ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Σκέφτεστε πόσο ποιό ευχάριστα ακούει κάποιος τις μουσικές του αν δεν πρέπει κάθε τρεις και λίγο να αλλάζει τα CD στο CD player? Σκέτη απόλαυση γίνεται η ακρόαση μουσικής. Άφήστε που ανάλογα με τα κέφια του μπορεί κάποιος να φτιάχνει 3-4 ώρες πρόγραμμα με ότι είδος μουσικής θέλει και το μόνο που έχει να κάνει είναι να αράζει στον καναπέ του και να ακούει! Άλλη φάση...

Μην το σκεφτεσαι καθολου...καντο!!!(μπες στο Hifi πηγες και αρχισε να διαβαζεις)

Με το σκεπτικο του παλιου και καλου ,επρεπε να ειχαμε μεινει στο γραμμοφωνο.
Οπου μας συμφερει "ο κοσμος παει μπροστα" οπου οχι "αχ οι παλιες καλες εποχες".
Ωρες ειναι να ακουσουμε κανενα να νοσταλγει τις παλιες καλες εποχες, που ο κοσμος πλενοταν μια φορα το μηνα:flipout:

Τα πολλά κανάλια, μπορεί σήμερα να μην ακούονται τόσο καλά όπως τα 2 (στο ίδιο κόστος απόκτισης φυσικά), αλλά μιλάμε για ψηφιακή τεχνολογία που ως βασικό της πλεονέκτιμα συγκριτικά με την αναλογική, έχει την πτώση των τιμών.

Με δεδομένο κι όλας ότι οι οπαδοί του δικάναλου ήχου μειώνονται με τα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι και οι τιμές ανεβαίνουν λόγο μειωμένης ζήτησης, πιστεύω ότι θα έρθει η στιγμή σε λίγα χρόνια, που ένα ποιοτικό πολυκάναλο σύστημα, θα είναι φτηνότερο από ένα αντίστοιχο δικάναλο, καθαρά λόγο οικονομίας κλίμακως και λόγο του ότι η ψηφιακή τεχνολογία προοδεύει με γρήγορους ρυθμούς.

Και θα μείνουμε/μείνεται πολύ λίγοι και ρομαντικοί, που θα ψάχνετε για δίσκους βινυλίου ή για CD προσπαθόντας να υποστιρίξετε ότι το πικαπ και το CD ακούγονται καλύτερα από τον σκληρό δίσκο ενος Η/Υ ή ενος server από το Internet.

Εγω πάντως σκέφτομαι εδω και αρκετό καιρό την δημιουργία ενoς Η/Υ αποκλειστικά για αποθήκευση και ακρόαση μουσικής, με μερικούς σκληρούς σε σειρά και μόνιμη σύνδεση με DAC και με τον ενισχυτή...

Σκέφτεστε πόσο ποιό ευχάριστα ακούει κάποιος τις μουσικές του αν δεν πρέπει κάθε τρεις και λίγο να αλλάζει τα CD στο CD player? Σκέτη απόλαυση γίνεται η ακρόαση μουσικής. Άφήστε που ανάλογα με τα κέφια του μπορεί κάποιος να φτιάχνει 3-4 ώρες πρόγραμμα με ότι είδος μουσικής θέλει και το μόνο που έχει να κάνει είναι να αράζει στον καναπέ του και να ακούει! Άλλη φάση...
Ο στοίχος από το The Wall των Pink Floyd που παρέθεσα και μου απαντάς, δεν έχει σχέση με τον πολυκάναλο ήχο, αλλά με τα πολλά τηλεοπτικά κανάλια.
Όσο για το αν και πότε θα φθάσει η μουσική μέσω κομπιούτερ να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει το δικάναλο ή αναλογικό, αυτό προς στιγμήν επέτρεψέ μου να πω ότι δεν συμβαίνει και είναι ίσως αμφίβολο το αν και πότε θα γίνει. Γιαυτό καλά θα είναι, σήμερα, και όσο είμαστε ζωντανοί να απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το μέσα που έχουμε. Προσωπικά έχω κατασταλλάξει στο δικάναλο αναλογικό.
Και κάτι ακόμα. Η ενασχόληση με αυτό το υπέροχο χόμπυ, της ακρόασης μουσικής, δεν μπορεί να ανατιμετωπίζεται με *μίζερο* τρόπο, δηλαδή με μέτρο το κόστος, ούτε επίσης και με την ευκολία καποιου μέσου.
Φυσικά εξαρτάται από το πώς ανατιλαμβάνεται κάποιος τα πράγματα. Το πώς ξοδεύει κανείς τα όποια λεφτά του είναι άλλο ζήτημα.
Δεν με ενοχλεί που ακούω με διακοπή, λόγω αλλαγής πλευράς του δίσκου βινυλίου, ένα συμφωνικό ποίημα του R.Strauss που παίζεται ολόκληρο χωρίς διακοπή, αν αυτός ο τρόπος με το δίσκο βινυλίου, είναι ο καλύτερος, με βάζει πιο μέσα στη μουσική, με φέρνει πιο κοντά στο πραγματικό. Αυτό δεν θα το θυσιάσω στο βωμό της ευκολίας ή της φτήνιας του ψηφιακού. Θα το πληρώσω, ενω μπορώ να το βρω τζάμπα, γιατί το ψηφιακό ή από το κομπιούτερ δεν θα με αγγίξει καν. Και η ζωή είναι σύντομη. Πρέπει να τη χαρούμε ακούγοντας μουσική και μάλιστα ζωντανή μουσική αν είναι δυνατόν.
Αν η ακρόαση μέσω κομπιούτερ σε ευχαριστεί, αυτό αποτελεί σεβαστό δικαίωμα, όπως και η δική μου ευχαρίστηση μέσω αναλογικών δίσκων.
Αν είμαστε λίγοι αυτό δεν σημαίνει και τίποτα ή μάλλον σημαίνει πολλά. Οι λίγοι συνήθως ήταν οι καλύτεροι.
Το να εμμένει κάποιος στο αναλογικό μπορεί να είναι αποτέλεσμα προβληματισμού, ψαξίματος και καταστάλλαξης, προϋπόθεση των οποίων είναι η εμπειρία ακροάσεων ζωντανής ακουστικής μουσικής και καμία πλειοψηφία ή μειοψηφία. Ούτε εγωιστική εμπάθεια για να αποδείξει κανείς κάτι. Λ.Σ.

Μην το σκεφτεσαι καθολου...καντο!!!(μπες στο Hifi πηγες και αρχισε να διαβαζεις)

Με το σκεπτικο του παλιου και καλου ,επρεπε να ειχαμε μεινει στο γραμμοφωνο.
Οπου μας συμφερει "ο κοσμος παει μπροστα" οπου οχι "αχ οι παλιες καλες εποχες".
Ωρες ειναι να ακουσουμε κανενα να νοσταλγει τις παλιες καλες εποχες, που ο κοσμος πλενοταν μια φορα το μηνα:flipout:
Φοβερά ισοπεδωτική και γενικευμένη άποψη. Ό,τι παλιό δεν είναι υποχρεωτικά και καλό, όπως και ό,τι καινούριο.
Θα έχεις μάλλον συγκρίνει δίσκους γραμμοφώνου με δίσκους βινυλίου και με ψηφιακούς δίσκους και όλα αυτά θα τα έχεις αντιπαραθέσει στην αρκετή εμπειριά σου από ακροάσεις ακουστικής μουσικής ζωντανα και θα έχεις κατασταλλάξει στην άποψή σου αυτή, υποθέτω!!!Λ.Σ.

Διαβάζοντας τις τελευταίες απόψεις, θα 'θελα να προσπαθούμε να διαχωρίζουμε την τεχνική πρόοδο από την απόλαυση της μουσικής. Το να ακούει κανείς μουσική απο ενα PC, συνδεδεμένο με DAC και το σύστημά του, δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει την Τέχνη της Μουσικής τόσο όσο κάποιος που την ακούει από βινύλιο. Η ουσία της Τέχνης δεν ειναι στο μέσο, αλλα στο περιεχόμενό του. Αντιθέτως δε η ταύτιση της ευκολίας με την μιζέρια ειναι τεχνολογική παρελθοντολαγνεία και τίποτα παραπάνω.

Last edited:
Θα έχεις μάλλον συγκρίνει δίσκους γραμμοφώνου με δίσκους βινυλίου και με ψηφιακούς δίσκους και όλα αυτά θα τα έχεις αντιπαραθέσει στην αρκετή εμπειριά σου από ακροάσεις ακουστικής μουσικής ζωντανα και θα έχεις κατασταλλάξει στην άποψή σου αυτή, υποθέτω!!!Λ.Σ.

Κατ αρχην λαβε υποψη σου οτι δεν ζω την ζωη μου μεσα απο την μουσικη,αλλα επιτρεπω στην μουσικη να μπει στην ζωη μου.Επισης η μουσικη που ακουω δεν εχει παιχτει ποτε και πουθενα ,με φυσικα οργανα

Σε ανθρωπινες τιμες τα πραγματα ειναι οπως τα λεω (αποδεδειγμενα).Αυτη την στιγμη μπορεις με (συγκριτικα)ελαχιστα χρηματα να εχεις μια αξιοπρεπη ποιοτητα και αυτο το οφειλουμε στα ψηφιακα..

Οταν το κοστος παει στα ουρανια μου ειναι παγερα αδιαφορο τι συμβαινει ,διοτι δεν εχω καμμια διαθεση να καταστρεψω την ζωη μου αγοραζοντας τετοιο ηχοσυστημα
.
Εχω και αλλα εξισου υπεροχα πραγματα να ασχοληθω.(εχεις στριψει ποτε στην ζωη σου οριακα ενα καλο αυτοκινητο για να καταλαβεις τι εννοω??)

Αρα και συ εχεις δικιο,αλλα και γω.

Και μαλιστα εγω πιο πολυ γιατι ,αν παρατηρησες, ΔΕΝ γραφω στην Hiend αλλα στην γηϊνη "Γενικα περι δικαναλου ηχου"-bye-

Last edited:
Διαβάζοντας τις τελευταίες απόψεις, θα 'θελα να προσπαθούμε να διαχωρίζουμε την τεχνική πρόοδο από την απόλαυση της μουσικής. Το να ακούει κανείς μουσική απο ενα PC, συνδεδεμένο με DAC και το σύστημά του, δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει την Τέχνη της Μουσικής τόσο όσο κάποιος που την ακούει από βινύλιο. Η ουσία της Τέχνης δεν ειναι στο μέσο, αλλα στο περιεχόμενό του. Αντιθέτως δε η ταύτισης της ευκολίας με την μιζέρια ειναι τεχνολογική παρελθοντολαγνεία και τίποτα παραπάνω.
Η τεχνολογία που χρησιμοπποιείται τόσο στην ηχογράφηση όσο και στην αποθήκευση σε μέσα αλλά και στην αναπαραγωγή της μουσικής, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απόλαυση της ακρόασης μουσικής μέσω των μέσων αυτών. Δεν είναι φυσικά αυτοσκοπός.
Ερώτηση,γιατί σε μένα απευθύνεσαι: Ποιος ταύτισε την "ευκολία" με τη "μιζέρια"; Πού το διάβασες αυτό και το σύνδεσες και με την "τεχνολογική παρελθοντολαγνεία"; Λ.Σ.

mdvq σε μένα απευθύνεσαι αλλά, άλλα απαντάς και όχι σε αυτά που σου ερωτώ. Αν θες να δίνεις γενικές απαντήσεις καντο αλλά μην παραθέτεις δική μου τοποθέτηση. Λ.Σ.

Η τεχνολογία που χρησιμοπποιείται τόσο στην ηχογράφηση όσο και στην αποθήκευση σε μέσα αλλά και στην αναπαραγωγή της μουσικής, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην απόλαυση της ακρόασης μουσικής μέσω των μέσων αυτών. Δεν είναι φυσικά αυτοσκοπός.
Διαφωνώ. Βεβαια, σε καμια περίπτωση δεν θα πρότεινα σε καποιον μια κακή έκδοση ηχογράφησης αν γνωριζα οτι υπάρχει καλύτερη. Απλά δεν πιστεύω οτι αυτή-καθαυτή μπορει να τον κανει να απολαύσει λιγότερο η περισσότερο το περιεχόμενό της. Υπάρχουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται ακόμα με ηχογραφήσεις του '30...Μπορώ να τους αρνηθώ οτι ειναι ειλικρινείς;

Ερώτηση,γιατί σε μένα απευθύνεσαι: Ποιος ταύτισε την "ευκολία" με τη "μιζέρια"; Πού το διάβασες αυτό και το σύνδεσες και με την "τεχνολογική παρελθοντολαγνεία"; Λ.Σ.

Γραφεις
Η ενασχόληση με αυτό το υπέροχο χόμπυ, της ακρόασης μουσικής, δεν μπορεί να ανατιμετωπίζεται με *μίζερο* τρόπο, δηλαδή με μέτρο το κόστος, ούτε επίσης και με την ευκολία καποιου μέσου.

Το "δηλαδή" και τα επόμενα αυτού ειναι επεξήγηση στον "μιζερο τρόπο". Παρέλειψα να σχολιάσω το κόστος γιατι θα μιλούσα και για ελιτισμό, εκτός της παρελθοντολαγνείας.

Κύριε Στεφανίδη, είναι αλήθεια πως είμαστε αρκετοί που πιστεύουμε ότι ένα αρχείο μουσικής FLAC ή ασυμπίεστο κομμάτι μουσικής παιζόμενο από τον σκληρό δίσκο ενος Η/Υ, έχει πολύ καλύτερο ήχο από έναν δίσκο βινυλίου ή ενος CD. Επιπλέον, το μέσο αναπαραγωγής τους (ο H/Y) για να αποδώσει αυτόν τον καλύερο ήχο είναι πολύ φτηνότερο από ένα CD player ή ένα πικαπ. Οπότε, ανεξάρτητα με το τι λέτε, θα μου επιτρέψετε να δώσω μια ψήφο υπερ του σκληρού δίσκου ενος Η/Υ παρέα με ένα DAC.

Αν υπάρχουν (που σίγουρα θα υπάρχουν) άνθρωποι που θέλουν να ξοδεύουν τα μαλιοκέφαλά τους σε πλατώ, κεφαλές, βελώνες και δίσκους για να πλησιάσουν τον ήχο ενος αρχείου FLAC, μάλον είναι πολύ λογικό να είναι μειοψηφία και όχι απαραίτητα οι καλύτεροι, κατά την γνώμη μου πάντα.

Ποτέ δεν είπα ότι θα αγοράσω Η/Υ για να ακούω mp3. Και το CD player που έχω, παίζει μόνο CD μουσικής και όχι mp3, διότι απλά δεν με ενδιαφέρουν.

Κύριε Στεφανίδη, είναι αλήθεια πως είμαστε αρκετοί που πιστεύουμε ότι ένα αρχείο μουσικής FLAC ή ασυμπίεστο κομμάτι μουσικής παιζόμενο από τον σκληρό δίσκο ενος Η/Υ, έχει πολύ καλύτερο ήχο από έναν δίσκο βινυλίου ή ενος CD. Επιπλέον, το μέσο αναπαραγωγής τους (ο H/Y) για να αποδώσει αυτόν τον καλύερο ήχο είναι πολύ φτηνότερο από ένα CD player ή ένα πικαπ. Οπότε, ανεξάρτητα με το τι λέτε, θα μου επιτρέψετε να δώσω μια ψήφο υπερ του σκληρού δίσκου ενος Η/Υ παρέα με ένα DAC.

Αν υπάρχουν (που σίγουρα θα υπάρχουν) άνθρωποι που θέλουν να ξοδεύουν τα μαλιοκέφαλά τους σε πλατώ, κεφαλές, βελώνες και δίσκους για να πλησιάσουν τον ήχο ενος αρχείου FLAC, μάλον είναι πολύ λογικό να είναι μειοψηφία και όχι απαραίτητα οι καλύτεροι, κατά την γνώμη μου πάντα.

Ποτέ δεν είπα ότι θα αγοράσω Η/Υ για να ακούω mp3. Και το CD player που έχω, παίζει μόνο CD μουσικής και όχι mp3, διότι απλά δεν με ενδιαφέρουν.

Απλά να επιστήσω την προσοχή σας.
PLZ!! Μην το κάνουμε το θέμα cd vs vinyl!!

Να δεχθώ ότι η υψηλή πιστότητα πλέον θα είναι τα flac και ότι το βινύλιο ή τα cdplayer . Φαντάζομαι όμως κι αυτά αν τ' ακούς από ηχεία logitech των 30 Ε κλπ συνοδά , δεν θα λένε τίποτα . Αρα , ενισχυτές , ηχεία και άλλα σχετικά θα παραμείνουν ως έχουν . Δηλαδή θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε ηχεία , υψηλής πιστότητας , ενισχυτές υψηλής πιστότητας , ενδεχομένως dac κλπ.
Αρα στο άμεσο μέλλον η μόνη διαφοροποίηση θα είναι το είδος της πηγής .

Re: Απάντηση: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Διαφοροποίηση υπάρχει και στους ενισχυτές με την έλευση των ψηφιακών. Αν επενδύσουν λιγο παραπάνω οι εταιρείες, μπορούν να γινουν ακόμα καλύτεροι κι ανταγωνιστικοί προς τους αναλογικούς. Τα ψηφιακά ηχεία ειναι ακόμα σε εργαστήρια πανεπιστημίων... Γενικά, πάντως, το μέλλον της υψηλής πιστότητας ειναι ψηφιακό.

Οπως ήταν για δεκαετείες τώρα.

Διαφοροποίηση υπάρχει και στους ενισχυτές με την έλευση των ψηφιακών. Αν επενδύσουν λιγο παραπάνω οι εταιρείες, μπορούν να γινουν ακόμα καλύτεροι κι ανταγωνιστικοί προς τους αναλογικούς. Τα ψηφιακά ηχεία ειναι ακόμα σε εργαστήρια πανεπιστημίων... Γενικά, πάντως, το μέλλον της υψηλής πιστότητας ειναι ψηφιακό.

Προς το παρόν η βιομηχανία δεν δείχνει ενδιαφέρον για την υψηλή πιστότητα. Τα προιόντα δεκάδες κάθε μήνα, αλλά ο πόλεμος μακρία απ τους στόχους του HiFi. Χαμηλή κατανάλωση, υψηλή απόδοση, ισχύς, μικρός όγκος, μικρές απαιτήσεις κυκλώματος, ευχρηστία σχεδίασης. Αυτά διατυμπανίζουν τα μεγαθήρια του χώρου.

Διαφωνώ. Βεβαια, σε καμια περίπτωση δεν θα πρότεινα σε καποιον μια κακή έκδοση ηχογράφησης αν γνωριζα οτι υπάρχει καλύτερη. Απλά δεν πιστεύω οτι αυτή-καθαυτή μπορει να τον κανει να απολαύσει λιγότερο η περισσότερο το περιεχόμενό της. Υπάρχουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται ακόμα με ηχογραφήσεις του '30...Μπορώ να τους αρνηθώ οτι ειναι ειλικρινείς;
Γραφεις
Το "δηλαδή" και τα επόμενα αυτού ειναι επεξήγηση στον "μιζερο τρόπο". Παρέλειψα να σχολιάσω το κόστος γιατι θα μιλούσα και για ελιτισμό, εκτός της παρελθοντολαγνείας.
Η πρόταση με το δηλαδή είναι επεξήγηση, η πρόταση με το ούτε όχι. Ίσως έπρεπε να ήμουν πιο σαφής. Λ.Σ.

Το έχω τονίσει πολλές φορές: είναι δικαίωμα του καθένα να έχει όποια άποψη θέλει. Με αυτό που διαφωνώ είναι όταν και αν, κάποιος δεν έχει ακούσει πχ βινύλιο ή έχει λίγη εμπειρία και βγάζει συμπέρασματα. Ακόμη χειρότερο, αν δεν έχει εμπειρίες ζωντανής μουσικής και μας λέει το πιο μέσο παίζει καλύτερα τη μουσική. Να τονίσω ακόμη ότι είναι διαφορετικό το τι αρέσει στον καθένα. Αυτό δεν συζητιέται. Δεν σημαίνει ότι επειδή μου αρέσει κάτι ότι οπωσδήποτε είναι και το σωστό.
Δυστυχώς υπάρχει μια προκατάληψη από νεώτερα άτομα προς μεγαλύτερα και μάλιστα αν προτιμούν την παλαιότερη τεχνολογία και τα αναλογικά. Το έχουν δέσει κόμπο μερικοί νεώτεροι ότι ό,τι νεό και καλό. Αλλά δεν ειναι πάντα έτσι. Γιαυτό και έθεσα το ερώτημα περί συγκρίσεων δίσκων γραμμοφώνου με δίσκους βινυλίου και με ψηφιακούς δίσκους και έλαβα μια απάντηση που δεν ήταν απάντηση. Λ.Σ.

Υπάρχουν άνθρωποι που ευχαριστιούνται ακόμα με ηχογραφήσεις του '30...Μπορώ να τους αρνηθώ οτι ειναι ειλικρινείς
Όχι δεν μπορεί κανείς να τους αρνηθεί την ειλικρίνια, όπως και κάποιους που πίνουν κρασί να μην πω τί. Όμως έχω ξεφύγει προ πολλού από την κατανάλωση κακής ποιότητας κρασιού. Έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου και προτιμώ καλύτερης ποιότητας που βρίσκει κανείς και σε προσιτές τιμές και όχι μόνο ακριβές.
Αυτό που δεν θα δεχόμουν θα ήταν αν ο άνθρωπος που ικανοποιείται με την χαμηλή ποιότητα [δικαίωμά του], και ενώ δεν έχει γευτεί την καλύτερη, έχει άποψη περί κρασιού και ισχυρίζεται ότι όλα τα άλλα είναι χάλια, το φτηνό είναι καλό και δεν αξίζει να πληρώσει λίγο περισσότερα για το άλλο. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΥΨΗΛΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ;

Να δεχθώ ότι η υψηλή πιστότητα πλέον θα είναι τα flac και ότι το βινύλιο ή τα cdplayer . Φαντάζομαι όμως κι αυτά αν τ' ακούς από ηχεία logitech των 30 Ε κλπ συνοδά , δεν θα λένε τίποτα . Αρα , ενισχυτές , ηχεία και άλλα σχετικά θα παραμείνουν ως έχουν . Δηλαδή θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε ηχεία , υψηλής πιστότητας , ενισχυτές υψηλής πιστότητας , ενδεχομένως dac κλπ.
Σωστό!!! Αλλά σωστή και η παρακάτω τοποθέτηση του Μορφέα.Λ.Σ.

Προς το παρόν η βιομηχανία δεν δείχνει ενδιαφέρον για την υψηλή πιστότητα. Τα προιόντα δεκάδες κάθε μήνα, αλλά ο πόλεμος μακρία απ τους στόχους του HiFi. Χαμηλή κατανάλωση, υψηλή απόδοση, ισχύς, μικρός όγκος, μικρές απαιτήσεις κυκλώματος, ευχρηστία σχεδίασης. Αυτά διατυμπανίζουν τα μεγαθήρια του χώρου.
Σωστό!!! Λ.Σ.

Κύριε Στεφανίδη, αυτοί που πραγματικά αρέσκονται στο να πίνουν καλό κρασί και δεν κάνουν συλλογή από ετικέτες, βρίσκουν το κρασάκι τους σε προσιτές τιμές όπως εσείς και είναι και καλό και το ευχαριστιούνται κι όλας. Και δεν τους λέει κανένας ότι είναι μίζεροι!

Μπορείτε λοιπόν να μιλήσετε για την τεχνολογία του 1930 και για live, σε αυτούς που κάνουν συλλογή από μηχανίματα. Οι υπόλοιποι θα τα καταφέρουμε και με την σύγχρονη τεχνολογία.

Υ.Γ. Προσπάθησα πολύ για να μην απαντήσω όπως ακριβώς ταίριαζε σε εκφράσεις όπως "μιζέρια", αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα που γράφτηκαν!

Last edited: