E - smoke...

Κι επίσης, με την 1,8 που έχει ο ναυτίλος μου τελειώνει το υγρό σε χρόνο μηδέν.

Πάντως λέγετε ότι η τιμή αντίστασης στα 1,8 φέρνει κοντά σε τσιγάρου.
Και όχι φυσικά οι αεράτες, αλλά οι κλειστές τρύπες.

Ας με διορθώσουν οι παλιότεροι.

Το Ναυτίλους τον άφησα σχετικά γρήγορα, γιατί με αυτούς που κάνω παρέα εδώ μέσα με πήγανε κατευθείαν στα βαθιά σε επισκευάσιμους κλπ.

Όλα είναι γούστα Μήτσε με τον καιρό θα έρθουν όλα μόνα τους.

Υπομονή σίγουρα μεγάλο όπλο, σύντομα θα δεις και τις πρώτες διαφορές.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Και νόμιζα -σύμφωνα με το χαρτί της alterego- οτι για 12mg τα 5ml ήταν το ανώτερο που μπορείς να ατμίσεις. Οπότε καλά είμαι :Banane0:

Θεωρητικά το όριο για υπερνικοτινίαση (εκεί που αρχίζουν τα προβλήματα στον οργανισμό με ταχυπαλμίες, ζαλαδες κλπ) ειναι τα 60mg ημερησίως. Αυτό το έγραφαν μέχρι και οι τσίχλες νικορέτ οπότε μάλλον καλά έκανε και το ανέγραφε η alterego.
Βέβαια το ποσό της νικοτίνης που απορροφάται από τον οργανισμό ατμίζοντας δεν το γνωρίζω. Δηλαδή μπορεί να ατμίζεις (καταναλώνεις) 60mg νικοτίνης αλλά αμφιβάλλω αν αποροφάει ο οργανισμός όλη αυτή την ποσότητα.

Επίσης παρότι νέος σχετικά ατμιστής (περιπου εναμιση χρονο χωρίς συμβατικό τσιγάρο), θα απέτρεπα σε έναν που εισέρχεται τώρα στο ατμισμα να ξεκινήσει με 0,5 ohm και πνευμονικές. Μια χαρά είναι ο ναυτίλος γι αρχή αρκεί η νικοτίνη να είναι 12αρα (ισως και 18αρα στα πρωτα 2 μπουκαλακια).
Αν δεν σου αρκούν τα βατ που βγάζει ο ναυτίλος θα σου πρότεινα να προμηθευτείς αντιστάσεις κλαπτον που προορίζονται για τον Triton πχ αυτές. Εχουν μεγαλη διαφορά σε σχέση με τις απλές 1,8 του ναυτίλου. Δυστυχώς άργησα πολύ να τις ανακαλύψω, αλλά όταν τις δοκίμασα ήταν αλλο πράμα.

Επίσης άλλα ένα πράγμα που εχω παρατηρήσει σε νέους γνωστούς μου ατμιστές είναι ότι χρησιμοποιούν λαθος βατ. Για παράδειγμα ενας είχε ανεβάσει τον ναυτίλο στα 20 βαττ ενω η συγκεκριμένη αντίσταση εφτανε με το ζορι τα 10-11 με αποτελεσμα να ήταν κατεστραμμένη και να μην αποδίδει καθόλου. Γι αυτό και διαμρτυρόταν ολη την ώρα ότι δεν τον καλυπτε το ηλεκτρονικό και χρειαζόταν και κανονικό τσιγάρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Μια χαρά είναι ο ναυτίλος γι αρχή αρκεί η νικοτίνη να είναι 12αρα (ισως και 18αρα στα πρωτα 2 μπουκαλακια).
Αν δεν σου αρκούν τα βατ που βγάζει ο ναυτίλος θα σου πρότεινα να προμηθευτείς αντιστάσεις κλαπτον που προορίζονται για τον Triton πχ αυτές. Εχουν μεγαλη διαφορά σε σχέση με τις απλές 1,8 του ναυτίλου. Δυστυχώς άργησα πολύ να τις ανακαλύψω, αλλά όταν τις δοκίμασα ήταν αλλο πράμα.

Επίσης άλλα ένα πράγμα που εχω παρατηρήσει σε νέους γνωστούς μου ατμιστές είναι ότι χρησιμοποιούν λαθος βατ. Για παράδειγμα ενας είχε ανεβάσει τον ναυτίλο στα 20 βαττ ενω η συγκεκριμένη αντίσταση εφτανε με το ζορι τα 10-11 με αποτελεσμα να ήταν κατεστραμμένη και να μην αποδίδει καθόλου. Γι αυτό και διαμρτυρόταν ολη την ώρα ότι δεν τον καλυπτε το ηλεκτρονικό και χρειαζόταν και κανονικό τσιγάρο.

:smile:

Επίσης παρότι νέος σχετικά ατμιστής (περιπου εναμιση χρονο χωρίς συμβατικό τσιγάρο), θα απέτρεπα σε έναν που εισέρχεται τώρα στο ατμισμα να ξεκινήσει με 0,5 ohm και πνευμονικές.

Προφανώς είμαι εξαίρεση, ωστόσο, είχα δοκιμάσει και χαμηλά σετ απ με υψηλές αντιστάσεις. No goal...

Αν δεν υπήρχαν τα πολλά βατ και οι πνευμονικές, ακόμα με το τσιγάρο θα ήμουν. Θυμάμαι όταν ο Βογιατζάκης μου έδωσε και άτμισα τον χιονόλυκο με 3άρα νικοτίνη στα 90+ watt (3 μέρες ατμιστής)...

Ακολουθεί ο διάλογος:

-Πρόσεχε, ΠΡΟΣΕΧΕ, ΠΡΟΣΕΧΕ, είναι δυναμίτης...ελάχιστη τζούρα.
- (έντρομος το βάζω στο στόμα μισό δευτερόλεπτο) δεν έγινε κάτι.
- Εντάξει μωρέ και 'συ, μην φοβάσαι τόσο, κανονικά πάρε τζούρα αλλά μικρή..
- (1,5 δευτερόλεπτο) αυτό είναι?
- Ε? Δεν ένιωσες ένα χτύπημα, ένα αυτό, ένα ετούτο, ένα εκείνο?
- Όχι...(τζούρα 3,5 δευτερόλεπτα) τώρα κάτι λέει!!

-Ααααααααααααααααααααααααααα, οι ριβιούερς πνίγονται και αυτός με τρεις μέρες κάνει πιπίλα 90 βατ!!!

-Άει χ@σο@ βρε εσύ και τα βατ σου!!!

Τελικά, είναι πως καπνίζει ο καθένας. Αν δοκίμαζα να το ξανακάνω τώρα, σίγουρα δεν θα την πάλευα.

Το καλό άτμισμα είναι τελείως υποκειμενικό τελικά. Πέρα απο τα γούστα στα αρώματα, άλλοι θέλουμε πολλή γεύση, άλλοι ντουμάνι, άλλοι και τα δύο. Μικρές αντιστάσεις, μεγάλες αντιστάσεις. Πολλά βατ, λίγα βατ. Αλλους τους πιάνει αμέσως η νικοτίνη, αλλοι δεν την ακούνε με τίποτα. Εγώ έχω βολευτεί εδώ και καιρό με χειροποίητες αντιστάσεις 1.0-1.5 ώμ και 18-25 βατ.

Παίζει να την εχω κάψει ήδη την αντίσταση καθότι όσο τελειώνει το υγρό στον ατμοποιητή τόσο μαυρίζει.
Θα δοκιμάσω και την δεύτερη που έχει στο κουτί.

Αλήθεια, πως ξέρουμε μέχρι ποσά ohm σηκώνει ο κάθε ατμοποιητής.;
Γιατί το πικο λέει οτι σηκώνει μέχρι 3.5ohm.
Αλλά στο φυλλάδιο του μελο δεν γράφει τίποτε.

Έκοψα το τσιγάρο σε 2-3 μήνες και ο ipv που είχα τότε δεν είδε πάνω απο 15watt ποτέ.
Ξεκίνησα με περίπου 5ml 50PG/50VG 12άρι την ημέρα και αυτή τη στιγμή είμαι με περίπου 7ml 9άρι 30PG/70VG (και άμεσα θα ξαναδοκιμάσω 50/50 μιας και δεν εντιπωσιάστηκα με την vg)
Με clapton 1,8 ατμίζω αυτή τη στιγμή (14W το πρωί λίγο παραπάνω μετά το μεσημέρι και ποτέ πάνω απο 15W. εντός ορίων της αντίστασης πάντα. Η clapton με πειράζει περισσότερο απ'όλες στο βήχα.
Απο την αρχή κάνω τσιγαρίσια τζούρα, στη δεύτερη σκαλα του ναυτίλου (τον 5αρι όχι τον μινι). Όταν η αντίσταση είναι στα τελευταία της ανεβαίνω μια σκαλα, στην 3η. Μόνο για πνευμονική στη 4η σκαλα (που σπανίως κάνω).
Γεύση πλούσια και χτύπημα έχω και με 10W, αναλόγως αντίστασης. Ο Τζιμισκής θα θυμάται τη σκοτοδείνη που έφαγε με 12 μόλις Watt απο ταπεινό ipv και ναυτίλο. Λόγω 12άρας νικοτίνης.

Τα γράφω όλα αυτά με σιγουριά και είμαι επίσης σίγουρος ότι κάποιοι θα λέτε αποκλείεται , γιατί δε λειτουργεί το ίδιο για όλους.
Για μένα θέλει δοκιμή μέχρι να βρεις κάτι αποδεκτό που σου αρέσει και μετά μπορείς να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

Το πιο σημαντικό για τις δοκιμές πάντως είναι να αλλάζεις ένα πράγμα τη φορά.
Αν αλλάζεις υγρό και ταυτόχρονα αντίσταση και watt και αέρα και νικοτίνη και δεν ξέρω τι άλλο, απλά ξέχνα τη σύγκριση.
Είναι σα να δοκιμάζεις ενισχυτές πάνω σε διαφορετικά ηχεία. Δεν παίζει με την καμία :-)

Παίζει να την εχω κάψει ήδη την αντίσταση καθότι όσο τελειώνει το υγρό στον ατμοποιητή τόσο μαυρίζει.
Θα δοκιμάσω και την δεύτερη που έχει στο κουτί.
...

Οχι ρε συ... αν δουλεύει πως γίνεται να είναι καμμένη ?
Αν'αλογα με το υγρό, είναι φυσιολογικό να μαυρίζει όσο πέφτει η στάθμη στο τανκ. Μη σε ανησυχεί αυτό... Η μαυρίλα προέρχεται απο την αντίσταση και το φυτίλι.

Για το ποσά ohm σηκώνει ο κάθε ατμοποιητής ούτε που με ένοιαξε ούτε με προβλημάτισε ποτέ. Αυτό ξέρω έχει να κάνει με τα αμπέρ που μπορεί να δώσει η μπαταρία και την ισχύ που αντέχει η αντίσταση.

Δημήτρη μερικοί κανόνες που δεν χωρούν ανμφισβήτηση, για όλες τις έτοιμες αντιστάσεις.
Πριν την χρήση τις ποτίζεις με 2-3 σταγόνες του υγρού που ατμίζεις. Δεν τις βάζεις σκέτες και ρουφάς.
Οι πρώτες 5-6 τζούρες σε καινούρια αντίσταση να είναι κάτω απο τη μέση των ορίων της, αν είναι αποδεκτό και στο κάτω άκρο των ορίων.
Τηρείς πάντα τα όρια της αντίστασης, όπως αναγράφονται πάνω της.
Στα περίπου 50ml ατμίσματος αλλάζεις την αντίσταση με μια καινούρια.
Ενδείξεις αλλαγής είναι (α) να σου έρχεται υγρό στο στόμα (β) να μπουκώνει στο άτμισμα (γ) να γεμίζει το τανκ του ναυτίλου με υγρό και φυσικά (δ) η έντονη αλλοίωση στη γεύση

Στα περίπου 50ml ατμίσματος αλλάζεις την αντίσταση με μια καινούρια.**

**

Εξαρτάται πάντα από το υγρό. Δεν υπάρχει κανόνας εδώ. Υγρά σύνθετα δεν βγάζουν 50ml με την καμμία Νικόλαε. Π.χ. τα δικά μου είναι για αλλαγή μετά από 30-35 ml.

Ναι στο περίπου είπα Χατζ.
Εκτός της μίξης υγρών παίζει και η ανεκτικότητα του ατμιστή.
πχ εγώ αλλάζω πάνω απο τα 60 ml πάντα. Η γεύση είναι δευτερεύον. Πρώτα η νικοτίνη.

Θεωρητικά το όριο για υπερνικοτινίαση (εκεί που αρχίζουν τα προβλήματα στον οργανισμό με ταχυπαλμίες, ζαλαδες κλπ) ειναι τα 60mg ημερησίως. Αυτό το έγραφαν μέχρι και οι τσίχλες νικορέτ οπότε μάλλον καλά έκανε και το ανέγραφε η alterego.
Βέβαια το ποσό της νικοτίνης που απορροφάται από τον οργανισμό ατμίζοντας δεν το γνωρίζω. Δηλαδή μπορεί να ατμίζεις (καταναλώνεις) 60mg νικοτίνης αλλά αμφιβάλλω αν αποροφάει ο οργανισμός όλη αυτή την ποσότητα.

Γύρω στα 60-70mg νικοτίνης σε ημερήσια βάση, κινούμαι για πολλούς μήνες, να μη σου πω για πάνω από ένα χρόνο από τώρα. Σίγουρα ατμίζω πάνω από 10ml τη μέρα, πιστεύω ότι είμαι κάπου στα 12 έως 15ml τη μέρα, και τα υγρά μου είναι όλα στα 5-6mg νικοτίνη.

Άτομο πασίγνωστο στην ατμιστική κοινότητα, κατασκευαστής ο ίδιος και πασίγνωστος στο εξωτερικό, μου είπε πριν κανένα δίμηνο ότι ατμίζει σε σταθερή βάση κάθε μέρα 24-25ml υγρό, με τη νικοτίνη του σήμερα στα 3mg, από τότε που ξεκίνησε το άτμισμα, πριν καμιά δεκαριά χρόνια δηλαδή. Δηλαδή σήμερα ατμίζει σταθερά 75mg νικοτίνη κάθε μέρα.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι το ότι ισχυρίζεται ότι όταν ξεκίνησε το άτμισμα, έκανε υγρά στα 36mg νικοτίνη, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι άτμιζε 24 x 36 = 864mg νικοτίνη κάθε μέρα!!! :7SFGSFG:

Ο Νίκος (Tegonik) ξέρει για ποιο άτομο μιλάω, και αν έχει κάνει την ίδια συζήτηση μαζί του, μπορεί να με επιβεβαιώσει ή να με διαψεύσει...

Βρε μη λέτε τέτοια!
Έπεσε ο άλλος στη μαρμίτα με τη νικοτίνη; :flipout:
Δημήτρη, είσαι Αθήνα;
Μου φαίνεται πρέπει να κάνεις κάποια ιδιαίτερα. :)
Την αντίσταση του ναυτίλου θα την παίζεις κάπου στα 10-12W, αφού φυσικά την έχεις βρέξει με υγρό και αφού την έχεις αφήσει και κανένα πεντάλεπτο να ρουφήξει.

Όχι βρε στη μαρμίτα, σπίτι σου. Ήταν μπροστά και ο Λάκης που πνίγηκες.
Για μια στιγμή που κοκκίνησαν τα μάτια σου νόμιζα ότι θα μεταμορφωθείς σε Szlachta :p

(σου τηλ για κάτι που θέλω)

Μπράβο παλικάρια.
Με "αναγκάσετε" να κατέβω στα 12w από τα 15w που ήμουν το απόγευμα μετά το κράξιμο από τον Νικόλα για τα 30w
Για να είμαι ειλικρινής τώρα δεν μου φαίνονται και τόσο λίγα τα 12w αν και τα 15 μου φάνηκαν καλύτερα.
Αλλά θα ξέρω καλύτερα αύριο στην δουλειά που θα σφίξουν οι κώλοι και θα ρουφάω σαν hoover, τώρα είμαι χαλαρός οπότε δεν είναι ενδεικτική η αίσθηση.

Δεν υπάρχουν κανόνες. Δοκιμάζεις όλους τους συνδιασμούς κι όπου βολευτείς. Το μόνο απαγορευτικό είναι η υπέρβαση της νικοτίνης (θα το καταλάβεις όταν γίνει) και η διατήρηση της θερμοκρασίας εξάχνωσης όσο γίνεται χαμηλότερη (μέσω των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του όλου συστήματος) σε συνδιασμό με την ποιότητα ατμίσματος που θέλεις.

Re: Απάντηση: E - smoke...

Μπράβο παλικάρια.
Για να είμαι ειλικρινής τώρα δεν μου φαίνονται και τόσο λίγα τα 12w αν και τα 15 μου φάνηκαν καλύτερα.

Καλύτερα να παίζεις κάπου ανάμεσα.
Ούτε στο κάτω, ούτε στο πάνω όριο.