E - smoke...

Το τσιγάρο είναι καθοριστικό τόσο στη γεύση του υγρού όσο και στον πονόλαιμο.
Ξεκινώντας με τσιγάρο από το funstore είχα φοβερές ενοχλήσεις στο λαιμό μου.
Με το που πήγα στο Nobacco want τέλος όλα και εντελώς διαφορετική γεύση όποιο υγρό και να άτμιζα.
Αγοράζοντας πριν κανα 2 μήνες από αυτές τις δήθεν προσφορές του Golden Deals ένα ζευγάρι κινέζικα Ego-T,δεν μπόρεσα να ατμίσω πάνω από μία τζούρα.
Το καλό τσιγάρο λοιπόν είναι το Α και Ω του να συνεχίσει κάποιος να ατμίζει.

Μorfea,τολμώ να σου δώσω μια συμβουλή.Η αναζήτηση υγρού που να σου θυμίζει το τσιγάρο που κάπνιζες,μάλλον θα σε απογοητεύσει δυσάρεστα στην αρχή γιατί κανένα δεν θα μοιάζει με αυτό,ευχάριστα στη συνέχεια γιατί θα δεις ότι κάποια από όλες τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις θα σε ευχαριστεί πολύ περισσότερο από το βρωμοτσίγαρο.

Είπαμε...
Το να ψάχνεις υγρό που να έχει γεύση τσιγάρου είναι σαν να σε έχει ο Hugh Hefner καλεσμένο στην έπαυλή του, να σου λέει "διάλεξε με ποιά μοντέλα θες να περάσεις το βράδυ" και εσύ να ψάχνεις κάποια που να μοιάζει με τη γυναίκα σου...

Μorfea,τολμώ να σου δώσω μια συμβουλή.Η αναζήτηση υγρού που να σου θυμίζει το τσιγάρο που κάπνιζες,μάλλον θα σε απογοητεύσει δυσάρεστα στην αρχή γιατί κανένα δεν θα μοιάζει με αυτό,ευχάριστα στη συνέχεια γιατί θα δεις ότι κάποια από όλες τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις θα σε ευχαριστεί πολύ περισσότερο από το βρωμοτσίγαρο.

Να σου πω την αλήθεια είμαι στην φάση νο2. Ελπίζω σύντομα, εκτός του να απολαμβάνω τον ατμό να μου βρωμίσει και το τσιγάρο.

Το αστείο είναι ότι το ξεκίνησα σαν gadget. Καπνιστής κάτι λιγότερο από 30 χρόνια δεν μου είχε περάσει ποτέ απ το μυαλό να κόψω το κάπνισμα -επιτρέπεται η χρήση αυτής της λέξης απ τους κανονισμούς του thread; ) -.

Είπαμε...
Το να ψάχνεις υγρό που να έχει γεύση τσιγάρου είναι σαν να σε έχει ο Hugh Hefner καλεσμένο στην έπαυλή του, να σου λέει "διάλεξε με ποιά μοντέλα θες να περάσεις το βράδυ" και εσύ να ψάχνεις κάποια που να μοιάζει με τη γυναίκα σου...

LOL

Μανωλη θα τα πουμε απο κοντα, υγρα μπορεις να φτιαξεις και μονος σου (DIY rulezzz).

Εγω αυτη την περιοδο εχω ψιλοκαταληξει σε 510d καρτο (normal resistance) μεσα σε tank, με mini lavatube για τροφοδοσια, 510d (Low Resistance) παλι σε tank, με eGo μπαταρια και 510 bridgeless για καταστασεις dripping.

Υγρα, μονο με VG και κυριως δικες μου αναμειξεις σε βαση νικοτινης.

Το cartomizer πάντως είναι μονόδρομος για ποιότητα και οικονομία.
Δεν υπάρχει καλύτερο άτμισμα από το carto. -bye-

Ανάλογα τι ατμίζεις.
Με τον kpaiss, μετά από δοκιμές βγάλαμε το συμπέρασμα ότι καπνικά δίνουν ωραία γεύση οι κάρτο, τις άλλες γεύσεις, ειδικά τις γλυκές τις δίνουν οι ατμο. :p

Αγορασα απο καταστημα στην Αθηνα σε συσκευασια των 100ml ενα μπουκαλακι VG 0 νικοτινης και ενα PG 20 νικοτινης.
Αγορασα επισης τρια μπουκαλακια αρωμα με προθεση τους πειραματισμους.

Οσον αφορα λοιπον την βαση, ειναι παρα πολυ φθηνη και για να καταλαβετε 200 ml βασης και τρια μπουκαλακια αρωματος (καραμελα, μηλο, καμελ) ξοστισαν 25 ευρω.

Εντυπωσεις:

Αν και συνηθισμενος απο τα ετοιμα υγρα 80% pg/ 20%vg, εκανα τις δικες μου μιξεις για να παραγω διαφορα αποτελεσματα ποσοτητας νικοτινης και οτι κι αν εφτιαξα ηταν πολυ καλο απο αποψη ποιοτητας της γλυκολης.

Τα αρωματα τωρα ειναι κατι εντελως υποκειμενικο.
Δοκιμασα μηλο/καραμελα σαν τα καλυτερα που ειχαν αλλα απο τη μια η καραμελα δεν ειναι του γουστου μου γενικα και το μηλο θα ελεγα οτι δεν ειναι για ολη τη μερα.

Το κακο ειναι οτι ακουσα οτι ειχαν πετυχει το tribeca σαν αντιγραφο και πηγα να το παρω σαν καπνικο αρωμα.
Δεν θα ελεγα οτι το πλησιαζε αρκετα, αλλα ηταν σχετικα γλυκοπιοτο. Ομως δυστυχως το εχουν σε ετοιμο και οχι σε αρωμα (εσανς) ωστε να το φτιαξω εγω με τις βασεις και να κοστισει φθηνοτερα.

Επισης, η καραμελα μου αφηνει μια επιγευση που μου αφηνε καποιο υγρο της nobaco που ειχα δοκιμασει παλια και δεν μου αρεσε καθολου.

Εν κατακλειδι:
Ειλικρινα ειναι τοσο χαμηλες οι τιμες στα DIY (π.χ. 40 ευρω περιπου το λιτρο με ενσωματωμενη τη νικοτινη) στην βαση οπου μπορεις να εχεις κοστος ατμισματος 5 ευρω το μηνα.

Ομως δυστυχως, το ολο κολπο ειναι τα αρωματακια σε αυτα τα πραγματα και εγω αρεσκομενος μονο στο tribeca μεχρι τωρα, δεν μπορω να βρω ενα καπνικο αρωμα που να μου αρεσει.
Οσον αφορα τις φρουτωδεις γευσεις ναι, ειναι πολυ καλη φαση να δοκιμαζεις και να φτιαχνεις με χαμηλη νικοτινη μονος σου φρουτογευσεις. Ουτε σε χτυπα η νικοτινη, ουτε κοστιζει στην τσεπη και μπορεις να εχεις πιπιλα ολη μετα τη φρουτογευση σου.

Οσον αφορα ομως την καπνικη γευση, οτι εχω δοκιμασει μεχρι τωρα, προσπαθωντας να προσομοιωσουν το τσιγαρο, συνηθως καταληγω να ατμιζω μια εσανς που ξινιζει, πικριζει, καιει, και γενικα δεν πολυπαιτυχαινει το στοχο.
Με τις πιο πολλες αηδιαζω, ενω ακουω αλλους να τις λατρευουν.
Οποτε στα αρωματα ολα ειναι υποκειμενικα.

Ειχα προθεση να ξανα αγορασω ενα λιτρο βαση, αλλα μαλλον θα μου μεινουν και τα 200ml που πηρα. Εκτος κι αν εν καιρω πετυχω καποιο αρωμα που να ερχεται πολυ κοντα στο tribeca ή να ειναι της ιδιας φιλοσοφιας.

Δοκιμασε απο καπνικο αρωμα, το Agrino στο ιδιο καταστημα.
Επισης εχω κολλησει με τα καπνικα αρωματα απο inawera, tobacco, tobacco c και gold ducat.
Πλεον εχω συνηθισει και ζητω τις αλλαγες αρωματων με αποτελεσμα να κανω λιγο απο ολα μεσα στην ημερα, αναλογα τα κεφια.

Δοκιμασε απο καπνικο αρωμα, το Agrino στο ιδιο καταστημα.
Επισης εχω κολλησει με τα καπνικα αρωματα απο inawera, tobacco, tobacco c και gold ducat.
Πλεον εχω συνηθισει και ζητω τις αλλαγες αρωματων με αποτελεσμα να κανω λιγο απο ολα μεσα στην ημερα, αναλογα τα κεφια.

Εκτος απο το καμελ, δοκιμασα και το απατσι, και το αγρινιο. Βαρβαρα και φωτια δεν μου αρεσαν στην οσφρηση και δεν τα δοκιμασα καθολου.

Επειδη ειναι δυσκολο να περιγραψουμε χημικες γευσεις προσωμειωσης, θα τολμουσα να πω οτι αυτο που μου αρεσε στο τριμπεκα, ηταν οτι δεν προσπαθουσε τοσο πολυ να μοιαζει σε καπνικο.
Ολα οσα κατα καιρους εχω δοκιμασει και απο αλλες εταιριες (τουρκικα χαρμανια, βιρτζινια κλπ κλπ) προσπαθωντας να παρομοιασουν την τσιγαριλα, εμφανιζουν γευσεις πικρες, στυφες, ξινο-πιπερατες κλπ.
Εκει ειναι νομιζω η ψιλο αποτυχια των καπνικων γευσεων. Μια χημικη εσανς προσπαθει να μιμηθει τις "ασχημες" γευσεις ενος τσιγαρου.

Αυτο που εννοω, ειναι οτι αλλιως σου μυριζει π.χ. το πραγματικο μηλο, αλλιως η εσανς χημικη, αλλιως το μαλακτικο ρουχων, αλλιως το αρωματικο wc. (εχει να κανει με το πόσο η χημικη εσανς, πλησιαζει το αληθινο αρωμα.
Μιας και μιλαμε λοιπον για τεχνητα αρωματα, καποια απο αυτα, κανουν εντονη τη χημικη παρουσια τους πιο πολυ απο αλλα.

Ενω λοιπον καποιες γευσεις συνηθισμενες απο καραμελες /τσιχλες κλπ π.χ. φραουλα, μεντα κλπ θεωρουνται πετυχημενες γιατι δεν μας μοιαζουν πολυ χημικες, οι τσιγαρισιες γευσεις μην εχοντας σημειο αναφορας ή χρησιμοποιωντας κακα χημικα υλικα επιδεινωνουν την κατασταση.

Εχω διαβασει οτι το ry4 ειναι μια εναλλακτικη για το tribeca, αλλα φοβαμαι να το ψαξω μηπως τελικα ειναι σαν τα παραπανω.
Να καταλαβετε, ΚΑΜΙΑ γευση απο οσα ειχα δοκιμασει παλαιοτερα απο τα tobacco nobaco -καπνικες γευσεις- δεν μου αρεσαν.
Μαλιστα ενα που το πηρα (νυχτιατικα που ειχα ξεμεινει) το χαρισα την αλλη μερα κι ολας.

Δεν ξερω λοιπον αν υπαρχει κανενα αρωμα στην αγορα (flavor arts ?) που να ειναι πιο κοντα στο τριμπεκα σαν αισθηση ελαχιστη καπνικου. Ολα πετανε κατι γευσεις στην γλωσσα κατα την εκπνοη ξινιλας/στυφιλας/πικριλας προσπαθωντας να φανουν καπνικα.

Αν το τριμπεκα πετυχε, πετυχε για αυτο το λογο δεν το παρακανει σε αυτο. (αν και κατα καιρους η ασταθεια του (πικριλα/ξυνιλα) με προβληματισε.

Απάντηση: Re: E - smoke...

To δοκιμασα και αυτο. Μιας και 5+ μηνες ατμιζω (απο τοτε που ξεκινησα) αποκλειστικα τριμπεκα, μπορω να πω οτι αντιλαμβανομαι ακριβως τις διαφορες. (ακομα και σε διαφορετικα μπουκαλακια του τριμπεκα)

Δεν νομιζω οτι ειναι κλωνος του τριμπεκα, αλλα δυστυχως δεν το δοκιμασα αρκετα για να εχω σωστη αποψη.
Παντως απο οσο θυμαμαι πρεπει να ηταν απο τα πιο ηπια στη γευση σε σχεση με τα υπολοιπα.

Ομως, το οτι προτιμησαν να το βγαζουν ετοιμο και οχι σε αρωμα ειναι κατι που προσωπικα δεν μου αρεσε.
Ισως σκεφτηκαν οτι απο την "μυστικη" συνταγη θα βγει χρημα στα ετοιμα μπουκαλια.
Για ποιο λογο δεν το δινουν και αυτο σε μπουκαλακι εσανς. ?

Μιας και προσωπικα δεν μου θυμιζει τριμπεκα, θα προτιμουσα (προς ωρας) να κανω παραγγελιες με εκπτωτικα κουπονια απο τη halo αμερικης.

Ισως πρεπει να το ξαναδοκιμασω για να το κρινω καλυτερα. Αν πιασω ομως παλι εκεινες τις νοτες που εχουν τα υπολοιπα καπνικα του για τα δικα μου γουστα δεν κανει δυστυχως.

Ολη η κατασταση μου θυμιζει τα αιθερια ελαια απο το παζαρι με 3 ευρω, σε συγκριση με πανακριβα αιθερια αληθινα και οχι χημικα που ομως κοστιζουν 80 ευρω το μπουκαλακι.
(Αναφερομαι σε αυτα που τα ριχνεις σε νερακι με κερι απο κατω, για αρωματικα χωρου)

Δεν ξερω αν εχω γινει κατανοητος εως τωρα, αλλα ολα τα αρωματα καπνικων που εχω δοκιμασει απο παντου, μου θυμιζουν πιο πολυ το ελαιο του παζαριου (εντονη χημικη μυρωδια/γευση) και οχι κατι φυσικο.

Ειναι σαν να μιλαμε για απομιμηση ενος ποτου π.χ. οπου η μπομπα χημικη μεν και αυτη, αλλα η οριτζιναλ ειχε καλυτερους χημικους και ψαχτηκαν πιο πολυ και πετυχαν καλυτερο αρωμα/γευση.

Θα ηθελα, να φτιαξουν (οποιοςδηποτε) ενα καπνικο αρωμα οπου περαν της γλυκας (μαλλι γριας κλπ) το αρωμα ταμπακο οπου υποτιθεται εχει το τριμπεκα, ειναι απαλο χωρις καποιες εντονες εξαρσεις.

Αν βγαλουν το bebeca σε αρωμα, τοτε θα παρω ενα ετοιμο να το δοκιμασω και να το κρινω καλυτερα μηπως δεν με χαλαει για all day, και αν μου αρεσει θα παρω το αρωμα να το φτιαχνω μονος μου με τις βασεις.

Παντως, και μονο η επιλογη για να τα φτιαχνεις μονος σου σε τοσο προσιτες τιμες, ειναι πολυ καλη.
Αν σας αρεσουν και οι καπνικες γευσεις του (που πιστευω οτι στους πιο πολλους θα αρεσουν) τοτε πιστευω οτι πραγματικα αξιζει να αγορασετε βασεις και αρωματα και να τα φταχνετε μονοι σας.
Το οικονομικο οφελος ειναι τεραστιο και αυξομειωνετε με τα γουστα σας γευση και νικοτινη.

Last edited:
Εγω τον τελευταιο καιρο χρησιμοποιω βαση 18mg VG, και στα 20 ml βαζω 0,8 Kapno, 0,8 Varvara, 0,6 Βανιλια, 0,6 Premium Σοκολατα και 0,3 καραμελα.
Και τωρα τελευταια ριχνω και λιγο ετοιμο bebeca στο μειγμα καμια φορα.

Εχω γινει Δρυιδης με συριγγες και σταγονομετρα χαχαχαχα

Λοιπον ακουστε τι εκανα μολις τωρα.

Απο περιεργεια ενω το tank εχει 30% μεσα υγρο ελαφρυ καμελ που ειχα φτιαξει, εριξα μεσα του σκετη vg ο νικ.
και μου αρεσε καλυτερα.
Υστερα εκανα κατι που ηθελα να κανω απο καιρο. Δοκιμασα σκετη pg. πολυ ωραια κατασταση.

Τελος, σε ενα μουκαλακι τριμπεκα 18 που εχω, και εχοντας απομεινει μεσα στο μουκαλι ενα δαχτυλο υγρο, εριξα μεσα του γεμιζοντας το 50% vg μηδενικη και 50% pg 20 νικ. δηλαδη γεμισα το μπουκαλι με 50/50 vg/pg των 10 mg νικ.
Και ενω το τριβεκα ειχε ηδη ψιλοξεθυμανει, παρολο που ηταν στο μπουκαλι κατα 20-30% μπορεσε και εδωσε στη βαση ενα ελαφρυ αρωμα. Αυριο που θα εχει ποτισει καλυτερα τη βαση θα ειναι ακομη πιο ομοιομορφο.

Ιδεα λοιπον: Σε οποιους δεν αρεσει αλλη γευση απο το τριμπεκα (οπως εμενα) αλλα δεν θα τους ενοχλουσε η μειωση της εντασης γευσης του για οικονομια, ας δοκιμασουν να αναμειξουν τριμπεκα με σκετη vg ή pg η μειγμα αυτων στην επιθυμητη νικοτινη. Το πόσο θα μπασταρδεψετε το τριμπεκα ωστε να μειωθει η ενταση αρωματος, βρειτε το μονοισας αναλογα με το γουστο σας.

Ομως στη δικη μου περιπτωση το προτιμω απο κατι που "μοιαζει" με τριμπεκα.
Καλυτερα γνησια γευση/αρωμα τριμπεκα και ας ειναι πιο...ξεθυμασμενο ενα πραγμα.
Θα περιμενω και αυριο να δω αλλαγη γευσης.
Παντως απο μια πρωτη καταποση, στο στομα μου μενει τριμπεκιλα και αυτος ηταν ο στοχος μου.
Οποτε θεωρω το πειραμα πετυχημενο.

Αν η μειωμενη γευση δεν θα με ενοχλησει, τοτε θα μπορω απο ενα μπουκαλι να φτιαχνω τρια.
Που σημαινει 22:3=7.5 ευρω το μπουκαλι, για να εχω τριμπεκοειδες.
Αν παλι μου γανει πολυ αγευστο, ισως το μπασταρδεψω 50-50 οποτε και παλι η τιμη παει στα 11 ευρω/μπουκαλι.
Καθολου ασχημα.

Θα συμβουλευα επισης οσους αραιωσουν το τριμπεκα να μην το κανουν οπως το εκανα εγω. (50 pg -50 vg)
Kαι αυτο γιατι η vg αφηνει μια μυρωδια χορταριλας στον ατμο και δεν μυριζει καλα στο χωρο.
Η εξασθενημενη γευση/αρωμα του τριμπεκα, δεν φτανει για να καλυψει/αρωματισει τη χορταριλα.
Υπ'οψιν, μονο στη οσφρηση στο χωρο καταλαβαινεις τη χορταριλα και οχι στη γευση στο στομα.
Εγω δεν ειχα μικρη νικοτινουχα pg, αν εσεις εχετε, βαλτε καλυτερα αναλογια 80pg/20vg.

Επισης, δοκιμαζοντας στο τανκ και σκετη PG 20mg νικοτινης, παρατηρησα οτι μου εδινε την αισθηση τσιγαρου.
Δηλαδη υποψιαζομαι οτι το τριμπεκα ισως και να μην εχει καμία εσανς ταμπακο κλπ.
Ισως μονο τη δουλεια την κανει η pg με την νικοτινη.

Ρε μπας και εχουν βαλει μεσα μονο κανενα mix απο μαλλι της γριας+βουτυροκαραμελλα. ? :smash:

Last edited:
Παντως βρε παιδια το μαλλι της γριας που αγαπησαμε σαν αρωμα/γευση, υπαρχει σε αρωματακι και απορω που δεν υπαρχει σαν επιλογη στα ιντερνετομαγαζα ηλεκτρονικων τσιγαρων.
Εδωσα πιο πανω το λινκ. Γραφει οτι το αγοραζεις για να το βαλεις σε τροφες (π.χ. πιτες, μπισκοτα κλπ) για τα παιδια, αρα μια χαρα βρωσιμο υγρο για ατμισμα ειναι.

Να το κανεις mix με μια σταγονα βουτυροκαραμελα να γινει σουπερ γευση.
Ακομα κι αν δεν θυμιζε τριμπεκα, η γευση πιστευω θα ηταν ελκυστικοτατη.

Υ.Γ. η χορταριλα της vg υπαρχει σαν αρωμα ακομα στο χωρο μου.
Ετσι θα παει ολο το μπουκαλι, ή υστερα απο μερικες μερες θα στρωσει η vg. ? (καπου διαβασα οτι την μυρωδια αυτη την εχει μονο οταν ειναι φρεσκια, μετα στρωνει. ισχυει αραγε. ?

Καλά, τι VG αγόρασες;
Εγώ που έχω δοκιμάσει μέχρι και τη VG του φαρμακείου που έχει 3 ευρώ το λίτρο, άσχημη γεύση ή μυρωδιά δεν μου έβγαλε με την καμία...