E - smoke...

Εγώ πάντως που δεν τη βρήκα ως τώρα με τους ατμιστές σας και τα τραγανα αρώματα σας

Με προσηλύτισε η αίρεση της IQOS

Είμαι μια εβδομάδα με αυτό το μαραφέτι
Μου έσπασε τα νεύρα τις πρώτες μέρες

Σήμερα μια εβδομάδα μετά το έχω σχετικά συνηθίσει

Άλλοι εδώ με ΙQOS ???

Εδώ και ένα μήνα είμαι μόνο με iQos!

Μπορώ να πω πως δεν μου λείπει καθόλου το κανονικό τσιγάρο.

Κάνω το "Amber" αλλά έχω και ένα πακέτο "Red" για μετά το φαγητό.

Εδώ και ένα μήνα είμαι μόνο με iQos!

Μπορώ να πω πως δεν μου λείπει καθόλου το κανονικό τσιγάρο.

Well done mate!
Πως και δεν πήγες προς το άτμισμα όμως;

@Petran είναι εναλλακτική του καπνίσματος.
Ούτε οι ίδιες οι εταιρίες που το πουλάνε δεν έχουν πει βέβαια ότι είναι πιο ασφαλές, οπότε δεν καταλαβαίνω το λόγο...
Ίσως είναι τρόπος να κόψεις το κάπνισμα το ότι δεν μπορείς να καπνίζεις συνέχεια, αλλά παίζει αυτή η φάση του φορτίζω για να έχω 10 puffs;
Οπότε γλυτώνεις τα "καπάκια";
Δεν ξέρω.

Όσους ξέρω πάντως με iqos, στην δύσκολη-άσχημη πετάγονται στο περίπτερο για να πάρουν κανονικά τσιγάρα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Απο την άλλη βέβαια, ξέρω αρκετούς που ατμίζουν και ταυτόχρονα καπνίζουν κανονικά.

Μα αυτό δεν υποτίθεται οτι είναι σαν να καπνίζεις κανονικά;

Well done mate!
Πως και δεν πήγες προς το άτμισμα όμως;

Δεν ήθελα άτμισμα αλλά ούτε και να το κόψω!
Ήθελα ότι πιο κοντινό σε κανονικό τσιγάρο :smile:

Με το iqos είναι και η σύζυγος κανά μήνα τώρα και είναι πολύ ευχαριστημένη. Ούτε ένα τσιγάρο εδώ και 30 μέρες.

Έχω να πω τα καλύτερα για τον Παπαστράτο και πόσο ζεστά έχει δει το όλο ζήτημα. Θεωρώ ότι είναι σχετικά ακριβό, ωστόσο, όχι απαγορευτικό. Η γεύση που έχει είναι σαν τον καπνό όταν τον μυρίζεις με μια ελαφριά ξύλινη υφή. Χρειάζεται να το κάνει λίγο πιο δυνατό. Το κόκκινο πακέτο που θεωρητικά δίνει το περισσότερο χτύπημα είναι σχετικά ελαφρύ. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από τις καπνικές συνήθειες του καθενός. Πάντως, το βλέπω να πιάνει το μαραφετάκι...

Re: E-smoke...

"Παρουσίαση στο 15ο συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, που διοργάνωσε το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας
του Καρκίνου (DKFZ) στη Χαϊδελβέργη"

To Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου της Γερμανίας (BfR, Bundesinstitut fur Risikoforschung - υπάγεται στο
υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, είναι αρμόδιο για την αξιολόγηση θεμάτων που αφορούν την προστασία των
καταναλωτών) πραγματοποίησε κλινικές μελέτες για να αξιολογήσει τα ευρήματα των αντίστοιχων μελετών της Philip Morris
International (ΡΜΙ) για το προϊόν θερμαινόμενου καπνού της, το IQOS. Τα εν λόγω αποτελέσματα παρουσιάστηκαν πρόσφατα
στο 15 συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, που διοργάνωσε το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας του Καρκίνου (DKFZ) στη
Χαϊδελβέργη.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν διαθέσιμες επιστημονικές μελέτες από ανεξάρτητους φορείς για τα συγκεκριμέ-
-να προϊόντα καπνού. «Θελήσαμε να αξιολογήσουμε με κριτικό τρόπο τα στοιχεία της εταιρείας και να ελέγξουμε αν μετράμε
συγκρίσιμα επίπεδα τοξικών ουσιών στο αερόλυμα» ανέφερε στο γερμανικό έντυπο που απευθύνεται σε γιατρούς Deutsche
Arzteblatt ο διευθυντής της μελέτης, βιοχημικός Dr.Frank Henkler-Stephani. Για το λόγο αυτό, το γερμανικό ινστιτούτο απο-
-φάσισε να διεξάγει δική του ανεξάρτητη έρευνα αξιολόγησης των κινδύνων, στο επιστημονικό εργαστήριο Vapors Lab του
CVUA (Chemisches und Veterinaruntersuchungsamt).

Τα ευρήματα της έρευνας συγκλίνουν με τα κλινικά αποτελέσματα της ΡΜΙ και καταλήγουν στο ότι στο IQOS υπάρχει σημαντική
μείωση σε σχέση με το τσιγάρο στην απελευθέρωση ουσιών που θεωρούνται ως ύποπτες για την εμφάνιση καρκίνου. Ειδικότερα
ερευνήθηκαν οι δύο ομάδες στοιχείων που κυρίως σχετίζονται με τον καρκίνο: οι καρβονυλικές ενώσεις, οι οποίες εμφανίζονται
μειωμένες κατά 80%~90% σε σχέση με τα παραδοσιακά τσιγάρα, και οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), οι οποίες εμφανίστη-
-καν μειωμένες κατά 90%~99% σε σχέση με τα τσιγάρα.

Ο Dr. Frank Henkler-Stephani, δήλωσε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τα σημαντικά ευρήματα της έρευνας: «Σε ό,τι αφορά αυτές
τις ουσίες, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού έχουν σημαντικά μειωμένα τοξικά σε σχέση
με το τσιγάρο. Πιστεύουμε ότι αυτή η σημαντική μείωση των τοξικών ουσιών θα έχει και τη σχετική επίπτωση στον κίνδυνο για την
υγεία. Παρόλα αυτά, θα ήταν πρόβλημα για εμάς να κάνουμε συστάσεις, δεδομένου ότι οι εκπομπές του αερολύματος εξακολουθούν
να είναι μεταλλαξιογόνες».

Το BfR ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις μελέτες για τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και το 2018.

Για τον rose v3 τι θα λέγατε;
Μου τον πρότειναν από διαφορετικές πηγές και διαβάζω διθυράμβους στο Ίντερνετ.
Τον έχει δοκιμάσει κανείς;

Re: E-smoke...

Εγώ πάντως που άνοιξα ένα να δω τι έχει μέσα, δεν ενθουσιάστηκα.
Ένα πράγμα σαν σανό τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο βρήκα.
Για αυτά που κυκλοφόρησαν έγιναν μελέτες και τα αθωώνουν, ενώ για το άτμισμα που υπάρχει εδώ και δεκαετία, οι ίδιες εταιρίες θεωρούν ότι οι μελέτες χρειάζονται δεκαετίες για να είναι ασφαλής.
Εμένα κάτι μου βρωμάει στην όλη υπόθεση.

38726072c91a7406f0c9d1720aa9b937.jpg

Είπα να δοκιμάσω να δω τι είναι τελικά αυτό που κάνει το provari να έχει ορκισμένους φίλους..

Έλα ρε φίλε!
Καλοάτμιστο!
Από που να ξεκινήσεις;
Από την ποιότητα κατασκευής;
Από την αίσθηση του κουμπιού;
Από τα ρεύματα που κοιτάνε κατάματα τα μηχανικά;
Αν σου φτάνουν τα Watt, είναι το high end των mod.

Ευχαριστώ παιδιά.
Ναι Ντίνο το mod βλέπουμε (μην δίνεις σημασία στο χάος στο background)

Είναι άλλη φάση κακά τα ψέματα.
Φυσικά δεν έχω την πείρα να περιγράψω την διαφορά στα ρεύματα αλλά είναι εκεί, το καταλαβαίνεις.
Απο κει και πέρα, σαν ποιότητα κατασκευής είναι αλλού.
Όπως λέει κι ο Μιχάλης μόνο η αίσθηση του κουμπιού σε κάνει να αισθάνεσαι οτι κρατάς κάτι διαφορετικό.

Μόνο θέμα οι μπαταρίες αν το θες σε φάση μινιατούρας, οι 18350 λιγόνονται για πλάκα αν και πιστεύω οτι αυτές που ήρθαν μαζί με το mod είναι παλιές και πολυδουλεμένες.
Με 18650 πιστεύω οτι και θα αντέχει περισσότερο αλλά και θα αποδίδει καλύτερα.
Βέβαια εκεί πρέπει να μπουν τα extension και χάνει την αίσθηση της μινιατούρας αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα σ' αυτήν την ζωή..

υ.γ να φανταστείτε το παλικάρι που μου το πούλησε (βρήκε και πήρε το τιτάνιο γι αυτό και πούλησε το απλό) μου είπε αν δεν με βολέψει να του το πουλήσω πίσω να μην πάει σε ξένα χέρια. Τόσο πιστό κοινό έχει η provari.

H provape έχει κλείσει.
Οπότε, έχεις ένα collector's item στα χέρια σου που όχι μόνο δεν θα χάσει την αξία του, πιο πιθανό το βλέπω να το πουλάς ακριβότερα από ότι το πήρες. :p

Άρα να κάνω προσευχές στον αγ.ηλεκτρονικό τον modιφιάρη να μην πάθει τίποτα η πλακέτα του..

Re: Απάντηση: E - smoke...

Άρα να κάνω προσευχές στον αγ.ηλεκτρονικό τον modιφιάρη να μην πάθει τίποτα η πλακέτα του..

Μην μασας, ο μαστρο-poυτsos στην γωνια φτιαχνει παπαδες :flipout:

Καλορίζικο βρε!ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και πανέμορφο το εργαλείο!Είχα 2, και πρόσφατα έδωσα το ένα (γιατί το είχα παραξηλώσει με τα προβάρι να ουμ :flipout:).
α...μην το ξεχάσω..

Μιχάληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη έβαλες και άλλους να ξεπαραδιάζονται βρε αθεόφοβε?????????????:flipout:

το iqos μιας και το έχω καπνίσει (ακόμα το έχω βέβαια παροπλισμένο) θα πω οτι είναι ωραίο μαραφετάκι. Ο καπνός που καπνίζεις είναι σαν βλήτα ξεραμένα. Μόνο και μόνο που γλιτώνεις τις στάχτες και την βρώμα που τις ακολουθεί θεωρώ ότι είναι καλύτερο. Πανάκριβο σπορ βέβαια μιας και ένας καπνιστής των 4.2 ευρώ την μέρα χρειάζεται 6 με 7 ευρώ iqos.
Το σπαστικό?ενεργοποιείς, βάζεις το τσιγάρο, και αρχίζεις να ρουφάς χωρίς αύριο διότι κρατάει μόνο ένα 5λεπτο. Πολύ άγχος σας λέω...
α, χρειάζεται ΠΟΛΥ συχνά καλό καθάρισμα.

Από θέμα υγείας δεν γνωρίζω άλλα το να βλέπω την ίδια εταιρία που το πλασάρει να μην αναφέρει πουθενά ότι είναι έστω και 5% λιγότερο βλαβερό, μου κάνει εντύπωση (αν ήταν , δεν θα αποτελούσε και το Νο1 οπλο στο marketing τους?) .