Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

harisma23

Senior Member
18 June 2006
422
Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Έχω τον δέκτη, αλλά χωρίς ενημερωμένη λίστα καναλιών για Astra και Hotbird.
Από πού μπορώ να κατεβάσω; Μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει είτε με τη σχετική διεύθυνση είτε με pm;

dousis

Established Member
23 March 2008
143

παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα εχω μια ερώτηση.
εχω τον αναφερομενο δεκτη και θελω να βρω ενα συμβατο diseque 8.1 .
μπορείτε να μου προτεινετε καποιο??
ευχαριστω!

Millslord

New member
8 June 2010
32

Καλημερα σε όλους,

Γιατί στο net client config δεν με αφήνει να αλλάξω την επιλογή στο ip; Εχει τη default τιμή 0000...κλπ.

Αν ξέρει κανείς, pls help.

Ευχαριστώ.

sat4all

Senior Member
31 October 2009
338

Καλημερα σε όλους,

Γιατί στο net client config δεν με αφήνει να αλλάξω την επιλογή στο ip; Εχει τη default τιμή 0000...κλπ.

Αν ξέρει κανείς, pls help.

Ευχαριστώ.
Καλησπέρα! έχεις pm...

regbulk

Senior Member
19 June 2010
330
GR

Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια δοκιμή σε ό,τι firm κυκλοφορεί και γιαυτό άρχισα να ψάχνω.
Βρήκα το iltv, βρίσκω τα firms στο familien, αλλά δεν μπορώ να βρω τα satgrecko. Έπεσε το site;
Επίσης όποια άλλη πρόταση για firm που τυχόν δεν αναφέρω, ευπρόσδεκτη!

Chrisostomos

New member
18 March 2008
24
ΚΥΠΡΟΣ/KIBRIS/CYPRUS

Καλησπέρα σας και από έμενα.Έχω αγοράσει και εγώ εδώ και 2 μήνες έναν digitalbox1200 που είναι το ίδιο μηχανάκι με το μίνι 2in1.
Από όλα τα firmware που έχω δοκιμάσει έχω καταλήξει στην 06000100_1.3.87. που κατεβασα απο εδω http://cs-proton.com/upload/
Έχω 2 ερωτήσεις. 1ον) Υπάρχει κάποια καλύτερη έκδοση λογισμικού ?
2ον) Θέλω να επικοινωνήσω με ftp από το pc μου με τον δέκτη ποιο είναι το user και το password του δεκτη που πρέπει να βάλω ?
Ευχαριστώ.

kropilack

Senior Member

Παιδιά καλησπέρα. Θέλω να κάνω μια δοκιμή σε ό,τι firm κυκλοφορεί και γιαυτό άρχισα να ψάχνω.
Βρήκα το iltv, βρίσκω τα firms στο familien, αλλά δεν μπορώ να βρω τα satgrecko. Έπεσε το site;
Επίσης όποια άλλη πρόταση για firm που τυχόν δεν αναφέρω, ευπρόσδεκτη!

εδω http://ichliebe.tv/
εδω http://www.sat-ulc.eu/local_links.php?catid=2378&s=
εδω οπως ειπες http://www.familienforum.biz/board5...d372-firmware/board361-argus-mini-ip-2in1-ip/
original εδω http://www.argus-family.de/produktreceiverargusminiSATip.html
κι εδω http://satgrekco.gr/Upload/index.ph...irectory=EDISION RECEIVERS/EDISION ARGUS MINI

max12

New member
3 October 2008
18

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν το δέκτη για να αντικαταστήσω έναν παλιό δορυφορικό δέκτη που έχω και να απαλλαγώ και από τον EDISION MINI-TRITON MPEG4 για τα επίγεια ψηφιακά, ο οποίος έχει το πολύ εκνευριστικό πρόβλημα εκκίνησης από το τηλεχειριστήριο (άλλες φορές θέλει πάτημα με μίσος, άλλες θέλει πάτημα 10 sec και άλλα διάφορα φαιδρά).
Στο κλείσιμο πάντων είναι άμεσος !

Ερώτησεις …
1. Μήπως και ο Edision Argus Mini 2in1 Combo έχει το ίδιο κουσούρι ?
2. Η γωνία απόκρισης του τηλεχειριστηρίου είναι ικανοποιητική ?
3. Από χρόνο αλλαγής καναλιών πως πάει ?

Ευχαριστώ

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847

1. ναι το έχει
2. απόκριση είναι μάλλον ικανοποιητική αλλά όταν το κρατάς πατημένο σέρνεται για να αλλάξει κανάλια.
3. εμένα μου φαίνεται καλή.

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

1) Κρατάς 1 δευτερόλεπτο το Power και περιμένεις να κλείσει. Κρατάς 1 δευτερόλεπτο το Power και περιμένεις να ανοίξει.
Ανοίγει σε 28 δευτερόλεπτα. Κλείνει σχεδόν άμεσα.

2) Τον έχω σε ράφι στους 60 πόντους. Το τηλεκοντρόλ πρέπει να κοιτάει κάπως τον δέκτη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Γενικά, με καινούριες μπαταρίες έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά.

3) Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα ταχύτητας.
Αν πούμε πως υπάρχουν 5 "σκάλες" ταχύτητας για τους δέκτες (super fast, fast, normal, slow, super slow), ο Mini είναι στην fast.
Εκεί που μας τα χαλάει λίγο, είναι πως δεν μπορείς να έχεις κρατημένο το CH+ CH- και να αλλάζει συνεχώς κανάλια. Πρέπει να πατάς κλικ-κλικ-κλικ.
Πρόβλημα για εμένα δεν είναι, αλλά θα το θέλαμε να μην υπάρχει.

trikalos

New member
26 September 2011
7

γεια χαρα είμαι ενας καινουριος κάτοχος argus mini 2 in 1 ip :music-smiley-005:με λογισμικο 1.3 93 και θα ηθελα να περασω ενα πιο καινουριο αλλα δεν γνωριζω να του κανω ενημερωση :bigcry:!!!!!!!!οποιος γνωριζει ας μου στηλη pm ευχαριστω:worshippy:

trikalos

New member
26 September 2011
7

καλημερα και ευχαρστω που μου απαντησες !!!!!!!!!!!!:firstprize:αλλα δεν εχω καταλαβει τι αλλο χρειαζομαι γεια να κανω την αναβαθμηση εκτως απο το απετουμενο αρχειο !ΜΗΠΩΣ κανα κωδικο !:huh2:η κατι αλλο !γειατι τον αγορασα ετιμο και δεν μου ειπαν γεια κατι τετοιο:bigcry::chinscratch:

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece

Έλα... απλό είναι.
Φλασάκι USB ή φορητό HDD με USB. Το αποσυμπιεσμένο αρχείο χύμα μέσα στον HDD (όχι σε κάποιον φάκελο).
MENU > SYSTEM > UPGRADE BY USB > επιλέγεις μόνο λογισμικό, firmware only.

Αυτό ήταν.

max12

New member
3 October 2008
18

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σχετικά με την απόκριση στις εντολές του τηλεχειριστηρίου.

Βλέποντας την διαφορά στο άνοιγμα και στο κλέισιμο (28 sec με 1 sec) αναρωτιέμαι αν έχει να κάνει με το τ/χ ή με το δέκτη.
Η αργοπορία στο άνοιγμα οφείλεται στο standby mode του δέκτη, κι όταν ξυπνήσει όλα καλά,
ή στην αδράνεια πχ του πομπού του τ/χ μέχρι να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει ο δέκτης.
Πάντως στον edision που έχω για τα επίγεια, μετά το «καψόνι» του ανοίγματος το τ/χ δίνει εντολές και υπό γωνία.
Εχει δοκιμάσει κάποιος τη συμπεριφορά του δέκτη με άλλο τ/χ ?

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece

Αργεί να ανοίξει, δεν έχει να κάνει με το τηλεκοντρόλ αυτό. Έτσι είναι ο δέκτης.
Και από το power του δέκτη, τον ίδιο χρόνο κάνει.
Μια φορά αν πατήσετε το power, σε 2-3 δευτερόλεπτα ο δέκτης έχει κλείσει.
Μια φορά αν πατήσετε το power, θα ανοίξει σε 28 δευτερόλεπτα.

Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα σε αυτόν τον χρόνο, να το ξαναπατήσετε το κουμπί. Ίσως έτσι μπερδεύονται κάποιοι.
Με ένα κλικ και σημαδεύοντας τον δέκτη, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε.

Επίσης να ξαναπώ... οι γεμάτες μπαταρίες δίνουν καλύτερη συμπεριφορά στην συνολική λειτουργία του δέκτη.
Επίσης... μετά από scan ή από επεξεργασία στην διαχείρηση των καναλιών, κάνετε επανεκκίνηση στον δέκτη.

Αυτά.

Last edited:

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,847
Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Αργεί να ανοίξει, δεν έχει να κάνει με το τηλεκοντρόλ αυτό. Έτσι είναι ο δέκτης.
Και από το power του δέκτη, τον ίδιο χρόνο κάνει.
Μια φορά αν πατήσετε το power, σε 2-3 δευτερόλεπτα ο δέκτης έχει κλείσει.
Μια φορά αν πατήσετε το power, θα ανοίξει σε 28 δευτερόλεπτα.

Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα σε αυτόν τον χρόνο, να το ξαναπατήσετε το κουμπί. Ίσως έτσι μπερδεύονται κάποιοι.
Με ένα κλικ και σημαδεύοντας τον δέκτη, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε.

όντως. εγώ ξεμπερδεύτηκα γιατί έκανα κάτι τέτοιο. το κρατάς πατημένο και ανοίγει.

μια ερώτηση και από εμένα. όταν κάνουμε firmware only τα κανάλια μένουν ίδια???

πότε κάνουμε firmware + bootloader??? όταν αλλάζουμε από kunibert σε πχ amstar ή xwindow κάνουμε μόνο firmware???