Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Εννοείται ότι ο δίσκος είναι μέσα...

Μου το έχει κάνει και έμενε. Ενώ βγάζει μήνυμα ότι βράθηκε usb δίσκος, δεν τον βλέπει τελικά και αφήνει όλα τα μενού αχνά σαν να μην έχεις δίσκο. Δοκίμασε με άλλο δίσκο, πάντως τα πολυμέσα δουλεύουν στην 1408

Το στικάκι με αρχεία πολυμέσων το βλέπει κανονικά. Το δίσκο στη προηγούμενη έκδοση τον έβλεπε. Τώρα ενώ βγάζει μήνυμα ότι βρέθηκε και εγκαταστάθηκε με επιτυχία, το μενού αχνό....

καταρχήν ζητώ συγνώμη αν το θέμα έχει απαντηθεί αλλά είμαι λίγο μπερδεμένος - χάθηκα και στις πολλες σελίδες και θα ήθελα κάποιες διευκρίνήσεις.

έχω nova (sd) και κάρτα version kappa. η κάρτα λειτουργεί στον panasat ird 990 και σε ένα yumatu mx sapphire. σε κάποια παλιότερη ερώτηση μου σε άλλο νήμα μου είχαν απαντήσει οτι η κάρτα είναι ανυπαντρη.

ψάχνω ένa hd δεκτη να μπορώ να βάζω την κάρτα μέσα στο σλοτ και να βλέπω νόβα όπως συμβαίνει τώρα με τον yumatu χωρίς να χρειστεί να περάσω custom firmware ή να παρέμβω στο δέκτη. δηλαδή βγάζω το δέκτη από το κουτί - σετάρω το δορυφορο - σκανάρω τις συχνότητες της νόβα και έχω εικόνα.

1) ψάχνω πολλά??? υπάρχει η απαίτηση για turksat και astra πέρα από τον hotbird και για θέαση από 1 δέκτη σε μια τηλεόραση στο σπίτι. σε αυτή την περίπτωση ο ιδοκτησιακός (hd) δεν θα με καλύψει σωστά ???(δεν υποστηρίζει disecq)

2) ο συγκεκριμένος θα με καλύψει όπως το σκέφτομαι????
3) αν ο συγκεκριμένος δεν κάνει υπάρχει κάποιος άλλος σε τιμή 100-150 ευρώ να κάνει???

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας.
Βασίλης

1) Ο ιδιοκτησιακος δεν σου κανει.
2) Το μανισιο firmware δεν ξερω αν κανει (το reader νομιζω ειναι conax) αλλα με ενα custom που μπαινει πανευκολα σε 2 λεπτα με ενα usb stick,δεν θα εχεις προβλημα.
3) Ο δεκτης για τα λεφτα του, ειναι πολυ καλος.

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

o superman 25 μπορεινε εξηγησει αν η καρτα του ειναι παντρεμενη η οχι?::2thumb22sup:

Nαι φιλε ειναι παντρεμενη με τον panasat...

Last edited by a moderator:

Χαιρετώ τα παιδιά του forum.
Μάγκες θέλω την βοήθεια σας.

Προχθές πήγα και αγόρασα κι εγώ το μηχανάκι της edision. Επειδή έχω και κάρτα nova, μου περάσανε από το κατάστημα και μία αναβάθμιση (την 1.3.93, από ich liebe λογικά...Δεν ξέρω όμως αν είναι sd ή hd ή και τα 2).

Πάω σπίτι, το συνδέω μέσω scart και όλα οκ!

Κανά δίωρο μετά, ενώ προσπαθούσα να κάνω εγγραφή και είχα συνδέσει ένα στικάκι, σταμάτησε να μου εμφανίζει τις πληροφορίες των διαφόρων μενού στην τηλεόραση!!!! Τα κανάλια τα αλλάζει κανονικά, ήχο αυξομειώνει, τις επιλογές των μενού φαίνεται να τις κάνει (π.χ. λίστες αγαπημένων κλπ), αλλά στην οθόνη δεν εμφανίζει τίποτα! Δοκίμασα kαι με component, τα ίδια...

Το περίεργο είναι ότι με το που άρχισε να τα κάνει αυτά, όταν τον ανοίγω στην αρχή δείχνει το σηματάκι της ich liebe, ενώ πριν έδειχνε της edision!!!

Καμιά ιδέα?

1.Μήπως η αναβάθμιση είναι για hd και με κάποιο τρόπο άργησε να "κάτσει" και θέλει σύνδεση hdmi?
2. Μήπως με την αναβάθμιση κάποιο κουμπί απενεργοποιεί την εμφάνιση πληροφοριών και το πάτησα?
3. Μήπως λέω βλακείες επιστημονικής φαντασίας?
4. Μήπως η αναβάθμιση έχει πρόβλημα και χρειάζεται reset το μηχανάκι? (το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω επαναφορά εργ. ρυθμίσεων στα τυφλά, δεν το ξέρω το μενού...).

5. Μήπως να φύγει ο Τζίγκερ? :worshippy::SFGSFGSF:(άσχετο αλλά πάντα επίκαιρο!!!!)

HELP ΜΑΓΚΕΣ

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Σύνδεσε με HDMI το δέκτη, και θα τα δεις όλα φάτσα κάρτα . Διαφορετικά βγάλε από το δέκτη το σκάρτ, και πάτα το πλήκτρο στο χειριστήριο V. FORMAT, μόλις γράψει στη οθόνη του δέκτη Auto είσαι οκ, ξανάβαλε το σκάρτ και θα τα δεις όλα. Μάλων πάτησες το πλήκτρο V. FORMAT
Ο Τζίγκερ δεν ξέρω να σου πω τη θα κάνει…
Καλώς ήλθες!!!

2) Το μανισιο firmware δεν ξερω αν κανει (το reader νομιζω ειναι conax) αλλα με ενα custom που μπαινει πανευκολα σε 2 λεπτα με ενα usb stick,δεν θα εχεις προβλημα.

πέρασα από ένα κατάστημα και μου είπαν αυτό που που λές και ότι μπορούν να περάσουν firmware να την βλέπει. είναι κάποιο συγκεκριμένο ???? ή υπάρχουν πολλά. να τους πω να το κάνουν????. η διαδικασία θα γίνει μπροστά μου κατά την παραλαβή. να έχω και την κάρτα μαζί μου για σιγουριά???

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

πέρασα από ένα κατάστημα και μου είπαν αυτό που που λές και ότι μπορούν να περάσουν firmware να την βλέπει. είναι κάποιο συγκεκριμένο ???? ή υπάρχουν πολλά. να τους πω να το κάνουν????. η διαδικασία θα γίνει μπροστά μου κατά την παραλαβή. να έχω και την κάρτα μαζί μου για σιγουριά???
Το γνήσιο firmware δεν βλέπει την kappa. Αυτό που θα σου περάσουν στο κατάστημα που λες γίνεται και με απλό στικάκι, και διαρκεί 30 δεύτερα. Δεν θυμάμαι από πού το είχα κατεβάσει εγώ μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Το επίσημο επίσης το κατεβάζεις από το Σαιντ τις edision οπότε αν στραβώσει κάτι το ξαναπερνάς. (που δε θα στραβώσει όλα λέμε)
Αν στο περάσουν εκεί που πείρες το δέκτη ακόμα καλύτερα. Καλά θα ήταν να έχεις και την κάρτα μαζί!!!

Φίλε vas_papavas, ο δέκτης θα σε καλύψει σε όλα.

Το μόνο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι απλά να του περάσεις ανεπίσημο firmware χωρίς να χρειαστεί να πειράξεις τίποτα επιπλέον.
Firmware θα περάσεις αυτό που λέει argus mini από το ichliebe.tv
Firmware κατεβαίνει αυτόματα πάντα το τελευταίο.
Να έχεις και την κάρτα μαζί σου.

Φίλε jimaras76 κάτι θα πάτησες κατά λάθος μου φαίνεται.
Αν δεν βρήκες λύση, πες μας.

Last edited:

Thanks byrkie.
Όντως σύνδεσα με hdmi και όλα οκ! Πιθανόν να πατήθηκε το v.format, δεν ξέρω... Έχω και την μικρή που να μην δει τηλεχειριστήριο αμέσως να τα πατήσει όλα. Και νόμιζα ότι οι γυναίκες είναι τσακωμένες με την τεχνολογία!!!

Μια άλλη ερώτηση ρε παιδιά. Η εγγραφή ts με την εγγραφή ps πιάνουν τον ίδιο χώρο στο stick?

ολα καλά με το δέκτη εκτός από ένα πρόβλημα.
έχει περασμένο αν δεν κάνω λάθος το 1.3.93 από το ichliebe.tv
έχει λίστες καναλιών από astra και hotbird.
το πρόβλημα είναι ότι όταν κρατάω πατημένο το πλήκτρο εναλλαγής των καναλιών πάει πολύ αργα και αναγκάζομαι για να κατέβω και να ανέβω στη λίστα να το πατάω πολλές φορές.
κάποια λύση???
μήπως είναι φορτωμένος πολύ σε κανάλια. γιατί όταν πήγα να περάσω τον τούρκο στα 50 κανάλια έβγαλε full. έσβησα όλα του ραδιοφώνου και έκανε κανονικά scanning στον τούρκο.

Αυτό το πρόβλημα της γενικότερης καθυστέρησης στην απόκριση του δέκτη στις εντολές του τηλεκοντρόλ μου έχει κάνει και εμένα εντύπωση πως δεν έχει λυθεί παρά τα συνεχή updates του firmware. Έχει βρει κανεις την αιτία και κάποια λύση στο πρόβλημα;

Το τηλεκοντρόλ αναγκαστικά θέλει πάτημα για κάθε αλλαγή.
Μακάρι να ίσχυε αυτό που έχουν άλλοι δέκτες, πως με ένα μόνιμο πάτημα συνεχίζει να προσπερνάει τα κανάλια.
Αυτή η εντολή στους δέκτες Kaon/Xtreme που έχω, πάει σφαίρα, χωρίς να σκαλώνουν για το παραμικρό.

@ vas_papavas, κάνε μόνο αναζήτηση τα FTA TV κανάλια.
Μετά από αναζήτηση καναλιών, να κλείνεις τον δέκτη και να τον ξανανοίγεις.
Θα έχεις κανονική απόκριση του τηλεκοντρόλ με αυτήν την διαδικασία.

Last edited:
Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Αυτό το πρόβλημα της γενικότερης καθυστέρησης στην απόκριση του δέκτη στις εντολές του τηλεκοντρόλ μου έχει κάνει και εμένα εντύπωση πως δεν έχει λυθεί παρά τα συνεχή updates του firmware. Έχει βρει κανεις την αιτία και κάποια λύση στο πρόβλημα;

Συμφωνώ μαζί σου και το έχω ξαναπεί πολλές φορές πως η απόκριση του remote control είναι απαράδεκτη. Σε μένα όμως η κατάσταση διορθώθηκε όταν μια μέρα το remote control δεν δούλευε καθόλου. έβαλα καινούριες μπαταρίες και η κατάσταση βελτιώθηκε εντυπωσιακά! Αλλά και πάλι, υπάρχουν στιγμές που παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Ναι, με καινούριες μπαταρίες έχει πολύ καλύτερη απόκριση.
Σαν ευχρηστία είναι πολύ καλό. Μακάρι να δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον, με καμιά αναβάθμιση.
Αν γενικά πας με τα νερά του και δεν κάνεις βιαστικές κινήσεις, το πρόβλημα το προσπερνάς.