Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Σαφως και ειναι ξεπερασμενες, αλλα για καποιον που την χρειαζεται ειναι κριτηριο επιλογης.
Και βέβαια... και εγώ τα ίδια λέω.

Πριν δύο μήνες που μου χάλασε το M/B που είχα, κοιτούσα να πάρω οπωσδήποτε κάποιο που να έχει τα πάντα και να είναι σε κάποια normal τιμή, ας ήταν ακριβό αλλά όχι πανάκριβο. Ήθελα σε chipset 775 και επειδή είχα εγγύηση κοιτούσα μόνο αγορά από Πλαίσιο. Με πολύ δυσκολία βρήκα τελικά ένα μοντέλο που μου έκανε, αλλά δεν έχει έτοιμη σειριακή, θέλει αυτό το ξεχωριστό καλωδιάκι που συζητάμε. Κάποια άλλα 3-4 μοντέλα που είχα βρει που μου ταίριαζαν πάνω-κάτω, με ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα.

Αυτό που μου έλεγαν είναι πως οι 3 PCI και η RS232 που ήθελα, είναι πλέον ξεπερασμένες. Το ίδιο και τα M/B με s775 chip. :rifle:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Και βέβαια... και εγώ τα ίδια λέω.

Πριν δύο μήνες που μου χάλασε το M/B που είχα, κοιτούσα να πάρω οπωσδήποτε κάποιο που να έχει τα πάντα και να είναι σε κάποια normal τιμή, ας ήταν ακριβό αλλά όχι πανάκριβο. Ήθελα σε chipset 775 και επειδή είχα εγγύηση κοιτούσα μόνο αγορά από Πλαίσιο. Με πολύ δυσκολία βρήκα τελικά ένα μοντέλο που μου έκανε, αλλά δεν έχει έτοιμη σειριακή, θέλει αυτό το ξεχωριστό καλωδιάκι που συζητάμε. Κάποια άλλα 3-4 μοντέλα που είχα βρει που μου ταίριαζαν πάνω-κάτω, με ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα.

Αυτό που μου έλεγαν είναι πως οι 3 PCI και η RS232 που ήθελα, είναι πλέον ξεπερασμένες. Το ίδιο και τα M/B με s775 chip. :rifle:

Προφανως ειχες επεξεργαστη s775 και επρεπε να βρεις αντικαταστατη για το χαλασμενο (σε εγγυηση) MB. Σιγουρα η τεχνολογια προχωρα αλλα πολλες φορες καποιος εξοπλισμος μας κραταει πισω, αφου πολλες φορες για να εχουμε κατι "παλιο" κανουμε υποχωρησεις σε θεματα ταχυτητας και καλυτερου εξοπλισμου. Ειναι ομως πολλες φορες η καλυτερη λυση για μας, η χειροτερη για τους εμπορους. :guitarist:

(Το 775 ειναι ο τυπος βασης-ποδαρακια, του επεξεργαστη -socket 775- και οχι chipset. Το chipset ειναι το σετ απο τα συνηθως 2 περιφεριακα τσιπακια του motherboard, northbridge και southbridge, που κανουν "παρεα" στον εκαστοτε επεξεργαστη μας)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

(Το 775 ειναι ο τυπος βασης-ποδαρακια, του επεξεργαστη -socket 775- και οχι chipset. Το chipset ειναι το σετ απο τα συνηθως 2 περιφεριακα τσιπακια του motherboard, northbridge και southbridge, που κανουν "παρεα" στον εκαστοτε επεξεργαστη μας)
Ωραίος! :a0210:

Τετραπύρηνο σύστημα που το έφτιαξα πέρυσι έχω, και είχα δώσει κοντά στα 1000 ευρώ.
ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να αλλάξω και επεξεργαστή κλπ...

Last edited:
Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μία ερώτηση για τον δέκτη. Υπάρχει περίπτωση συνδέοντας ένα wi-fi stick στο USB να το δεί και να λειτουργήσει? Λέω μήπως ???? :ears: . Η εάν υπάρχει κάποιο patch...?

Μία ερώτηση για τον δέκτη. Υπάρχει περίπτωση συνδέοντας ένα wi-fi stick στο USB να το δεί και να λειτουργήσει? Λέω μήπως ???? :ears: . Η εάν υπάρχει κάποιο patch...?
Δεν νομίζω......

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μόνο αν το υποστηρίζει ο δέκτης μέσω HW και προσθέσουν την λειτουργία στα μενού.
Αν πούμε πως το υποστηρίζει και δεν υπάρχει η λειτουργία στα μενού, δεν γίνεται τίποτα.

Απλά κάνουμε εικασίες τώρα...

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μόνο αν το υποστηρίζει ο δέκτης μέσω HW και προσθέσουν την λειτουργία στα μενού.
Αν πούμε πως το υποστηρίζει και δεν υπάρχει η λειτουργία στα μενού, δεν γίνεται τίποτα.

Απλά κάνουμε εικασίες τώρα...
Δεν θα πρέπει όμως να είναι κάτι αδύνατο, τι λέτε? Η χρειάζεται και αυτό για άλλη μιά φορά linux λειτουργικό για τον δέκτη.
Νομίζω όμως ότι ενδεχόμενη ικανότητα του edition mini να δεκτεί wifi stick θα τον ανέβαζε πάρα πολύ και θα μας απάλασε από όλα αυτά τα καλώδια....:BDBDG54:

Πρώτα εγώ θα περιμένω να δω υποστήριξη από τον δέκτη τύπου Media Player,
μετά δικτυακές συνδέσεις με πολλές δυνατότητες, και μετά... ας υποστηρίξουν και WIFI.

Μέχρι στιγμής ένα τελευταίο καλουδι που προστέθηκε στον δεκτή είναι αυτό του ασυρμάτου splitter μέσω της rs232... Ούτως ώστε χωρίς καλώδια έξτρα να μοιραζόμαστε εντός της οικίας μας κάρτες κλπ καλουδια σε ένα δεύτερο mini...

Μέχρι στιγμής ένα τελευταίο καλουδι που προστέθηκε στον δεκτή είναι αυτό του ασυρμάτου splitter μέσω της rs232... Ούτως ώστε χωρίς καλώδια έξτρα να μοιραζόμαστε εντός της οικίας μας κάρτες κλπ καλουδια σε ένα δεύτερο mini...

Δηλώνω εντυπωσιασμένος από την επίσημη υποστήριξη της Edision!
Είτε είναι Ελλάδας... είτε Γερμανίας! :fahne90:

Με το απαραίτητο ασύρματο splitter... μέσα απο το μενού του δέκτη..

Εννοεις αυτο που πρεπει να συνδεσεις μια μοναδα σε καθε δεκτη φανταζομαι.
Γιατι τα αλλα που ειναι ασυρματο Card Splitter + 3 x Slave cards δεν απαιτει ΚΑΜΙΑ συνδεση στους δεκτες, απλα παιρνει και μοιραζει.
Το κερδος βεβαια ειναι οτι γλυτωνεις το να εχεις κεραιακι μπροστα στον δεκτη ο οποιος θα πρεπει να εχει και ανοιχτο το πορτακι της καρτας...
Παντως σιγουρα θα ηταν πολυ φτηνοτερο να γινει με wifi υποστηριξη, αν και εκει παιζει το θεμα της συμβατοτητας η οποια λογικα εχει περιορισμους μονο software, οτι δηλαδη θα πρεπει στην ουσια να χωρεσει ο driver του wifi (ο οποιος μαλιστα ειναι διαφορετικος για καθε wifi dongle) μεσα στο FW του δεκτη. Δεν μπορω να φανταστω hardware-ικο θεμα. (βεβαια δεν θα μπορεις να εχεις και δισκο πανω στον δεκτη για εγγραφες)

Ποτε μπηκε αυτη η δυνατοτητα στον δεκτη; Εχει μπει καιρο ή ειναι σε καποιο νεο FW που δεν εχει βγει ακομα;

Έχει δουλέψει κάποιος τον 2in1 με DiSEqC 8 / 1 ή 10/1 ;
Συνεργάζεται καλά με τέτοιους διακόπτες ο 2in1;

:SFGSFGSF:

Και στο επισημο site http://argus-family.de/produktreceiverargusminiSATip.html υπαρχει η 1.1.70 / 12.8.2010.
Αντε να δουμε ποτε θα βγουν οι ανεπισημες με HD μενου και λοιπα εργαλεια. Σε αναμονη ακομα...

Τι εγινε με τους ανεπισημους; Διακοπες ειναι;
Και στο ichliebe ακομα την προβληματικη 1.1.54 εχει, σχεδον 2 μηνες... Μηπως το ichliebe (το team που... μαστορευει) μας αφησε χρονους; 2 μηνες χωρις να βγει διορθωμενο FW που να δουλευει τουλαχιστον η lan; Δεν ειναι περιεργο;

Εννοεις αυτο που πρεπει να συνδεσεις μια μοναδα σε καθε δεκτη φανταζομαι.
Γιατι τα αλλα που ειναι ασυρματο Card Splitter + 3 x Slave cards δεν απαιτει ΚΑΜΙΑ συνδεση στους δεκτες, απλα παιρνει και μοιραζει.
Το κερδος βεβαια ειναι οτι γλυτωνεις το να εχεις κεραιακι μπροστα στον δεκτη ο οποιος θα πρεπει να εχει και ανοιχτο το πορτακι της καρτας...
Παντως σιγουρα θα ηταν πολυ φτηνοτερο να γινει με wifi υποστηριξη, αν και εκει παιζει το θεμα της συμβατοτητας η οποια λογικα εχει περιορισμους μονο software, οτι δηλαδη θα πρεπει στην ουσια να χωρεσει ο driver του wifi (ο οποιος μαλιστα ειναι διαφορετικος για καθε wifi dongle) μεσα στο FW του δεκτη. Δεν μπορω να φανταστω hardware-ικο θεμα. (βεβαια δεν θα μπορεις να εχεις και δισκο πανω στον δεκτη για εγγραφες)

Ποτε μπηκε αυτη η δυνατοτητα στον δεκτη; Εχει μπει καιρο ή ειναι σε καποιο νεο FW που δεν εχει βγει ακομα;

Υπάρχει εδώ και καιρό απλά τα σπλιτερακια τα παρέλαβα πριν κανά μήνα περίπου...
Η ευκολία είναι απίστευτη σε σχέση με το παραδοσιακό splitter με τα καλωδιακια έμπροσθεν του δέκτη... Και κατα πολύ φθηνότερο!!!

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Έχει δουλέψει κάποιος τον 2in1 με DiSEqC 8 / 1 ή 10/1 ;
Συνεργάζεται καλά με τέτοιους διακόπτες ο 2in1;

Με αυτούς συνεργάζεται άψογα!!!
Τους Spaun αντιπαθεί μόνο...