E - smoke...

Για λέγε και σε εμάς του νέους καμιά συμβουλή (2 μήνες ατμίζω)!! Εγώ ατμίζω με την 0.5 εργοστασιακή του subtank mini στα 25-30 watt και με την δίοδο του αέρα ανοιχτή πλήρως. Θα με ενδιέφερε να μειώσω και άλλο τα watt, έχεις να προτείνεις κάποιον καλό συνδυασμό αντίστασης-ατμοποιητή?

Ο cubis που αγόρασα πριν καμια 10ρια μέρες μαζί με το evic αν δεν τον παίξω στα 20 watt ατμίζει λάθος, δίνοντας μια εντελώς υγρή τζούρα που οφείλεται σε υπερτροφοδοσία. Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει, αρκετοί εργοστασιακοί θέλουν πάνω από 20 watts για να ατμίσουν σωστά. Αντιθέτως με τον cloudOne παίζω max στα 16 watt.

Εγώ όλα τα παραπάνω posts τα έχω κάνει με την υπόθεση ότι μιλάμε για επισκευάσιμους.

Το στήσιμο που έχω κάνει αυτή τη στιγμή είναι με κάνθαλ 0.35 A1 (υπόψιν ότι κάποτε το 0.35 θεωρούνταν εξωφρενικό - πάιζαμε με 0.11-0.20 μαξ) και αντίσταση περίπου 1.1 Ohm. Για να καταλάβεις πόσο απλό σετάπ έχω κάνει, φαντάσου κάτι παρεμφερές αυτού που θα δεις στο παρακάτω βίντεο απλά με διαφορετική τοποθέτηση του βαμβακιού:

https://youtu.be/Pm4AjXvl1R8?t=224

Τώρα σχετικά με αυτά που έχω να σου προτείνω, δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου γιατί δεν έχω ιδέα από εργοστασιακούς.

Αν το σετάπ που έχεις σε ευχαριστεί, μην μπλεχτείς παραπάνω.

Αν από την άλλη θες να μπεις στους επισκευάσιμους, δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα από έναν kayfun lite plus. Παρότι είναι παλιός, χρησιμοποιείται ακόμη κατά κόρον από πληθώρα έμπειρων ατμιστών και θα βρεις άπειρα videos σχετικά με το πως στήνεται.

Αν τύχει να δοκιμάσεις ένα σωστό στήσιμο επισκευάσιμου με μια αντίσταση 0.9-1 ohm και 15-20 watt, θα σου βγουν τα μάτια. Δε θα σκεφτείς καν να παίξεις παραπάνω.

Last edited:
Απάντηση: Re: E - smoke...

Αν τύχει να δοκιμάσεις ένα σωστό στήσιμο επισκευάσιμου με μια αντίσταση 0.9-1 ohm και 15-20 watt, θα σου βγουν τα μάτια. Δε θα σκεφτείς καν να παίξεις παραπάνω.

Το άλλο Σάββατο που θα είμαστε στο γνωστό μαγαζί, περιμένω κάποιο από τα γνωστά καθάρμ...καλά παιδιά να μου δώσει μια τζούρα!!:D

Αν και...don't hold my breath για το συμπέρασμά σου αδερφέ!!:ernaehrung004:

Φίλε tuxx, νομίζω ότι γενικεύουμε όταν λέμε ότι ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής όπως ένας KFL+, στημένος στα 0.9-1Ω μπορεί να καλύψει όλους τους ατμιστές. Έχω τέσερις Kayfun, δύο γνήσιους KFL+ σε δύο γνήσια Nemesis, στο ένα έχω μόνιμα φορεμένο το kick 2 της Evolv, μόνιμα τερματισμένο στα 15W. Έχω επίσης δύο κλώνους Kayfun 26650 σε δύο 26650 ηλεκτρονικά μοντάκια. Ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να με καλύψουν στις τωρινές μου ατμιστικές ανάγκες, ούτε για αστείο. Από χτύπημα και μόνο, θα έπρεπε να ανέβω στα υγρά μου στα 12 έως 18 mg νικοτίνη, πράγμα που φυσικά δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω.

KayfunampHoneyBrew_zps8tswqkpq.jpg

Πέρα από αυτό όμως, λατρεύω τις βαθιές πνευμονικές τζούρες και τα τεράστια ντουμάνια, και δεν είμαι κανένας πανηλίθιος αμερικανός πιτσιρικάς, κάνω subohm στο σπίτι μου, εκεί όπου δεν με βλέπει κανένας. Εδώ βλέπεις το τωρινό μου καθημερινό setup, τέσσερις TFV4 σε τέσσερα διαφορετικά μοντάκια, με δύο επισκευάσιμες και δύο εργοστασιακές κεφαλές στα 35, 45, 70 και 90W αντίστοιχα. Ενώ περιμένω τις νέες κτηνώδεις κεφαλές του TFV4 που ανεβαίνουν ακόμα και στα 180W. Και τα τέσσερα τα πιάνω και τα κάνω πιπίλα, τι να μου πουν τώρα οι KFL+ στα 13-15 βατάκια;! :flipout:

TFV4_kingdom_zpsj1itbfzg.jpg

Όσο για την κινέζικη χειροβομβίδα με τις τρεις 18650 μπαταρίες, αν εννοείς το RX200 όπως φαντάζομαι, να σου πω ότι κι εγώ το αγόρασα, το είδα ότι ζεσταινόταν αρκετά και με λίγα βατ, γι' αυτό προτίμησα να του αλλάξω την πλακέτα του με μια DNA200 καθώς και όλη την εσωτερική καλωδίωση. Το ότι κι εγώ δεν το εμπιστεύτηκα να το ατμίσω στα πολλά βατ, δεν καθιστά το μοντάκι χειροβομβίδα, πολλές δεκάδες άτομα το έχουν αγοράσει στο e-kapnisma, το εχουν ατμίσει μάλιστα και σε υψηλά βατ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα...

Εγώ επαναλαμβάνω ότι όσα έχω πει εδώ δεν τα λέω ως πανανθρωπινες αλήθειες.

Απλώς είναι τα δικά μου συμπεράσματα μέσα από μια διαδρομή με πολλές αγορές επισκευασιμων, μηχανικών και ηλεκτρονικών mods.

Όταν αναφέρομαι σε επισκευασιμο στο 1ohm, σαφώς και αυτό δεν ισχύει για όλους. Ο κάθε ένας έχει τον τρόπο που πρέπει να στηθει, καθως και το sweet spot του.

Επίσης παίζουν τεράστιο ρόλο τα υγρά που κάνουμε, κυρίως ως προς το ποσό πηχτα είναι, γιατί επηρεάζουν την τροφοδοσία και τελικά και την απόδοση με δεδομένο στησιμο, αλλά και πόσο pg/vg έχουν καθώς επηρρεαζουν το χτύπημα και την παραγωγή ατμού.

Εγω ανήκω στη γενια που αν δεν είχες επισκευασιμο δεν την παλευες γιατί απλά τότε οι εργοστασιακοι δεν δούλευαν.

Πλέον απ όσα ακούω, διαβάζω και κυρίως από τη δοκιμή που έκανα με τον cubis, τα πράγματα είναι πιο εύκολα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ατμίσει κάποιος σοβαρά αν ψαχτει και αγοράσει τον κατάλληλο εργοστασιακό εξοπλισμό.

Αυτό είναι μεγάλο ατού γιατί οι επισκευασιμοι θέλουν ενασχόληση, εμπειρία, έχουν καμπύλη εκμάθησης και κοστίζουν. Δεν είναι για όλους!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παναγιώτη όταν έγραφα το παραπάνω ποστ δεν είχα διαβάσει το δικό σου!

Εγω αυτή τη στιγμή έρχομαι από περίοδο μανιωδους καπνίσματος στριφτων τσιγάρων και πιπας. Με 6ρα νικοτινη και τον cloud στα 16 watt όχι απλά υπερκαλυπτομαι αλλά στο επόμενο μαγείρεμα θα ρίξω την περιεκτικοτητα.

Τα γούστα του καθενός είναι σεβαστα, απλώς εγώ δε θεωρώ ότι η πνευμονικη τζούρα έχει σχέση με κάπνισμα. Δεν περιμένω να συμφωνησουμε βέβαια σε αυτό και δε χρειάζεται κιόλας.

Όσον αφορά στη χειροβομβιδα που έλεγα, ναι στο δικό σου αναφέρομαι με το στοκ κύκλωμα. Δεν ξέρω αν το έχουν πολλά παιδια στο e-kapnisma, αλλά εγώ στη μούρη μου κουτί με 3 18650 δεν έβαζα ούτε επί πληρωμή!

Εγω αυτή τη στιγμή έρχομαι από περίοδο μανιωδους καπνίσματος στριφτων τσιγάρων και πιπας. Με 6ρα νικοτινη και τον cloud στα 16 watt όχι απλά υπερκαλυπτομαι αλλά στο επόμενο μαγείρεμα θα ρίξω την περιεκτικοτητα.

Τα γούστα του καθενός είναι σεβαστα, απλώς εγώ δε θεωρώ ότι η πνευμονικη τζούρα έχει σχέση με κάπνισμα. Δεν περιμένω να συμφωνησουμε βέβαια σε αυτό και δε χρειάζεται κιόλας.

Εγώ τους όρους πνευμονικές-τσιγαρίσιες τζούρες, ούτε καν τους ήξερα...εδώ τους έμαθα!!:D

Όλα έχουν σχέση με τον τρόπο που κάπνιζες ή με το πόσο κάπνιζες. Π.χ.

τα στριφτά σου, μπορεί να είναι και πιο βαριά από τον άσσο τον γαλάζιο (ελαφρύ) που κάπνιζα. Όμως...μετά από 5 κοντά μήνες, παίζω με 9άρα νικοτίνη στα 45 βατ με 0,5 ωμ αντίσταση κάνοντας πνευμονικές (δεν γνωρίζω κάτι άλλο...έτσι κάπνιζα) και πλέον, δυστυχώς, δεν με καλύπτει απολύτως. Το παλεύω να μην ανέβω σε νικοτίνη...θα δούμε πως θα πάει.

Τι να σε καλύψει βρε Χασοδίκη, στο ξαναείπα, χρειάζεσαι πλέον σοβαρό εργαλείο για τις πνευμονικές, οι Subtank δεν μπορούν να σε καλύψουν πλέον.

Πάρε έναν TFV4 και κοτσάρισέ του την TF-S6, την εξαπλή εργοστασιακή κεφαλή στα 80W με 6mg νικοτίνη, και να δούμε αν θα σε καλύψει ή όχι!... :flipout:

Εγώ αυτή τη στιγμή κανω ένα υγρό που έφτιαξα με νικοτινη κοντά στο 8 για να το έχω για πιο μερακλιδικες περιστάσεις και σχεδόν δεν μπορώ να το ατμίσω.

Φαντάσου ότι πριν λίγες ημέρες καπνιζα πιπα με καπνους Dunhill κλπ που έχουν 10 κιλά νικοτινη ο καθένας.

Κάνουμε "ατμιστικούς κύκλους" οι περισσότεροι ατμιστές, κατά τους οποίους τα γούστα μας στο άτμισμα μπορεί να διαφοροποιηθούν δραματικά. Εγώ κάπνιζα επί 36 συνεχόμενα χρόνια, τα 12 τελευταία σχεδόν ενάμισι μικρό κίτρινο Old Holborn την ημέρα!

Σε όσους έχω πει ότι ξεκίνησα το η.τ. πρόπερσι 1η Απριλίου με τις αστείες μπαταριούλες eGo των 650 mAh και τους CE5, με υγρά με μηδενική νικοτίνη από το αγγλικό ebay και κατάφερα να κόψω το κάπνισμα με τη μία, δεν με πιστεύει κανένας! Όταν βέβαια τους συμπληρώσω ότι στον μήνα επάνω, σχεδόν σκότωνα άνθρωπο με τη νευρικότητα που μου είχε βγει, γίνομαι περισσότερο πιστευτός.

Σήμερα, άμα μου δείξεις μια 650άρα μπαταριούλα eGo με έναν CE5, θα σου πω: "Τι είναι αυτό, μεγάλο υπόθετο;!"... :flipout:

Τι να σε καλύψει βρε Χασοδίκη, στο ξαναείπα, χρειάζεσαι πλέον σοβαρό εργαλείο για τις πνευμονικές, οι Subtank δεν μπορούν να σε καλύψουν πλέον.

Πάρε έναν TFV4 και κοτσάρισέ του την TF-S6, την εξαπλή εργοστασιακή κεφαλή στα 80W με 6mg νικοτίνη, και να δούμε αν θα σε καλύψει ή όχι!... :flipout:

Σιγά μην ατμίσω και τον θερμοσίφωνα!!

Ναι, γιατί θα είχες πρόβλημα. :flipout:

Εδώ έκανες πιπίλα τον TFV4 που σου έδωσα με την τριπλή εργοστασιακή κεφαλή των 0.2Ω στα 90W με το Druiden στα 4mg νικοτίνη, και δεν χαμπάριασες τίποτα!... :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Εγώ τους όρους πνευμονικές-τσιγαρίσιες τζούρες, ούτε καν τους ήξερα...εδώ τους έμαθα!!:D

Όλα έχουν σχέση με τον τρόπο που κάπνιζες ή με το πόσο κάπνιζες. Π.χ.

τα στριφτά σου, μπορεί να είναι και πιο βαριά από τον άσσο τον γαλάζιο (ελαφρύ) που κάπνιζα. Όμως...μετά από 5 κοντά μήνες, παίζω με 9άρα νικοτίνη στα 45 βατ με 0,5 ωμ αντίσταση κάνοντας πνευμονικές (δεν γνωρίζω κάτι άλλο...έτσι κάπνιζα) και πλέον, δυστυχώς, δεν με καλύπτει απολύτως. Το παλεύω να μην ανέβω σε νικοτίνη...θα δούμε πως θα πάει.

Ρουφήχτρα... :flipout:

Πήρες το μονοπάτι που λέγεται TFV4 μου φαίνεται..

Πφφ...
Εγώ πήρα κατά λάθος κάποια στιγμή ένα 10άμετρο kanthal και θα το αφήσω κληρονομιά στα εγγόνια μου. :flipout:

Re: Απάντηση: E - smoke...

Τι εννοείς με το "όλοι";!

Εγώ έγινα, δεν βλέπω να έχεις ψωνίσει τίποτα... :flipout:

δεν ψώνισα όντως...ψωνίσαμε... :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πφφ...
Εγώ πήρα κατά λάθος κάποια στιγμή ένα 10άμετρο kanthal και θα το αφήσω κληρονομιά στα εγγόνια μου. :flipout:

δώστο στον Παναγιώτη, το τυλίγει όλο σε μια αντίσταση (κάνει μια 20απλή που λέει ο λόγος), βάζει και καμιά 20αριά 18650 με κινέζικη πλακέτα και το πυροδοτεί άφοβα! :flipout:

Γιασεμια...συκα...εσεις ειστε προχωρημενοι γευστικα.
Ο χατζ ακομα ισως ψαχνει...μερεντα. :smile:
Παρεπιπτοντως εγω εχω φτασει να ατμιζω 5:1 αραιωση 20αρας βασης και συνεχιζω προς τα κατω.
Εντυπωση μου κανει ο χατζ οπου με 9αρα νικοτινη ειναι ετοιμος να ...λιποτακτησει απο το ηλεκτρονικο. Εμενα η 6-7αρα νικοτινη ειχε κοντεψει να με στειλει αδιαβαστο οταν πρωτοπηγα στην ατλαντιδα. Και με το μικροτερο τσιγαρο πριν αυτης, επαιζα στα 18mg νικοτινης.
Μηπως παιζει και ρολο του ποσα ml και ποσο πιπιλα ατμιζουμε. ? Με την παραπανω αραιωση εγω κανω κατα μεσο ορο 6-10ml ημερησιως.(πνευμονικες)