Έχω μπερδευτεί. Canon ή Nikon?

Υπάρχει και η άποψη οτι αν θές μόνο jpeg δεν σε νοιάζει τόσο πολύ ώστε να τραβάς εξαρχής σε raw. Οπότε δεν σε πειράζει η μικρή διαφορά στην ποιότητα.

:p:p:p

Ναι σαν αριθμος ειναι το ιδιο το 2.8 αλλα οχι σε οξυτητα και οχι σε ολες της ετεριες αν παρεις εναν ταμρον με 2.8 και τον βαλεις με ενα νικον 2.8 τοτε θα δεις διαφορα αναμεσα παραδειγμα σε φακο 28-70 2.8 . Αν απο την αλλη παρεις εναν 28-70 2.8 νικον και τον βαλεις με εναν τελεφωτο 300 2.8 τοτε θα δεις και εκει τεραστια διαφορα και προφανως το 2.8 να ειναι οξυτατο οσο το φ/8 του 28-70 2.8 .

Το αδιαβροχο σωμα δεν πεζει κανενα ρολο ας εβγαζε η νικον μια D3 με το πλαστικο της D90 και θα την αγοραζα αν φυσικα ητανε κανενα χιλλιαρικο πιο κατω , αν φωτογραφιζα σε ομιχλη και βροχη θα με απασχολουσε εξαλου κανενας δεν κρατα μια μηχανη πανω απο 2 χρονια στις μερες μας ειτε ερασιτεχνης ειτε επαγγελματιας .

Για το αν προσφερει πιο πολλα αναλογα με τα λιγα χρηματα πιο πολλα η Olympus αυτο δεν το πιστευο και πολυ και σκεψου ποσσες επιλογες φακων εχει με Canon & Nikon και δες ποσους μεταχειρισμενους βρισκεις ευκολα με προσιτη τιμη λογο το οτι υπαρχουν πιο πολλες μηχανες .

Τελος παντον αν το σκεφτει καποιος καλα το θεμα κακο και καλο δεν υπαρχη απλα η καλυτερη επιλογη αναλογα σε αυτο που κανουμε .

Μα δεν αντιλέγω φίλε μου σε αυτά που λες, ότι όντως η Νίκον βγάζει εξαιρετικά οπτικά, όμως όλα πρέπει να τα εξετάζουμε και υπό το πρίσμα του προϋπολογισμού μας. Ο φίλος μας εδώ μας λέει πως μπορεί σε βάθος χρόνου να διαθέσει μέχρι 2.000 ίσως και 2.500 ευρώ για να φτιάξει ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο μεταφράζεται σε σώμα, φακούς που να καλύπτουν από ευρυγώνιο μέχρι αξιοπρεπές τέλε, και φλας. Εσύ μας λες πως ο 28-70/2.8 της Νίκον των 1800 ευρώ είναι κορυφαίος. Μα χαίρω πολύ! Εννοείται πως είναι, πως γράφει άριστα και από ανοικτός, κλπ κλπ. Αλλά μόνος του έχει φάει περίπου όλον τον προϋπολογισμό του φίλου μας!

Εάν πρόσεξες, αρχικώς ρώτησα για το συνολικό μπάτζετ. Για τα χρήματα που δηλώθηκαν ως κορυφή, πλήρες -επαναλαμβάνω, πλήρες, όχι 2.000 τώρα για αρχή και βλέπουμε- σύστημα με καλούς φακούς σε Canon και Nikon δεν παίρνεις, εκτός εάν βάλεις σουπερζουμ φακούς.

Σε Canon μπορείς να πάρεις την 40D με τον 17-85is, τον 70-300is και ένα μεσαίο φλας της (όχι το κορυφαίο που δίνει η Ολύμπους αυτόν το μήνα) με 2.000 ευρώ.
Σε Nikon μπορείς να πάρεις την πολύ καλή, δεν αντιλέγω, D90 με τον πολύ καλό 16-85vr και τον 70-300vr στα 2.000 ευρώ, δίχως φλας.

Ε, είναι σαφές πως δεν μιλάμε και για τους κορυφαίους φακούς των δύο εταιριών.

Θέλω να σας πω ότι επειδή τώρα ξεκινάω να μπαίνω λίγο πιο ουσιαστικά στην φωτογραφία δεν ξέρω πως θα μου βγει στην πορεία.
Για αυτό τον λόγο δεν θέλω να ανεβάσω πολύ τον προυπολογισμό μου σε πρώτη φάση και δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 800 ευρώ αυτήν περίοδο.
Με αφορμή τα σχόλιά σας για την Pentax και ειδικά για την K200D θα μπορούσατε να που πειτε την γνώμη σας για αυτήν την προσφορά?
(τα + και τα - )

(PENTAX K200D + φακοί smc DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL και smc DA 50-200mm f/4-5.6 ED + λαβή τροφοδοσίας + τσάντα) 630 ευρώ.

Mε τα υπόλοιπα χρήματα του σημερινού προυπολογισμού θα μπορούσα ίσως να πάρω το φλας Pentax AF 360 FGZ ή το AF 200 FG αν την αγοράσω.

Για την μηχανή πιστέυω οτι στα λεφτά της και την κατηγορία της είναι η καλύτερη. Για τους φακούς τώρα, αν δώσεις 400 για το σώμα με τα υπόλοιπα 400 παίρνεις καλύτερους φακούς απο αυτούς του κιτ θεωρώ. Αλλά πάντα σε σχέση με το τί θες να φωτογραφίζεις κυρίως.

Χρειάζεσαι το πολύ τελέ-? Θές περισσότερο ευρυγώνιο?

Eγω που εχω την Olympus τραβαω μια χαρα σαν ερασιτεχνης που ειμαι. Δεν εχει τοσους πολλους φακους οσο οι Ν/C αλλα εμενα προσωπικα μου φτανουν, οπως και η ποιοτητα φωτογραφιας.Την προτιμησα κυριως για το μεγεθος και ποιοτητα κατασκευης.

Μα δεν αντιλέγω φίλε μου σε αυτά που λες, ότι όντως η Νίκον βγάζει εξαιρετικά οπτικά, όμως όλα πρέπει να τα εξετάζουμε και υπό το πρίσμα του προϋπολογισμού μας. Ο φίλος μας εδώ μας λέει πως μπορεί σε βάθος χρόνου να διαθέσει μέχρι 2.000 ίσως και 2.500 ευρώ για να φτιάξει ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο μεταφράζεται σε σώμα, φακούς που να καλύπτουν από ευρυγώνιο μέχρι αξιοπρεπές τέλε, και φλας. Εσύ μας λες πως ο 28-70/2.8 της Νίκον των 1800 ευρώ είναι κορυφαίος. Μα χαίρω πολύ! Εννοείται πως είναι, πως γράφει άριστα και από ανοικτός, κλπ κλπ. Αλλά μόνος του έχει φάει περίπου όλον τον προϋπολογισμό του φίλου μας!

Εάν πρόσεξες, αρχικώς ρώτησα για το συνολικό μπάτζετ. Για τα χρήματα που δηλώθηκαν ως κορυφή, πλήρες -επαναλαμβάνω, πλήρες, όχι 2.000 τώρα για αρχή και βλέπουμε- σύστημα με καλούς φακούς σε Canon και Nikon δεν παίρνεις, εκτός εάν βάλεις σουπερζουμ φακούς.

Σε Canon μπορείς να πάρεις την 40D με τον 17-85is, τον 70-300is και ένα μεσαίο φλας της (όχι το κορυφαίο που δίνει η Ολύμπους αυτόν το μήνα) με 2.000 ευρώ.
Σε Nikon μπορείς να πάρεις την πολύ καλή, δεν αντιλέγω, D90 με τον πολύ καλό 16-85vr και τον 70-300vr στα 2.000 ευρώ, δίχως φλας.

Ε, είναι σαφές πως δεν μιλάμε και για τους κορυφαίους φακούς των δύο εταιριών.

2000 χιλλιαρικα ειναι σεβαστο ποσο κατα τι γνωμη μου και οχι λιγο το ποσο οτι και συστημα και να διαλεξεις , παντως με τετοιο ποσο υπαρχουν επιλογες πολλες με οτιδηποτε ετερια σχεδον να αγορασεις συστημα.
Σαν μπατζετ δεν θα ητανε αασχημα να δουμε και μερικες ελαφρως μεταχειρισμενες παντως που κοστιζουνε πολυ πιο κατω απο καινουργιες.

Απο ολυμπους δε γνωριζω πολλα σε τιμες αλλα δεν μας ειπες πια μηχανη ειναι καλυτερη σαν συστημα για τα λεφτα αυτα σε σχεση με τον ανταγωνισμο νικον και κανον .

Ερίζεται.

Εγώ που είμαι της συλλογής φακών, προτίμησα Canon, και ας έχω και αρκετούς παλιότερους φακούς από Nikon. Αλλά η δυνατότητα προσαρμογής φακών από άλλες μοντούρες για πολλούς δεν είναι υπολογίσιμη παράμετρος. Όπως για εμένα πχ δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα το γρήγορο AF tracking. Προτεραιότητες του καθενός.

Η κορυφαία στο μικρό φορμά κατά τη γνώμη μου παραμένει η D300. Τη νέα 50D δεν τη θεωρώ εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση. Χώρια που είναι χειρότερη σε θόρυβο από την 40D.

Εάν αγόραζα σύστημα από το μηδέν-μηδέν, και αποφάσιζα να κάνω μια σοβαρή επένδυση, θα έμπαινα σε σοβαρό πειρασμό για ένα πακέτο D700 και 14-24. Όμως τον τελευταίο μπορώ να τον πάρω και να τον φορέσω και στην Canon μου, αυτό δεν είναι το ωραίο? Οκ, χωρίς AF και αυτοματισμούς. Ήδη έχω τον 17-35/2.8

Βέβαια να τονίσω σε περίπτωση που ξεχάστηκε οτι το ποσό 2000Ε είναι καθαρά θεωρητικό. Το παιδί δήλωσε ώς Budget 800Ε για σώμα και τουλάχιστον ένα φακό. Οπότε προτάσεις όπως η D700/D300 είναι ολίγον άκυρες αν γίνονται για την συγκεκριμένη περίπτωση

Δεν είναι θεωρητικό, ρώτησα στην αρχή ποιο είναι το συνολικό ποσό που σκοπεύει να φτάσει. Επ' αυτού πρότεινα να ανεβεί λιγάκι αρχικώς από τα 800 και να δώσει 1000 για να πάρει το κιτ της Ολυμπους. Του οποίου ο φακός δεν είναι "φακός κιτ". Είναι ο 14-54/2.8-3.5 που κανονικά έχει 550 ευρώ. Και το FL50R πηγαίνει και αυτό 450 ευρώ. Είναι σαν να παίρνει κανείς φακό και φλας, και την Ε3 δωρεάν.

λογικη η προταση του Τασου. Ειναι πολυ καλο value for money.

Στα 1000-1070 ευρω ομως υπαρχει η D90 με image quality ισαξιο της D300 (δες Hogan) μαζι μ ενα φακο (εκει μπορει να διαλεξει αναμεσα σε 2-3 φακους).

Για μενα εδω τελειωνει το διλημμα.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την συμμετοχή σας.:a0210:

Αν και είχα αποφασίσει να πάρω την Pentax k200d, tελικά αποφάσησα και προχώρησα σε αγορά της Canon 450d με τον φακό 18-55 του κιτ.
Εκτός από όλα τα ανωτέρω σχόλιά σας, σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπεξε το live view της μηχανής, το γεγονός ότι ¨έκατσε¨ στα χέρια μου σαν γάντι (η k200d δεν ¨κάθησε¨ καλά στα χέρια μου) και ότι δεν είναι πολύ βαριά και την κουβαλάς εύκολα.

Θα επανέλθω στέλνοντάς σας φωτογραφίες και φυσικά μόλις για την γνώμη σας για φακούς ανάλογα με το είδος της φωτογραφίας. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δυστυχώς εκλάπη.
Αδικία. Μετά βίας κρατιέμαι να μην βρίσω χριστουγενιάτικες μέρες. Δυστυχώς μου έκλεψαν την μηχανη (Canon 450d). Μου έσπασαν το αμάξι στο σταθμό του τρένου στην Ειρήνη και μου την πήραν από το πορτπαγκάζ. Να προσέχετε όλοι όσοι παρκάρετε εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα μου είπαν ότι σπάνε 2-3 αυτοκίνητα την ημέρα.
Μέσα στην στεναχώρια μου με λυπήθηκε ο αδελφός μου και πήγε και μου πήρε μια Pentax Κ200D με τον φακό 18-55, για χριστουγενιάτικο δώρο.
Έυχομαι καλά χριστούγεννα σε όλους και να προσέχετε...-bye-

Πω πω...κρίμα βρε παιδί...

Πάντως με τον τρόπο τους, οι κλέφτες έδωσαν λύση γορδίου δεσμού στο δίλημμά σου. Καλορίζικη τουλάχιστον η Πένταξ. Είναι καλή μηχανή, θα την ευχαριστηθείς.

Re: Απάντηση: Έχω μπερδευτεί. Canon ή Nikon?

Στο αστυνομικό τμήμα μου είπαν ότι σπάνε 2-3 αυτοκίνητα την ημέρα.

2-3 κάθε μέρα;;; Απίστευτα πράγματα! Και οι αστυνομικοί δεν πιάνουν κανέναν, ε; Φοβεροί επαγγελματίες!

Re: Απάντηση: Έχω μπερδευτεί. Canon ή Nikon?

Δυστυχώς εκλάπη.
Αδικία. Μετά βίας κρατιέμαι να μην βρίσω χριστουγενιάτικες μέρες. Δυστυχώς μου έκλεψαν την μηχανη (Canon 450d). Μου έσπασαν το αμάξι στο σταθμό του τρένου στην Ειρήνη και μου την πήραν από το πορτπαγκάζ. Να προσέχετε όλοι όσοι παρκάρετε εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα μου είπαν ότι σπάνε 2-3 αυτοκίνητα την ημέρα.
Μέσα στην στεναχώρια μου με λυπήθηκε ο αδελφός μου και πήγε και μου πήρε μια Pentax Κ200D με τον φακό 18-55, για χριστουγενιάτικο δώρο.
Έυχομαι καλά χριστούγεννα σε όλους και να προσέχετε...-bye-

Λυπάμαι πολύ!