E - smoke...

Άρα ουσιαστικά λέμε ότι οι μπαταρίες εκτός από επώνυμες (κι αυτό σχετικό είναι γιατί παίζει πολύ μαϊμού) πρέπει οπωσδήποτε να είναι με προστασία; (τι είδους δεν ξέρω)
 
Όχι προστασία, αλλά ασφαλούς χημείας.
Είναι οι λεγόμενες IMR οι οποίες από μόνες τους έχουν μία σειρά από προστασίες.
Ο θετικός τους πόλος είναι από υλικό που δεν ζεσταίνεται τόσο πολύ στις αποφορτίσεις.
Έχουν αεραγωγούς ώστε όταν θα καταστραφεί η μπαταρία, αντί να δημιουργήσει πίεση στο εσωτερικό της και να γίνει χειροβομβίδα θα αποβάλει τα υγρά της σε μορφή αερίου.
Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Αυτό που κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιο επικίνδυνο (θεωρητικά) από ένα κινητό π.χ. είναι ότι το η.τ. είναι πιο "ανοιχτό" σαν σύστημα και ο καθένας βάζει ότι μπαταρία θέλει.
Αν και κάποιες εταιρίες κινητών τείνουν να το διαψεύσουν τελευταία... :flipout:

Αν παίζουμε με λίγα watt και ζητάμε 3-4Α από μία μπαταρία, η μόνη περίπτωση να τη βλάψουμε είναι να την έχουμε πάρει από πάγκο της λαϊκής.
Δεν μπορείς όμως να ζητάς 40 και 50Α από μία μπαταρία και να απαιτείς να βάλεις ότι μπαταρία σου κατέβει στο μηχανικό σου.

Και λέω μηχανικό γιατί στα ηλεκτρονικά είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.
Τα ηλεκτρονικά θα σταματήσουν να δουλεύουν όταν η μπαταρία θα φτάσει τα 3, 3.5V, θα σου κατεβάσουν τα watt αν θεωρήσουν ότι η μπαταρία δεν μπορεί να σου τα δώσει, κλπ κλπ...
Τελευταία κυκλοφόρησε το Aegis που δείχνει τα πραγματικά watt στην οθόνη του, αυτοί που το πήραν βλέπουν ξαφνικά ότι με μία μπαταρία στα 3V δεν ανεβαίνει το Mod πάνω από τα 40W, έπαθαν εγκεφαλικό και το πουλάνε σαν τρελοί. :p
Και αγοράζουν Pico που τους γράφει στην οθόνη ότι γουστάρουν να βλέπουν. Ή/και παίζει το Pico να φορτσάρει τη μπαταρία να δώσει αυτά τα watt.
Και εγώ πιστεύω ότι αυτή η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά.


Νομίζω ότι υπήρχε ένα κρούσμα θανάτου μόνο παγκοσμίως από έκρηξη μπαταρίας (δεν μετράμε τους τραυματισμούς), ενώ σίγουρα πολλοί περισσότεροι από φυστίκια π.χ.
Για να μετρήσουμε τους τραυματισμούς, θα μπορούσαμε να μετρήσουμε και αυτούς από τα περιστέρια π.χ.
Επίσης ένας πέθανε επειδή ήπιε νικοτίνη στα 450mg... Φυσική επιλογή θα έλεγα, μιας και σίγουρα περισσότεροι έχουν πεθάνει πίνοντας μεγάλη ποσότητα νερού.

Αυτή η τρομολαγνία με τις μπαταρίες έχει συγκεκριμένο σκοπό.
Θα μπορούσαν να κάνουν καμπάνια κατά της ηλιθιότητας π.χ. ή έστω μία καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με τις μπαταρίες.
Υπάρχουν Ελληνικές εταιρίες κατασκευής μηχανικών mods που σε περνάνε από test πριν σου πουλήσουν το mod τους.
Αν δουν ότι είσαι άσχετος δεν σου το πουλάνε.
Ένας φίλος μπήκε σε black list και δεν του πουλάνε mod γιατί του είπαν να ανοίξει το mod να δουν τη μπαταρία του και είχε μπαταρία με ξεφτισμένο περιτύλιγμα. :flipout:

Τόσο απλά. :smile:
 
Και το σανό συνεχίζεται με αμείωτη παραγωγή..

Η έρευνα έδειξε ότι το 39% (!) των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, παραδέχονται ότι το κάνουν για τη λήψη παράνομων ναρκωτικών ή πρώην «νόμιμων που σ' ανεβάζουν» όπως η μεφεδρόνη


Δηλαδή 4 στους 10 ατμιστές που γνωρίζουμε... :flipout:
Εχουν ξεπεράσει πλέον τα πλαίσια προπαγάνδας και έχουν επεκταθεί σε πλαίσια ηλιθιότητας οι καπνοβιομηχανίες...


http://www.protothema.gr/ugeia/arti...a-prosarmozodai-gia-na-dehodai-kai-narkotika/
 
Δεν καταλαβα τι εγινε απο τα δυο παραπανω σχολια, ωσπου διαβασα το αρθρο στο link.
Να δειτε που το ΗΤ θα απαγορευτει παγκοσμια, καθως και σε ολο το γαλαξια.
ΑΥΤΟ κι αν ειναι πατημα, για να το σβησουν απο το χαρτη.
 
Re: Απάντηση: E - smoke...

Δεν καταλαβα τι εγινε απο τα δυο παραπανω σχολια, ωσπου διαβασα το αρθρο στο link.
Να δειτε που το ΗΤ θα απαγορευτει παγκοσμια, καθως και σε ολο το γαλαξια.
ΑΥΤΟ κι αν ειναι πατημα, για να το σβησουν απο το χαρτη.

Ακριβώς..είναι το επόμενο βήμα θεωρώ αφού πρώτα διαπιστώσουν ότι δεν πιάνουν οι παράλογες απαγορεύσεις και νόμοι. 39% χρησιμοποιείται σήμερα για ναρκωτικά, στο 80% σε λίγο καιρό, και τσακ, νέος ευρωπαικός νόμος απαγόρευσης..
 
Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πια... Εκτός αν απαγορεύσουν και την βρώσιμη γλυκερίνη - την VG δηλαδή που χρησιμοποιούμε εμείς στο ΗΤ, οι επαγγελματίες στην αρτοζαχαροπλαστική, οι γυναίκες στην περιποίηση προσώπου και στην φαρμακευτική (γι'αυτό και πωλείται στα φαρμακεία)
Εγώ δεν γυρίζω στο τσιγάρο. Εχω στοκάρει 3-4 mods, άλλα τόσα επισκευάσιμα τανκς, έχω 2 λίτρα 100άρα VG στην κατάψυξη κι ας χτυπιούνται όσο θέλουν τώρα. Ακόμα κι αν απαγορευτούν τα αρώματα και η νικοτίνη, - αν κάποτε μου τελειώσει - θα ατμίζω μηδενική γλυκερίνη φαρμακείου - δεν είναι καθόλου άσχημη σαν γεύση (απλά δεν έχει άρωμα και αφήνει μια υπόγλυκη γεύση). Οσοι κάνουν 3άρα ή 6άρα νικοτίνη δεν θα πρέπει να προβληματίζονται καθόλου.
 
Πάντως, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μαζί με τις καπνοβιομηχανίες, βάζω σαν υπαίτιους και τους λιανεμπόρους/εισαγωγείς προιόντων ΗΤ. Οι απαγορεύσεις, μια χαρά εξυπηρετούν κι αυτούς.
 
Στην Αμερική πάει να περάσει καινούργια απαγόρευση.
Να μην έχουν καμία γεύση τα υγρά
Χορεύοντας το χορό των καπνοβιομηχανιών
 
Οι καπνοβιομηχανίες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Κατα μέτωπο βρώμικη επίθεση μέσω των βουλευτών και των κυβερνήσεων που (φυσικά) και ελέγχουν. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όμως είναι οτι όσοι καπνιστές έγιναν ατμιστές και ξέφυγαν από τον χάρο το τσιγάρο, ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ακόμα και αν χρειαστεί να κόψουν και το άτμισμα. Οπότε ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, η μοίρα τους είναι προδιαγραμμένη, χρεωκοπία και στην ευχή του θεού.
Πλέον το βλέπω και με τα ίδια μου τα μάτια καθημερινά, οι καπνιστές είναι ελάχιστοι και έχουν αρχίσει και οι ίδιοι να νιώθουν σαν την μύγα στο γάλα, σχεδόν ντρέπονται που καπνίζουν ανάμεσα σε τόσους μη καπνιστές, για εμένα είναι θέμα χρόνου να μην μείνει ούτε ένας.
 
Κι όμως παιδιά.
Οι καπνιστές ακόμα είναι ένα μεγάλο κομμάτι των εθισμένων στην νικοτίνη και σαφέστατα ακόμα η πλειοψηφία σε σχέση με τους ατμιστές.

Φαντάζομαι οτι οι καπνοβιομηχανίες ποντάρουν στο οτι είμαστε πρεζάκια.
Δεν αντέχουμε χωρίς νικοτίνη ή την μηχανική κίνηση.
Οπότε παίζουν φουλ πόλεμο τώρα που χάνουν σιγά σιγά την γη κάτω απο τα πόδια τους κι όπου βγει.
Νομίζω οτι ακόμα δεν είδαμε τίποτα.
Δεν θα τα παρατήσουν έτσι εύκολα.
 
Πάντως, δυο πράγματα με χαλάνε απίστευτα στο ηλ. τσιγάρο.

Το πρώτο είναι η αντίσταση που όταν πάω να την αλλάξω είναι πίτα στην βρωμιά (ίσως να πιάνει και σκουριά το σιδεράκι? δεν ξέρω..)
Και το δεύτερο είναι η απίστευτη υγρασία που βάζουμε στα πνευμόνια μας.
Κι αυτά είναι ουσιαστικά αυτά που βλέπω και μπορώ να αντιληφθώ.
Όσα κρύβονται απο πίσω και δεν είναι άμεσα ορατά -τα οποία φαντάζομαι είναι πολλά και πιθανότατα πιο σημαντικά απο αυτά που αναφέρω- δεν μπορώ ούτε να τα σκεφτώ ούτε να τα κρίνω.

Εννοείται οτι δεν κάνω σύγκριση με το κανονικό τσιγάρο, απλά λέω τι με χαλάει στο ηλεκτρονικό.
 
οτι και να σε χαλάει στο ΗΤ κόβοντας το κανονικό τσιγάρο γλίτωσες από τα βασικά. Καρκίνο των πνευμόνων και έμφραγμα λόγω αρτηριοσκλήρυνσης.
Διαφωνώ ως προς τα πρεζάκια νικοτίνης. Με το ΗΤ σου δίνεται η δυνατότητα να απεξαρτηθείς από την νικοτίνη σταδιακά και στο τέλος να την κόψεις τελείως, ανώδυνα και εύκολα.
 
Re: Απάντηση: E - smoke...

Πάντως, δυο πράγματα με χαλάνε απίστευτα στο ηλ. τσιγάρο.

Το πρώτο είναι η αντίσταση που όταν πάω να την αλλάξω είναι πίτα στην βρωμιά (ίσως να πιάνει και σκουριά το σιδεράκι? δεν ξέρω..)

Είναι ότι δεν μπορεί να εξατμιστεί πρακτικά.
Αρώματα με γλυκαντικές ουσίες κάνουν συνήθως αυτή τη βρωμιά.
Και σκουριά δεν πιάνει το αλουμίνιο μάναμ!



Και το δεύτερο είναι η απίστευτη υγρασία που βάζουμε στα πνευμόνια μας.
Κι αυτά είναι ουσιαστικά αυτά που βλέπω και μπορώ να αντιληφθώ.


Τα πνευμόνια μας είναι ούτως η άλλως μέσα στην υγρασία.
Θα πάθεις κάτι αν ξεραθούν.
Όχι αν τους δίνεις υγρασία!
Δεν σε έβαζε η γιαγιά σου να αναπνέεις υδρατμούς όταν κρύωνες και ξεραινόταν η μύτη και τα πνευμόνια σου;
 
Άμα σου πω οτι δεν είχα ιδέα οτι οι αντιστάσεις είναι αλουμινίου .. :blush:

Όσο για τα πνευμόνια, μιλάω γι αυτήν την "παραπανήσια" υγρασία σχεδόν 24/7 και μάλιστα απο κάτι που δεν στο δίνει η γιαγιά :D
 
Δεν είναι απο αλουμίνιο οι αντιστάσεις. Θα έλυωναν αμέσως. Ο Τzimisce μάλλον εννοεί την βάση στήριξης της αντίστασης που πυρακτώνεται. Αλλά στα δικά μου είναι inox νομίζω.

εντιτ

Ωπα... τις DIY σκεφτόμουν. Oi άλλες, οι έτοιμες κεφαλές, δεν ξέρω τι υλικό είναι το περίβλημα. Δύο kanger που μου είχαν έρθει δώρο με το τανκ, πάλι inox είναι.
 
Last edited:
Όσο για τα πνευμόνια, μιλάω γι αυτήν την "παραπανήσια" υγρασία σχεδόν 24/7 και μάλιστα απο κάτι που δεν στο δίνει η γιαγιά :D
Τραβα καμια Τριπολη να δεις υγρασια που καταπινεις. :rofl:
Αν και εγω επιμενω, να μην το λεμε ατμο και υγρασια με την κλασσικη εννοια. Μην ερχεται συνειρμικα ο υδρατμος στο μυαλο.
Οποτε δεν ειναι το ιδιο με την υγρασια του αερα και την σαουνα.
Ειναι κατι σαν ατμοποιηση του υγρου της pg και του ελαιου της vg.
Οποτε απο μια αποψη οσοι ατμιζουμε πνευμονικους με τεραστια ντουμανια...δεν ξερω μακροχρονια τι μπορει να δημιουργει στον πνευμονα.
Αυτοι ομως με τις μικρες τσιγαρισιες τζουρες, ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα.
 
Περιττό να σας πω σε ποιο ακριβώς σημείο του σώματός μου γράφω τους γραφικούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τους νόμους που ψηφίζουν για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. :flipout:


Nic_Select_1.jpg
[/url] upload photo[/IMG]


Απλά λυπάμαι την τσέπη των νέων ατμιστών, που δεν έχουν τις άκρες ή δεν γνωρίζουν τους τρόπους για να αντισταθούν...