E - smoke...

Μιλάμε ότι και σε αυτό το κομμάτι, τούτη εδω η χώρα είναι γιά γέλια και γιά κλάματα....
Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο, και σιγά μην έμενε και αυτό.
Ενας κύριος Μπεχράκης, που δεν αποδυκνείει απολύτως τίποτε με αυτά που λέει, είναι στην ουσία ο τελάλης κάποιων πουλύ μεγαλύτερων σε καρέκλα.

Το προσέξατε ότι η είδηση αυτή, βγαίνει μαζί με την άλη που κάνει γιά λόγο περί αύξησης 20% στα τσιγάρα, ακόμη και στα στριφτά;....τυχαίο;......δεν νομίζω.

Να δείτε πως επειδή επικαλούνται το θέμα νικοτίνης, θα βάλουν στο τέλος φόρο ατμίσματος στα υγρά και θα πέσει πολύ γέλιο.
Είναι πολλά τα χαμένα λεφτά παιδιά.....πάρα πολλά!!!!

Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μελετά το υπ. Υγείας

78395-mm1.jpg

Στην αύξηση της τιμής των τσιγάρων αλλά και στην απαγόρευση εμπορίας και χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία περιέχουν νικοτίνη, προσανατολίζεται
το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια μείωσης του καπνίσματος.

http://tvxs.gr/news/ellada/tin-apagoreysi-toy-ilektronikoy-tsigaroy-meleta-yp-ygeias

Αν τελικώς απαγορευθεί σε εμάς το εμπόριο η.τ., θα μπορούμε να φέρνουμε από εξωτερικό:
Δεν θα κόβεται και η εισαγωγή του;

Αχ παναϊαμ ντε επαθα βρε παιδια!!!!! εδω και 3 μερες καπνιζω ληγμενα υγρα........ αυριο θα καταθεσω μηνυση στον φουστι που με τα πουλησε. Ο λαιμος μου ειναι χαλια, και εγω νομιζα απο τα ομ που ανεβαζα στον ατμοποιητη, ρε τι επαθα λεμε....
DM γραφουν αυτο δεν ειναι ημερομηνια ληξης?

Ο Ελληνας απο την μια είναι εθισμένος στην νικοτίνη, από την άλλη αυξάνουν συνεχώς την τιμή του τσιγάρο το οπότε μεγάλο ποσοστό
του κόσμου εχει στραφεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, αρα τα χρήματα που θα χάσει το κράτος από την φορολογία του κανονικού τσιγάρου είναι πολύ μεγάλη ,για αυτό δεν θα το αφήσει έτσι.....

Είναι απίστευτο το πόσες αερολογίες μπορούν να χωρέσουν σε ένα τόσο μικρό άρθρο...

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Π. Μπεχράκης, η απαγόρευση αποφασίστηκε λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Ενώ για τα εμβόλια που πανικόβαλαν τον κόσμο να κάνει, είχαν τα άπειρα στοιχεία για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις τους!
Α ναι, εκεί ήταν οι φαρμακοβιομηχανίες στη μέση...

Είπε όμως ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται ότι είναι βλαβερό, έστω και λιγότερο από τα κανονικά τσιγάρα.

Πάλι καλά.
Πόσο λιγότερο όμως;
Αν αντί για κανονικό τσιγάρο κάνω ηλεκτρονικό, πόσες είναι οι πιθανότητες να πάθω καρκίνο των πνευμόνων κ. Μπεχράκη;
Μήπως ελάχιστες, από τη στιγμή που δεν εισπνέω τις ουσίες που δίνει το τσιγάρο εκτός από τη νικοτίνη η οποία βρίσκεται ακόμη και στα πατατάκια που τρώω από 3 χρονών;

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, μελέτη που έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει τις «αντιστάσεις του αναπνευστικού συστήματος και τα στοιχεία φλεγμονής που ανιχνεύονται στην εκπνοή».

«Τα στοιχεία αυτά δεν είναι τόσο έντονα όσο του καπνίσματος με κανονικό τσιγάρο. Ωστόσο, δεν παύει να είναι βλαπτικό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο» δήλωσε ο κ. Μπεχράκης στην εφημερίδα Το Βήμα.

Παρ' όλα αυτά, θα απαγορεύσουμε την πώληση ενός προϊόντος που είναι είτε τρόπος να κόψεις το κάπνισμα, είτε εναλλακτικός και λιγότερο βλαπτικός τρόπος καπνίσματος.

Ωστόσο, ο καθηγητής αναγνωρίζει ότι «το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει σαν μια ενδιάμεση διαδικασία διακοπής του τσιγάρου. Όχι να το μονιμοποιήσει, αλλά να το χρησιμοποιήσει για δύο τρεις μήνες και μετά να διακόψει το κάπνισμα».

Εμένα πάλι γιατί μου μυρίζει συνταγή γιατρού αυτό το πράγμα;

Γεγονός όμως είναι ότι μέχρι σήμερα καμία χώρα δεν αναγνωρίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ασφαλή μέθοδο διακοπής του καπνίσματος. Αντίθετα, αρκετοί οργανισμοί υγείας έχουν εκφράσει επιφυλάξεις, υποστηρίζοντας ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενδέχεται να έχει επιπτώσεις στην υγεία και να ενθαρρύνει το κάπνισμα από τους νέους.

Όπως οι τσίχλες σε μορφή τσιγάρου, τα πουράκια Caprice κλπ προϊόντα...
Σίγουρα ένα δυνατό επιχείρημα για να απαγορευτεί ένα προϊόν από την αγορά, το οποίο έχει βοηθήσει τόσο κόσμο να κόψει το κάπνισμα...

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποθαρρύνει τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου τονίζοντας ότι οι κατασκευαστές μπορεί να βάζουν στο στόχαστρο τους νέους χωρίς να προειδοποιούν για τις ενδεχόμενες επιδράσεις στην υγεία.

Έχει επίσης εντοπίσει ηλεκτρονικά τσιγάρα που απελευθερώνουν νικοτίνη σε μεγαλύτερες δόσεις από αυτές που αναγράφει η συσκευασία, καθώς και άλλα χημικά.

Σε αυτή την περίπτωση γίνεται έλεγχος και απαγορεύεις τις συγκεκριμένες συσκευές.
Ξέρω και για αυτοκίνητα που λόγω αστοχίας υλικού οδήγησαν κόσμο στον θάνατο κ. Μπεχράκη. Κάντε σας παρακαλώ μία επερώτηση στη Βουλή να απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων στην Ελλάδα!

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικανικός Σύλλογος Ιατρών Δημόσιας Υγείας αναγνωρίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο διακοπής του καπνίσματος.

Αλλά εμείς το βιολί μας.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Re: Απάντηση: E - smoke...

Ο Ελληνας απο την μια είναι εθισμένος στην νικοτίνη, από την άλλη αυξάνουν συνεχώς την τιμή του τσιγάρο το οπότε μεγάλο ποσοστό
του κόσμου εχει στραφεί στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, αρα τα χρήματα που θα χάσει το κράτος από την φορολογία του κανονικού τσιγάρου είναι πολύ μεγάλη ,για αυτό δεν θα το αφήσει έτσι.....

Μπα...
Ξέρεις πόσες μέρες περνάω ατμίζοντας απλή φραουλίτσα χωρίς νικοτίνη;

Θέλω να δω πως θα απαγορεύσουν τη φυτική γλυκερίνη από το εμπόριο...
Εσύ ετοιμάσου να φτιάξουμε δικό μας τσιγάρο.
Έχω και το περίπλοκο σχέδιο!
Μία αντίσταση 2Ω πάνω σε μία μπαταρία...
Α ναι, έχει και ένα κουμπί σε σειρά... :flipout:

Ο λαιμος μου ειναι χαλια, και εγω νομιζα απο τα ομ που ανεβαζα στον ατμοποιητη, ρε τι επαθα λεμε....

Ντο έπαθες; Να λελεύεις το DM μπρε πριν ατμίσεις! :flipout:
Για να κάνεις δυνατότερο τον ατμοποιητή χαμηλώνεις τα Ω. Δεν τα ανεβάζεις!
Εσύ αντί για Low Resistance ατμοποιητή έφτιαξες High Resistance;

Δηλαδή, για να το καταλάβω, σήμερα που αγόρασα την υπέροχη μεντα της Hallo, ένα μικρό tribecca και ατμίζω το υπέροχο Prime-15 -12mg/ml nicotine-, ήμουν (και είμαι) παράνομος?

... δεν δίνω ούτε ευρώ (σήμερα), ούτε δραχμή (αύριο) στις καπνοβιομηχανίες... μέχρι και απόσταγμα από γρασίδι θα ατμίσω (αλλά ΚΤ δεν καπνίζω λέμε :music-smiley-005:)

@tzimisce: έχεις δίκιο φίλε μου.... παράνομο είναι ακόμα καλύτερο! :worshippy:

Last edited:
Υπογραφές κατά της απαγόρευσης εδώ: http://www.petitiononline.com/fr33dom/petition.html

(ανοίγετε τον σύνδεσμο και κάνετε click στο κόκκινο κουμπάκι στα αριστερά που γράφει "sign petition", στη συνέχεια γράφετε ονοματεπώνυμο και email)

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει 9000+ άτομα.

Last edited:
δοκιμασα το e-smoke για 1-2 μερες δεν μου εκανε αισθηση ισα ισα ειδα οτι ρουφαω ολη μερα σαν τρελος κ δεν μου κανει κατι...
απο της 9/11/11 εχω κοψει το καπνισμα γιατι δεν μου αρεσε πια. μετα απο 15 χρονια.
Ενα μηνα ακριβως σημερα, μπορω να σας πω οτι μου ηρθε 2 φορες να καπνισω ολο αυτον τον καιρο το πρωτο ηταν μετα απο 3 μερες και η δευτερη ηταν μετα απο 2 εβδομαδες κ ημουν σε ενα κλαμπ κ ειχαμε τσακιρ κεφι , κ ειχαμε πιει και και και...

δεν νομιζω οτι υπαρχει "δεν μπορω να το κοψω"
πιστευω ομως οτι υπαρχει το "Δεν εχω την θεληση να το κοψω" ( κ με τη θεληση εννοω την αδυναμια του χαρακτηρα) αν δεν μπορω να ξεπερασω ενα κομματι χαρτι στουμπομενο με τριμματα καπνου τοτε ειμαι για γελια..
καλη συνεχεια στους υπολοιπους που το κοβουν ;-)

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
Όχι στην απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και του ατμίσματος
Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις ένα μεγάλο πλήθος χρηστών από όλη την Ελλάδα δείχνει την αντίθεση του στις προθέσεις του...
Υπουργείου Υγείας κ όλων των υπευθύνων που εντείνουν τις προσπάθειες τους για την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Ένα προϊόν που είναι σαφές πως ματώνει όλες τις καπνοβιομηχανίες αφού αρχίζουν να μειώνονται τα έσοδα τους από τους φόρους των τσιγάρων τα οποία αποχωρίζεται ολοένα και περισσότεροι Έλληνες προκειμένου να αποφύγουν την κακήσυνήθεια του καπνίσματος με έναν σαφέστατα εναλλακτικό και πιο υγιή τρόπο αφού το συμβατικό τσιγάρο περιέχει 4000 πλέον καρκινογόνες ουσίες σε σχέση με το ηλεκτρονικό.
Ο αμερικάνικος οργανισμός FDA από την άλλη αποτρέπει την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου
βασιζόμενος σε κάποιες έρευνες που έχουν γίνει χωρίς να μας δίνει πιο συγκεκριμένα στοιχεία ότι είναι πιο επιβλαβές από το κανονικό τσιγάρο.
Από την άλλη ο Ε.Ο.Φ κάνει προσπάθεια για την απαγόρευση υγρών σκευασμάτων που εμπεριέχουν νικοτίνη(υγρά αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου)και του ηλεκτρονικού τσιγάρου γενικότερα λέγοντας ότι εμπεριέχει επικίνδυνες για τον οργανισμό ουσίες.
Το τσιγάρο δεν περιέχει?
Γιατί να πουλιέται ελεύθερα εκείνο τότε?
Μήπως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από όλα αυτά?
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Πάντως οι ήδη χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου ανά την Ελλάδα και μετά από ένα πολύ σημαντικό διάστημα καπνίσματος καταφεύγουν στην λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου με μεγάλη επιτυχία και με πολλές διαφορές στην υγεία τους τις πρώτες βδομάδες χρήσης του ακόμη και με υγρά τα οποία δεν εμπεριέχουν νικοτίνη(ναι υπάρχουν κ υγρά χωρίς νικοτίνη).Αυτά είναι στοιχεία που ακούω καθημερινά γιατί και εγώ είμαι ένας χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου εδώ και 6 μήνες και έχω δει σημαντική βελτίωση στην υγεία μου,στις αντοχές μου,στον ύπνο μου παντού! Γιατί προσπαθούν να μας το κόψουν και αυτό? Όλα να γίνονται για το χρήμα τελικά σε αυτήν την χώρα?
Αναγνώστης
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_9636.html

Αντιγράφω από το e-kapnisma:

"Έχω χρέος να αναφέρω ότι στο Πανελλήνιο Συνέδριο "Μαθαίνω να μην καπνίζω",
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ η PFIZER "Για ένα υγειέστερο κόσμο" η οποία εμπορεύεται το φάρμακο Champix για... τη διακοπή του καπνίσματος. Αντιγράφω:

Champix® ή Chantix® ή βαρενικλίνη (varenicline)
Στην Ελλάδα κυκλοφορεί ένα φάρμακο που υπόσχεται εύκολη διακοπή καπνίσματος σε όσους το χρησιμοποιήσουν. Η χημική ουσία που περιέχει είναι η βαρενικλίνη και κυκλοφορεί με το εμπορικό όνομα Champix®, ενώ στην Αμερική με το εμπορικό όνομα Chantix®. Το φάρμακο ανήκει στην κατηγορία των μερικώς αγωνιστών της νικοτίνης και στον εγκέφαλο δρα με τρόπο πολύ παρόμοιο με την ίδια την νικοτίνη του τσιγάρου, αλλά «μερικώς» (δηλαδή όχι με την ίδια ένταση). Σύμφωνα με την εταιρία που το εμπορεύεται, την Αμερικάνικη Pfizer®, το φάρμακο χρησιμοποιείται για 12 εβδομάδες και αν είναι αποτελεσματικό μπορεί να χορηγηθεί για ακόμα 12. Στην Ελλάδα δεν το καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ψυχιατρικές Παρενέργειες
Από την αρχή της ανάπτυξης του φαρμάκου υπήρχε ανησυχία για τις παρενέργειές του. Όλα τα φάρμακα που μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί για την διακοπή του καπνίσματος έχουν πολλές και έντονες ψυχιατρικές παρενέργειες. Και δυστυχώς, το Champix® φαίνεται να έχει τις πιο έντονες σε σημείο που έχουν καταγραφεί (ευτυχώς, ακόμα λίγα) περιστατικά αυτοκτονιών σε άτομα ψυχιατρικά υγιή. Στην Αμερική το FDA έχει απαιτήσει από την εταιρία να σημειώσει με έντονη επισήμανση (“black box”) στο φύλο οδηγιών ότι τα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει επιθετικότητα, νευρικότητα, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη, ιδέες αυτοκτονίας (αυτοκτονικός ιδεασμός) και πράξεις αυτοκτονίας."

Και για να μην πανικοβαλόμαστε:
Απλά μπορείς να παραγγείλεις από την ΕΕ όσα υγρά γουστάρεις, τελεία.