Ελπίζω βέβαια, να είναι καλή - γιατί στην φωτογραφία που ανέβασε ο Παναγιώτης Βογιατζάκης, κόκκινη, σαν υγρά φρένων φαίνεται...))
Δεν είχαμε άλλη επιλογή όμως... Και πάλι όσο προλάβουμε για μερικές μέρες ακόμα.
Το χρώμα ένα ελαφρώς ροζ ή κίτρινο, είναι φυσιολογικό και αναφέρεται παντού. Κι όσο περισσότερη νικοτίνη έχει ένα υγρό, τόσο γρηγορότερα κι ευκολότερα θα σκουρύνει προς αυτό το χρώμα.
Στην πράξη κιόλας, αυτό γίνεται καθημερινά στα υγρά που φτιάχνουμε. Εγώ τα φτιάχνω σε βαζάκια των 50-100 ml, και κάθε βαζάκι κρατάει κοντά στον μήνα - γιατί φτιάχνω (και ατμίζω) 3-4 αρώματα ταυτόχρονα. Το βαζάκι οταν αρχίζω κάποια στιγμή να το χρησιμοποιώ, είναι ελαφρώς κίτρινο κι όταν κοντεύει να τελειώσει, έχει γίνει σχεδόν καφεκόκκινο. Απο την οξείδωση. Και είναι τότε που μου αρέσει περισσότερο. Για μένα η (σε κάποιο μέτρο) οξειδωμένη νικοτίνη είναι πιο καλή απο την φρέσκια. Το υγρό έχει καλύτερο χρώμα, δεν πιπερίζει στον λαιμό, αναδεικνύεται η γεύση καλύτερα. Η νικοτίνη, οξειδωμένη ή όχι, έχει την απορρόφηση που θέλουμε απο το αίμα. Το στίπιν, η ωρίμανση, εκτός απο την ομογενοποίηση του αρώματος, κάνει κυρίως αυτό - αφήνει την νικοτίνη να οξειδωθεί. Γι'αυτό άλλωστε και τα υγρά πολλοί τα αφήνουμε κάποιες μέρες να αναπνέουν. Ουσιαστικά βοηθάμε την νικοτίνη να οξειδωθεί.
...
Εχμ...
Μπερδεύεις την ωρίμανση των αρωμάτων με την οξείδωση της νικοτίνης λίγο... :smile:
Κατ' αρχάς, δεν πρέπει να κάνουμε breathing σε όλες τις συνταγές!
Πρέπει όταν περιέχονται συγκεκριμένα αρώματα.
Στις υπόλοιπες, με το breathing χάνουμε άρωμα.
Κατά δεύτερον, η νικοτίνη που αγοράζουμε πρέπει να είναι πάντα διαυγής.
Διαφορετικά σημαίνει ότι ή είναι πολύ κοντά στη λήξη της, ή δεν έχει αποθηκευτεί σωστά.
Το έκανε, το ξέρω από πρώτο χέριΑυτό ακριβώς εννοούσα, ότι το σύνολο της νικοτίνης στην παραγγελία σου είναι περίπου 100 γραμμάρια. Απλά μου φάνηκε πολύ μεγάλη η ποσότητα, έτσι όπως την φαντάστηκα, συγκεντρωμένη π.χ. σε ένα μπουκάλι των 100 ml. Μέχρι πριν μερικούς μήνες, δεν ήξερα καν ότι κυκλοφορούσαν νικοτινούχες βάσεις με τόση υψηλή συγκέντρωση νικοτίνης. Η πιο ισχυρή που ήξερα, ήταν στα 36mg, και πίστευα ότι αυτό ήταν το ταβάνι.
Για το δεύτερο που λες, το έχω πει κι εγώ σε άλλο παλαιότερο μήνυμά μου, ότι πασίγνωστος Έλληνας κατασκευαστής στον χώρο του η.τ. μου είπε πώς όταν ξεκίνησε το άτμισμα, άτμιζε 24ml την μέρα, στα 36mg νικοτίνη! :7SFGSFG:
Για τα δικά μου πλαίσια λογικής και την εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής από το η.τ., αυτό είναι κάτι που μου ακούγεται εντελώς παράλογο και εξωφρενικό, μιλάμε για ημερήσια πρόσληψη 864mg νικοτίνης!!!
Από την άλλη μεριά πάλι, στο μισάωρο που συζητούσαμε, πρόσεχα τις τζούρες του, και ήταν χαλαρά κάπου τρεις φορές περισσότερες σε συχνότητα από τις δικές μου. Ατμίζω σε μέσο όρο watt, κάπου ανάμεσα στα 40 έως 50. Αυτός ατμίζει αποκλειστικά με μηχανικά μοντάκια με έναν μέσο όρο βατ, κάπου στα 25. Εγώ είμαι χαλαρά στα 10ml κατανάλωση την ημέρα, μπορεί και να φτάνω και τα 12ml κάποιες άλλες. Άρα, αυτός πρέπει χαλαρά να φτάνει τα 25ml την ημέρα, που μου είπε ότι ατμίζει ακόμα και σήμερα, αλλά στα 3mg νικοτίνης πλέον.
Για το αν όντως άτμιζε στα 36mg νικοτίνη όταν πρωτοξεκίνησε, φυσικά και δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, δεν τον γνώριζα τότε. Αλλά δεν είχε και κανένα λόγο να μου πει ψέμματα, και αυτό που εισέπραττα από το ύφος και τη γλώσσα του σώματος, είναι ότι μου έλεγε την αλήθεια...
Η αλήθεια είναι οτι δεν πιστεύω οτι θα μυρίζει. Δεν μπορεί να μυρίζει. Το περιβάλλον της δεν επιτρέπει τίποτα δίσοσμο να αναπτυχθεί.
Μόνο αν μείνει ανοιχτή για αρκετό καιρό και απορροφήσει μυρωδιές απο το περιβάλλον.
Το χρώμα ένα ελαφρώς ροζ ή κίτρινο, είναι φυσιολογικό και αναφέρεται παντού. Κι όσο περισσότερη νικοτίνη έχει ένα υγρό, τόσο γρηγορότερα κι ευκολότερα θα σκουρύνει προς αυτό το χρώμα.
Στην πράξη κιόλας, αυτό γίνεται καθημερινά στα υγρά που φτιάχνουμε. Εγώ τα φτιάχνω σε βαζάκια των 50-100 ml, και κάθε βαζάκι κρατάει κοντά στον μήνα - γιατί φτιάχνω (και ατμίζω) 3-4 αρώματα ταυτόχρονα. Το βαζάκι οταν αρχίζω κάποια στιγμή να το χρησιμοποιώ, είναι ελαφρώς κίτρινο κι όταν κοντεύει να τελειώσει, έχει γίνει σχεδόν καφεκόκκινο. Απο την οξείδωση. Και είναι τότε που μου αρέσει περισσότερο. Για μένα η (σε κάποιο μέτρο) οξειδωμένη νικοτίνη είναι πιο καλή απο την φρέσκια. Το υγρό έχει καλύτερο χρώμα, δεν πιπερίζει στον λαιμό, αναδεικνύεται η γεύση καλύτερα. Η νικοτίνη, οξειδωμένη ή όχι, έχει την απορρόφηση που θέλουμε απο το αίμα. Το στίπιν, η ωρίμανση, εκτός απο την ομογενοποίηση του αρώματος, κάνει κυρίως αυτό - αφήνει την νικοτίνη να οξειδωθεί. Γι'αυτό άλλωστε και τα υγρά πολλοί τα αφήνουμε κάποιες μέρες να αναπνέουν. Ουσιαστικά βοηθάμε την νικοτίνη να οξειδωθεί.
Αν θα καταλάβω κάποια αλλαγή στην γεύση μιας βάσης (για διάφορους λόγους)... εγώ ναι. Οπως έχω πει και σε παλιότερα ποστς, δεν βάζω πολύ άρωμα. Με "πιάνει" εύκολα το άρωμα. Φαντάσου, στα υγρά βάζω γύρω στις 8 σταγόνες ανα 10ml απο ένα απλό άρωμα (πχ, μήλο, φουντούκι, κ.α που χρησιμοποιούσα παλιότερα). Εφτιαξα κάποτε ένα υγρό με 2 σταγόνες μαστίχα Χίου ανα 10ml και όταν το άνοιξα μου ήρθε σκοτοδίνη. Πήγε κατ'ευθείαν νεροχύτη. Ξέχωρα που ακόμα το ντουλάπι μου μυρίζει μαστίχα. Προφανώς κάποιος που βάζει 20% άρωμα στα υγρά του, θα βρεί τα δικά μου οτι είναι "σκέτη βάση". Αποτέλεσμα είναι - αφού κρατάω τα αρώματα χαμηλά - οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την γεύση μιας βάσης, είμαι ο πρώτος που θα καταλάβει την αλλαγή.![]()
Γιατί είναι έτσι κόκκινη ωρέ ψηλέ;
Την χαστούκιζες;
Seriously... Ούτε το χρώμα της ούτε η συσκευασία της μου εμπνέει εμπιστοσύνη...
Δεν τα μπερδεύω και πίστεψέ με, ξέρω την διαφορά τους, την σημασία τους και την αξία τους.
Στο breathing, όταν έχεις αφήσει πχ. για 6 ώρες (συνολικά - όχι κάθε μέρα) μετά απο πχ. 2 εβδομάδες, τι νομίζεις οτι έχεις κάνει ? Βοήθησες το άρωμα να διώξει πτητικά αέρια ή οξείδωσες την νικοτίνη ? Γιατί για να τα διώξεις, αρκεί να ανοίγεις το μπουκαλάκι 30 δευτερόλεπτα κάθε μέρα. Οσοι δε, ατμίζουν με dripper, έχουν το μπουκαλάκι σχεδόν μόνιμα σε κατάσταση breathing μέχρι να αδειάσει ή να συμπληρώσουν.
Συμφωνώ οτι η νικοτίνη πρέπει να είναι διαυγής - αυτό δείχνει την επιμέλεια του προμηθευτή μας. Κάποιοι μάλιστα συμπληρώνουν το πάνω μέρος του μπουκαλιού κατα την συσκευασία με αδρανές (ευγενές) αέριο πχ, Αργόν, που δεν θα αντιδράσει με την νικοτίνη, ή άλλοι χρησιμοποιούν τεχνολογία MAP (τροποποιημένης ατμόσφαιρας), - όπως αυτή που παρήγγειλε ο Βογιατζάκης κι εγώ. Τώρα το γιατί στην φωτογραφία φαίνεται σαν χυμός φράουλα, θα επανέλθω όταν παραλάβω κι εγώ... Αν δεν ξαναδείτε post μου, βάλτε τις φωνές...))
Και δεν είναι ο μόνος, εκείνες τις εποχές με τα μηχανήματα που ατμίζαμε , τα 12 mg ήταν το minimum για έναν βαρύ καπνιστή, οι περισσότεροι έπαιζαν στα 18 και οι θεριακλήδες στα 24& 36.
Η νικοτίνη δεν κοκκινίζει, κιτρινίζει.
Η συγκεκριμένη της φωτογραφίας προφανώς έχει προσμίξεις (όχι απαραίτητα ακατάλληλη, μπορεί να είναι εσκεμμένη πρόσμιξη αρώματος για τη γεύση).
Τζιμίσκουλα, χαλάρωσε. Δεν ανακαλύψαμε εμείς τον τροχό εδώ μέσα.Οι βάσεις από την Κύπρο έχουν δοκιμαστεί από εκατοντάδες μέλη του vaping.gr εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. Οι πάντες πίνουν νερό στο όνομά τους, και μερικοί που έχουν γράψει στο νήμα είναι από τους παλαιότερους και εμπειρότερους ατμιστές. Μπες και διάβασε...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.