Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Έλεγξα ότι το καλώδιο είναι null modem σίγουρα κάνοντας ένα flash update στον DM500s.

Ανοίγω την εφαρμογή και μετά τον δέκτη (που βγάζει "00:00 ASH").

Μετά ξεκινάω και βγάζει testing serial και μετά "data transfer failed".

Μήπως κάνω κάτι λάθος ?

Τι άλλο δεν του αρέσει ?

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να δώσεις πρώτα την εντολή εναρξης μεταφοράς δεδομένων (πατώντας το next) της εφαρμογής (RS-232 v1104) και αμέσως μετά ανοίγεις τον δέκτη. Επίσης βεβαιώσου ότι όλες οι άλλες ρυθμίσεις της εφαρμογης ειναι σωστές (ιδιαίτερα της COM θύρας του υπολογιστή σου).

Αν ξεκινάει η διαδικασία και σου βγάζει στο τέλος το "data transfer failed", έλεγξε αν στην οθόνη γράφει "Das Erste" και είσαι ok.

Θα το ξαναδώ το απόγευμα.

Δεν νομίζω να ξεκινάει (δεν βγάζει καμία μπάρα ή κάτι άλλο) και μετά το mini λέει "00:00 ASH" πάλι.

Θα το ξαναδώ το απόγευμα.

Δεν νομίζω να ξεκινάει (δεν βγάζει καμία μπάρα ή κάτι άλλο) και μετά το mini λέει "00:00 ASH" πάλι.

Αν ξεκινουσε θα το ειχες καταλαβει σιγουρα αφου κανει πανω απο δεκαλεπτο να παρει το FW απο σειριακη. Το failed μου το εβγαζε οταν δοκιμαζα με usb to serial καλωδιο και απο σειριακη οταν δεν ηταν null modem το καλωδιο. Οπως σου ειπε και ο dpani πρωτα θα πατησεις "next" στην εφαρμογη και μετα θα ανοιξεις απο τον πισω διακοπτη τον δεκτη.

Γνωρίζει κανείς τι ρόλο παίζει παίζει η επιλογή "Keys" στο μενού αναβάθμισης firmware του δέκτη μέσω σειριακής (RS-232);
Παρατήρησα ότι η αντίστοιχη επιλογή δεν υπάρχει στο μενού αναβάθμισης firmware μέσω USB.
Μιλάω πάντα για την επίσημη έκδοση 1.52 της edision.gr.

Αν ξεκινουσε θα το ειχες καταλαβει σιγουρα αφου κανει πανω απο δεκαλεπτο να παρει το FW απο σειριακη. Το failed μου το εβγαζε οταν δοκιμαζα με usb to serial καλωδιο και απο σειριακη οταν δεν ηταν null modem το καλωδιο. Οπως σου ειπε και ο dpani πρωτα θα πατησεις "next" στην εφαρμογη και μετα θα ανοιξεις απο τον πισω διακοπτη τον δεκτη.

Καλώδιο null modem με usb to serial στο Com3 (πέρασα image σε dm500 οπότε είναι οκ).

win7 και run as administrator

Επιλέγω Type=all sw+bootloader, mode = upgrade

Πατάω Next
Βγάζει "Test serial port status"
Ανοίγω το μηχάνημα
μετά από 1 λεπτό βγάζει "Transfer Data Failed. Click 'Back' to try again. Click 'Cancel' to exit."

καμιά ιδέα ?

Καλώδιο null modem με usb to serial στο Com3 (πέρασα image σε dm500 οπότε είναι οκ).

win7 και run as administrator

Επιλέγω Type=all sw+bootloader, mode = upgrade

Πατάω Next
Βγάζει "Test serial port status"
Ανοίγω το μηχάνημα
μετά από 1 λεπτό βγάζει "Transfer Data Failed. Click 'Back' to try again. Click 'Cancel' to exit."

καμιά ιδέα ?

Σε μενα με usb->serial πηγαινε στο 2% και μετα κολουσε.
Σου ειπα απο την αρχη οτι με usb->serial δεν θα κανεις δουλεια. Και σε μενα δουλευει το καλωδιακι αλλα ο δεκτης δεν το θελει!
Μονο με pc με RS232 εχω καταφερει να το περασω, ειχα παιδευτει και εχω καμια βδομαδα με το usb και δεν παει! Ψαξε pc με RS232 αν θες να το κανεις, μην χανεις το χρονο σου.

Όπως το περιγράφεις εμένα μου φαίνεται για πρόβλημα επικοινωνίας της σειριακής. Στη θεση σου θα επέλεγα μια καθαρόαιμη λύση σειριακής θύρας και όχι emulation μέσω USB (ασχέτως αν σου δούλεψε με άλλο δέκτη όπως αναφέρεις). Σε αυτό το 1 λεπτό αναμονής οθόνη του δέκτη τι γράφει;

Γνωρίζει κανείς τι ρόλο παίζει παίζει η επιλογή "Keys" στο μενού αναβάθμισης firmware του δέκτη μέσω σειριακής (RS-232);
Παρατήρησα ότι η αντίστοιχη επιλογή δεν υπάρχει στο μενού αναβάθμισης firmware μέσω USB.
Μιλάω πάντα για την επίσημη έκδοση 1.52 της edision.gr.

Keys=keys only προφανως (επισημη με keys;;; καλο )

Blaroko γράφαμε μαζί, αλλά χαίρομαι που προτείναμε την ίδια ακριβώς λύση!

Keys=keys only προφανως (επισημη με keys;;; καλο )
Το θέμα είναι με ποιο τρόπο τα περνάς αφού δεν υπάρχει software για πέρασμα keys μέσω RS-232 παρά μόνο για αναβάθμιση firmware. Και εκτός αυτού γιατί δεν υπάρχει η επιλογή και μέσω Usb που είναι το σύνηθες;

Δεν περνούσε από το sony vaio (win7 starter 32bit) αλλά από το PC (win7 ultimate 64bit) ξεκίνησε με το ίδιο καλώδιο και ίδιες ρυθμίσεις.

Βέβαια το ρολόι έχει πάει στο "00:17 ----------" και ακόμα είναι στο 10% (από το 1-2ο λεπτό).

Έτσι κάνει ή έχει φάει άλλο κόλλημα ?

EDIT: και που να βρω PC με σειριακή. Είναι σαν να ψάχνεις PC με δισκέτα.

Last edited:

Δεν περνούσε από το sony vaio (win7 starter 32bit) αλλά από το PC (win7 ultimate 64bit) ξεκίνησε με το ίδιο καλώδιο και ίδιες ρυθμίσεις.

Βέβαια το ρολόι έχει πάει στο "00:17 ----------" και ακόμα είναι στο 10% (από το 1-2ο λεπτό).

Διαβασε τι σου λεω στην προηγουμενη σελιδα...
Εμενα στο 2 εσενα στο 10...
Εκει θα μεινει μεχρι αυριο (μεχρι να το σταματησεις δλδ) :rifle:

Περίμενε και θα δεις συνήθως θέλει 10min η όλη διαδικασία.
Άλλη μια απόδειξη ότι οι υλοποιήσεις προσομοίωσης της σειριακής από PC σε PC διαφέρουν τραγικά, για αυτό και συζητάμε πάντα για αυθεντικές σειριακές θύρες!
Οι περισσότερες μητρικές έχουν υποδοχή για εγκατάσταση καλωδιοταινίας σειριακής πόρτας, απλά πρέπει να την αγοράσεις χωριστά αν δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Last edited:

...

Εμ, αυτα τα κοιτανε οταν παιρνουν pc... Η σειριακη ηταν κατι που παντα ηθελα να εχει το pc επειδη οταν ασχολεισαι με δoρυφορικα απο παλια ξερεις οτι η σειριακη ΔΕΝ ειναι floppy! Εννοω οτι σιγουρα θα σου χρειαστει (προσωπικα παντα την ηθελα για να μπορω να "μιλαω" με τον humax 5400)
Και σε ενα τελευταιο motherboard που δουλευω εδω και 1.5 χρονο αν και δεν ειχε πισω σειριακη την εχει πανω στο board και την βγαζεις με extra καλωδιο. Φαντασου λοιπον οτι ο edision με εκανε να βρω τον τροπο να την "βγαλω εξω", καθως ουτε καλωδιο εδιναν μαζι ουτε το κλασσικο καλωδιακι που ειχαν παλιοτερα pc ειχε το ιδιο pinning, δεν ταιριαζε. Αν ειναι asus το M/B και εχεις ενα extension καλωδιακι πες μου να σου δωσω το pinning να το μαστορεψεις. (Θελει κολλητηρακι για το modding)

blaroko αυτή τη φορά αν και σε πρόλαβα εγώ πάλι τα ιδια γράψαμε, πιάσε κόκκινο !
Εγώ ευτυχώς ήμουν τυχερός επέλεξα ASUS και στις δύο τελευταίες αναβαθμίσεις μου και μου έμεινε το καλωδιάκι από την πρώτη!