E - smoke...

3 μηνες χωρις καπνισμα ηλεκτρονικο ή κανονικο. Η παντελης ελλειψη ελεγχου ( :p ) στη χρηση ηλεκτρονικου τσιγαρου - 30 ml halo το 5ημερο - με αναγκασε να τα παρατησω ολα και να προσπαθησω μετα απο 28 χρονια να κοψω το καπνισμα. 3 μηνες and counting.

Mπράβο Πάνο! Καλά κουράγια.

Αν σε ξαναπιάσει καμιά φορά λύσα μπες στο αμάξι και κόψτο για βορά.
Κάπου στη Θήβα θα σου περάσει...

εγώ απο το κακό στο χειρότερο. Ξαναπιασα πάνω απο πακέτο στο κανονικό και πιπιλίζω και το άλλο.:bigcry:

Εγω παιδια ειμαι 10 μηνες με ηλεκτρονικο και δεν εχω καν την επιθυμια να γυρισω σε τσιγαρο. Ειναι πλεον ξεγραμμενο.
Ψαχτηκα ομως αρκετα για να βρω ενα καλο setup για να με πληρει. Ετσι λοιπον με επισκευαζομενο ατμοποιητη πλεον ριχνω συνεχομενα την νικοτινη.
Ξεκινησα με 16mg και τωρα μονο φυτικη ατμιζω στα 6mg και τον επομενο μηνα θα την ριξω στα 3 mg γιατι εχει αρχισει να μου καθεται λιγο βαρια.
Φανταστειτε οτι τις πρωινες ωρες τωρα, ατμιζω μηδενικη και απο το μεσημερι και μετα κανω με 6 mg.
με τους ατμοποιητες του εμποριου και πολυεξοδοι ηταν αλλα και οχι τοσο αποτελεσματικοι.

Κι εγώ εξ´αιτίας κάτι κρίσεων πανικού και μιας καταθλιψούλας,εδώ και 1 μήνα περίπου κατρακύλησα στο κωλοτσίγαρο.
edit
Τωρα που κοίταξα τον μετρητή που εμφανίζεται κάτω από τα μηνύματά μου,είδα ότι ήμουν 8 μήνες χωρίς τσιγάρο(άντε 1-2 την ημέρα).
Είμαι πολύ μ@@@ς τελικά...
Το μόνο καλό είναι ότι έχω χάσει 9 κιλά.
Αλήθεια,όσοι ατμίζετε,έχετε πάρει κιλά?

Last edited:
Οχι, εγω ειμαι μια απο τα ιδια. Την στιγμη που εχω κατι να ασχολουμαι εστω και αν αυτο ειναι το ηλεκτρονικο τσιγαρο, δεν σκεφτεσαι το φαγητο.
Αλλωστε πολλες φορες "μπουκωνω" και με την γευση του και μου κοβει την ορεξη.

Κι εγώ εξ´αιτίας κάτι κρίσεων πανικού και μιας καταθλιψούλας,εδώ και 1 μήνα περίπου κατρακύλησα στο κωλοτσίγαρο.
edit
Τωρα που κοίταξα τον μετρητή που εμφανίζεται κάτω από τα μηνύματά μου,είδα ότι ήμουν 8 μήνες χωρίς τσιγάρο(άντε 1-2 την ημέρα).
Είμαι πολύ μ@@@ς τελικά...
Το μόνο καλό είναι ότι έχω χάσει 9 κιλά.
Αλήθεια,όσοι ατμίζετε,έχετε πάρει κιλά?
Οταν το γυρισα απο τσιγαρο σε ηλεκτρονικο δεν πηρα κιλα. Μολις εκοψα το ηλεκτρονικο γ*******κα. Βεβαια το καλοκαιρι υποφερω παντα απο παγωτο - mania ε φετος το ξεφτιλισα. 6 κιλακια τους πρωτους δυο μηνες, τον τριτο σταθερος γιατι γυμναζομουν (7 λεπτα μπανιο την ημερα :p ) τωρα ξαναανεβαινω....

Εγω υστερα απο 10 μηνες ηλεκτρονικου τσιγαρου, δοκιμαζοντας ατμοποιητες ego-t, (απλο, dual coil κλπ) ego-c, τωρα τελευταια εχω βρει καποιους της ιδιας εταιριας οπου ειναι σαν γυαλινο φιαλιδιο και βλεπεις το υγρο. Η αντισταση τυλιγμενη επανω στο φυτιλι και οχι οπως στους προηγουμενους οπου η ακρη του φυτιλιου παταγε επανω στην αντισταση.

Αργει να βγαλει καμμενο και μεχρι να χαλασει, η γευση αναλλοιωτη. Μου δινει την αισθηση ομως οτι εισπνεω εναν ζεστο υγρο ατμο. Στην αρχη μου φαινοταν καπως, αλλα το συνηθισα. Στα + οτι οι ανταλλακτικοι ατμοποιητες (μεσα απο το σωμα) κοστιζουν 2.5 ευρω, αρα αρκετα φθηνοτερα απο τους παλαιοτερους.

Δυστυχως, δεν ξερω αν το ρημαδι καταναλωνει πιο πολυ υγρο.
Απο 18αρι τοσους μηνες, πηρα ενα μπουκαλι 12αΡΙ HALΟ και στο καπακι τωρα καμποσες μερες πηρα 6αρι προσπαθωντας και εγω να μειωσω τη νικοτινη για να το κοψω.

Το μπουκαλακι halo φευγει σε 5-6 μερες και εχω φρικαρει. Δεν ξερω σε ποσο καιρο θα προσαρμοστω στο 6αρι για να προσπαθησω υστερα κοψιμο εντελως.
Μηπως τελικα, ρουφαω την ιδια νικοτινη (αφου ατμιζω πιο πολυ υγρο) και ο μονος που κερδιζει ειναι ο πωλητης του halo. ?

Υπαρχει καποιος που να ειναι στο 6-αρι , οπου να ειχε ξεκινησει απο 18 (και πανω) ωστε να μου πει αν τελικα συνηθιζω στη νικοτινη, ή απλα μια ζωη θα καταναλωνω τριπλασιο υγρο με αποτελεσμα να παιρνω ιδια ποσοτητα νικοτινης οπως παλια. ?
Θα μου τα φαει ολα η halo. :flipout:

Εγω και κυρίως η γυναίκα μου που καπνίζε 1.5 πακέτο την μέρα βρήκαμε επιτέλους την λύση που έκατσε!
Εχωσα 220 ευρω μαζί με μπαταρίες φορτιστής τσαντακι πήρα απο Αμερική το προβαρι , που δίνει σταθερά βατ και παίζει απο 3 ως 6 v μέτρα την αντίσταση του ατμοποιητη ειναι ss. Ηταν ακριβό αλλα ηδή σε 2 μήνες κοντευουμε να το κάνουμε απόσβεση . Και ατμοποιητη έναν κινέζικο αυτόν Phoenix Rebuildable Atomizer με 8.5 ευρω και με + 10 ευρω για σύρμα για φυτιλι έχω υλικά για 10 μήνες!
Υγρά φτιάχνουμε μόνοι μας vg-pg 50% με 11 ευρω τα 100ml αυτο με νικοτίνη 20mg και 2 ευρω το 100αρι το μηδενικό, πήραμε και 2-3 αρώματα και με 30 ευρω που τα πήραμε τέλος Αυγούστου θα μας πανε μέχρι μέσα Νοεμβρίου. Που και που βάζουμε και λίγο τριμπεκα για να γουστάρουμε!

To provari είναι αυτή τη στιγμή το πιο αξιόπιστο vv mod που υπάρχει. Καλά έκανες και το πήρες και θα το ευχαριστιέσαι για πολύ πολύ καιρό! Υπάρχει provari που έχει περάσει από 10 χέρια (και τα δικά μου) εδώ και 2 χρόνια και παίζει ακόμα όπως την πρώτη μέρα!

Αλλά πέρα από αυτό είναι το vv που δίνει ρεύμα όμοιο με μπαταρίας, σταθερό και γλυκό.

Καθυστερημένα και εγώ εισήλθα στην παρέα σας. Πριν περίπου 4-5 χρόνια είχα μία κακή εμπειρία με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είχα αγοράσει ένα από φαρμακείο (ούτε που θυμάμαι μάρκα) που είχε το σχήμα τσιγάρου. Έπαιρνε αμπούλες. Είχε απαράδεκτη γεύση και μάλιστα δεν έβγαζαν καν με νικοτίνη ή κοντική γεύση καπνού. Το είχα πληρώσει και 50-60 ευρώ και πήγε και χαμένο. Έκτοτε δεν το είχα ξαναψάξει. Κατά σύμπτωση άρχισα να το ψάχνω πάλι πριν λίγο καιρό και πριν λίγες μέρες βρέθηκα σε μία παρέα με έναν 83άχρονο, 70 χρόνια καπνιστή (έψαχνα τις γοπές στην κατοχή στον δρόμο. Ευτυχώς τότε δεν είχαν φίλτρα, μου είπε). Αρχίσαμε να μιλάμε για το τσιγάρο. Κάποια στιγμή μου λέει "Εγώ ΣΩΘΗΚΑ" και μου βγάζει ένα e-go T. Περίπου 1.5 χρόνο το χρησιμοποιεί μαζί με 3-4 κανονικά τσιγάρα μέσα στην ημέρα. Ακριβώς ότι θα ήθελα να κάνω και εγώ δλδ. Την ίδια μέρα πήγα και πήρα ΗΤ. Από την προηγούμενη έρευνα είχα ξεχωρίσει δύο. Το e-go C και το eVic. Το πρώτο για την απλότητα του και τον λυόμενο ατμοποιητή και το δεύτερο για την ευελιξία του, τις ρυθμίσεις (τις οποίες φυσικά δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ ακόμη λόγω άγνοιας) αλλά και το γκατζετοειδές του πράγματος. Φυσικά από όσα είχα διαβάσει και τα δύο είναι συν και πλην, όπως και τα περισσότερα κατασκευάσματα. Τελικά, αν και είναι αρκετά τα χρήματα και δεν μου περίσσευαν, κατέληξα στον δεύτερο με το σκεπτικό της ευκολία/δυνατοτήτων αλλά και του "μια και καλή". Το αγόρασα από επαρχία. Ήταν μεν λίγο ακριβότερος από το να το έπαιρνα μέσω e-shop στην Αθήνα, αλλά είχε μαζί ατμοποιητή XL της Νobacco και μου έκανε και δώρο 2 υγρά οπότε χοντρικά μία η άλλη μου πήγε.

Ίσως να γράφω και ανακρίβειες, οπότε με διορθώνεται αν χρειάζεται βέβαια.

Ο ατμοποιητής της Νομπακο μου άρεσε ως ιδέα για δύο λόγους. Παίρνει 5Ml και ταυτόχρονα έχει ανταλλακτικά στο φιτίλι/αντίσταση (2,4 ή 1,8) που κάνουν 2.5 ευρώ/τμχ. Αυτό μου άρεσε για λόγους ευκολίας. Αν καεί, απλά ανοίγω ξεβιδώνω το φυτίλι και αλλάζω. Το επιστόμιο/φίλτρο είναι μαύρο πλαστικό και πήρα ένα αλουμινένιο πιο μεγάλο. Ταυτόχρονα όπως το φαντάστηκα το αλουμίνιο είναι και πιο δροσερό στην αίσθηση.

Το evic πέρα των ρυθμίσεων μου άρεσε σαν ιδέα και λόγω μπαταρίας. Φορτίζει από οποιοδήποτε usb και ταυτόχρονα κρατάει πολύ. Στο πακέτο έχει ένα 500mah και θέλει 8 ώρες φόρτιση αλλά με τον 2Α που έχω μέσα σε 2παρά ώρες είναι έτοιμο. Η μπαταρία φαίνεται ότι κρατάει πολύ και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει. Σαν ανταλλακτικό κοστίζει από 7 εως 12 ευρώ (η Samsung που φοράει).

Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό:

20130608_140018_1.jpg

20130608_140215_1.jpg

Τα υγρά που πήρα είναι το Camtel και το Virginia με 18 νικοτίνη. ¨Ηθελα να είναι "τσιγαροειδή" γιατί η προηγούμενη εμπειρία μου με μήλα, αχλάδια, σοκολάτες κλπ ήταν όπως έγραψα τραυματική. Το αποτέλεσμα του camtel που έχω ξεκινήσει είναι αρκετά καλό θα έλεγα σαν αίσθηση και σαν γεύση.

Έχω διαβάσει αρκετά αλλά θα ήθελα να εκφράσω και κάποιες απορίες που δεν μπορώ να λύσω επακριβώς:

1) Από όσα ξέρω δεν πρέπει να αναμιγνύουμε υγρά εκτός και αν είναι τα ίδια με απλά διαφορετική νικοτίνη. Αν λοιπόν θέλω να δοκιμάσω άλλο υγρό τι ακριβώς πρέπει να κάνω? Ανοίγω τον ατμοποιητή (αν δεν έχει τελειώσει το υγρό) αδειάζω το υγρό, σκουπίζω το φυτίλι με χαρτί για να τραβήξει όσο γίνεται από το παλιό υγρό και γεμίζω με το άλλο? Υποθέτω ότι το φυτίλι δεν πρέπει να πλένεται με νερό? Ή είναι άλλη διαδικασία?

2) Τι αλλαγές κάνουν στην πράξη οι μεταβολές στα W και στα V? Κάνει πιο δυνατό το "χτύπημα" το ένα από το δύο έχω διαβάσει αλλά δεν έχω καταλάβει στην πράξη τι αλλάζει το ένα και τι αλλάζει το άλλο.

3) Έχω διαβάσει ότι ο "καπνός"-ατμός που βγαίνει είναι "απλός" ατμός. Ισχύει αυτό? Έχω προσέξει και εγώ και η γυναίκα μου ότι μάλλον δεν μυρίζει καθόλου αλλά είναι πράγματι απλός ατμός? Μπορώ δλδ να ατμίζω και μέσα στο σπίτι μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους ή τους επιβαρύνω έστω και αν δεν μυρίζει?

Έχω διαβάσει αρκετά και φόρουμ ειδικά και άλλα σάιτς αλλά αν έχετε κάποια παραπομπή με μεστές οδηγίες και διαπιστώσεις (κατά προτίμηση στα ελληνικά) παρακαλώ βάλτε τες.

1) Κανενα θεμα δεν υπαρχει με το ανακατεμα, μην το σκεφτεσαι καθολου. Το μονο προβλημα ειναι οτι μπορει οι γευσεις να μην "ταιριαξουν" και να αποκτησεις υγρο με γευση "ιδρωμενης καλτσας". Μπορει βεβαια και αυτο που θα βγει να σου αρεσει.
Αδειασε απλα τον ατμο απο το υγρο που εχεις και βαλε το αλλο (αλλη γευση), στην αρχη θα εχεις την παλια και σταδιακα θα ερθει η καινουρια.
Μια χαρα επισης μπορεις να πλενεις τον ατμο με νερο, απλα θα πρεπει να περιμενεις να στεγνωσει καλα πριν το ξαναχρησιμοποιησεις.

2)Απλος νομος του Ohm
V=IR
Σε δεδομενη αντισταση (αυτη του ατμο) οσο αυξανεις τα βολτ αυξανονται και τα Ampere, "δυνατοτερη" καυση, ισχυροτερο αισθημα "χτυπηματος" (throat hit).
Με την ρυθμιση των W κανεις ακριβως το ιδιο (μιας και P(W) = V(V) × I(A)), απλα οταν θα αλλαξεις αντισταση (μεγαλυτερη ή μικροτερη) το eVic θα προσπαθησει να κρατησει τα ιδια Watt οποτε θα ρυθμισει μονο του αντιστοιχα το βολταζ.

3) Ειναι απλα ατμος, δεν παρουσιαζει κανενα κινδυνο, υπαρχουν μελετες απο εναν Ελληνα γιατρο μαλιστα, καρδιολογο στο Ωνασειο, με αρκετα δημοσιευμενα papers. Λεγεται Κωσταντινος Φαρσαλινος.

1) Κανενα θεμα δεν υπαρχει με το ανακατεμα, μην το σκεφτεσαι καθολου. Το μονο προβλημα ειναι οτι μπορει οι γευσεις να μην "ταιριαξουν" και να αποκτησεις υγρο με γευση "ιδρωμενης καλτσας". Μπορει βεβαια και αυτο που θα βγει να σου αρεσει.
Αδειασε απλα τον ατμο απο το υγρο που εχεις και βαλε το αλλο (αλλη γευση), στην αρχη θα εχεις την παλια και σταδιακα θα ερθει η καινουρια.
Μια χαρα επισης μπορεις να πλενεις τον ατμο με νερο, απλα θα πρεπει να περιμενεις να στεγνωσει καλα πριν το ξαναχρησιμοποιησεις.

2)Απλος νομος του Ohm
V=IR
Σε δεδομενη αντισταση (αυτη του ατμο) οσο αυξανεις τα βολτ αυξανονται και τα Ampere, "δυνατοτερη" καυση, ισχυροτερο αισθημα "χτυπηματος" (throat hit).
Με την ρυθμιση των W κανεις ακριβως το ιδιο (μιας και P(W) = V(V) × I(A)), απλα οταν θα αλλαξεις αντισταση (μεγαλυτερη ή μικροτερη) το eVic θα προσπαθησει να κρατησει τα ιδια Watt οποτε θα ρυθμισει μονο του αντιστοιχα το βολταζ.

3) Ειναι απλα ατμος, δεν παρουσιαζει κανενα κινδυνο, υπαρχουν μελετες απο εναν Ελληνα γιατρο μαλιστα, καρδιολογο στο Ωνασειο, με αρκετα δημοσιευμενα papers. Λεγεται Κωσταντινος Φαρσαλινος.
Σ' ευχαριστώ πολύ. Άντε να μπαίνω στο νόημα γιατί με το κτ το είχα παρακάνει. Υπήρχαν ημέρες που δεν μπορούσα να σηκωθώ το πρωί από το κρεβάτι. :-)

Από τις 4 Ιανουαρίου που ξεκίνησα το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχω ξαναβάλει τσιγάρο στο στόμα μου.
Έκανα περίπου 3 πακέτα την ημέρα... Είχα απελπιστεί.
Η βελτίωση στην αναπνοή μου είναι απίστευτη.

Υπερπαραγωγη Σωκρατη...

Εδωσα 7 ευρω για ενα Aspire BDC, 2 για εναν ατμοποιητη (αλλαγη καθε 1 μηνα περιπου), ειχα και 2 μπαταριες απο προηγουμενη αποτυχημενη προσπαθεια, και ειμαι τωρα και 4μιση μηνες ακαπνος...

"κερδος" σε χρημα περι τα 90 ευρω τον μηνα (πετρελαια για 1900+ χλμ :p τον μηνα)