E - smoke...

Καλά, τι VG αγόρασες;
Εγώ που έχω δοκιμάσει μέχρι και τη VG του φαρμακείου που έχει 3 ευρώ το λίτρο, άσχημη γεύση ή μυρωδιά δεν μου έβγαλε με την καμία...

Μια MIST JUICE-00mg των 100ml.
Ενω στην αρχη δεν το καταλαβαινα, τωρα καταλαβαινω οτι η χορταριλα δεν ειναι μονο στον ατμο στον χωρο, ειναι και λιγο στη γευση.

Στο φαρμακειο, με ποια ακριβως ονομασια θα την ζητησω. ?

Γλυκολη, γλυκερινη, γλυκερολη, καπως αλλιως. ?

Last edited:
Βρωσιμη ή φυτικη γλυκερινη ;)

Αλλα να θυμασαι οτι θελει αραιωση 10-20% με WFI

Τοσο πολυ. ? Ομως απο 10 εως 20% εχει διαφορα στο ενα λιτρο ας πουμε, μιλαμε για 100ml.
Υπαρχει καποιο στανταρ, ή εχει να κανει με τον ατμοποιητη (αν τραβαει ευκολα ή οχι). ?

Φυτική και βρώσιμη γλυκερίνη.
Εγώ τη διέλυσα κατά 10% με ενέσιμο ορό, αλλά οι ατμο μου έχουν ρυθμιστεί για παχύρευστα υγρά.

Τοσο πολυ. ? Ομως απο 10 εως 20% εχει διαφορα στο ενα λιτρο ας πουμε, μιλαμε για 100ml.
Υπαρχει καποιο στανταρ, ή εχει να κανει με τον ατμοποιητη (αν τραβαει ευκολα ή οχι). ?

Δεν ειναι δυσκολο, υπαρχουν μπουκαλακια WFI των 5ml, οποτε κανει τα μαθηματικα ευκολα.

Αν λ.χ εχεις 100ml VG, για να το κανεις με 10% αραιωση θα βαλεις ~12ml WFI (λιγοτερο απο 2,5 μπουκαλακια), για 15% θελεις ~17,5 (3,5 μπουκαλακια)

Αν τωρα θελεις να φτιαξει 100 ml διαλυμα, ειναι ακομα πιο ευκολα τα πραγματα, 90-10 για 10% 85-15 για 15% κλπ.

Και φυσικα εχει να κανει και με τον ατμοποιητη.

Καταλαβα. Προφανως εχει να κανει με το αν θα τη χρησιμοποιω σκετη (αρα καλη αραιωση) η σε καποια αναλογια με pg.
Για παραδειγμα, θελω να αρχισω με 70pg/30vg οποτε σε αυτη την περιπτωση ενα 10-15% αραιωση θα ηταν οκ.

Οταν (και αν) παω σε ελαχιστη ή μηδαμινη pg τοτε θα αραιωνω τη vg 20%
Ατμοποιητες χρησιμοποιω ego-c (ovale)

Ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια. Αν δεν την ειχα πατησει με τη χορταριλα, ισως και να ατμιζα σκετη vg με 10% tribeca για ελαχιστο αρωμα. Ομως η χορταριλα δεν σκεπαζεται αν δεν ριξω ενα μπουκαλι καραμελλα.

Θα φαει πεταμα, και θα παρω απο φαρμακειο αλλη.

Υ.Γ. Ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι το σωστο για να λεμε οτι καναμε σωστη αραιωση 10%. ?

Στα 100ml vg να ριξουμε 10ml νερο, ή στα 90ml vg να ριξουμε 10 ml νερο. ?

Last edited:
Άμα είναι να αγοράζεις μπουκαλάκια WFI των 5 ml από το φαρμακείο την έκατσες τη βάρκα...
Αν πάρεις από το φαρμακείο παίρνεις μεγάλο μπουκάλι, αν θέλεις να πάρεις μικρά των 5 ml παίρνεις από το super market.

Υ.Γ. Ηθελα να ρωτησω ποιο ειναι το σωστο για να λεμε οτι καναμε σωστη αραιωση 10%. ?

Στα 100ml vg να ριξουμε 10ml νερο, ή στα 90ml vg να ριξουμε 10 ml νερο. ?

Στα 100ml προσθέτεις 10ml νερό.

Όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία... :p

Υπ'όψιν.
Άλλο η αραίωση 10%, άλλο η περιεκτικότητα 10%. Μην τα μπερδεύεις αυτά τα δύο.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Υπ'όψιν.
Άλλο η αραίωση 10%, άλλο η περιεκτικότητα 10%. Μην τα μπερδεύεις αυτά τα δύο.

Ναι σωστα, για αυτο αλλωστε και ρωτησα. Οποτε εγω θα πεταξω 10ml νερο στα 100ml για να πετυχω 10% αραιωση.

Επισης, εγραψα για το προβλημα ασχημης μυρωδιας στην vg στο forum του ηλεκτρονικου τσιγαρου και μου λενε οτι ετσι ειναι και πρεπει να τη συνηθισω για μερικες μερες και μετα δεν θα τη καταλαβαινω.
Ομως εμενα βρε παιδια μου μυριζει κατι μεταξυ χορταριλας και μυρωδιας που εχει ο πολυκαιρινος παγος σε εναν καταψυκτη (αν ξερετε τι εννοω).

Οπως και να εχει, εγω θα αγορασω ξανα απο φαρμακειο και αν εχει παλι αυτη την αισθηση, τελος το diy απο μενα.
Εχει ποτισει καθε πορος του δερματος, καθε ινα των ρουχων μου καθε καλυκας της γλωσσας. Δεν αντεχω αυτη τη γευση/μυρωδια.

Απογευμα παω σε φαρμακειο και αν δεν εχει παραγγελνω για να συγκρινω.
Παντως και εγω πηρα αυτη γιατι ελεγαν καλα λογια. Πιθανολογω καποια αλλοιωση για καποιο λογο.
Δεν πιστευω οτι ετσι μυριζουν οι vg.
Ετσι και σου βαρεσω τζουρα σε ασανσερ, σε εστειλα αδιαβαστο λεμε.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ε το πολύ πολύ να σου πω ότι κανονικά καπνίζουν τα σποράκια και όχι τα φύλα... :rofl:
VG made by zoniana. αναρπαστη θα γινοταν :flipout:

Παντως δεν ανησυχω τοσο για το αν θα συνηθισω τη γευση. Ας υποθεσουμε οτι ετσι ειναι οι vg ολες και οτι μετα απο 1 εβδομαδα δεν καταλαβαινω τιποτα πλεον.

Αυτοι οι κακομοιροι που θα την μυριζουν στο χωρο, θα με διωχνουν με τις κλωτσιες.
Οσο ατμιζα tribeca, ολοι ηθελαν να το μυρισουν στο χωρο. Δεν ενοχλουσε σαν ασχημη μυρωδια, το αντιθετο.
Δεν θελω μωρε με αυτη να μυριζει ασχημα ο χωρος. Εδω εγω τριτη μερα τωρα και και δεν την αντεχω.
Σημερα πρωι που ξυπνησα και ηρθα στο σαλονι, ειχε μεινει η ασχημη μυρωδια απο εχτες το βραδυ.
Και μετα μου λενε: αχρωμη, αοσμη, αγευστη.

Λοιπον, πηγα και πηρα ενα tribeca 6mg.
Σε πεντακαθαρο ατμο ego-c χωρις να ωριμασει, αρχισα τις τζουρες.
Συνεχιζω βρε παιδια να αισθανομαι κατα 5-10% (δεν προσδιοριζεται ακριβως) αυτη τη χορταριλα.
Απλα, δεν εχει την ενταση που ειχε η σκετη vg.
To αρωμα μαλλι γριας/καραμελα δεν το πολυαισθανομαι απο το τριμπεκα εδω και κανα δυο μηνες.
Ποτέ ομως δεν ειχα εντοπισει αυτη την δυσαρεστη μυρωδια.
Τωρα που την εντοπισα στην σκετη vg, η μυτη μου σημερα την εντοπιζει και στο τριμπεκα.

Τι ακριβως μου συμβαινει. ?

α) τρελλαθηκα
β) αποκτησα υπεραισθητικη αντιληψη/οσφρηση.
γ) συνηθισα πλεον το αρωμα του τριμπεκα και δεν το καταλαβαινω, ομως απο τη στιγμη που ατμισα ξεχωριστα pg, vg και καταλαβα τις ξεχωριστες μυρωδιες των βασεων και πλεον ειμαι σε θεση οσφρητικα να τις ξεχωριζω σε ενα ολοκληρωμενο υγρο.
δ) Πρεπει να πασε να με δει καποιος ωριλα.

Παντως, σε οσους εριξα ατμου τριμπεκα στα μουτρα, μυριζαν καραμελα και καθολου την χορταριλα που τους περιεγραφα.

Το θετικο ειναι οτι με το τριμπεκα δεν ενοχλουμαι, γιατι η ενταση της χορταριλας ειναι πολυ ασθενικη.

Αν καποιος περαν του καλαμπουριου, μπορει να μου πει τι μπορει να συμβαινει ας γραψει. Ειλικρινα δεν εχω ιδεα πλεον.

Λοιπον εβαλα το πρωτο φυσιγγιο ego-c που ειχα φυλαξει και η χορταριλα του τριμπεκα αντικατασταθηκε απο μυρωδια καμενου φυτιλιου.
Αρα τη χορταριλα καλυπτε το καμενο.
Ομως γιατι ενας νεος ego-c να δινει χορταριλα. ?

Μηπως εχουν να κανουν οι μπαταριες. ?
Τις εχω κοντα 5 μηνες και κρατανε σκαρτη μιση μερα (απο μιαμιση που κρατουσαν)
1000 μιλιαμπερ ειναι.
Μηπως ο ego-c θελει νεες μπαταριες για να αποδωσει σωστα. ?