HTEHETH63:

Βαδίζω προς το καινούργιο Ego-C, γιά το οποίο μόνο καλά διαβάζω.
Γιά πείτε απόψεις όσοι το έχετε...

Ο Ovale που έχω είναι πολύ καλός!
Και παίζω μαζί του εδώ και δύο εβδομάδες περίπου...
Έχω σκοτώσει έναν από δική μου απροσεξία και μετά από πολύ ΣΩΒΕ, οπότε δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντέξει υπό κανονικές συνθήκες! :p

Καλα, ας μπορουσαμε να εχουμε ιχνη ζαχαρης μεσα στον ατμοποιητη, και θα εβλεπες τι θα εριχνα μεσα.

Αν δεν είναι συμπυκνωμένο ξέχασε το.
Εγώ που του έβαλα μαυροδάφνη, την άτμισε αλλά η γεύση ήταν πολύ απαλή, χωρίς ντουμάνι (εννοείται!) και χωρίς throat hit (φυσικά!).
Μετά από ένα ml παραπατούσα βέβαια... :ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Γιαννη,μια απο τα ιδια.Το σκυλομετανοιωσα που το πηρα.Θα τη βγαλω τωρα με αυτο και καποια στιγμη θα παω κ εγ σε ego-c,ενημερωνε μας.
Νίκο μου εαν σήμερα το βρω στην περιοχή το αγοράζω, και ενημερώνω σχετικά...το elips ΤΕΛΟΣ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Νίκο μου εαν σήμερα το βρω στην περιοχή το αγοράζω, και ενημερώνω σχετικά...το elips ΤΕΛΟΣ.
Περιμενω νεα!α,εν τω μεταξυ σκεφτειτε καμια diy πατεντα για να δουμε τι μπορουμε να κανουμε τα elipse που μας εμειναν αμανατι.Λετε να κανουν led φακουδακια;;

Την εκανα την κουτουραδα και παρηγγειλα ενα 30αρι Freedom απο την ακατονομαστη... Θα γραψω εντυπωσεις σε λιγες μερες...

Παιδες, Nobacco virginia δοκιμασε κανεις? Εχω κολλησει με το Natura Virginia (που μου αρεσε περισσοτερο κι απο τα Χαλια) αλλα δεν το βρισκω στις ΗΠΑ... Καμια ιδεα? :idea:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Παιδιά, εγω το Elips το παρατάω.Ακόμη ένας καινούργιος ατμοποιητής μέσα σε 4-5 ημέρες, ο τρίτος κατά σειρά απεβίωσε, συν του ότι μου έχει σπάσει τα νεύρα με τις διαροές.
Το πρόβλημα είναι ότι εδω κάτω υπάρχουν 2 καταστήματα μόνο με Ovale και επειδή δεν λέει κάθε λίγο και λιγάκι να αγοράζω ανταλακτικά μέ courier είμαι αναγκασμένος να ξαναπάρω Ovale ht μιά που έχω δίπλα μου ότι θελήσω απο αυτά.
Βαδίζω προς το καινούργιο Ego-C, γιά το οποίο μόνο καλά διαβάζω.
Γιά πείτε απόψεις όσοι το έχετε...

Εγω εχω το Ego-C απο το Σαββατο, μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, χωρις βεβαια να εχω αλλο τετοιο τσιγαρο για συγκριση. Και βεβαια δεν μπορω να σου πω για την διαρκεια του ατμο. Το κοστος του ομως ειναι πολυ λιγοτερο. Νομιζω βγαινει γυρω στα 5 euro το κομματι.
Διαρροες ειχα, αλλα αυτο οφειλοταν σε μια αστοχια σε ενα tank. Το αλλαξα και ολα καλα :)

Εχω ενα θεμα με τη μπαταρια του (650mAh) μαλλον πρεπει να παω για καμια 1000αρα...
Και βεβαια να εχεις στο μυαλο σου οτι δεν εχει usb passthrough. Δεν φορτιζεις και παραλληλα καπνιζεις οπως στο Elipse.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Εγω εχω το Ego-C απο το Σαββατο, μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, χωρις βεβαια να εχω αλλο τετοιο τσιγαρο για συγκριση. Και βεβαια δεν μπορω να σου πω για την διαρκεια του ατμο. Το κοστος του ομως ειναι πολυ λιγοτερο. Νομιζω βγαινει γυρω στα 5 euro το κομματι.
Διαρροες ειχα, αλλα αυτο οφειλοταν σε μια αστοχια σε ενα tank. Το αλλαξα και ολα καλα :)

Εχω ενα θεμα με τη μπαταρια του (650mAh) μαλλον πρεπει να παω για καμια 1000αρα...
Και βεβαια να εχεις στο μυαλο σου οτι δεν εχει usb passthrough. Δεν φορτιζεις και παραλληλα καπνιζεις οπως στο Elipse.

Αυτό ακριβώς το τελευταίο που λες, είναι που με κολάει...

Λοιπον πριν λιγο τελειωσα την επισκευη και καθαρισμα του ατμοποιητη του ovale elips, και μπορω να πω οτι ειναι οπως το παρελαβα σαν καινουργιο. Ετοιμαζω φωτο και βιντεο με αναλυτικες οδηγιες. Ειναι να μην βαλω κατι στο κεφαλι μου το ποντιακο...

Λοιπον πριν λιγο τελειωσα την επισκευη και καθαρισμα του ατμοποιητη του ovale elips, και μπορω να πω οτι ειναι οπως το παρελαβα σαν καινουργιο. Ετοιμαζω φωτο και βιντεο με αναλυτικες οδηγιες. Ειναι να μην βαλω κατι στο κεφαλι μου το ποντιακο...
Περιμένουμε με αγωνία το "επαναστατικό" σου Video με τις οδηγίες χρήσης.....θα είσαι πρωτοπόρος στα παγκόσμια Forum!!!

Λοιπόν.....
Σήμερα αγόρασα τελικά το Ego C ,αφού πριν μπόρεσα να το δοκιμάσω απο το κατάστημα,με υγρά τα 16mg Νικοτίνη, Ovale old tobacco.
Mου άρεσε πάρα πολύ, και μου θύμισε περισσότερο τσιγάρο απο το Elips, τόσο στο κράτημα στο χέρι, όσο και στο στόμα ατμίζοντας.

Φαίνεται πολύ πιό γερή κατασκευή απο το καρουδότσουφλο Elips, που πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου κάθε φορά που αλλάζεις υγρό,γιατί μπορεί να συμβούν χίλια δυό πράγματα, απο το να καταστραφεί το tank, τα λαστιχάκια, και ότι άλο υπάρχει,χώρια που πρέπει να έχεις μαζί σου κανά δυό πετσέτες απο το χάλι που θα έχουν τα χέρια σου μετά την αλαγή!!!
Οταν δε στο Elips θέλεις να αλλάξεις ατμοποιητή...(πράγμα πολύ συχνό...)γιά αλαγή η καθάρισμα, δεν ξέρεις τι μπορεί να συνατήσεις....
Χωρίς υπερβολές σήμερα το πρωί που πήγα να βγάλω απο την μπαταρία τον ατμοποιητή, αυτός είχε φρακάρει, με αποτέλεσμα επειδή τον τράβηξα σχετικά δυνατά γιά να βγεί, αυτός μου έμεινε στο χέρι, σπασμένος σε δύο κομάτια!!!!!

Ο ego c σε σχέση με το Elips θεωρητικά υστερεί στο μικρότερο tank και στην έλειψη απο "μαμάς"passthrough.
Το πρώτο δυστυχώς δεν αλάζει, ενω το δεύτερο όπως ειπώθηκε πιό πριν ,μπορεί να αντιμετωπιστεί εαν είναι αναγκαίο με extra μπαταριούλα γιά αυτό τον λόγο.
Ισως τελικά στην πράξη το passthrough ,μπορεί απο την μία να εξυπηρετεί ιδιαίτερα τις μικρές μπαταρίες όπως στο Elips, και γιά αυτό να κρίθηκε απο "μαμά"η στάνταρ τοποθέτησή του.Απο την άλη όμως ίσως επιβαρύνει τον εξατμιστή και την μπαταρία,όταν υπάρχει ταυτόχρονη φόρτιση με άτμισμα...κάτι σαν τα κινητά τηλέφωνα δηλαδή.

Η μπαταρία του ego c θεωρητικά είναι πολύ μεγαλύτερης αντοχής απο το Elips, αφού το εργοστάσιο δίνει 800 τζούρες πριν την φόρτιση, νούμερο αρκτά ψηλό...σε απόδοση φυσικά δεν ξέρω.

Στο κομάτι κόστους αγοράς είναι λίγο πιό φτηνό το Ego c απο το Elips, όμως εκεί που έρχεται η μεγάλη διαφορά είναι στα ανταλακτικά και στο κόστος χρήσης, όπου δεν υπάρχει πλέον καμία σύγκριση μεταξύ των δύο.... η ημέρα με την νύχτα, αφού στο ego c μπορείς να πάρεις ξεχωριστά πολλά αναλώσιμα κοματάκια.

Το υγρό Ocale Που το δοκίμασα ήταν πολύ καλό, και γιά αυτό μάλιστα αγόρασα και ένα μπουκαλάκι 20 ml.Μάλιστα αμέσως με την δοκιμή, ήταν τόσο καλή η συμπεριφορά του ego c ,και τόσο καλή η παραγωγή ατμού, με δυνατό χτύπημα στο λαιμό,που αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ,αυτό που υποστηρίζει η Ovale ότι στα μηχανάκια της ,συνιστάται χρήση υγρών Ovale....τελικά μάλον δεν είναι φούμαρα και διαφημιστικά τρίκ,αυτη τη λογική.

Αυτη την στιγμή φορτίζω την μία μπαταρία του Ego c, Και σε λίγο θα σας δώσω και εντυπώσεις απο άτμισμα με αυτό στο Halo tribeca!!!

Το Elips θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και με τις οδηγίες που περιμένουμε απο τον suzakia, γιά να το έχω σε περίπτωση ανάγκης δεύτερο.

Της γυναίκας μου πάντως εξωτερικά το Ego C της αρέσει περισότερο απο το Elips!!!....παράξενο ε;

Last edited:
Καλοριζικο Γιαννη.

Εγω πιστευω οτι καλο ειναι (και θα το κανω και εγω) να παρει κανεις εξτρα, απο την αρχη, 5 ατμοποιητες, 5 τανκ και καμια 10αρια ταπες για τα τανκ μιας και αυτες ειναι που "χαλανε" πιο συχνα. Αν μαλιστα καποιος ειναι extreme μπορει να παρει 10 πλαστικες και 10 σιλικονατες (καποιοι λενε οτι εχουν λιγοτερες διαροες απο τις απλες).

Τελος αν καποιος περναει ωρες σε PC, μια μπαταρια passthrough ειναι πολυ χρησιμη.

Παραθετω και εδω ενα πολυ χρησιμο ποστ απο το e-kapnisma σχετικα με τον τροπο χρησης του Ego-T που ομως νομιζω οτι εχει χρηση και για το Ego-C

"1. Τα Ego-T δεν είναι συσκευές που συμπαθούν τις απανοτές τζούρες, όπως και τις δυνατές και τις γρήγορες. Ο λόγος είναι ότι το υγρό πρέπει να κάνει κάποια διαδρομή μέσω απορροφητικού φυτιλιού για να φτάσει στην αντίσταση παραγωγής ατμού, και αυτό θέλει κάποιο χρόνο. Καλό είναι να περιμένουμε 3-4 sec από τζούρα σε τζούρα (όπως άλλωστε κάναμε και στα κ.τ)

2. Τα Ego-T δεν πρέπει να στεγνώνουν από υγρό. Το φιτιλάκι τροφοδοσίας της αντίστασης εάν στεγνώσει, καίγεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει τις απορροφητικές του ικανότητες και τις απαιτούμενες διαστάσεις του. Εάν καεί το φιτιλάκι τροφοδοσίας τότε όλες οι λειτουργίες του Ego-T εξελίσσονται προβληματικά

3. Τα Ego-T δεν συμπαθούν τα κουνήματα. Δεν είναι κομπολόγια να τα παίζουμε στα δάκτυλα, ούτε συσκευές που αντέχουν τον επιπόλαιο χειρισμό. Ένα πέσιμο θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τα διαφράγματα του επιστομίου ή να αλλοιώσει το άνοιγμα της τάπας του από την πίεση

4. Τα Ego-T θέλουν τη συντήρησή τους. Χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης σε όρθια στάση (τα βράδια) για να ξεφορτωθούν το υγρό της ημέρας και να αεριστούν τα μέρη του. Ένα δυο κοφτά φυσήματα επίσης τον αναζωογονεί σημαντικά"

Παραθετω και εδω ενα πολυ χρησιμο ποστ απο το e-kapnisma σχετικα με τον τροπο χρησης του Ego-T που ομως νομιζω οτι εχει χρηση και για το Ego-C

Έχετε υπόψιν, μήπως, αντίστοιχα tips για Ego-W?

Δυστυχως δεν εχω κοιταξει καθολου αδερφε Gojakla για το W, προς το παρον εχω διαβασει μονο για το "-C" που αγορασα και κατ' επεκταση, μιας και μοιραζονται τανκ και μπαταριες, και για το "-Τ".

Αλλα κανε ενα scan στο e-kapnisma, εχει σχεδον τα παντα.

Γιαννη οι μπαταριες κρατανε λιγοτερο απο μερα, αναλογα και τις καπνιστικες συνηθειες του καθενος βεβαια, ποσο τζουροβιτς ειναι.
Εγω θα το παρω μαλλον συντομα το passthrough, κυριως για το γραφειο που απο εδω και περα θα ειμαι 8 ωρες εμπροσθεν απο μια οθονη...
Αλλα το πιο χρησιμο ειναι οι ανταλλακτικες ταπες.

Ξεμενοντας (παλι) απο tribeca και μιας το φορτιο απο Αμερικη δεν εχει ερθει , πηγα κοντα στο σπιτι μου που καταστημα πουλουσε nobacco και ειπα ας παω απο να δοκιμασω και κατι εκτος halo.

Ημουν εκει πολλη ωρα και δοκιμασα σχεδον τα πιο πολλα απο τα nobacco ενω δεν ειχε προσωρινα δειγματα απο τη σειρα μυστικ (golden margy εψαχνα να δοκιμασω βασικα).
Οτι δοκιμασα δεν μου αρεσε καθολου. Ειδικα κατι γευσεις τουρκικο κατι, rye4 και καποιο αλλο δεν εφευγαν με τιποτε απο τον ατμοποιητη για να δω κι αλλες γευσεις.

Τελικα κατεληξα με ενα tobacco nobacco, το οποιο μου θυμιζει λιγο το στριφτο και ειναι ξηρο για τα γουστα μου, αλλα με αφησε και αδιαφορο και σαν αρωμα.
Κατεληξα οτι οπως ολα τα halo μοιαζουν μεταξυ τους, ετσι και τα nobacco. Δοκιμασα αρκετες γευσεις nobacco, αλλα δεν τις θυμαμαι για να τις γραψω. Σαν ατμιστικα υγρα, με αφησαν αδιαφορο.

Φευγω τωρα, παω να ξερασω το TURKISH TOBACCO με το caramel. (συνδιασμος αναγουλας)

Τελικα, ουτε το tobacco nobacco το βρισκω αδιαφορο. Το βρισκω χαλια για τα γουστα μου. Στο βαθος του λαιμου μια χημικη γευση καπνου στριφτου.
Στη γλωσσα, τελεια προσομοιωση σταχτης απο τασακι. Το απολυτο...τσιγαρο. Δεν ατμιζεται με τιποτε λεμε και δεν εχω τι αλλο να ατμισω.
Αχ ρε analyze_it με το prime σου. Τα'λεγες εσυ για τις εκλεπτυσμενες νοτες του prime, αλλα ποιος σ'ακουγε.

Τι εγινε ρε γαμωτο. ? Μονοδρομος τελικα τα halo. ?

Τελικα, ουτε το tobacco nobacco το βρισκω αδιαφορο. Το βρισκω χαλια για τα γουστα μου. Στο βαθος του λαιμου μια χημικη γευση καπνου στριφτου.
Στη γλωσσα, τελεια προσομοιωση σταχτης απο τασακι. Το απολυτο...τσιγαρο. Δεν ατμιζεται με τιποτε λεμε και δεν εχω τι αλλο να ατμισω.
Αχ ρε analyze_it με το prime σου. Τα'λεγες εσυ για τις εκλεπτυσμενες νοτες του prime, αλλα ποιος σ'ακουγε.

Κάθε άλλο... φίλος έγραψε σε προηγούμενα post για τα ENJuice... διάβασα πολύ καλές κριτικές στο internet για αυτά... σίγουρα θα τα δοκιμάσω...
Εγώ επίσης παρήγγειλα και περιμένω τα Αμερικάνικα Johnson Creek... επίσης διάβασα καλές κριτικές, αν και κάπου διάβασα ότι παρουσίασαν κάτι ψιλοπροβληματάκια κάποιες συσκευές με αυτά τα υγρά... δεν έδωσα μεγάλη βάση. Αφού τα παρήγγειλα θα τα λουστώ...

Επίσης διάβασα καλά σχόλια ΚΑΙ για τα ECOpure & FlavourArt...

Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά και σε αυτό το site...

http://www.eliquid-database.com/

Είναι μια database υγρών και μεταξύ άλλων αναφέρει χώρα παρασκευής αλλά και χώρα προέλευσης υλικών...
Νομίζω είναι μια χρήσιμη πληροφορία... χωρίς όμως να βάζω το χέρι μου στη φωτιά για την εγκυρότητα του site. "Έπεσα" πάνω του τυχαία...

Λοιπον για το tips για Ego-W θα εχεις νεα φιλε μου ποιο πανω. Τα βιντεο ειναι ετοιμα το πρωι θα ανεβουν. Πριν κανα 4ωρο παρελαβα και τα 2 νεα υγρα της nobacco RY3 0 mg καπνικο καλο λεμε, και το αλλο ειναι το Energy cow 6 mg γευση Red Bull. Τα εκανα τα 2 σε ενα και με εχουν τρελανει στην γευση.
Τωρα για το elips με την αλλαγη του φυτιλιου και με ανεβασμα τα om μιλαμε για το χτυπημα το ατιμο....
Γιαννη καλοριζικο βρε.

:jester::popcorn::angel::beatnik2::date::star: