AlexTheodin
Supreme Member
Υπάρχει και η άποψη οτι αν θές μόνο jpeg δεν σε νοιάζει τόσο πολύ ώστε να τραβάς εξαρχής σε raw. Οπότε δεν σε πειράζει η μικρή διαφορά στην ποιότητα.

Ναι σαν αριθμος ειναι το ιδιο το 2.8 αλλα οχι σε οξυτητα και οχι σε ολες της ετεριες αν παρεις εναν ταμρον με 2.8 και τον βαλεις με ενα νικον 2.8 τοτε θα δεις διαφορα αναμεσα παραδειγμα σε φακο 28-70 2.8 . Αν απο την αλλη παρεις εναν 28-70 2.8 νικον και τον βαλεις με εναν τελεφωτο 300 2.8 τοτε θα δεις και εκει τεραστια διαφορα και προφανως το 2.8 να ειναι οξυτατο οσο το φ/8 του 28-70 2.8 .
Το αδιαβροχο σωμα δεν πεζει κανενα ρολο ας εβγαζε η νικον μια D3 με το πλαστικο της D90 και θα την αγοραζα αν φυσικα ητανε κανενα χιλλιαρικο πιο κατω , αν φωτογραφιζα σε ομιχλη και βροχη θα με απασχολουσε εξαλου κανενας δεν κρατα μια μηχανη πανω απο 2 χρονια στις μερες μας ειτε ερασιτεχνης ειτε επαγγελματιας .
Για το αν προσφερει πιο πολλα αναλογα με τα λιγα χρηματα πιο πολλα η Olympus αυτο δεν το πιστευο και πολυ και σκεψου ποσσες επιλογες φακων εχει με Canon & Nikon και δες ποσους μεταχειρισμενους βρισκεις ευκολα με προσιτη τιμη λογο το οτι υπαρχουν πιο πολλες μηχανες .
Τελος παντον αν το σκεφτει καποιος καλα το θεμα κακο και καλο δεν υπαρχη απλα η καλυτερη επιλογη αναλογα σε αυτο που κανουμε .
Μα δεν αντιλέγω φίλε μου σε αυτά που λες, ότι όντως η Νίκον βγάζει εξαιρετικά οπτικά, όμως όλα πρέπει να τα εξετάζουμε και υπό το πρίσμα του προϋπολογισμού μας. Ο φίλος μας εδώ μας λέει πως μπορεί σε βάθος χρόνου να διαθέσει μέχρι 2.000 ίσως και 2.500 ευρώ για να φτιάξει ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο μεταφράζεται σε σώμα, φακούς που να καλύπτουν από ευρυγώνιο μέχρι αξιοπρεπές τέλε, και φλας. Εσύ μας λες πως ο 28-70/2.8 της Νίκον των 1800 ευρώ είναι κορυφαίος. Μα χαίρω πολύ! Εννοείται πως είναι, πως γράφει άριστα και από ανοικτός, κλπ κλπ. Αλλά μόνος του έχει φάει περίπου όλον τον προϋπολογισμό του φίλου μας!
Εάν πρόσεξες, αρχικώς ρώτησα για το συνολικό μπάτζετ. Για τα χρήματα που δηλώθηκαν ως κορυφή, πλήρες -επαναλαμβάνω, πλήρες, όχι 2.000 τώρα για αρχή και βλέπουμε- σύστημα με καλούς φακούς σε Canon και Nikon δεν παίρνεις, εκτός εάν βάλεις σουπερζουμ φακούς.
Σε Canon μπορείς να πάρεις την 40D με τον 17-85is, τον 70-300is και ένα μεσαίο φλας της (όχι το κορυφαίο που δίνει η Ολύμπους αυτόν το μήνα) με 2.000 ευρώ.
Σε Nikon μπορείς να πάρεις την πολύ καλή, δεν αντιλέγω, D90 με τον πολύ καλό 16-85vr και τον 70-300vr στα 2.000 ευρώ, δίχως φλας.
Ε, είναι σαφές πως δεν μιλάμε και για τους κορυφαίους φακούς των δύο εταιριών.
Στο αστυνομικό τμήμα μου είπαν ότι σπάνε 2-3 αυτοκίνητα την ημέρα.
Δυστυχώς εκλάπη.
Αδικία. Μετά βίας κρατιέμαι να μην βρίσω χριστουγενιάτικες μέρες. Δυστυχώς μου έκλεψαν την μηχανη (Canon 450d). Μου έσπασαν το αμάξι στο σταθμό του τρένου στην Ειρήνη και μου την πήραν από το πορτπαγκάζ. Να προσέχετε όλοι όσοι παρκάρετε εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα μου είπαν ότι σπάνε 2-3 αυτοκίνητα την ημέρα.
Μέσα στην στεναχώρια μου με λυπήθηκε ο αδελφός μου και πήγε και μου πήρε μια Pentax Κ200D με τον φακό 18-55, για χριστουγενιάτικο δώρο.
Έυχομαι καλά χριστούγεννα σε όλους και να προσέχετε...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.