E - smoke...

Μιας και πηρε ξανα μπροστα το θεμα, να σας πω την περιπτωση μου που ισως βοηθησει καποιον απιστο να ξεκινησει το ηλεκτρονικο.
Το ξεκινησα πριν 3 χρονια, οχι με σκοπο να κοψω το τσιγαρο, αλλα επειδη εγινα μπαμπας, είπα να κάνω το ηλεκτρονικο στο σπιτι γιατι βαριομουν να βγαινω στο μπαλκονι και να πλενω τα χερια μου καθε λιγο και λιγακι για να πιασω το μωρο.
Το πρωι στην δουλεια θα εκανα κανονικα τσιγαρο.
Χωρις ζορι, σταματησα να κανω τσιγαρο γιατι αρχισε να μου μυριζει ασχημα, οποτε καθιερωσα το ηλεκτρονικο όλη μερα.
Στην αρχη εκανα 16mg pg και μετα στο 3μηνο το γυρισα σε vg. Καθε 3 μηνες περιπου μειωνα και 3mg νικοτινη.
Μη φοβαστε να την μειωσετε. Μπορει τις πρωτες μερες να σας φανει οτι κανετε αερα, αλλα στην 3η με 4η μέρα θα έχετε το ίδιο χτυπημα με πριν.
Ακομα πιο ευκολο να την μειωσετε ειναι μετα απο κρυωμα, όπου ο λαιμος ειναι ευαισθητος.

Όσο κατεβαινα σε νικοτινη (3mg), εκει ηθελα modακια με πολυ ντουμανι για να μου δωσουν ικανοποιητικο χτυπημα.
Το τελευταιο 4μηνο εκανα μηδενικη vg και ναι, ειχα κανονικο χτυπημα.
Ο λόγος που συνεχιζα να κανω μηδενικη, ηταν καθαρα από θεμα συνηθειας.
Ειχα αποτοξινωθει πλεον και απλα ατμιζα ετσι για να ατμισω.
Μεχρι πριν 1 χρονο που ξεχασα να το παρω στη δουλεια και απο τοτε δεν ξαναεκανα.

Ειμαι τωρα 1 χρονο χωρις τσιγαρο και το βασικο ειναι οτι δεν εκανα καμια ιδιαιτερη προσπαθεια να το κοψω.
Τα μηχανακια τα κραταω ακομα βεβαια, γιατι δεν ξερω αν φαω καμια φρικη αυριο-μεθαυριο. χεχε

Το αστειο ειναι παντως, οτι νιωθω σαν να μην καπνισα ποτε μου.
Τοσο μακρινο μου κανει.
Το ιδιο ακριβως εκαναν και 2 φιλοι μου, εκ των οποιων, ο ένας ηταν μανιωδης καπνιστης.
Δεν υπήρχε περιπτωση να ανοιξει τα ματια του απο το κρεβατι, πριν βάλει τσιγαρο στο στομα του.
Ετσι ξυπνουσε !!!

Καλη συνεχεια και να εχετε το αποτελεσμα που θελετε

Σωτήρη, και η δική μου εμπειρία είναι ίδια πάνω-κάτω. Πριν ένα χρόνο άρχισα το ΗΤ, σε δύο μέρες είχα κόψει το κανονικό, πριν 3 μήνες γύρισα σε υγρό μηδενική νικοτίνη και τώρα έχω να ατμίσω σχεδόν ένα μήνα επειδή μου χάλασε η μπαταρία.

Μου λείπει πάντως το άτμισμα, όχι τόσο η γεύση αλλά η κίνηση και το "σύννεφο". Ψάχνω να βρω κανένα οικονομικό πακέτο απο Κίνα μεριά.

Ατμιζω 15 μηνες τωρα, δεν εχω καπνισει ουτε ενα τσιγαρο.

Το ματζουνι ειναι 0,5νικοτινη.
Το ερωτημα ειναι πως γινεται να απαλλαγουμε και απο το ΗΤ...

Εύκολα.. κάντο όπως το έκανα εγώ μετά από 10 μηνες ατμίσματος !!!!

Το πετάς...

Πλέον έκλεισα 3 χρόνια..

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ατμιζω 15 μηνες τωρα, δεν εχω καπνισει ουτε ενα τσιγαρο.

Το ματζουνι ειναι 0,5νικοτινη.
Το ερωτημα ειναι πως γινεται να απαλλαγουμε και απο το ΗΤ...

Εγώ δεν έχω 0,5... Από 0 πάει στο 0,9. Ξεκίνησα πριν 3,5 χρόνια με 0,16 Maxboro κι από τότε δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρα.
Αδιανόητο μου φαίνεται, με το που άνοιγα τα μάτια μου αν δεν έπαιρνα τζούρα θα έσκαγα. Σιγά σιγά απ´το 0,16 πήγα στο 0,12 μετά στο 0,9 και τώρα είμαι ένα βήμα πριν το 0, φτιάχνω ένα χαρμάνι με 2/3 υγρό με 0 νικοτίνη και 1/3 με 0,9.
Πιο παλιά, όταν κάπνιζα, έτσι και ξέχναγα τα τσιγάρα μου, και 30 μίλια μεσοπέλαγα να ήμουνα, θα ξαναγύριζα να τα πάρω, δεν το συζητάω... Τώρα, πολές φορές φεύγω απ´το σπίτι χωρίς να πάρω το ματζούνι μαζί αλλά δεν τρέχει τίποτε. Μόνο και μόνο γι´αυτό, και για το σπίτι μου που ξεβρώμισε, άξιζε η μετάβαση με τα 10000...
Αν το κόψω και τελείως θα είναι θαύμα.

Η αληθεια ειναι οτι νιωθω οτι δεν εχω τοσο μεγαλη εξαρτηση απο οτι με το τσιγαρο, και νομιζω πως θα ειναι πιο ευκολο να το σταματησω.

Μαλλον δεν το εχω παρει αποφαση ακομα...

Εγώ μετά από 5 χρόνια Δεν σκοπεύω να κόψω το άτμισμα, με τίποτα, μου αρέσει και το έχω αναγάγει σε χόμπι.
Με hi end εργαλεία που στοιχίζουν λιγότερο από ένα καλό rca :p

Μμμμμμμ. Πήρε μπρος το ωραίο νήμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο Gearbest έχει αγοράσει κάποιος; Πουλάει γνήσιους κινέζους ή κινέζους κινέζους; :p

Σήμερα πηρα ενα cloupor απο εκει. Σε κανενα μήνα που θα παραλάβω θα σου πω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μετά από ένα... διάλειμμα για τσιγάρο είπα να ξαναδοκιμάσω.
Με ένα istick της eleaf και τον gladius της innokin.

Συνεχίζει, ή το άρχισε κανείς; :smile:

Δεν ρωτάς και παίρνεις λαλακιες ατμοποιητες.

Δοκιμάστε τον ατμοποιητή gs air της eleaf. Βγανει και απο τη νομπάκο σαν Mas20. Επίσης πολύ καλή σειρά είναι η delta της Joyetech. Μετά από 3 χρόνια βαρέθηκα να κουβαλάω γκουμούτσες και να στρίβω, και έμεινα με αυτούς και istick...

Βρε ποντικαρά, εγώ επισκεύαζα τα ego-t όταν εσύ δεν ήξερες τι εστί ηλεκτρονικό τσιγάρο! :eviltongue:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Βρε ποντικαρά, εγώ επισκεύαζα τα ego-t όταν εσύ δεν ήξερες τι εστί ηλεκτρονικό τσιγάρο! :eviltongue:

Αλλαζες φιτιλάκι και θεωρείς ότι ξέρεις από επισκευάσιμους???:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Για έλα από εδώ να κάνεις κανένα τέτοιο στήσιμο.

maxresdefault.jpg

Και για να μην βάζω δύσκολα αν κάνεις ένα τέτοιο στήσιμο (που είναι και απλό) θα σου κανω δώρο έναν κλώνο.

magma-singlecoil2.jpg

Υπαρχουν πλεον λυσεις και απο υβριδικους ατμοποιητες οπου δεχονται κεφαλες εργοστασιακες ή ειναι ταυτοχρονα και επισκευασιμοι.
Απο την αλλη, πλεον καποιοι εργοστασιακοι ατμοποιητες εχουν τοσο καλη αποδοση σε ντουμανια, χτυπημα, γευση κλπ οπου ειναι πολυ κοντα ή ισαξιοι με τους επισκευασιμους.
Για εργοστασιακους θα προτεινα εναν aspire atlantis ( αυτον εχω τωρα) ή και εναν Delta ΙΙ της joyetech ή kanger οπως προταθηκε.
Για ηλεκτρονικο mod πλεον απο εξωτερικο βρισκεις αρκετα φθηνα καποιο και ομορφο. Με επιλογη να αφαιρουνται οι μπαταριες ομως αν παει καποιος σε λυση στα mod κουτακια που ειναι πιο μαζεμενα απο τα παλαιοτερα που μοιαζουν σαν σωληνες.
Προσωπικα εχω τον atlantis με ενα mod e-holly στα 20W (ενω η ατλαντιδα θελει 35W για να αποδωσει τα μεγιστα) και τον τελευταιο μηνα που το αποκτησα βρηκα την ηρεμια μου.
Πλεον με τα παλια τσιγαρα οπου η εισαγωγη αερα ειχε μεγεθος κεφαλιου καρφιτσας ειχα σαλταρει. Τωρα ειμαι ευχαριστημενος και εχω καταφερει να κινουμαι στα 4-5mg νικοτινης απο 15-18mg που ημουν με τα παλια τσιγαρα και στους επομενους μηνες θα μειωσω την νικοτινη κι αλλο, ωστε να καταφερω να κοψω και το ηλεκτρονικο τσιγαρο. Πραγμα που δεν καταφερα με τα προηγουμενα τσιγαρα.

Για να παρεις Ατλαντίδα πρεπει να ειςαι σίγουρος οτι το μοντακι που εχεις διαβάζει κεφαλη στα 0,5Ω. Επιςης τέτοιου τύπου ατμοποιητες δεν απευθύνονται σε νέους στο άθλημα για πολλούς και διάφορους λόγους.
Αντιθέτως οι kanger σου δίνουν και κεφαλη στα 1.2ω που την διαβάζουν τα περισσότερα μοντ, και θεωρω πως ειναι ειναι ποιο κοντά σε νεο ατμιστη.

Δεν ηθελα τοσο να υποδειξω, οσο να καταδειξω το γεγονος οτι πλεον τα ηλεκτρονικα mods/μπαταριες και ατμοποιητες με ρυθμιση εισαγωγης αερα, μεγαλυτερη επιδοση κλπ ειναι ενα αλλο επιπεδο ηλεκτρονικου τσιγαρου σε σχεση με ολα τα παλαιοτερα των περασμενων ετων.
Πλεον δινουν αποδοση, ευχαριστηση. Το τι θα διαλεξει ο καθενας υπαρχουν κριτικες reviews κλπ για να κατατοπιστει και να επιλεξει.
Το σιγουρο ειναι οτι αν πας σε αυτης της νεας γενιας τσιγαρων, πισω δεν γυρνας. :ciao:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Αλλαζες φιτιλάκι και θεωρείς ότι ξέρεις από επισκευάσιμους???:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Για έλα από εδώ να κάνεις κανένα τέτοιο στήσιμο.

maxresdefault.jpg

Και για να μην βάζω δύσκολα αν κάνεις ένα τέτοιο στήσιμο (που είναι και απλό) θα σου κανω δώρο έναν κλώνο.

magma-singlecoil2.jpg
Τετραπλη αντισταση?
:worshippy:
Φανταζομαι θα χτυπαει αλυπητα αλλα δεν θα συμφερει αν καποιος εχει για αγαπημενο του υγρο το grandmaster..