E - smoke...

Απάντηση: Re: E - smoke...

εντάξει ρε παιδιά έχετε πάει τα ατμιστικά μαθηματικά ένα βήμα παραπέρα, το παραδέχομαι... :grinning-smiley-043
Ας πούμε ότι θέλω (και αλήθεια είναι) ότι θέλω να ψωνίζω τις παρακάτω βάσεις για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο το παράδειγμα

1)http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/184-mist.html
μηδενική VG με νεράκι 10-15%

2)Την ίδια με 20mg νικοτίνη

3)και την παρακάτω μηδενική pg
http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/180-thunder.html

Πόσα μπουκάλια από τα τρια αυτά είδη πρέπει να πάρω και τι μίξη πρέπει να κάνω ώστε να βγάλω 6άρα 80-20 χωρίς να με νοιάζει η ακρίβεια στην αναλογία (ας είναι γίνει και 70-30) και να μου περισσέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά σαν φύρα?

1 από το καθένα.

Eγώ το νερό δεν το υπολογίζω γιατί το προσθέτω (10%) στο μπουκάλι της ανέρωτης μηδενικής VG, αμέσως μόλις την αγοράσω. Στην νικοτινούχα δεν προσθέτω τίποτα για να αποφύγω οξείδωση της νικοτίνης και αλλαγή του χρώματος του υγρού. Εχω προυπολογίσει την ρευστότητα νικοτινούχας+μηδενικής στο αρχικό νερό που βάζω στο μπουκάλι της μηδενικής.
Το άρωμα, επειδή βάζω λίγο - κατα μέσο όρο 7 σταγόνες (φιαλιδίου, όχι σύριγγας - σταγόνα απο σταγόνα διαφέρει), ανα 10ml, δηλαδή 70 σταγόνες στα 100ml που φτιάχνω συνήθως, το άρωμα δεν το υπολογίζω καθόλου στiς αναλογίες. Πέφτω έτσι γύρω στο 2 με 3% έξω, αλλά επικεντρώνομαι στην αναλογία νικοτίνης. Δεν αφαιρώ καν 1-2ml PG. Το άν το τελικό μείγμα θα είναι 60/40 ή 61/39 και αν η νικοτίνη βγεί 18 ή 17.8 mg, δεν νομίζω οτι θα μπορούσε κανείς να το καταλάβei. Νιτρογλυκερίνη φτιάχνουμε ? lol.
Βέβαια, κάποιος που βάζει 10% άρωμα, πρέπει σίγουρα να το υπολογίσει και στο vg/pg και στην νικοτίνη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

66% vg δηλαδή και 6.6mg νικοτίνη βγαίνει Γιάννη?

6 νικοτίνη βγαίνει. 100:3 = 33,33%, 20:3,33= 6.

Εγώ θα σου έλεγα Νικ, να αφαιρέσεις 10 ml από την PG και ρίξε όλα τα υπόλοιπα μαζί. Θα έχεις 290 ml υγρού όπως το θέλεις.

εντάξει ρε παιδιά έχετε πάει τα ατμιστικά μαθηματικά ένα βήμα παραπέρα, το παραδέχομαι... :grinning-smiley-043
Ας πούμε ότι θέλω (και αλήθεια είναι) ότι θέλω να ψωνίζω τις παρακάτω βάσεις για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο το παράδειγμα

1)http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/184-mist.html
μηδενική VG με νεράκι 10-15%

2)Την ίδια με 20mg νικοτίνη

3)και την παρακάτω μηδενική pg
http://www.vaporsolutions.gr/atmos-lab/180-thunder.html

Πόσα μπουκάλια από τα τρια αυτά είδη πρέπει να πάρω και τι μίξη πρέπει να κάνω ώστε να βγάλω 6άρα 80-20 χωρίς να με νοιάζει η ακρίβεια στην αναλογία (ας είναι γίνει και 70-30) και να μου περισσέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά σαν φύρα?

5 μπουκάλια μηδενική VG. 3 μπουκάλια με 20mg νικοτίνη και 2 μπουκάλια PG. :p

5 μπουκάλια μηδενική VG. 3 μπουκάλια με 20mg νικοτίνη και 2 μπουκάλια PG. :p

μήπως να έπαιρνα λίγο μεγαλύτερη ποσότητα για να μην φτιάνω κάθε βδομάδα? :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα 100ml έχουν 20mg νικοτίνης. Αν προσθέσω άλλα 100 μηδενικά VG δεν γίνεται αυτομάτως 10mg?Αν προσθέσω και 100ml pg δεν γίνεται 5mg νικοτίνης με 300ml υγρό?
Αν όμως το κάνεις με την απλή μέθοδο των τριών (στα 100 20 στα 300 πόσο?) βγαίνει 6%. Θα τρελαθώ...κάτι κάνουμε λάθος..

Σωστά τα έγραψα βρε δρακουμέλ!! Μην με τρελλαίνεις!!

20χ0,33=6,6 *έχει δίκιο εδώ ο Νίκος. Άρα, θέλει 30% νικοτίνης και όχι 33%. Επομένως, βγάζει ένα 10ρικο νικοτίνη και PG εκτός και τα υπόλοιπα όλα μαζί. 280 ml υγρού με 6 νικοτίνη.

Δεν έχω λαλήσει και πολύ μεσημεριάτικα...έτσι δεν είναι?:flipout:

[/COLOR]Τα 100ml έχουν 20mg νικοτίνης. Αν προσθέσω άλλα 100 μηδενικά VG δεν γίνεται αυτομάτως 10mg?Αν προσθέσω και 100ml pg δεν γίνεται 5mg νικοτίνης με 300ml υγρό?
Αν όμως το κάνεις με την απλή μέθοδο των τριών (στα 100 20 στα 300 πόσο?) βγαίνει 6%. Θα τρελαθώ...κάτι κάνουμε λάθος..

Τσου...γιατί το τελευταίο κατοστάρι που προσθέτεις δεν είναι 100%, αλλά, 33% στο μίγμα σου. Για να γίνει 5 πρέπει να βάλεις στα 200 ml άλλα 200 όχι 100.

30% νικοτίνης???Γιάννη θέλεις να με ξεπαστρέψεις ή μου φαίνεται? :flipout:

Τι να σε ξεπαστρέψω βρε?? Το 30% του μίγματος θα είναι η 20άρα νικοτίνη!!:flipout:

Ε τι; Θα φτιάξεις ένα λίτρο βάση να έχεις και δεν θα σου περισσέψει ούτε ml. :p

Αυτή τη στιγμή μαγειρεύω 800ml σε υγρά και έχω άλλα δυόμιση λίτρα σε σκέτη βάση (ενάμιση λίτρο 5άρα και ένα λίτρο μηδενική μήπως και μου τη βαρέσει να κατέβω).
Α, και καμιά 150άρα ml σε αρώματα.

Πλησιάζει Σαββατοκύριακο. Μην ξεμείνουμε! :flipout:

μήπως να έπαιρνα λίγο μεγαλύτερη ποσότητα για να μην φτιάνω κάθε βδομάδα? :flipout:

Τα 100ml έχουν 20mg νικοτίνης. Αν προσθέσω άλλα 100 μηδενικά VG δεν γίνεται αυτομάτως 10mg?Αν προσθέσω και 100ml pg δεν γίνεται 5mg νικοτίνης με 300ml υγρό?

Για να γινουν τα 200ml 10αρας, 5αρα, δεν θες αλλα 100ml, αλλα πλεον θες αλλα 200ml μηδενικης. Πρεπει να διατηρηθει η αναλογια 50-50 αραιωσης.
Την πρωτη φορα χρειαστηκες ΜΟΝΟ 100ml μηδενικης, γιατι 100ml ηταν η εικοσαρα. Πλεον θα εχεις 200ml δεκαρα, αρα θες τωρα 200ml μηδενικης και θα σου βγουν 400ml 5αρας.

μήπως να έπαιρνα λίγο μεγαλύτερη ποσότητα για να μην φτιάνω κάθε βδομάδα?...

Με την προυπόθεση οτι είσαι σίγουρος για το γούστο σου στα αρώματα που θα χρησιμοποιήσεις, είναι η καλύτερη λύση.
α) θα σου έρθει φτηνότερα (πολύ φθηνότερα) η αγορά νικοτινούχας
β) θα φτιάξεις υγρά που θα μείνουν αρκετό καιρό στο ντουλάπι και θα "ωριμάσουν" καλύτερα
γ) θα γλυτώσεις χρόνο, σκοτούρα

Αν δεν είσαι σίγουρος για τα γούστα σου μετά απο 3-4 μήνες, τότε χμμμ...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Δεν έχω λαλήσει και πολύ μεσημεριάτικα...έτσι δεν είναι?:flipout:

Βρε συ, για να πάρει 6mg νικοτίνη από τα 20mg θα πρέπει να πάρει 30ml από τα 100ml (της 20άρας) και να προσθέσει άλλα 70ml από τη μηδενική. Τόσο απλά. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Βρε συ, για να πάρει 6mg νικοτίνη από τα 20mg θα πρέπει να πάρει 30ml από τα 100ml (της 20άρας) και να προσθέσει άλλα 70ml από τη μηδενική. Τόσο απλά. :p

Γιατί, εγώ τι έγραψα πιο πάνω???:flipout::flipout:

Τίποτα...εκλιπαρώ το μαγουλομωρό να μας γράψει τον δικό του τρόπο!!! Πλιζζζζζζζζζζζζζζζ!!!!!!!!!!:D

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Για να γινουν τα 200ml 10αρας, 5αρα, δεν θες αλλα 100ml, αλλα πλεον θες αλλα 200ml μηδενικης. Πρεπει να διατηρηθει η αναλογια 50-50 αραιωσης.
Την πρωτη φορα χρειαστηκες ΜΟΝΟ 100ml μηδενικης, γιατι 100ml ηταν η εικοσαρα. Πλεον θα εχεις 200ml δεκαρα, αρα θες τωρα 200ml μηδενικης και θα σου βγουν 400ml 5αρας.

ναι ρε, χτύπα και και εσύ...την καταλάβαμε την κοτσάνα μου πετάξαμε...μην μας την αναλύεις σαν να είμαστε καθυστερημένοι.. :flipout:

κάποιος συντονιστής να σβήσει το ποστ μου προς αποφυγή φαινομένου ρόμπας ρε παιδιά :flipout:

ναι ρε, χτύπα και και εσύ...την καταλάβαμε την κοτσάνα μου πετάξαμε...μην μας την αναλύεις σαν να είμαστε καθυστερημένοι.. :flipout:

κάποιος συντονιστής να σβήσει το ποστ μου προς αποφυγή φαινομένου ρόμπας ρε παιδιά :flipout:
Ρε πλακα σου εκανα. Ουτε ξερω τι θα βγει αν κανεις τις μιξεις που σου ειπα. Χριστε μου. Παλι καλα που στο ξεκαθαρισα τωρα μην σε εστελνα σε τιποτα θυμαρακια.

άρε εύκολο και απροβλημάτιστο περίπτερο...ένα camel, πάρε, τι χρωστάω, 3.70, πάρτα, τσάκ, πάφ...:BDGBGDB55:

Ρε πλακα σου εκανα. Ουτε ξερω τι θα βγει αν κανεις τις μιξεις που σου ειπα. Χριστε μου. Παλι καλα που στο ξεκαθαρισα τωρα μην σε εστελνα σε τιποτα θυμαρακια.

πές το ρε!!

Άστονε!!! Τώρα θα γράψει τον δικό του τρόπο...απλούστατον!!!:D

Πες βρε ότι μας δουλεύεις και κοντεύει να σπάσει το κεφάλι μου από τα γέλια!!!:flipout::flipout:

Ε τι; Θα φτιάξεις ένα λίτρο βάση να έχεις και δεν θα σου περισσέψει ούτε ml. :p

Αυτή τη στιγμή μαγειρεύω 800ml σε υγρά και έχω άλλα δυόμιση λίτρα σε σκέτη βάση (ενάμιση λίτρο 5άρα και ένα λίτρο μηδενική μήπως και μου τη βαρέσει να κατέβω).
Α, και καμιά 150άρα ml σε αρώματα.

Πλησιάζει Σαββατοκύριακο. Μην ξεμείνουμε! :flipout:

ε ΣΚ έρχεται, να πάρεις και το καθιερωμένο μπανάκι σου σε vg/pg :flipout:

Θα το αναρτήσω εγώ γιατί είναι πλεονεξία να κλαίω τόση ώρα μόνος μου.. :flipout:

Θα παρεις 100ml vg μηδενικη και θα την αναμειξεις με 100ml pg μηδενικη. Υστερα θα παρεις το 1/3 απο αυτο και θα ριξεις 30ml vg εικοσαρας. Θα διαιρεσεις το μειγμα στη μεση. Στο ενα, θα ριξεις δυο μερη pg μηδενικης και τρια μερη vg μηδενικης. Στο αλλο μερος θα ριξεις 2 μερη vg εικοσαρας και τρια μερη pg μηδενικης. Απο αυτο που θα βγει, θα προσθεσεις 50ml vg μηδενικης και 10ml vg εικοσαρας.
Υστερα θα προσθεσεις ακριβως κατα 1/3 pg μηδενικη και ολο αυτο θα το μοιρασεις σε 3 μπουκαλια ισοποσα.
Μετα θα ριξεις στο πρωτο μπουκαλι την μιση ποσοτητα vg μηδενικη και 1/3 vg εικοσαρα. Στο δευτερο μπουκαλι θα ριξεις 80% απο το συνολο του περιεχομενου vg μηδενικη και 20% Pg μηδενικη. Στο τριτο μπουκαλι θα ριξεις την ιδια ποσοτητα που περιεχει, απο vg εικοσαρα.
Θα ενωσεις και τα τρια μπουκαλια σε ενα πολυ μεγαλο και οσα ml εχουν βγει θα προσθεσεις τα μισα ml με vg μηδενικη, 20% απο αυτα τα ml που προεκυψαν με vg εικοσαρα και τελος 30% pg μηδενικη.

Σιγα το δυσκολο που ηταν.