E - smoke...

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Και βέβαια θα του πω ότι αυτός τις χάλασε. Ξέρεις τι κάνει ο Χασοδίκης, σαν γνήσιος φραγκοφονιάς που είναι; :flipout:

Όχι μόνο δεν έχει δεύτερο ζευγάρι μπαταρίες (που τέτοια τύχη), όχι μόνο δεν αγόρασε εξωτερικό φορτιστή, αλλά φορτίζει μόνο μέσω USB, αλλά δεν ανοίγει και ποτέ το iStick 100W για να αλλάξει θέση στις μπαταρίες, εδώ και δύο μήνες που ατμίζει!!! :bang:

Ναι, δεν ήξερα να τις παίρνω και στο κρεβάτι μου να τους δίνω φιλάκια!!:D

Φραγκοφονιάς είμαι εγώ? Μίλησε ο Λάρτζ που μας έχει κάνει το νήμα...Chinatown!!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

...

Όχι μόνο δεν έχει δεύτερο ζευγάρι μπαταρίες (που τέτοια τύχη), όχι μόνο δεν αγόρασε εξωτερικό φορτιστή, αλλά φορτίζει μόνο μέσω USB, αλλά δεν ανοίγει και ποτέ το iStick 100W για να αλλάξει θέση στις μπαταρίες, εδώ και δύο μήνες που ατμίζει!!! :bang:

....

Ειναι απαραιτητο αυτο να το κανουμε ? (εχω το 30αρι)

Ειναι απαραιτητο αυτο να το κανουμε ? (εχω το 30αρι)

Δεν γινεται στον 30αρη. Ο 100σταρης εχει 2 μπαταριες που βγαινουν με το ανοιγμα της πορτας. Ο 30αρης, 40αρης, εχει μια μπαταρια ενσωματωμενη που δεν αλλαζει

Ούτε στο 50w που έχω. Εχει 2 μπαταρίες που δεν αλλάζουν. Αυτό είναι το κακό με τα isticks. Eίναι φτηνά, αλλά όταν μείνεις απο μπαταρία θέλουν εγχείρηση με μεγάλη πιθανότητα να μην λειτουργήσουν ποτέ ή λόγω απροσεξίας κατα την μόνωση και συναρμολόγηση να γίνουν κάποια μελλοντική στιγμή, πυροτέχνημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Εκτος του οτι ειναι πιο ακριβες, τι αλλη καλοσυνη εχουν. ?
Αναδεικνυουν καλυτερα τη γευση. ?
Κρατανε πιο πολυ. ?

Η θεωρία γύρω από τα σύρματα Clapton στις αντιστάσεις είναι σχετικά απλή: Μεγαλύτερη επιφάνεια σύρματος έρχεται σε επαφή με το βαμβάκι ή το φυτίλι της αντίστασης, με αποτέλεσμα καλύτερη γεύση. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κεφαλή με σύρμα Clapton, αλλά τις περιμένω πως και πως με τον TFV4 mini, που έχει μάλιστα και εργοστασιακή κεφαλή στα 0.35Ω, την TF-CLP2, αλλά και επισκευάσιμη κεφαλή με σύρμα Clapton. Την TF-CLP2 η Smok την διαφημίζει σαν "Sweet like a cotton candy", για να τονίσει την καλή γεύση του υγρού που θεωρεί ότι αποδίδει. Δες εδώ.

Για τις νέες κεφαλές στα 0.5Ω του Triton με το σύρμα Clapton που κάνουν και για τις Ατλαντίδες, όσοι τις έχουν δοκιμάσει λένε ότι δίνουν αρκετά καλύτερη γεύση και πολύ καλά ντουμάνια. Για την αντοχή τους δεν έχω ιδέα. Πάρε μία μόνο από Ελλάδα για να τις δοκιμάσεις ή περίμενε να τις φέρει το fasttech στη μισή τιμή... :2thumb22sup:

Εγώ ρε παιδιά, έχω δοκιμάσει διάφορα φυτίλια και αντιστάσεις αλλά δεν βλέπω τέτοιες διαφορές. Περισσότερο εντοπίζω διαφορές στα watts και στα ohms ή στην ποσότητα του αέρα που περνάει ανάλογα την ρύθμιση, παρά στις ποιότητες και είδη σύρματος, βαμβακιού, atomizer, mod κλπ... Νομίζω οι περισσότερες είναι placebo.

Κι όμως φίλε BIOS, θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες και σημαντικές διαφορές, ακόμα και στις εργοστασιακές κεφαλές, με τα διαφορετικά στησίματα. Πάρε, για παράδειγμα, τις παλιές κεφαλές των 0.5Ω για τους Subtank (μεγάλο, mini, nano) με τις οριζόντιες αντιστάσεις, που έπαιζαν από 12 έως 30W και σύγκρινέ τες με τις νέες κεφαλές και πάλι στα 0.5Ω, αλλά με τις κάθετες αντιστάσεις που παίζουν από 30 έως 60W.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο κεφαλές στην γεύση του υγρού είναι τόσο μεγάλες, που οι παλιές κεφαλές κατάφερναν να εξαφανίζουν σχεδόν εντελώς την γεύση του αχλαδιού, που είναι ένα από τα τρία κύρια συστατικά του HoneyBrew του Danlucas, δηλαδή αχλάδι, μέλι, καρύδα. Εντελώς αντίθετα, οι νέες κεφαλές με την κάθετη αντίσταση όχι μόνο δίνουν το αχλάδι, αλλά το δίνουν και προβολικό.

Αν διαβάσει ο Χασοδίκης, θα σου περιγράψει πώς του άλλαξε εντελώς η γεύση του HoneyBrew, όταν πέρασε από τις παλιές κεφαλές του Subtank στις νέες...

Κι όμως φίλε BIOS, θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες και σημαντικές διαφορές, ακόμα και στις εργοστασιακές κεφαλές, με τα διαφορετικά στησίματα. Πάρε, για παράδειγμα, τις παλιές κεφαλές των 0.5Ω για τους Subtank (μεγάλο, mini, nano) με τις οριζόντιες αντιστάσεις, που έπαιζαν από 12 έως 30W και σύγκρινέ τες με τις νέες κεφαλές και πάλι στα 0.5Ω, αλλά με τις κάθετες αντιστάσεις που παίζουν από 30 έως 60W.

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο κεφαλές στην γεύση του υγρού είναι τόσο μεγάλες, που οι παλιές κεφαλές κατάφερναν να εξαφανίζουν σχεδόν εντελώς την γεύση του αχλαδιού, που είναι ένα από τα τρία κύρια συστατικά του HoneyBrew του Danlucas, δηλαδή αχλάδι, μέλι, καρύδα. Εντελώς αντίθετα, οι νέες κεφαλές με την κάθετη αντίσταση όχι μόνο δίνουν το αχλάδι, αλλά το δίνουν και προβολικό.

Αν διαβάσει ο Χασοδίκης, θα σου περιγράψει πώς του άλλαξε εντελώς η γεύση του HoneyBrew, όταν πέρασε από τις παλιές κεφαλές του Subtank στις νέες...

Μα ναι, όπως λες κι εσύ, άλλο τα 12-30w κι άλλο τα 30-60w, το ανέφερα νωρίτερα. Εγω αναφέρθηκα σε ποιότητα σύρματος ή φυτιλιού σε ίδιο setup , Aν είναι Kanthal, αν είναι συνεστραμένο κλπ... Η αν το φυτίλι θα είναι γιαπωνέζικο βαμβάκι ή απο το σούπερμάρκετ, αν ατμίζω σε subtank mini ή σε standard, κλπ...

Διαφορές υπάρχουν και μάλιστα μεγάλες.
Σε προηγούμενο μήνυμα περιέγραψα πως παίρνω πολύ καλή γεύση.
Πρακτικά εκείνο είναι το απλό setup.
Έπρεπε να βγάλω φωτογραφίες για να εξηγήσω το best of the best so far... :smile:

Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Dual coil, 5 σπείρες το κάθε ένα, παράλληλα, όπου ανά δύο είναι κολλημένες και οι δίπλα σε απόσταση.

20151116_224522.jpg

Το βαμβάκι σε σχήμα Ζ, να περνάει απαραίτητα από το πόδι της αντίστασης και να ξαπλώνει στο deck.

20151116_225338.jpg

Το συγκεκριμένο στήσιμο το βγάζω με kanthal στα 0.8.
Έχει τόσο έντονη γεύση που αν παίξεις πάνω από 10-12W μπουκώνεις!

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι άσχετο?χωρίς το βαμβάκι δεν γίνεται εξάτμιση του υγρού?το έχει δοκιμάσει κανείς?( ή ανακάλυψα τον τροχό? :flipout:)

Απάντηση: Re: E - smoke...

Ναι γίνεται με κάτι συνθετικά φιτίλια που χρησιμοποιούσαμε πριν 2 χρόνια (φυσικά υπάρχουν και σήμερα)
Αν βρεθεί μέθοδος "άτμισης" χωρίς φιτίλια πάμε πρός το τέλειο,και αν βρεθεί μέθοδος
και χωρίς αντίσταση πιάσαμε το τέλειο.Τότε μας μένουν μόνο τα υγρά,για έρευνα.

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι άσχετο?χωρίς το βαμβάκι δεν γίνεται εξάτμιση του υγρού?το έχει δοκιμάσει κανείς?( ή ανακάλυψα τον τροχό? :flipout:)

Καλα εσυ παραγγειλες ατμοποιητη με 15 φυτιλια πανω του και τωρα ρωτας αν μπορεις να εξατμιζεις υγρα με ψεκασμο μπεκ σε θερμοπυρηνικους στροβιλισμους αερα. ?
Βογιατζακη μαζεψε τον, αρχισε να ξεφευγει. :p

Last edited:

Ναι. Βάλε το υγρό στο μπρίκι και όταν αρχίζει να βράζει κάτσε από πάνω και τράβα τζούρες.:flipout:

ΣΑΤΑΝΙΚΟ !!

Εσενα σου εχω στειλει ενα πμ (σχετικο με το θεμα εδω) καμια 20αρια μερες τωρα, και δεν εχεις φιλοτιμηθει να γραψεις τιποτε Πιιιιιιφφ

Εφαγες και απουσια προχτες :p

Πως μπορει η γευση να επηρεαζεται απο το συρμα ή το βαμβακι ?

Oταν εξαχνώνεται το υγρό, σε βάθος χρόνου καρβουνιάζει (αρα καίγεται) αναπόφευκτα και απειροελάχιστο βαμβάκι που βρίσκεται σε επαφή με την αντίσταση. Γι'αυτό και το φυτίλι το αλλάζουμε όσο γίνεται συχνότερα.

Για το φυτιλι το καταλαβαινω.

Τα λοιπα εξαρτηματα (συρματακι πχ, ή και το υλικο της ολης κατασκευης) ειχα καταλαβει οτι επηρεαζουν την γευση επισης (?)