E - smoke...

Άσχετο βρε το ένα με το άλλο.
Άμα πας να βάλεις αυτό το πράγμα πάνω στο provari θα προεξέχει από παντού! :flipout:

Για τέτοια τερατάκια έχω το διμπάταρο το SX Mini.
Και τον phenotype εκεί τον κοτσάρω.
Τον Hadaly τον έχω σε squonk.

To προβατάκι είναι για την απόλαυση.

Θα σε μαλώσω!!Πόσες φορές σου έχω πει να μην αναφέρεις την λέξη provari μπροστά στον Παναγιώτη!Τι θες δηλαδή?Να του στείλει κανα εξώδικο το κινέζικο προξενείο?:flipout:

Απάντηση: Re: E - smoke...

Του Παναγιώτη του βρωμάνε όλα τα υγρά μου στα 18 βατάκια που ατμίζω...
Τις προάλλες μου έφερε και άτμισα ένα υγρό που κόβει φλέβες λέει και το φτιάχνει σε ποσότητες...μάλιστα τράβαγε τζούρες μπροστά μου και έλεγε...πω πω..τι απόλαυση είναι αυτή..
Για δώσε μου του λέω λιγάκι να δοκιμάσω..

ακόμα προσπαθώ να ξεπεράσω το ληγμένο λίπασμα που άτμισα...μου άφησε ψυχολογικά λέμε... :flipout:

Αυτά να τα πεις στον Γιάννη Χατζηγεωργίου, καθώς και τον Στρατηγό Κολέζα. Και οι δύο τους, μαζί με μένα, λατρεύουμε το 4 Banger Custard. :flipout:

Εννοείται φτιαγμένο από τα χεράκια μου, ακριβώς όπως το περιγράφει η συνταγή.

Και επειδή λένε ότι "Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", είπα να κάνω "μερικά ψώνια"! :flipout:

VG-PG.jpg

Butter cream στο 5%??????????
Seriously?
Αυτό ρε φίλε το βάζεις max στο 0.5% για να τρως τις πιπερίλες...

Η Swirl βέβαια εκεί πάνω θα τα κάνει π%$τάνα όλα, αλλά σίγουρα θα έχει τόσα offnotes που δεν θα ατμίζεται.
Δεν έβαζες βρε παλικάρι μου την Custard της Cap στο 12% να τελειώνεις;

Αν θέλεις σκέτη κρεμούλα σου βγάζω και SnV που να ατμίζεται σε 3 ώρες.
Αυτή δεν πρέπει να παίζει πριν από τις 2 εβδομάδες... Να μην πω μήνα.

BTW ξέρεις ότι η PG λήγει σε 2 χρόνια περίπου, ε; :smile:

άστο...το υγρό βγάζει τέτοια "χημικίλα" που αναρωτιέσαι αν ατμίζεις το σύρμα σκέτο.. :flipout:

Butter cream στο 5%??????????
Seriously?
Αυτό ρε φίλε το βάζεις max στο 0.5% για να τρως τις πιπερίλες...

Η Swirl βέβαια εκεί πάνω θα τα κάνει π%$τάνα όλα, αλλά σίγουρα θα έχει τόσα offnotes που δεν θα ατμίζεται.
Δεν έβαζες βρε παλικάρι μου την Custard της Cap στο 12% να τελειώνεις;

Αν θέλεις σκέτη κρεμούλα σου βγάζω και SnV που να ατμίζεται σε 3 ώρες.
Αυτή δεν πρέπει να παίζει πριν από τις 2 εβδομάδες... Να μην πω μήνα.

BTW ξέρεις ότι η PG λήγει σε 2 χρόνια περίπου, ε; :smile:

Καλά, όσον αφορά το 4 Banger Custard, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα! :flipout:

Μιχαλιό, ρώτησα τον φαρμακοποιό μου, και μου τόνισε ξεκάθαρα ότι οι VG/PG δεν έχουν πραγματική ημερομηνία λήξης. Η λήξη που αναφέρεται στα μπουκάλια είναι απλά ενδεικτική, και ότι ακόμα και μετά από πέντε ή και δέκα χρόνια, καταναλώνονται κανονικότατα. Εννοείται πάντα σε σωστές συνθήκες φύλαξης, δεν λέμε φυσικά να αφήνεις τα μπουκάλια να ψήνονται στον Αυγουστιάτικο ήλιο.

Παίδες, πάμε στα σοβαρά θέματα τώρα, αρκετά με τα καλαμπούρια. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις προτάσεις που κατέθεσε το Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, αυτός ο απίστευτος τύπος, κύριος Δούκας δηλαδή.

Ζητάνε ξεκάθαρα την πλήρη απαγόρευση όχι μόνο των SnV, και την επιβολή φόρου 0,03 ευρώ/ml στα shortfills, αλλά και την πλήρη απαγόρευση πώλησης των αρωμάτων καθώς και της VG/PG στα καταστήματα η.τ. Επίσης ζητάνε τη δημιουργία ειδικού μητρώου για τον έλεγχο της διακίνησης όλων των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή των υγρών αναπλήρωσης (βλ. δηλαδή την προσπάθεια πλήρης απαγόρευσης πώλησης και στην λιανική πώληση).

Έχω την αίσθηση ότι η καταιγίδα έρχεται...

Ακόμα πιο φρέσκα νέα: Φαίνεται ότι δεν πάμε σε μια τροπολογία, αλλά σε ένα κανονικό νομοσχέδιο πλέον, που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Δείτε εδώ, την συζήτηση που έγινε στο youtube ανάμεσα στους επαγγελματίες του χώρου. Δείτε από -2:12 έως το -2:00 μία σούμα για το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα στα καταστήματα η.τ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Είπαμε, θα γίνει πλήρης απαγόρευση των πάντων, από τα φαρμακεία, από παντού. Και το επόμενο στάδιο είναι απαγόρευση γεύσεων, μόνο 2-3, μέντα, καπνικό και ένα ακόμα, σε 10μελο που θα κοστίζει 10 ευρώ, 1 ευρώ το ml. Ο λόγος?Οι ατμιστές είναι έτοιμοι καταναλωτές για το iqos της philip moris. Εχουν συνηθίσει να φορτίζουν, να κρατάνε στα χέρια τους ηλεκτρονική συσκευή, κ.τ.λ. Ο σκοπός είναι να πάρει ο παπαστράτος μεγάλο μέρος των ατμιστών πελάτες του. Τα heets του iqos ενώ είναι τσιγάρα έχουν ΠΟΛΥ χαμηλότερη φορολογία από το τσιγάρο. Ενώ στα τσιγάρα τα 3.5 ευρώ από τα 4 είναι φόρος, στα heets του iqos ο αντίστοιχος φόρος είναι μόνο το 1 ευρώ από τα 4. Στην ουσία το κράτος επιδοτεί την κυκλοφορία του. Αυτό μόνο δεν σας φτάνει να καταλάβετε τι παίζει?

Η πλήρης απαγόρευση της πώλησης VG/PG από τα φαρμακεία προς τους ιδιώτες, καθώς και η πλήρη απαγόρευση της εισαγωγής για τα αρωματάκια από το εξωτερικό, είναι δύο μέτρα που είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Θα δούμε...

Γενικά το άτμισμα έχει κάνει δουλειά και για αυτό το κυνηγάνε.
Θα καταφέρουν να περιορίσουν την απώλεια των τωρινών καπνιστών αλλά δεν νομίζω ότι ατμιστές θα ξεκινήσουν να καπνίζουν ξαφνικά.
Θα βάλουν τα φαρμακεία να πουλάνε την γλυκερίνη με τιμολόγιο; Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο.

Γενικά το άτμισμα έχει κάνει δουλειά και για αυτό το κυνηγάνε.
Θα καταφέρουν να περιορίσουν την απώλεια των τωρινών καπνιστών αλλά δεν νομίζω ότι ατμιστές θα ξεκινήσουν να καπνίζουν ξαφνικά.
Θα βάλουν τα φαρμακεία να πουλάνε την γλυκερίνη με τιμολόγιο; Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο.

θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία της γλυκερίνης στα φαρμακεία, όπως ακριβώς έκαναν με την φαρμακευτική νικοτίνη, βγήκε από το μενού των φαρμακαποθηκών σε ένα βράδυ. Φυσικά και δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Εχουν πουθενά στον κόσμο δηλαδή τσίπρα, σταθάκη, τσακαλώτο και κυρα τασία θέλεις να μου πεις?:flipout:

Re: Απάντηση: E - smoke...

Η πλήρης απαγόρευση της πώλησης VG/PG από τα φαρμακεία προς τους ιδιώτες, καθώς και η πλήρη απαγόρευση της εισαγωγής για τα αρωματάκια από το εξωτερικό, είναι δύο μέτρα που είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Θα δούμε...

Αρκεί που θα τα καταργήσουν Παναγιώτη, φτάνει να κάνουν την ζωή του ατμιστή ακόμα πιο δύσκολη. Τώρα αν φάς και κανα χιλιάρικο πρόστιμο στην 5η 6η εισαγωγή αρωμάτων που θα κάνεις...θα είναι και κερασάκι στην τούρτα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: E - smoke...

Αρκεί που θα τα καταργήσουν Παναγιώτη, φτάνει να κάνουν την ζωή του ατμιστή ακόμα πιο δύσκολη. Τώρα αν φάς και κανα χιλιάρικο πρόστιμο στην 5η 6η εισαγωγή αρωμάτων που θα κάνεις...θα είναι και κερασάκι στην τούρτα...

Οπως εισαγουν λιπασματα απο τις γειτονικες χωρες ετσι θα εισαγουν και τις πρωτες υλες των ατμιστων. Μην αγχωνεστε.

...ρώτησα τον φαρμακοποιό μου, και μου τόνισε ξεκάθαρα ότι οι VG/PG δεν έχουν πραγματική ημερομηνία λήξης. Η λήξη που αναφέρεται στα μπουκάλια είναι απλά ενδεικτική, και ότι ακόμα και μετά από πέντε ή και δέκα χρόνια, καταναλώνονται κανονικότατα. Εννοείται πάντα σε σωστές συνθήκες φύλαξης, δεν λέμε φυσικά να αφήνεις τα μπουκάλια να ψήνονται στον Αυγουστιάτικο ήλιο.
...

PG/VG στην κατάψυξη έχουν ημερομηνία λήξης όπως το αλάτι της θάλασσας... :)
To πιο πιθανό πρόβλημα είναι η αλλοίωση του pet μπουκαλιού σε μερικά χρόνια.
Εφ'όσον μιλάμε για πολυετές στοκάρισμα, μετέφερέ και τα μηδενικά υγρά σε γυάλινα μπουκάλια (πχ. κρασιού) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Εχω αγοράσει έναν μικρό φτηνό καταψύκτη μπαούλο στα 170Ε με καπάκι που κλειδώνει, αποκλειστικά για τα ατμιστικά μου.
Κίνδυνος να σπάσουν τα μπουκάλια δεν υπάρχει γιατι VG/PG δεν διαστέλλονται στην κατάψυξη.

Εχω στοκάρει κι εγώ σε μηδενικές VG/PG για παν ενδεχόμενο μετά τις τελευταίες συζητήσεις. Ακόμα και να μην γίνει τίποτα, με 4 ευρώ το λίτρο, κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε...

Ο καταψύκτης είναι μικρός, αθόρυβος, χωράει παντού - ακόμα καλύτερα αν είναι σε μια αποθήκη - και μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικά και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη οικιακής κατάψυξης...

θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία της γλυκερίνης στα φαρμακεία, όπως ακριβώς έκαναν με την φαρμακευτική νικοτίνη, βγήκε από το μενού των φαρμακαποθηκών σε ένα βράδυ. Φυσικά και δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Εχουν πουθενά στον κόσμο δηλαδή τσίπρα, σταθάκη, τσακαλώτο και κυρα τασία θέλεις να μου πεις?:flipout:

Μπορούν πανεύκολα να καταργήσουν την γλυκερίνη στα φαρμακεία και να επιτρέπουν στα μπακάλικα μόνο την βρώσιμη - η οποία φυσικά δεν είναι 99.8% καθαρή αλλά ίσως έχει κι άλλα φαγώσιμα (αλλά μη ατμίσιμα) στοιχεία. Ούτε οι γριές και οι ζαχαροπλάστες θα γκρινιάξουν, ούτε ο Παπαστράτος... Ηταν δίκαιο κι έγινε πράξη... Και η φαρμακοποιός μου μου είπε οτι απο την περιοχή μόνο εγώ της έχω ζητήσει vg/pg. Πριν την άνθιση του ατμίσματος η ζήτηση γλυκερίνης απο τα φαρμακεία ήταν απειροελάχιστη και σαν φτηνό υλικό έχει ελάχιστο περιθώριο κέρδους και δεν συμφέρει ούτε να στοκάρουν λίτρα γλυκερίνης για 2 δεκάρες κέρδος άρα δεν είναι αιτία πολέμου - όπως ήταν αντίθετα πχ. οι βρεφικές τροφές. Τις δικές μου γλυκερίνες κάθε φορά τις παραγγέλνει στην αποθήκη της, δεν τις έχει σε στοκ...

Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Αυτά να τα πεις στον Γιάννη Χατζηγεωργίου, καθώς και τον Στρατηγό Κολέζα. Και οι δύο τους, μαζί με μένα, λατρεύουμε το 4 Banger Custard. :flipout:

Εννοείται φτιαγμένο από τα χεράκια μου, ακριβώς όπως το περιγράφει η συνταγή.

Και επειδή λένε ότι "Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", είπα να κάνω "μερικά ψώνια"! :flipout:

View attachment 156072

Από όλες τις γλυκερίνες (ελληνικές) η chemco είναι η καλύτερη; Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα pink mule αλλά είναι κομματάκι ακριβή....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E - smoke...

Από όλες τις γλυκερίνες (ελληνικές) η chemco είναι η καλύτερη; Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα pink mule αλλά είναι κομματάκι ακριβή....

Αν βρεις καθαρότερη απο την 99.8% της Chemco (πρώην Σύνδεσμος), πάρτην. Η pink mule τι καθαρότητα είχε ?
Η Chemco υπάρχει και σε 99.5% καθαρότητα και καλό είναι να το σιγουρεύουμε οταν την αγοράζουμε/παραγγέλνουμε.
Οι Chemco VG και PG κυκλοφορούν σε συσκευασία του ενός κιλού. Υπ'όψιν οτι 1 κιλό VG = 0.8 lit = 800ml ενώ 1 κιλό PG= 1 lit = 1000 ml.

Η pink mule ούτε καν ξέρω τι καθαρότητα έχει αλλά σίγουρα είναι καλή. H chemco σαν γεύση είναι ουδέτερη; Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Nαι ουδέτερη είναι. Γι'αυτό ανέφερα τα ποσοστά καθαρότητας. Οσο πιο καθαρή είναι, τόσο λιγοστεύουν τα πιθανά αρωματικά στοιχεία σε ένα υγρό. Εχει την ελαφρά υπόγλυκη κι αδιευκρίνιστη αίσθηση της γλυκερίνης αλλά καμμία αρωματική πληροφορία. Αυτό το "υπόγλυκο" βοηθάει όσους θέλουν να ατμίζουν σκέτη βάση χωρίς καθόλου αρώματα...