Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Browser said:
Συμφωνω με τον Τακη. Οπως και τηλεοπτικο σημα , παιζουν πολυ καλυτερα τηλεορασεις με πολυ χαμηλοτερη αναλυση.

ΑΥΤΟ εχει μαλιασει η γλψσσα μου να το λεω σε οσους κοροιδευουν τις συσκευες που δειχνουν χαλια το τηλεοπτικο σημα αλλα εχουν μεγαλη αναλυση .....

ειναι σαν να βαζεις μιση κουρτινα σε ολοκληρο παραυθρο και να την τραβας για ξεχειλωσει και να φτασει στις ακρες .......

Re: Απάντηση: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Μιχάλης Κορ. said:
Απλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου Χρήστο.
Πόσες τηλ επίπεδες ξέρετε να κλειδώνουν 1:1 ?
Μία από αυτές τις λίγες λοιπόν είναι η η 37" ΑΜΟΙ στην ανάλυση 1920*1080. :grinning-smiley-043

τι σημαινει οταν λεμε οτι ''κλειδωσε'' 1:1?

Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα το σκεπτικό WΧGA και το WUXGA με το 1920χ1080 ...

είναι 1920χ1080 η ανάλυση του πάνελ , είναι γεγονός , γιατί κολλάτε σε ακρονύμια ; άλλωστε το WUXGA δεν είναι τεχνολογία πάνελ , μία ανάλυση είναι ... η οποία ανάλυση υπάρχει μόνο σε 23-24 ίντσες ...

1 προς 1 εννούμε ότι η ανάλυση της εικόνας που τροφοδοτεί η πηγή είναι μια προς μία με την ανάλυση του πάνελ

Το τοπικ να αλλάξει λίγο, και να γραφτεί ότι ΑΜΟΙ , ναι έχει 1920χ1080 πάνελ

Εαν κάποιος έχει ακόμα αμφιβολίες , απλά ας μην την αγοράσει , δεν του είπε κανείς να την αγοράσει με το ζόρι ...

Απάντηση: Re: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Γιάννης Χατζηγεωργίου said:
Με αφορμή αυτό που λέει ο Τάκης, το έχω ξαναγράψει αλλά δεν θυμάμαι που, επαναφέρω επί τη ευκαιρία το θεματάκι για να μην μας τρελλάνουν όλους οι εταιρείες με κόλπα marketing και τα διάφορα sites με τις ανακρίβειές τους.
Ξεκινάμε λοιπόν:

ΔΕΝ υπάρχουν true hd, full hd, super hd, super dooper hd τηλεοράσεις.

Μια hd ready συσκευή μπορεί κάλλιστα να έχει ανάλυση και 3840χ2160, 1920χ1080, 1280χ720, 1366χ768 κ.τ.λ.

Με λίγα λόγια η ανάλυση (πάντα πάνω από 720 γραμμές μιας και μιλάμε για hd) είναι παρεμπίπτον θέμα και όχι η ουσιαστική διαφορά. Δηλαδή:

HDTV: Είναι η τηλεόραση (συσκευή) η οποία διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό hd tuner για τη λήψη επίγειου ή καλωδιακού hd σήματος. Ενώ

HD ready:A television that is capable of display HDTV broadcasts, but requires an external set-top box with an ATSC (Advanced Television Systems Committee, an international, non-profit organization that develops standards for digital television) tuner to receive digital programming.

Άρα οι hd ready τηλεοράσεις μας μπορούν να αναπαράγουν hd υλικό, σύμφωνα με την ανάλυση που 'σηκώνουν', εκτός και αν προέρχεται από εκπομπή επίγειου ψηφιακού σήματος υψηλής ευκρίνειας από την ΕΡΤ (:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: )

Aυτα τα ολίγα, για να μην μας τρελλαίνουν οι εταιρείες με τα full,true,super hd τους. Μια απορία: όταν σε λίγα χρόνια ξεπεραστούν οι 1080 γραμμές (όχι εδώ βέβαια, να εξηγούμαστε) πως θα ονομάσουν τις καινούργιες συσκευές (μιας και το ultra hd είναι ήδη κατοχυρωμένο)
ultra ready hd ready shampoo?????:chinscratch: :chinscratch:

Υ.Γ. Μιχάλη, μην ακούς τίποτα.... AMOI και ξερό ψωμί.-bye- -bye-

Γιαννη πολυ σωστα τα λες, ολα τα πανελ ανω των 720 ειναι οντως HD, απλα μπακαλιστικα εχει επικρατησει να λεμε fullHD τις 1920Χ1080 και HDready τις υπολοιπες HD κατω των 1920Χ1080 και γι αυτο χρησιμοποιησα την διακριση αυτη.

Τελικα μου φαινεται πολυ κακο για το τιποτα :ernaehrung004:

Ειναι ολοφανερο οτι πολλες φορες πιανομαστε απο τις λεξεις και κολλαμε σε αυτες, χανοντας πολλες φορες την ουσια. Αλλα για αυτο λεγεται και το φορουμ οτι ειναι "AUDIO & VIDEO FANATICS AREA"!!!
-bye-

Επειδή από το γραφείο δεν έχω πρόσβαση στο avsite, τώρα που μπήκα σπίτι βρήκα(χωρίς δυσκολία) που στο avsite είναι το θέμα της δοκιμής της τηλ με σύνδεση υπολογιστή όπου πέτυχαν ανάλυση 1920*1080.
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=9584.0

Μάλιστα ο κος. Ακρατόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά (ελπίζω να μου επιτρέπει ο συγγραφέας) "Έχουν βγάλει μέχρι τώρα 3 αναβαθμίσεις firmware με το τελευταίο να πετυχαίνει αυτόματα 1:1 pixel maping σε σύνδεση με PC. Ούτε ρυθμίσεις power-strip ούτε τίποτα! Μάλιστα η κάρτα γραφικών μας έδειξε μέγιστο refresh rate 83 Ηz στα 1080p!!! Απίστευτο νούμερο για τηλεόραση... Και θα συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις με επόμενο στόχο να πετύχουν 1:1 pixel maping και αναλογικά! Νομίζω ότι πρέπει να τους πούμε ένα μπράβο... αντίθετα από άλλες πολύ πιο γνωστές μάρκες που φτάνουν σε ένα αποτέλεσμα για ένα προιόν και σταματάνε εκεί αδιαφορώντας για τα θέλω του καταναλωτή..."

Πριν 2 χρονια περιπου , αγορασα μια thomson 23αρα , για την εποχη της επαιζε καλα , και η τιμη της τοτε ηταν normal (1000E :flipout: ) .
Τοτε λογοτυπα HD Ready - Full Hd - True Hd κλπ, δεν υπηρχαν.
Στο manual η τηλεοραση ελεγε οτι ηταν 1280x768 και οτι ειχε εισοδο dvi.
Μπαινω λοιπον στο site της thomson , μπας και ανακαλυψω τι σοι dvi ειναι αυτο (dvi-d , dvi -i) , και τι διαβαζω .... οτι η τηλεοραση που αγορασα ειναι 1024x768.

Αρχιζω λοιπον να συνδεω pc , με vga , να τρεχω να αγορασω καρτα γραφικων με dvi , να ξαναστηνω pc & drivers , να δοκιμασω την dvi σε αναλυσεις , μεχρι και φωτογραφιες απο την ψηφιακη μου "πειραξα" σε αναλυση 1280χ768 , για να δω αν ειναι 1:1.
Τελος παντων η tv ηταν 1280χ768 , αλλα στο site τους οτι ηθελαν εγραφαν , μεχρι και mail τους εστειλα αλλα .....

Εδω ειναι που καταλαβαινω τον Αλεξη και τον καθε Αλεξη , και τον καθε καταναλωτη που θα μπει στο ΕΠΙΣΗΜΟ site της μαμας εταιριας και διαβαζει specs .

Περιμενετε τωρα εγω να εμπιστευθω αυτο εδω ??
http://tv.thomson-europe.com/en/Products/Thomson-Scenium/By-Reference

μετα απο αυτο που επαθα ?

Υ.Γ δηλαδη η τηλεοραση εφοσον αναφερει full hd , πρεπει να ειναι 1920χ1080p , κατεβαστε τα manual και αν βρειτε κατι ........

Αντε παλι με το p. P βρε ειναι ολα τα πανελ, δεν χρειαζεται να το λενε.
Αυτο που ενδιαφερει ειναι τι δεχεται απο την καθε εισοδο..

Last edited:
Οσον αφορα το θεμα με τα σπεκς, καθε εταιρια φροντιζει στο τελος να γραφει......" ο κατασκευαστης διατηρει το δικαιωμα αλλαγης οποιουδηποτε τεχνικου χαρακτηριστικου " . Το εγραψα στα ελληνικα, αλλα το γραφουν ολοι σε ολες τις γλωσες.

Δεν το εχετε διαβασει ποτε σας??

Τι ψαχνεται τωρα........

Μπαλωτής Δημήτρης said:
Πριν 2 χρονια περιπου , αγορασα μια thomson 23αρα , για την εποχη της επαιζε καλα , και η τιμη της τοτε ηταν normal (1000E :flipout: ) .
Τοτε λογοτυπα HD Ready - Full Hd - True Hd κλπ, δεν υπηρχαν.
Στο manual η τηλεοραση ελεγε οτι ηταν 1280x768 και οτι ειχε εισοδο dvi.
Μπαινω λοιπον στο site της thomson , μπας και ανακαλυψω τι σοι dvi ειναι αυτο (dvi-d , dvi -i) , και τι διαβαζω .... οτι η τηλεοραση που αγορασα ειναι 1024x768.

Αρχιζω λοιπον να συνδεω pc , με vga , να τρεχω να αγορασω καρτα γραφικων με dvi , να ξαναστηνω pc & drivers , να δοκιμασω την dvi σε αναλυσεις , μεχρι και φωτογραφιες απο την ψηφιακη μου "πειραξα" σε αναλυση 1280χ768 , για να δω αν ειναι 1:1.
Τελος παντων η tv ηταν 1280χ768 , αλλα στο site τους οτι ηθελαν εγραφαν , μεχρι και mail τους εστειλα αλλα .....

Εδω ειναι που καταλαβαινω τον Αλεξη και τον καθε Αλεξη , και τον καθε καταναλωτη που θα μπει στο ΕΠΙΣΗΜΟ site της μαμας εταιριας και διαβαζει specs .

Περιμενετε τωρα εγω να εμπιστευθω αυτο εδω ??
http://tv.thomson-europe.com/en/Products/Thomson-Scenium/By-Reference

μετα απο αυτο που επαθα ?

Υ.Γ δηλαδη η τηλεοραση εφοσον αναφερει full hd , πρεπει να ειναι 1920χ1080p , κατεβαστε τα manual και αν βρειτε κατι ........

Sorry ρε φιλαράκι αλλά έπρεπε να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία για να καταλάβεις αν η tv είναι 16:9 ή 4:3? Δεν φαίνεται? :ernaehrung004:

Ομιλεις σωστα , αλλα δεν φανταζεσαι ποσο λανθασμενη πληροφορηση κυκλοφορει στο δικτυο ....
σε σημειο που και ο ιδιος θολωνεις
http://audiovisual.kelkoo.co.uk/b/a/ps_13413666/100311823.html

http://thm-shop.cz/product_info.php...id=74&osCsid=599ccaed343d3ad85f67407ddb3c7616

http://www.kieskeurig.nl/product/EC4F591FF267E655C1256FA600550FF6.htm

http://images.google.gr/imgres?imgu...mson+23LB020S4&svnum=10&hl=el&lr=lang_en&sa=G

Last edited:

Jos3ph said:
Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα το σκεπτικό WΧGA και το WUXGA με το 1920χ1080 ...

είναι 1920χ1080 η ανάλυση του πάνελ , είναι γεγονός , γιατί κολλάτε σε ακρονύμια ; άλλωστε το WUXGA δεν είναι τεχνολογία πάνελ , μία ανάλυση είναι ... η οποία ανάλυση υπάρχει μόνο σε 23-24 ίντσες ...

1 προς 1 εννούμε ότι η ανάλυση της εικόνας που τροφοδοτεί η πηγή είναι μια προς μία με την ανάλυση του πάνελ

Το τοπικ να αλλάξει λίγο, και να γραφτεί ότι ΑΜΟΙ , ναι έχει 1920χ1080 πάνελ

Εαν κάποιος έχει ακόμα αμφιβολίες , απλά ας μην την αγοράσει , δεν του είπε κανείς να την αγοράσει με το ζόρι ...

Το θέμα είναι αν έχει panel 1920χ1080pixels και όχι τη ανάλυση μπορεί να σηκώσει.

Αν είναι γεγονός όπως λες, καλό θα ήταν να μας το τεκμηριώσεις κιόλας για να το κλείσουμε κιόλας το thread. Mήπως τα έχεις μετρήσεις :flipout: :flipout: :flipout:

Όσον αφορά τα WUXGA panel δεν είσαι καλά ενημερωμένος. Δες λίγο την SONY, PHILIPS κτλ. τι panel φοράνε στις 40" - 42".

Αν κάποιος έχει αμφιβολίες είναι δικαίωμά του να την αγοράσει ή όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να θέτει τον προβληματισμό του προς συζήτηση. Αν κάποιοι ενοχλούνται από αυτό και θέλουν μόνο να ακούνε τα θετικά σχόλια για το προϊόν τους, είναι σε λάθος forum πιστεύω.

Παρακαλώ τους κύριους moderators να αλλάξουν τον τίτλο και να γράφουν "Οι ΑΜΟΙ έχουν panel 1920χ1080 γιατί το λέει ο jos3ph :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :Banane0: :Banane0:

20 Σελίδες για κάτι απλό;;;
Ο φίλος Αλέξης έβαλε ένα θέμα που άμεσα μπορεί να λυθεί.
Κατ’ αρχάς έχουμε μια 37´´ οθόνη, άρα το ύψος της είναι σε mm 457,12.
Από το site που μας παρέθεσε αυτό με την WXGA βλέπουμε ότι το κάθε pixel έχει διαστάσεις 0,4215 mm Χ 0,4215 mm. Με μία απλή διαίρεση έχουμε 1084,54 pixel.
Πριν λοιπόν αρχίσουμε να τριβόμαστε μεταξύ μας, ας βλέπουμε τα θέματα λογικά και να λύνουμε απορίες χωρίς αντιδικίες

Παναγιώτης Ψαρράς said:
20 Σελίδες για κάτι απλό;;;
Ο φίλος Αλέξης έβαλε ένα θέμα που άμεσα μπορεί να λυθεί.
Κατ’ αρχάς έχουμε μια 37´´ οθόνη, άρα το ύψος της είναι σε mm 457,12.
Από το site που μας παρέθεσε αυτό με την WXGA βλέπουμε ότι το κάθε pixel έχει διαστάσεις 0,4215 mm Χ 0,4215 mm. Με μία απλή διαίρεση έχουμε 1084,54 pixel.
Πριν λοιπόν αρχίσουμε να τριβόμαστε μεταξύ μας, ας βλέπουμε τα θέματα λογικά και να λύνουμε απορίες χωρίς αντιδικίες

Παναγιώτη δεν μπορείς να βγάλεις έτσι σωστό αποτέλεσμα. Πρέπει να ξέρεις πόσα pixels υπάρχουν σε ένα cm ή να ξέρεις την απόσταση μεταξύ τους. Γιατί μπορεί σε αυτό το μήκος (ύψος panel) να υπάρχουν και 500 & 800 & όσα θες pixels.:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Σάκης said:
Το θέμα είναι αν έχει panel 1920χ1080pixels και όχι τη ανάλυση μπορεί να σηκώσει.

Όσον αφορά τα WUXGA panel δεν είσαι καλά ενημερωμένος. Δες λίγο την SONY, PHILIPS κτλ. τι panel φοράνε στις 40" - 42

Σάκη, για δώσε σε παρακαλώ 1-2 links με τα πάνελ 1920χ1080 της SONY, PHILIPS κτλ. που φέρουν το λογότυπο WUXGA panel, γιατί εγώ 30 τηλεοράσεις 1920χ1080 που κοίταξα, σε καμμία δεν αναφέρεται το WUXGA panel, παρά μόνο η ανάλυση.
Ευχαριστώ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Σάκη, για δώσε σε παρακαλώ 1-2 links με τα πάνελ 1920χ1080 της SONY, PHILIPS κτλ. που φέρουν το λογότυπο WUXGA panel, γιατί εγώ 30 τηλεοράσεις 1920χ1080 που κοίταξα, σε καμμία δεν αναφέρεται το WUXGA panel, παρά μόνο η ανάλυση.
Ευχαριστώ....

Γιάννη, θα σε μαλώσω -bye-
http://www.consumer.philips.com/con...&proxybuster=OBLNU002SVRQBJ0RMRCSHQFHKFSESI5P

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Σάκης said:

Να σε μαλώσω και εγώ?-bye- Ξαναμεταφέρω λοιπόν:

''με τα πάνελ 1920χ1080 της SONY, PHILIPS κτλ. που φέρουν το λογότυπο WUXGA ''
και όχι specs....
Eπί τη ευκαιρία τι είναι το W-UXGA? Καινούργιο πάνελ?:chinscratch: :chinscratch:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχουν πραγματικό 1920x1080 panel οι ΑΜΟΙ???

Να σε μαλώσω και εγώ?-bye- Ξαναμεταφέρω λοιπόν:

''με τα πάνελ 1920χ1080 της SONY, PHILIPS κτλ. που φέρουν το λογότυπο WUXGA ''
και όχι specs....
Eπί τη ευκαιρία τι είναι το W-UXGA? Καινούργιο πάνελ?:chinscratch: :chinscratch:
Κοίτα τώρα πλάκα.
Σύμφωνα με το http://en.wikipedia.org/wiki/WUXGA
το πάνελ αυτό είναι 1920*1200 κ σε φορμά 16:10 !!!
Τώρα τι λέτε λοιπόν ???

Το UXGA είναι 1920*1080 σε φορμά 16:9 !!!

"WUXGA stands for Widescreen Ultra eXtended Graphics Array and is a display resolution of 1920Χ1200 pixels with a 16:10 screen aspect ratio or a 1680x1200 pixels display screen. It is a wide version of UXGA, and is appropriate for viewing North American HDTV content (ATSC), which uses a 1920Χ1080 image at a 16:9 ratio (the image is slightly letterboxed, but maintains an appropriate aspect ratio).
The 16:10 aspect ratio (as opposed to the 16:9 used in widescreen televisions) was chosen because this aspect ratio is appropriate for displaying two full pages of text side by side. [1]
WUXGA resolution is equivalent to 2.3 Megapixel. A WUXGA image has an uncompressed size of 6.3MB"