E - smoke...

Παιδιά η μπανανοταρτα είναι απλά εκπληκτική!!
Ευχαριστώ Tzimisce για την υπέροχη συνταγή!!
Ελπίζω αφού είναι τόσο εξαιρετική να με βοηθήσει και στη δίαιτα, να τη ρουφαω αντί γλυκού..

Ευχαριστώ Tzimisce για την υπέροχη συνταγή!!
Ελπίζω αφού είναι τόσο εξαιρετική να με βοηθήσει και στη δίαιτα, να τη ρουφαω αντί γλυκού..

Ακριβώς αυτό κάνω εγώ...
Πίνω νερό στο όνομα του Tzimisce φίλε! :grinning-smiley-043

:ADFADF1:
Θα έρθουν και άλλες.
Είμαι πολύ κοντά στο μιλφέιγ π.χ., έχω πετύχει την κρέμα και παλεύω το μπισκότο.
Και έχει βγει και Derby V2 που είναι spot on. :)
Νοιώθεις και την ιδιαίτερη γλύκα που έχει το ρύζι στην Derby.

Αν κάνεις και κανένα Bueno ή Ferrero, τα πραγματικά όμως όχι αυτές τις ψευτογευσεις που μας πλασαρουν τα τελευταία χρόνια όλα τα συνοικιακα ζαχαροπλαστια που δεν παίρνεις χαμπάρι τι τρως...

Κοίτα...
Η αλήθεια είναι ότι το πως γίνεται σε ένα μήνα το δοκίμασα όταν έφτιαξα 300ml μπανανόταρτας.
Η γυναίκα το σβέρκωνε από την 3η 4η μέρα και δεν έφτανε τον μήνα να ωριμάσει ποτέ.
Μόλις μύριζε ότι την έφτιαξα, φώναζε ένα "ΔΙΚΟ ΜΟΥ!" και την έκρυβε. :flipout:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Κοίτα...
Η αλήθεια είναι ότι το πως γίνεται σε ένα μήνα το δοκίμασα όταν έφτιαξα 300ml μπανανόταρτας.
Η γυναίκα το σβέρκωνε από την 3η 4η μέρα και δεν έφτανε τον μήνα να ωριμάσει ποτέ.
Μόλις μύριζε ότι την έφτιαξα, φώναζε ένα "ΔΙΚΟ ΜΟΥ!" και την έκρυβε. :flipout:

Kανενα κοτοπουλο-πατατες-τζατζικι θα φτιαξεις, ή θα αρχισουμε τις ενεσεις ινσουλινης. ? :laugh:

Oποιος βρει πετυχημένη γεύση "τρίγωνο Πανοράματος" - που είναι μακράν το αγαπημένο μου γλυκό - ας ρίξει ένα σφύριγμα...:)
(βασικά χαρακτηριστικά του γλυκού είναι η βανίλια και το βούτυρο Κερκύρας...)

Έπιασα για 4η φορά στην σύντομη καριέρα μου να φτιάξω αντίσταση.
Έφαγα, αν ειναι ποτέ δυνατόν, 2 ολόκληρες ώρες ενώ τις πρώτες φορές στο τέταρτο ήμουν έτοιμος.
Την μια ώρα γιατί δεν μπορούσα να βιδώσω την αντίσταση στη βάση και την άλλη γιατί ενώ την βιδωνα δεν άναβε για κάποιον λόγο απο μέσα προς τα έξω.
Αφού κατέβασα το βρισιμο της αρκούδας τελικα τα κατάφερα.
Και φυσικά η γεύση με αποζημίωσε.
Αν δεν είχε τόσο δραματική διαφορά ο επισκευασιμος στην γεύση, ειλικρινά θα τα είχα παρατήσει.

Μην τα παρατάς Δημήτρη...
Κοντεύω 2 χρόνια με επισκευάσιμους και ακόμη και σήμερα με βασανίζουν οι αντιστάσεις.
Ένα στήσιμο θα γίνει σε 4-5 λεπτά, και κάποιο άλλο θα σου σπάσει τα νεύρα, είτε γιατί δεν έκατσε καλά το σύρμα, είτε γιατί το κόψαμε κοντό, είτε γιατί δεν έκατσε το βαμβάκι κλπ κλπ...

Όπως και να έχει βάστα γερά. :a0210:

Oποιος βρει πετυχημένη γεύση "τρίγωνο Πανοράματος" - που είναι μακράν το αγαπημένο μου γλυκό - ας ρίξει ένα σφύριγμα...:)

+10000

αν περισσεύει κανά σφύριγμα και από 'δω παιδιά!!

Παιδιά έχω να ανακοινώσω την πρώτη μου (πετυχημένη) συνταγή. Οποιος έχει το θάρρος ακολουθεί.
Είμαι λάτρης του μπισκότου, πειραματίζομαι καιρό τώρα με διάφορες συνταγές και κατέληξα (μετά από πολύ νεροχύτη και χάρισμα :flipout:) στο παρακάτω ζυμοζαχαροκρεμομπισκότο.
Με ωρίμανση περίπου 1 βδομάδα, έπαθα την πλάκα μου. Πραγματικά η γεύση που ήθελα.
Οι κεντρικές ιδέες είναι clopy paste (φυσικά) από άλλες συνταγές άλλα με την κατάλληλη μίξη βγήκε ένα εξαιρετικό και ανάλαφρο υγρό.
Αυτό που επιδίωκα ήταν κάτι σε κρεμώδες ζύμη ζαχαρωμένου μπισκότου που να αναμιγνύεται ΠΟΛΥ διακριτικά με καραμέλα βουτύρου, ελαφρύ όμως, χωρίς να σε μπουχτίζει (να μπορεί να αποτελέσει και βάση για κάτι άλλο π.χ).
Εφτιαξα 50 εμελ και δεν πρόλαβαν να κάνουν κιχ, ειλικρινά.
Εξηγούμαι για τους τολμηρούς

Biscuit inawera 4%
Sugar Cookie CAP 3%
Vanilla Custard CAP 2,5%
Sweet Cream CAP 1%
New York Cheesecake CAP 0,5%
Bavarian Cream TPA 2%
Butter Caramel ATMOS 1,5%

Re: Απάντηση: E - smoke...

Τρίγωνο πανοράματος έχει φτιάξει ο Tzimisce και το έχω δοκιμάσει. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ απλά. Δεν ξέρω πόσο πολύ θα σε καλύψει ως "απόλυτη αντιγραφή γεύσης" άλλα ένα 30μελο που μου έδωσε ακόμα το θυμάμαι και μου τρέχουν τα σάλια...