E - smoke...

Re: Απάντηση: E - smoke...

Και δεν έχουν όλα τα υγρά φυσικά το ίδιο χτύπημα στο λαιμό. Το Druiden που είναι ένα γλυκό καπνικό υγρό έχει κυριολεκτικά αβυσσαλέο χτύπημα στο λαιμό μου ακόμα και στα 6mg, ενώ το HoneyBrew ή το Creme Royale του Danlucas στα 9mg, δεν τα ένιωθα σχεδόν καθόλου...

Άρα ο Danlucas δεν χρησιμοποιεί το Pear της TPA...
Ή εσύ έχεις μουδιάσει.

Είδες πως βγαίνουν οι κλώνοι; :flipout:

Μπανάνες, καρύδες, το pear της TPA και κάποια άλλα αρώματα έχουν από μόνα τους χτύπημα. :smile:

Μήτσο κανόνισε ρε κάνα ΣΚ να έρθεις προς τα κάτω.
Δε σε βγάζει ο δρόμος;
Θα γίνει ατμοσύναξη, με συνοδεία τσιπουρακια και όλα τα προβλεπόμενα..

Χατζ Βογιατζάκης tuxx, Δημήτρης Π, Tzimisce, sfortis, Werewolf κλπ παιδιά μαζεύονται μ ένα σφύριγμα..

Βρε τα καλύτερα παιδιά είστε απλά οι υποχρεώσεις μου δεν μ' αφήνουν να κουνηθώ.
Να είσαι σίγουρος οτι με την πρώτη ευκαιρία θα σας τιμήσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Γιατί είναι έτσι κόκκινη ωρέ ψηλέ;
Την χαστούκιζες;
Seriously... Ούτε το χρώμα της ούτε η συσκευασία της μου εμπνέει εμπιστοσύνη...

Για εξήγησέ μας Τζιμίσκουλα, εσύ που όλα τα σφάζεις και όλα τα μαχαιρώνεις, πώς εξηγείται αυτή η διαφορά στον χρωματισμό; Να σου θυμίσω: Έφτιαξα δύο υγρά με το Pina Colada της Revolute. Το ένα με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος και το άλλο με τη μωβ Pink Mule. Και τα δύο υγρά είναι 70%VG-30%PG, και τα δύο είναι στα 6mg νικοτίνη, και τα δύο υγρά έχουν 10% δυναμοποίηση στο άρωμα. Εδώ τα βλέπεις και τα δύο, μόλις τα έχω ετοιμάσει, πριν κανένα 10ήμερο περίπου, και έχουν και τα δύο το ίδιο ακριβώς χρώμα, σχεδόν τελείως διαφανή, σαν νεράκι.

CuprysvsPinkMule_zpssqsjnvzd.jpg

Μετά από καμιά δεκαριά μέρες ωρίμανσης όμως, με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, το ένα δίπλα στο άλλο στο ίδιο ντουλάπι, όπως μπορείς να δεις καθαρά στη φωτό, το Pina Colada με τη μωβ Pink Mule μας προκύπτει πολύ πιο "κοκκινωπό" ή "ροζέ" από το Pina Colada με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος.

CuprusChemcovsPinkMule_1_zpsrrnud6tf.jpg

Καμία εξήγηση; Μήπως κοκκίνισε από την ντροπή του; :flipout:

Εγώ λέω πως η pink mule όπως και άλλες ακριβές βάσεις, είχε έλθει - απο την παρασκευή ως την εμφιάλωση - μερικά λεπτά λιγότερο, σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα. Η κυπριακή, έμεινε λίγο παραπάνω κι όταν μια βάση έχει μέσα νικοτίνη 100mg/ml, αρπάζει αμέσως στο χρώμα (της αρχικής 100άρας βάσης).
Αυτή είναι η μία εξήγηση... Η άλλη, που θα την δω κι εγώ αργότερα όταν φτιάξω υγρά με αυτήν, αλλά μπορείς εσύ να μας πεις νωρίτερα τις εντυπώσεις σου, είναι, η 100άρα pink mule σε σύγκριση με την 100άρα κυπριακή, να έχει περισσότερα "πραγματικά" mg/ml νικοτίνης και να άρπαξε περισσότερο κατα την παρασκευή τπυ μείγματός σου. Βέβαια στα 6mg/ml δεν θα καταλάβεις διαφορά (αν είναι στην πραγματικότητα πχ. 4), σε αντίθεση με εμένα που κάνω 14άρα, αν είναι 9άρα...

Απάντηση: Re: E - smoke...

Το δεξί φαίνεται να έχει πολύ περισσότερη νικοτίνη. :chinscratch:

με πρόλαβες. Αυτή βέβαια είναι η μία εξήγηση. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι πολύ περισσότερη...:)

Αφού ξεκίνησαν και οι δύο διαφανείς, δεν νομίζω ότι προϋπήρχε κάποιο θέμα.
Από την στιγμή που στην πορεία άλλαξε κάτι, σημαίνει ότι κάπου υπάρχει διαφορετική σύσταση.
Και αυτό που σκουραίνει το υγρό είναι η περιεκτικότητα νικοτίνης. :smile:

Το δεξί φαίνεται να έχει πολύ περισσότερη νικοτίνη. :chinscratch:

Ούτε με σφαίρες. Και να σου τα φέρω στην επόμενη συνάντηση να τα δοκιμάσεις και τα δύο. Το χτύπημά τους στον λαιμό είναι ακριβώς το ίδιο, στην μονή επισκευάσιμη κεφαλή του TFV4 στα 0.75Ω και τα 32 βατάκια που τα ατμίζω.

Εγώ λέω πως η pink mule όπως και άλλες ακριβές βάσεις, είχε έλθει - απο την παρασκευή ως την εμφιάλωση - μερικά λεπτά λιγότερο, σε επαφή με το οξυγόνο του αέρα. Η κυπριακή, έμεινε λίγο παραπάνω κι όταν μια βάση έχει μέσα νικοτίνη 100mg/ml, αρπάζει αμέσως στο χρώμα (της αρχικής 100άρας βάσης).
Αυτή είναι η μία εξήγηση... Η άλλη, που θα την δω κι εγώ αργότερα όταν φτιάξω υγρά με αυτήν, αλλά μπορείς εσύ να μας πεις νωρίτερα τις εντυπώσεις σου, είναι, η 100άρα pink mule σε σύγκριση με την 100άρα κυπριακή, να έχει περισσότερα "πραγματικά" mg/ml νικοτίνης και να άρπαξε περισσότερο κατα την παρασκευή τπυ μείγματός σου. Βέβαια στα 6mg/ml δεν θα καταλάβεις διαφορά (αν είναι στην πραγματικότητα πχ. 4), σε αντίθεση με εμένα που κάνω 14άρα, αν είναι 9άρα...

Δεν χρησιμοποίησα 100άρα Pink Mule φίλε BIOS, δεν είχα αγοράσει ποτέ 100άρα βάση, η πρώτη φορά ήταν από την Κύπρο, αλλά έτοιμη βάση μωβ Pink Mule 70%VG-30%PG στα 6mg...

Σε γενικές γραμμές, την μέρα 0 στα διαφανή υγρά στα μπουκαλάκια, λόγω αρχικού χρωματισμού, θα έπρεπε η κυπριακή, να είναι (και θα ήταν - αν υπήρχε τρόπος να μετρήσουμε τις μικροφιαφορές), λιγότερο διαφανής , "σκουρότερη". Και με την ίδια συγκέντρωση νικοτίνης θα ήταν μετά απο 10 μέρες, πάλι σκουρότερη.

...Δεν χρησιμοποίησα 100άρα Pink Mule φίλε BIOS, δεν είχα αγοράσει ποτέ 100άρα βάση, η πρώτη φορά ήταν από την Κύπρο, αλλά έτοιμη βάση μωβ Pink Mule 70%VG-30%PG στα 6mg...

ΟΚ, αλλάζουν - λίγο όμως - οι γενικές αρχές.
Αυτό που επισημαίνω είναι οτι ίσως (λέω ίσως) εκτός της συγκέντρωσης, να αλλάζει τον χρωματισμό και η κατάσταση που βρίσκεται η νικοτίνη και πως αντιδράει με τα αιθέρια έλαια κλπ των αρωμάτων...

...να είναι δηλαδή η κυπριακή καλύτερη απο την pink mule... :)) ( λέμε τώρα...:)

Σιγα ρε παιδια, κανενα dac μετρατε ή καλιμπραρετε προβολεα. ? :flipout:

να ο ευκολότερος τρόπος μέτρησης για εμας με 20 ευρουδάκια... γίνεσαι και χημικός...

https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/simple-easy-diy-test-for-mg-ml-nicotine-a-follow-up-on-dvaps-method.43988/

This is the test I use, and you can assemble your own kit for about $20.

The Reason:
Since there are no true production standards, and people like to mix their own liquids, this will allow you to test liquid for nicotine levels easily.

The Kit:
.12N Sulfuric Acid
Bromothymol Blue
Distilled Water
10mL Graduated Cylinder, .1mL markings is optimum
A paper towel

The Test:

1. Pour some distilled water in the cylinder, swirl it, dump it out.
2.Repeat step 1.
3.Repeat step 1.
4.Dry cylinder with a sliver of paper towel.
5.Put 1mL of eLiquid in the cylinder
6.Add 2 drops blue
7.Fill cylinder to the 3mL mark with distilled water
8.Swirl to mix
9.Add a drop of acid
10.Swirl to mix
11.If the color of the solution didn't turn pale yellow, repeat 8-9
12.Measure the final volume
13.Subtract 3 from the number you read in step 12
14.Multiply the result of step 13 by 19.4712
15.The resulting number is the mg/mL

Και μια ακόμα λεπτομέρεια. Όταν έφτιαχνα το Pina Colada με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος, δεν είχα αγοράσει τις σύριγγες ακριβείας των 2,5ml με τις διαβαθμίσεις, που μπορείς να βάλεις με ακρίβεια υγρό στο 0,1ml. Είχα μόνο τη μεγάλη σύριγγα των 10ml, στην οποία μάλιστα μου έχουν σβηστεί οι διαβαθμίσεις από τη χρήση, και είχα απλά φροντίσει να βάλω μόνιμες ενδείξεις με μαύρη μονωτική στα 2, 4, 6, 8 και 10ml.

Οπότε για να ήμουν απολύτως ακριβής, και εφόσον τα υγρά θα ήταν 30μελα και τα δύο, θα έπρεπε κανονικά να ρίξω 1,8ml από τη 100άρα βάση από τη Κύπρο, αλλά εγώ έριξα 2ml, που να βρω τώρα διαβάθμιση στα 1,8ml στη δεκάρα σύριγγα. Οπότε, θεωρητικά τουλάχιστον, το υγρό με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος είναι στα 6,6mg νικοτίνη, ενώ το υγρό με τη μωβ Pink Mule είναι στα 6mg...

Δεν χρησιμοποίησα 100άρα Pink Mule φίλε BIOS, δεν είχα αγοράσει ποτέ 100άρα βάση, η πρώτη φορά ήταν από την Κύπρο, αλλά έτοιμη βάση μωβ Pink Mule 70%VG-30%PG στα 6mg...

Άρα το υγρό που έχεις κάνει με την Pink Mule είναι στα 5.4mg.
Το άλλο πως το έστησες;

το υγρό με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος είναι στα 6,6mg νικοτίνη, ενώ το υγρό με τη μωβ Pink Mule είναι στα 6mg...

Μαζί γράφαμε. :flipout:
Άρα της Κυπριακής είναι 6.6mg και της Pink Mule είναι 5.4mg (θεωρητικά). :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Μαζί γράφαμε. :flipout:
Άρα της Κυπριακής είναι 6.6mg και της Pink Mule είναι 5.4mg (θεωρητικά). :p

Σωστός, είχα ξεχάσει την προσθήκη του αρώματος στο υγρό με τη μωβ Pinκ Mule. Έβαλα 30ml βάση και 3ml άρωμα. Άρα, θεωρητικά, το υγρό με τη μωβ Pink Mule είναι στα 5,45mg και με τη βάση Κύπρος + σύνδεσμος στα 6,6mg.

Αν αφαιρείτε 0.6 λόγω αρώματος, δεν θα ήταν 6 και 5.4 αντίστοιχα?...

Εγώ με 5-15 σταγόνες άρωμα ανα 10ml, δεν το υπολογίζω ποτέ στην δοσολογία.