E - smoke...

Αλήθεια, για τα τσιγάρα "Light", γιατί δεν έχει βγει ποτέ, κανείς πνευμονολόγος να τα καταδικάσει;
Τώρα, χάσανε τους πελάτες οι καπνοβιομηχανίες, τους έχασε και η φαρμακοβιομηχανία και τους έχει πιάσει όλους πανικός!

Μέχρι και για φυσαλίδες στον πνεύμονα έχω ακούσει...
Μπορεί να αποκτήσει φυσαλίδες ο πνεύμονας, ένα όργανο που έχει μέσα αέρα; Τι είναι; Σαπουνόφουσκες; :blink:

Τα ιδια ελεγε και για την νικοτινη του ΗΤ. Οτι ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ το ΗΤ γιατι περιεχει νικοτινη.

Που να δεις και ο μουσακάς πόσο επικίνδυνος είναι...
Περιέχει ντομάτες, μελιτζάνες, πατάτες, ότι λαχανικό περιέχει νικοτίνη δηλαδή! :flipout:

Μάλιστα.......
Μιλάμε γιά λόγια στο να περνάει η ώρα, δίχως στοιχεία,δίχως επίσημες έρευνες που να αποδεικνύουν αυτλα που λέει ο κύριος Μπεχράκης....λόγια του αέρα να εντυπωσιάσουμε τους άσχετους και να προτρέψουμε τους ατμιστές να ξαναγυρίσουν στο κανονικό τσιγάρο, γιατί όταν πουθενά αυτός ο κύριος δεν ανφέρει ότι το ΗΤ είναι λιγότερο επικύνδινο απο το κανονικό, είναι σαν τα βάζει στο ίδιο καζάνι.

Καλησπέρα.
Γνωρίζουμε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα του εξωτερικού που να πουλάει ατμοποιητές για το eGo-C ;
Οι τιμή του σετ των 5 εδώ είναι γύρω στα 35 ευρώ ενώ στο σαιτ της ovale http://www.ovaleusa.com/shop/index.php?route=product/product&product_id=93
κάνουν 27 δολάρια. Το ζήτημα είναι ότι όταν πας να κάνεις εγγραφή δεν υπάρχει η Ελλάδα στο μενού που σου ανοίγει για να δηλώσεις διεύθυνση, οπότε συμπεραίνω ότι δεν στέλνουν εδώ...

Για δεν τους γραφετε στα @@ σας τους μακακες βρε παιδια..... τεσπα παμε στο θεμα μας τωρα.
1)Τα βιντεο με το καλο θα τα τελιωσω πιστευω αυριο, και αν αργησα ειναι οτι εκανα καλη δουλεια παιδια.
2)Παρελαβα σημερα αλλα δυο υγρα απο την nobacco:
α)"Tobacco Echo" 20ML 12mg 80% PG – 20% VG, εχει γευση καπνου αλλα εγω λεω οτι ειναι σαν το σαλεπι.
β)E-liquid Enjuice 10ml 11mg γευση Raspberry(αρωμα βατομουρω) καλο λεμε...

Θα θελα να ξερα οταν λενε PG απο αυτα που διαβασα κατι δεν με εκατσε εσας?

^ Το φοβόμουν και το είχα αναφέρει (δυστυχώς) αρκετό καιρό πριν...... είναι πολύ ισχυρά τα κυκλώματα εμπορίας τσιγάρων.....

(μακάρι να μην γίνει τελικά και να είναι απλά μια φήμη - από την άλλη, μήπως θέλουν να βάλουν κάποιο χαράτσι βλέποντας οτι χανουν από τις πωλησεις τσιγάρων???)

Υ.Γ ξέρω κάποιον από εδώ που θα έχει να ατμίζει για μήνες, ακομα και αν το απαγορεύσουν..... ονόματα δεν λέμε..... ;)

Last edited:
Απάντηση: Re: E - smoke...

^ Το φοβόμουν και το είχα αναφέρει (δυστυχώς) αρκετό καιρό πριν...... είναι πολύ ισχυρά τα κυκλώματα εμπορίας τσιγάρων.....

(μακάρι να μην γίνει τελικά και να είναι απλά μια φήμη - από την άλλη, μήπως θέλουν να βάλουν κάποιο χαράτσι βλέποντας οτι χανουν από τις πωλησεις τσιγάρων???)

Υ.Γ ξέρω κάποιον από εδώ που θα έχει να ατμίζει για μήνες, ακομα και αν το απαγορεύσουν..... ονόματα δεν λέμε..... ;)

εγω μια φορα κ.τ δεν βαζω αλλο μεσα μου τελος.................

Εχασε πολλα λεφτα το κρατος απο τους φορους του τσιγαρου μου φαινεται...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Καλά... Μιλάμε και για σοβαρό site που σου κάνει και γνωμάτευση online!
Προσπαθώ τόση ώρα να βάλω τα συμπτώματα που έχω από το αυχενικό και το μόνο που δεν μου έχει προτείνει είναι εγχείρηση αλλαγής φύλου... :flipout:

Πάντως είναι τουλάχιστον ανέκδοτο και δείχνει πόσο πουλημένοι είναι, όταν θέλουν να απαγορεύσουν το ΗΤ επειδή μπορείς να βάλεις μέσα νικοτίνη, ενώ δεν απαγορεύουν την πώληση τσιγάρων που έχουν by default νικοτίνη + ότι άλλο!

Είμαι ο πρώτος που και σε αυτό το thread κράτησα επιφυλάξεις και ζήτησα στοιχεία, μελέτες κ.ο.κ.
Δε με καλύπτουν διόλου οι μελέτες που είναι χρηματοδοτημένες από τις εταιρίες ατμοτσίγαρων
Και δε με καλύπτει και καμία μελέτη που δεν είναι μακροχρόνια
Και όχι δεν με έχουν καλύψει οι ως τώρα μελέτες και τα link σας και παραμένω σκεπτικός
Όσο φυσικά και περίεργος

Παρόλα αυτά

Μέσα στο Thread εδώ είδα φίλους – καλά γνωστούς μου – που έχουν αντικαταστήσει το τσιγάρο
Φίλους αρρώστους με (και από) το τσιγάρο όσο και εγώ
Και τελικά το Thread και οι μαρτυρίες σας
δίνουν ελπίδα σε πολλούς «συμπάσχοντες» καπνιστές

Σχεδιάζω να αποκτήσω και εγώ ατμιστές
Χεχε
Τώρα που λένε να τους απαγορεύσουν

Αλλά η κίνηση απαγόρευσης
Εάν δεν είναι ράδιο Wehrmaht
Είναι τραγική

Βρε λέτε απαγορευμένα να είναι καλύτερα τα ατμοτσίγαρα ? :D

Last edited:
Βρε λέτε απαγορευμένα να είναι καλύτερα τα ατμοτσίγαρα ? :D

σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μας βλεπω συντομα στην ομονοια σαν τα πρεζακια... Φιλαρακι μηπως παιζει τριμπεκα 18αρι????

Περαν του αστειου του πραγματος, αν απαγορευτει το ΗΤ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ θα μιλαμε για μεγαλο σκανδαλο.

Και βεβαια εννοειται οτι δεν προκειται να ξαναγυρισω στο κανονικο, εστω και μονο απο αντιδραση.

Τωρα αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να προμηθευτουμε ατμοποιητες (και μπαταριες) για να εχουμε. ?

Για τα υγρα (που εχουν και πιστοποιηση) δεν ακουσα λογο απαγορευσης. Θα απαγορευτουν και αυτα κι ας εχουν πιστοποιησεις. ?
Και αν τελικα τα υγρα θα επιτρεπονται, τα τσιγαρα (συσκευες) γιατι καταργουνται. ????

Μπαχαλο.! Αλλα ειπαμε, φοροι τσιγαρων, εχουμε εξοδα σαν κρατος. Τελικα αυτος ο μπεχρακης το εβαλε παλι το δαχτυλακι του. (οχι πως δεν το περιμενα, απο τον συγκεκριμενο. Οποιος καταλαβε, καταλαβε)

Mμμμμ..... για να το σκεφτούμε λίγο βρε παιδιά....

ο πνευμονολόγος κος τάδε θέλει να απαγορευτει το ΗΤ και να μαυρίζουν με πίσσα τα πνευμόνια των καπνιστών του κανονικού τσιγάρου.......

....it makes sence, doesn't it?......

(αν έβρισκαν κάποιοι το ελιξήριο της ζωής, δεν θα τα έκαναν π@@τανα οι νεκροθάφτες?)

πουλημένα τομάρια.....

Δεν ξερω αν ειναι βλαβερο και συμμεριζομαι τις επιφυλαξεις του Tmjuju.

Εγω το πηρα το "εργαλειο" χωρις να εχω στο μυαλο μου να κοψω το τσιγαρο, ακομα δεν το εχω στο μυαλο μου, και με αντιμετωπιζω σαν ενα πειραμα. Απο τοτε που ξεκινησα την ατμομηχανη (το Σαββατο που μας περασε δηλαδη) εχω καπνισει συνολικα 4 τσιγαρα απο τα κανονικα. Σε αυτο το διαστημα, αν δεν ειχα το κλαρινο, θα ειχα καπνισει 3 μικρους καπνους...

I rest my case boys and girls...

Προς απαγόρευση στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Απαγόρευση της κυκλοφορίας ηλεκτρονικών τσιγάρων, έπειτα από γνωμοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Π. Μπεχράκης, η απαγόρευση αποφασίστηκε λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Είπε όμως ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται ότι είναι βλαβερό, έστω και λιγότερο από τα κανονικά τσιγάρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, μελέτη που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει τις «αντιστάσεις του αναπνευστικού συστήματος και τα στοιχεία φλεγμονής που ανιχνεύονται στην εκπνοή».

«Τα στοιχεία αυτά δεν είναι τόσο έντονα όσο του καπνίσματος με κανονικό τσιγάρο. Ωστόσο, δεν παύει να είναι βλαπτικό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο» δήλωσε ο κ. Μπεχράκης στην εφημερίδα Το Βήμα.

Ωστόσο, ο καθηγητής αναγνωρίζει ότι «το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει σαν μια ενδιάμεση διαδικασία διακοπής του τσιγάρου. Όχι να το μονιμοποιήσει, αλλά να το χρησιμοποιήσει για δύο τρεις μήνες και μετά να διακόψει το κάπνισμα».

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές που προσομοιώνουν το κάπνισμα απελευθερώνοντας ατμό που περιέχει νικοτίνη. Διαφημίζονται ως μέσο για τη διακοπή του καπνίσματος, ή αντίθετα ως μέσο που επιτρέπει στο χρήστη να καπνίζει οπουδήποτε.

Γεγονός όμως είναι ότι μέχρι σήμερα καμία χώρα δεν αναγνωρίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ασφαλή μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Αντίθετα, αρκετοί οργανισμοί υγείας έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, υποστηρίζοντας ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στην υγεία και να ενθαρρύνει το κάπνισμα από τους νέους.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποθαρρύνει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου τονίζοντας ότι οι κατασκευαστές μπορεί να βάζουν στο στόχαστρο τους νέους χωρίς να προειδοποιούν για τις ενδεχόμενες επιδράσεις στην υγεία.

Έχει επίσης εντοπίσει ηλεκτρονικά τσιγάρα που απελευθερώνουν νικοτίνη σε μεγαλύτερες δόσεις από αυτές που αναγράφει η συσκευασία, καθώς και άλλα χημικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικανικός Σύλλογος Ιατρών Δημόσιας Υγείας αναγνωρίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο διακοπής του καπνίσματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τέλος, ανακοίνωσε το 2008 ότι δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες που να δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλής θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης.

ΠΗΓΗ : IN.GR