E - smoke...

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Όπως ενημερώθηκα, η πηγή από την Κύπρο θα πουλάει τις νικοτινούχες βάσεις μέχρι τις 20 Μαΐου. Μετά, κλείνει οριστικά και αυτή η πόρτα.

Όσοι προλάβετε...

Επιβεβαιώνω το παραπάνω. Μίλησα μαζί τους - γιατί θέλω να παραγγείλω κι εγώ - και μου είπαν οτι οσοι θέλουν να αγοράσουν, να βιαστούν, γιατί μέχρι 20 Μαίου θα έχουν αυτήν την δυνατότητα.

Παρεμπιπτόντως... την έχει δοκιμάσει κανείς ? Εχει κανείς άποψη για την ποιότητά της ?

Last edited:
Eπανέρχομαι στο παραπάνω. Εκανα τελικά πριν λίγο την παραγγελία μου - 10 φιαλίδια των 100ml VG, με νικοτίνη 100mg - με συνολικό κόστος αγοράς+μεταφορικά +ΦΠΑ (μάλλον Κύπρου) = 153.80Ε με Paypal.
Aμέσως τους πήρα τηλέφωνο για μιά λεπτομέρεια αποστολής και τους ξαναέθιξα το θέμα της τελικής ημερομηνίας 20 Μαίου. Τους είπα (παγίδα) οτι αν προλάβαινα να παραλάβω πριν τις 20 Μαίου και να δοκιμάσω την βάση, υπάρχει περίπτωση να ξαναπαραγγείλω και για φίλους. Μου απάντησαν οτι ενώ ισχύει η ημερομηνία, συζητείται να δωθούν μερικές πρόσθετες ημέρες ακόμα.

Eπανέρχομαι στο παραπάνω. Εκανα τελικά πριν λίγο την παραγγελία μου - 10 φιαλίδια των 100ml VG, με νικοτίνη 100mg

Ποπό, μιλάμε για 100 γραμμάρια καθαρής νικοτίνης. Πόσες χιλιάδες ανθρώπους είναι ικανή να σκοτώσει μια τέτοια ποσότητα; Χωρίς πλάκα παιδιά, ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρά προστατευτικά μέτρα, όσοι δουλέψουμε στα υγρά μας με τέτοιο ισχυρό δηλητήριο. Και όσοι έχετε μικρά παιδιά, τέτοια μπουκάλια τριπλοκλειδωμένα σε ντουλάπια.

Μην την υπολογίζεις έτσι... Δεν είναι καθαρή νικοτίνη. Είναι 10% νικοτίνη επι του συνόλου. Eίναι 100mg /ml... δεν είναι 1g/ml.
Με 100άρες δουλεύω 2 χρόνια τώρα. Ευτυχώς (για θέμα κινδύνου) μικρά παιδιά δεν υπάρχουν πια στο σπίτι. Τύλιγμα σε μαύρη σακούλα και κάτω-κάτω στον καταψύκτη της αποθήκης, έχοντας ενημερώσει και τους υπόλοιπους της οικογένειας.

Πού διαφέρουν οι υπολογισμοί μας; Αγόρασες συνολικά 1 λίτρο βάσεων, με περιεκτικότητα 10% νικοτίνη, αυτό δεν ισοδυναμεί με περίπου 100 γραμμάρια νικοτίνης, όπως έγραψα; Δεν εξετάζω τη διαφορά ανάμεσα στο ένα ml και στο ένα γραμμάριο...

Και στο μεταξύ, τσίμπησα από το φαρμακείο 1 + 1 λίτρα VG και PG. Από τις καλές όπως λένε, του συνδέσμου. Με μια παραγγελία ακόμα στην Κύπρο και τα αρώματα που έχουμε αγοράσει, μας φτάνουν για να φτιάξουμε κάπου 10 λίτρα στα 6mg.

Κι ας πιστεύουν οι γραφικοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι θα μας σκίσουν διά της βίας τα π@πουδάκια μας! :flipout:

Syndesmos_1_zpswwzp5pyd.jpg

Χασοδίκη, ζαχαροπλάστη με έχεις καταντήσει... :Banane0:

Πού διαφέρουν οι υπολογισμοί μας; Αγόρασες συνολικά 1 λίτρο βάσεων, με περιεκτικότητα 10% νικοτίνη, αυτό δεν ισοδυναμεί με περίπου 100 γραμμάρια νικοτίνης, όπως έγραψα; Δεν εξετάζω τη διαφορά ανάμεσα στο ένα ml και στο ένα γραμμάριο...

Α, εννοείς οτι υπάρχουν συνολικά 100gr νικοτίνης στο 1 λίτρο 100άρας. Ε, ναί έτσι είναι. Αλλά μην ξεχνάς οτι αν έχεις (λέμε τώρα) 10 λίτρα 10άρας, έχεις πάλι 100gr νικοτίνης... :)
Eχω διαβάσει στο ιντερνετ για περιπτώσεις ανθρώπων που ξεκίνησαν με 32άρα (κι ένας έλεγε με 48άρα αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω) γιατί δεν ένοιωθαν να τους "πιάνει" το άτμισμα αμέσως μόλις έκοψαν το τσιγάρο.

Α, εννοείς οτι υπάρχουν συνολικά 100gr νικοτίνης στο 1 λίτρο 100άρας. Ε, ναί έτσι είναι. Αλλά μην ξεχνάς οτι αν έχεις (λέμε τώρα) 10 λίτρα 10άρας, έχεις πάλι 100gr νικοτίνης... :)
Eχω διαβάσει στο ιντερνετ για περιπτώσεις ανθρώπων που ξεκίνησαν με 32άρα (κι ένας έλεγε με 48άρα αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω) γιατί δεν ένοιωθαν να τους "πιάνει" το άτμισμα αμέσως μόλις έκοψαν το τσιγάρο.

Αυτό ακριβώς εννοούσα, ότι το σύνολο της νικοτίνης στην παραγγελία σου είναι περίπου 100 γραμμάρια. Απλά μου φάνηκε πολύ μεγάλη η ποσότητα, έτσι όπως την φαντάστηκα, συγκεντρωμένη π.χ. σε ένα μπουκάλι των 100 ml. Μέχρι πριν μερικούς μήνες, δεν ήξερα καν ότι κυκλοφορούσαν νικοτινούχες βάσεις με τόση υψηλή συγκέντρωση νικοτίνης. Η πιο ισχυρή που ήξερα, ήταν στα 36mg, και πίστευα ότι αυτό ήταν το ταβάνι.

Για το δεύτερο που λες, το έχω πει κι εγώ σε άλλο παλαιότερο μήνυμά μου, ότι πασίγνωστος Έλληνας κατασκευαστής στον χώρο του η.τ. μου είπε πώς όταν ξεκίνησε το άτμισμα, άτμιζε 24ml την μέρα, στα 36mg νικοτίνη! :7SFGSFG:

Για τα δικά μου πλαίσια λογικής και την εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής από το η.τ., αυτό είναι κάτι που μου ακούγεται εντελώς παράλογο και εξωφρενικό, μιλάμε για ημερήσια πρόσληψη 864mg νικοτίνης!!!

Από την άλλη μεριά πάλι, στο μισάωρο που συζητούσαμε, πρόσεχα τις τζούρες του, και ήταν χαλαρά κάπου τρεις φορές περισσότερες σε συχνότητα από τις δικές μου. Ατμίζω σε μέσο όρο watt, κάπου ανάμεσα στα 40 έως 50. Αυτός ατμίζει αποκλειστικά με μηχανικά μοντάκια με έναν μέσο όρο βατ, κάπου στα 25. Εγώ είμαι χαλαρά στα 10ml κατανάλωση την ημέρα, μπορεί και να φτάνω και τα 12ml κάποιες άλλες. Άρα, αυτός πρέπει χαλαρά να φτάνει τα 25ml την ημέρα, που μου είπε ότι ατμίζει ακόμα και σήμερα, αλλά στα 3mg νικοτίνης πλέον.

Για το αν όντως άτμιζε στα 36mg νικοτίνη όταν πρωτοξεκίνησε, φυσικά και δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, δεν τον γνώριζα τότε. Αλλά δεν είχε και κανένα λόγο να μου πει ψέμματα, και αυτό που εισέπραττα από το ύφος και τη γλώσσα του σώματος, είναι ότι μου έλεγε την αλήθεια...

Βρε σεις...100mg στα 100ml. Επί 10 μπουκάλια = 1000mg / 1000ml = 1g στο 1 λίτρο. Ένα γραμμάριο. Όχι 100...

Φυσικά χρειάζεται στολή γιατί είναι τοξική. Γάντια κουζινας μέχρι ψηλά στο χέρι και γυαλιά. Η νικοτίνη διαπερνά το δέρμα.

Απάντηση: Re: E - smoke...

Βρε σεις...100mg στα 100ml. Επί 10 μπουκάλια = 1000mg / 1000ml = 1g στο 1 λίτρο. Ένα γραμμάριο. Όχι 100...

Φυσικά χρειάζεται στολή γιατί είναι τοξική. Γάντια κουζινας μέχρι ψηλά στο χέρι και γυαλιά. Η νικοτίνη διαπερνά το δέρμα.

Χμμμ, κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά, φίλτατε. Σε όλες τις νικοτινούχες βάσεις, αλλά και σε όλα τα έτοιμα υγρά γενικότερα, η δυναμοποίηση αναφέρεται πάντα σε ένα ml ποσότητα, και όχι φυσικά στο σύνολο της ποσότητας του μπουκαλιού...

Και για να μην έχεις καμία απολύτως αμφιβολία: Σου δείχνω στη φωτό την ετικέτα από το Fili της Atmos Lab. Μπορείς να το δεις καθαρά. Νικοτίνη: 6mg/ml. Δηλαδή το συγκεκριμένο μπουκάλι των 30ml περιέχει συνολικά 30 x 6 = 180mg νικοτίνη.

Nicotine_6mg_zpsmtf6kbm4.jpg

Σωστά το λες. Το πήγα στη χημεία διαλυμάτων κάνοντας λάθος στην περιεκτικότητα.

Πρόσεχε πάρα πολύ με τόσο μεγάλη συγκέντρωση νικοτίνης

E

Δηλ. αν κατάλαβα καλά, αναμειγνύεις 1 τέτοιο μπουκαλάκι (100 ml ) με 900 ml (PG +VG + άρωμα σε όποια αναλογία θέλεις) και βγάζεις 1 λίτρο ατμιστικού υγρού των 10mg νικοτίνης , έτσι ?

Βέβαια, τελευταία γίνεται αρκετή συζήτηση για το αν οι DIY βάσεις απο πολλούς προμηθευτές έχουν όντως το % νικοτίνης που αναφέρουν. Γι'αυτό και τελευταία πωλούνται κιτς στο ebay (γύρω στα 20 E) με τα οποία - υποτίθεται - βρίσκεις ακριβώς την περιεκτικότητα μιας βάσης σε νικοτίνη. Εχω πέσει σε ιντερνετική συζήτηση οπου κάποιος βρήκε μια 72αρα βάση να είναι γύρω στο 50, μια 32άρα να είναι στο 40, κλπ... Λογικά στα επώνυμα προιόντα δεν υπάρχουν τέτοιες διακυμάνσεις, αλλά τι συμβαίνει (συνέβαινε μάλλον - παλιότερα που ψωνίζαμε νικοτινούχα με το μπιτόνι) όταν συχνά η νικοτινούχα έχει περάσει απο 5 μεσάζοντες μέχρι να φτάσει στον ατμέμπορα που την συσκεύαζε κι έβαζε επάνω το αυτοκόλλητό του...

Ακριβώς.

στον υπολογισμό VG/PG μην ξεχαστεί όμως να προστεθεί το υλικό στο οποίο είναι διαλυμένη η νικοτίνη του αρχικού μπουκαλιού που έχει την νικοτίνη. Μπορεί να είναι VG, PG, ή 50/50...

Αν κάποιος χρησιμοποιεί 100ρα βάση, όπως πχ εγώ και ας πούμε με περιεκτικότητα 5mg/ml, αυτό σημαίνει ότι σε 100ml τα 5 θα είναι νικοτινούχα. Αν αυτή λοιπόν η βάση δεν είναι 100ρα αλλά πολύ λιγότερο, αυτο θα είναι εύκολα αντιληπτό στην αίσθηση, καθώς τα ml νικοτινούχας είναι πολύ λίγα.

Δε λέω ότι θα μπορύσα να καταλάβω εύκολα τη διαφορά ανάμεσα σε 90mg/ml και 100mg/ml, αλλά αν η διαφορά είναι χοντρή νομίζω ότι μια τέτοια εξαπάτηση θα είναι αντιληπτή.

Συχνά πέφτουμε σε συζητήσεις, όπου κάποιοι διαμαρτύρονται οτι η τάδε βάση ήταν καλή, η άλλη δεν καπνιζόταν, κλπ... Δεδομένου οτι όταν μιλάμε για βάσεις, εννοούμε τουλάχιστον 99.5% καθαρότητα (λίγο λιγότερο η νικοτινούχα, λόγω... ύπαρξης νικοτίνης), δεν είναι πολλά αυτά που θα μπορούσαν να αλλάξουν την γεύση... Σκέφτομαι οτι είναι πιθανόν, όταν έχει κάποιος συνηθίσει στην 9αρα, η 18άρα να του φαίνεται "κάπως" αρχικά στην γεύση, μετά στον λαιμό και στο στομάχι. Η σε μένα που έχω μάθει σε 18άρα (και τώρα 14άρα), η 9αρα μπορεί να μου φανεί σαν γρασίδι (αλλά εγώ νομίζω οτι έφτιαξα 14άρα...) Κι επειδή η νικοτίνη σαν βιομηχανική παρασκευή δεν είναι ακριβή, δεν είναι παράξενο να πέσεις σε δυνατότερη, πχ. 100άρα αντί 72άρα σε μια πρόχειρη μεταπωλητική διαδρομή... Βέβαια, αυτό θα ήταν προς όφελος - αρκεί να το ξέρει ο χρήστης.
Φυσικά παίζουν ρόλο και οι συνθήκες αποθήκευσης στις γραμμές παραγωγής - η νικοτινούχα βάση αλλάζει χρώμα πολύ γρήγορα και πέφτει η συγκέντρωση στο μείγμα με τον χρόνο την ζέστη και το οξυγόνο...

Ερωτηση,επειδη και εγω παρηγγειλα απο δαυτες ενα λιτρο(100mg/ml),μαλλον θα τη μεταφερω σε μπουκαλια των 100ml(διαθετω εξοπλισμο φαρμακειου),μετα τη νικοτινουχα βαση,πως τη συντηρουμε??