Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Θα σας πω τι κανω εγω (με τα αντιστιχα προγραμματα) οταν βγαζει ASH η 00:00.
ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ASH

1: Οπωσδηποτε καλωδιο null modem (οχι ανταπτορα).

2: Ο δεκτης ανοικτος.

3: Επιλεγω τη σωστη serial port.

4: Εκει που λεει File παταω browse και επιλεγω την επισημη 1.1.49

5: Στο Upgrade type επιλεγω All+SW bootlader

6: Στο Mode seting επιλεγω upgrade και μετα παταω ΝΕΧΤ.. Οταν ο δεκτης δειξει Das erste ειναι ΟΚ!

ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ 00:00
1: Το ιδιο
2: Το ιδιο
3; Το ιδιο.. Parity επιλεγω Even και Bits Rate επιλεγω 115200.(οπως ειναι)
4: Το ιδιο
5: Στο Operate Mode επιλεγω Upgrade
6: Επιλεγω Include Bootloader και μετα πατω ΝΕΧΤ. Μου ζηταει να κλεισω και να ανοιξω τον δεκτη.
Το κανω και.. οταν ο δεκτης δειξει Das erste ειναι ΟΚ!
Μετα περναω την ανεπισημη απο το usb.

Asus P5Q Pro είναι.

Έχει port "10-1 pin COM1" (θαλασί με 9 από τα 10 pin μέσα) και ευτυχώς είναι δίπλα στα πίσω ελάσματα. Άρα πρέπει να βρω καλώδιο και έλασμα.

Πάντως από usb, προσπάθεια:
1) 10%
2) 46%
3) 23%
4) 68%

Θα ρίξω 5-6 προσπάθειες ακόμα. Και αύριο θα πάω πλαίσιο για καλώδιο.

Asus P5Q Pro είναι.

Έχει port "10-1 pin COM1" (θαλασί με 9 από τα 10 pin μέσα) και ευτυχώς είναι δίπλα στα πίσω ελάσματα. Άρα πρέπει να βρω καλώδιο και έλασμα.

Πάντως από usb, προσπάθεια:
1) 10%
2) 46%
3) 23%
4) 68%

Θα ρίξω 5-6 προσπάθειες ακόμα. Και αύριο θα πάω πλαίσιο για καλώδιο.

Εχεις ποικιλια! Εμενα σε ολες τις προσπαθειες στο 2% κολλουσε (και οι παυλες στην οθονη του δεκτη ενω πανε σφαιρα κανονικα μετα πηγαιναν αργα).

Εισαι σιγουρος οτι εχει το πλαισιο το extra καλωδιο;!! Πολυ χλωμο το κοβω, σε ξενα φορουμς που ειχα ψαξει παντως το γνησιο asus καλωδιακι ηταν πολυ αλμυρο! 10-20$, δεν θυμαμαι καλα.

Τελικά δεν υπάρχει πουθενά ελλάδα.

Ένας γνωστός που έψαχνε το βρήκε ebay.

Θα μου το φέρει και θα του παραγγείλω άλλο.

ευχαριστώ για την βοήθεια.

Του ξαναπέρασα το 1.1.49 που είχε κολλήσει πριν (με τρώει ο κ*λος μου).

Λέω να μην το κλείσω ποτέ για να μην ξανακολήσει :)

Το πρόγραμμα για την σειριακή έχει και ένα dump option.

Αν το στίσω όπως θέλω λίστες κτλ. μπορώ να το ρίξω σε ένα .abs ώστε να το περνάω πάντα από εκεί (ή να περνάω από εκεί τα αγαπημένα) ?

Δυστυχώς εμένα με την 1.1.54 μου είχε κολλήσει ανοιχτός σε zapping και όταν του έκανα restart τότε μου έβγαλε το γνωστό απαίσιο μήνυμα.

Εννοείται ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς με όλες σου τις ρυθμίσεις.

Ξέρει κανείς τι κάνει το dumb option?

Υποπτεύομαι ότι σου φτύνει το firmware όπως ακριβώς είναι στον mini σε .abs (την πρώτη φορά έβαλα αυτή την επιλογή και μου έκανε overwite το firmware στο δίσκο του PC).

Οπότε μετά ίσως να μπορείς να το φορτώσεις ή να το φορτώσεις πάνω από κάποιο νέο επιλέγοντας μόνο channels κτλ.

Θα πρέπει να κάνουμε καμιά δοκιμή (αν δεν το έχει κάνει ήδη κάποιος).

Δεν λέει με τα συνεχόμενα ASH να φτιάχνουμε όλη την ώρα λίστες.

Το dump τραβαει το λογισμικο που εχεις μεσα για να το χρησιμοποιησεις οταν χρειαστεις κατι απο αυτο.Προσοχη ομως απο την 1134 και πισω εχει διαφορετικο
loader και δε θα ταιριαζει....
Παντως μην παιδευεστε και πολυ γιατι απο οτι εμαθα ηδη διορθωθηκε το θεμα με το ash και κατι αλλα bugs με τα favorites, και απο μερα σε μερα θα κυκλοφορησει το νεο soft.....

ευχαριστώ για την βοήθεια.

Του ξαναπέρασα το 1.1.49 που είχε κολλήσει πριν (με τρώει ο κ*λος μου).

Λέω να μην το κλείσω ποτέ για να μην ξανακολήσει :)

Το πρόγραμμα για την σειριακή έχει και ένα dump option.

Αν το στίσω όπως θέλω λίστες κτλ. μπορώ να το ρίξω σε ένα .abs ώστε να το περνάω πάντα από εκεί (ή να περνάω από εκεί τα αγαπημένα) ?

Υποπτεύομαι ότι σου φτύνει το firmware όπως ακριβώς είναι στον mini σε .abs (την πρώτη φορά έβαλα αυτή την επιλογή και μου έκανε overwite το firmware στο δίσκο του PC).

Οπότε μετά ίσως να μπορείς να το φορτώσεις ή να το φορτώσεις πάνω από κάποιο νέο επιλέγοντας μόνο channels κτλ.

Θα πρέπει να κάνουμε καμιά δοκιμή (αν δεν το έχει κάνει ήδη κάποιος).

Δεν λέει με τα συνεχόμενα ASH να φτιάχνουμε όλη την ώρα λίστες.

To dump δεν κανει κατι παραπανω απο οτι το "αποθηκευση σε usb" μεσα απο το μενου του δεκτη. Φτιαχνει ενα abs που εχει μεσα τα παντα και μετα φορτωνεις οτι θες απο usb ή το φορτωνεις απο την σειριακη μετα το ash. Απο το μενου του δεκτη το κανει σε 3 δευτερολεπτα ενω απο τη σειριακη θελει 10 λεπτα+.
Οποτε κανεις αλλαγες χτυπα μια αποθηκευση στο usb για να μην σε ενοχλει το θεμα ash.

Το dump τραβαει το λογισμικο που εχεις μεσα για να το χρησιμοποιησεις οταν χρειαστεις κατι απο αυτο.Προσοχη ομως απο την 1134 και πισω εχει διαφορετικο
loader και δε θα ταιριαζει....
Παντως μην παιδευεστε και πολυ γιατι απο οτι εμαθα ηδη διορθωθηκε το θεμα με το ash και κατι αλλα bugs με τα favorites, και απο μερα σε μερα θα κυκλοφορησει το νεο soft.....

Αν δεν διορθωθηκε το βασικοτερο προβλημα που ειναι οτι δεν δουλευει το lan ας μην την βγαλουν ακομα καλυτερα... Ετσι κι αλλιως αλλη θα εχουμε στον δεκτη.

Να κάνω μια φιλοσοφική ερώτηση ?

Το lan στο official firmware σε τι χρειάζεται ? (δεν νομίζω κανείς να βάζει τα update on-line).

To dump δεν κανει κατι παραπανω απο οτι το "αποθηκευση σε usb" μεσα απο το μενου του δεκτη. Φτιαχνει ενα abs που εχει μεσα τα παντα και μετα φορτωνεις οτι θες απο usb ή το φορτωνεις απο την σειριακη μετα το ash. Απο το μενου του δεκτη το κανει σε 3 δευτερολεπτα ενω απο τη σειριακη θελει 10 λεπτα+.
Οποτε κανεις αλλαγες χτυπα μια αποθηκευση στο usb για να μην σε ενοχλει το θεμα ash.

Δεν είχα καταλάβει τι είναι το "αποθηκευση σε usb". Thanks

Να κάνω μια φιλοσοφική ερώτηση ?

Το lan στο official firmware σε τι χρειάζεται ? (δεν νομίζω κανείς να βάζει τα update on-line).

Στο official σιγουρα δε χρειαζεται! Τι να το κανεις; ;)
Οταν παιρνεις δεκτη με lan εχεις λογο, οποτε πρεπει να δουλευει -> οποτε εχεις το ανεπισημο fw, αλλιως θα επαιρνες αλλον δεκτη χωρις.

Last edited:
Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Σειριακό bracket υπάρχει στην Ελλάδα και το έχω βρει μόνο σε ένα κατάστημα με 3.69 ευρώ...
h**p://www.axd.gr/product_info.php?products_id=9609

Και εγώ έχω Asus M/B που έχει υποδοχή για να το πάρει, αλλά δεν μου δουλεύει, ενώ το σύστημα την βλέπει την COM.

Τώρα για το ότι δεν βάζουν στα PC θύρες COM, το κάνουν γιατί τις θεωρούν πολύ ξεπερασμένες.
Τα USB σε Serial πολλές φορές δεν είναι συμβατά με πολλούς δέκτες.

Εμένα μου φαίνεται πως είχα κάνει αναβάθμιση με καλώδιο USB>Serial με το Laptop μου που έχει ΧΡ.
Δεν είμαι σίγουρος όμως. Αν τύχει και μου ξανακολλήσει ο Mini, θα το δοκιμάσω και θα σας πω. -bye-

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Σειριακό bracket υπάρχει στην Ελλάδα και το έχω βρει μόνο σε ένα κατάστημα με 3.69 ευρώ...
h**p://www.axd.gr/product_info.php?products_id=9609

Και εγώ έχω Asus M/B που έχει υποδοχή για να το πάρει, αλλά δεν μου δουλεύει, ενώ το σύστημα την βλέπει την COM.

Τώρα για το ότι δεν βάζουν στα PC θύρες COM, το κάνουν γιατί τις θεωρούν πολύ ξεπερασμένες.
Τα USB σε Serial πολλές φορές δεν είναι συμβατά με πολλούς δέκτες.

Εμένα μου φαίνεται πως είχα κάνει αναβάθμιση με καλώδιο USB>Serial με το Laptop μου που έχει ΧΡ.
Δεν είμαι σίγουρος όμως. Αν τύχει και μου ξανακολλήσει ο Mini, θα το δοκιμάσω και θα σας πω. -bye-
Σαφως και ειναι ξεπερασμενες, αλλα για καποιον που την χρειαζεται ειναι κριτηριο επιλογης.

Δεν κανει αυτο το καλωδιακι για asus. Και οχι μονο, ουτε για gigabyte asrock κλπ
Οπως εχουμε ηδη αναφερει το καλωδιακι της asus ειναι ειδικο και δεν ταιριαζουν τα απλα/παλια. Γι αυτο δεν σου δουλευει
Διαβασε εδω:
.....
Και σε ενα τελευταιο motherboard που δουλευω εδω και 1.5 χρονο αν και δεν ειχε πισω σειριακη την εχει πανω στο board και την βγαζεις με extra καλωδιο. Φαντασου λοιπον οτι ο edision με εκανε να βρω τον τροπο να την "βγαλω εξω", καθως ουτε καλωδιο εδιναν μαζι ουτε το κλασσικο καλωδιακι που ειχαν παλιοτερα pc ειχε το ιδιο pinning, δεν ταιριαζε. Αν ειναι asus το M/B και εχεις ενα extension καλωδιακι πες μου να σου δωσω το pinning να το μαστορεψεις. (Θελει κολλητηρακι για το modding)

Last edited: