Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Να ρωτήσω και πάλι...
Πως βάζουμε κλειδια μανουαλ στον argus mini 2n1 ????
Δεν ξέρει κανείς??????

Εχω τον Argus Mini 2in1 εδω και 15 μερες και ειμαι γενικα πολυ ευχαριστημενος αλλα εχω καποια προβληματακια στα HD καναλια...

Συγκεκριμενα, το Das Erste HD μου κανει συχνα σπασιματα/πιξελιασματα στην εικονα, ενω οι μπαρες σηματος & ποιοτητας ειναι στο 85%. Σε αλλα HD καναλια (οπως το Arte HD και το ServusTV) δεν εχω σπασιματα, παρ'οτι το σημα ειναι σε αρκετα χαμηλοτερα επιπεδα (70-75%).

Ακομα, στο ZDF HD εχω αρκετες φορες παραμορφωση του ηχου, ακουγεται ενα ενοχλητικο "τριξιμο" στα πριμα, οπως πχ οταν δεν πιανουμε καλα εναν σταθμο στα FM. Το παρατηρω συχνα στις μεταδοσεις των Χειμερινων Ολυμπιακων οταν γινεται εξωτερικη συνδεση, ενω δεν εμφανιζεται οταν μιλανε απο το στουντιο ή στις διαφημισεις.

Εχει αντιμετωπισει κανεις παρομοια προβληματα?

Συνδεση σε Sony LCD με εικονα 1080i και ηχο LPCM μεσω HDMI, firmware 02-02-2010 απο ichliebe.tv

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Εχω τον Argus Mini 2in1 εδω και 15 μερες και ειμαι γενικα πολυ ευχαριστημενος αλλα εχω καποια προβληματακια στα HD καναλια...

Συγκεκριμενα, το Das Erste HD μου κανει συχνα σπασιματα/πιξελιασματα στην εικονα, ενω οι μπαρες σηματος & ποιοτητας ειναι στο 85%. Σε αλλα HD καναλια (οπως το Arte HD και το ServusTV) δεν εχω σπασιματα, παρ'οτι το σημα ειναι σε αρκετα χαμηλοτερα επιπεδα (70-75%).

Ακομα, στο ZDF HD εχω αρκετες φορες παραμορφωση του ηχου, ακουγεται ενα ενοχλητικο "τριξιμο" στα πριμα, οπως πχ οταν δεν πιανουμε καλα εναν σταθμο στα FM. Το παρατηρω συχνα στις μεταδοσεις των Χειμερινων Ολυμπιακων οταν γινεται εξωτερικη συνδεση, ενω δεν εμφανιζεται οταν μιλανε απο το στουντιο ή στις διαφημισεις.

Εχει αντιμετωπισει κανεις παρομοια προβληματα?

Συνδεση σε Sony LCD με εικονα 1080i και ηχο LPCM μεσω HDMI, firmware 02-02-2010 απο ichliebe.tv

Καλησπέρα φίλε supacoopa Αυτό για το τρίξιμο που λες το άκουσα κι εγώ αλλά το απέδωσα σε παρεμβολή στα καλώδια,μιας και γίνεται χαμός με όλα τα καλώδια που έχουν μαζεύτει.Πρέπει να τραβήξω μπροστά όλο το ρακ και να το νοικοκυρέψω λίγο.Μου κάνει επίσης και μικροπαρεμβολές στο σήμα της εικόνας πάντα με HDMI,γι'αυτό και πιστεύω πως κάτι τρέχει με τα καλώδιά μου.Ενώ στην σύνδεση component όλα δουλεύουν ρολόι.
Γι'αυτό προτείνω να ρίξεις κι εσύ μια ματιά στα καλώδια και όσο μπορείς να απομακρύνεις τα του ήχου από τα της εικόνας.

Πάντα φιλικά......

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Σήμερα δοκίμασα εγγραφή με ένα στικάκι 8gb το οποίο είχα διαμορφώσει πρώτα σε ntfs,και μπορώ να πω πως το μηχανάκι τα πήγε πολύ καλά.
Έκανα εγγραφή σε ένα hd γερμανικό ελεύθερο και παρόλο που στο μενού για την ταχύτητα του usb έλεγε πως δεν μπορεί να γράψει hd,και το έγραψε (δοκιμή περίπου 5 λεπτά) και το έπαιξε κανονικά χωρίς προβλήματα.Για sd φυσικά δεν είχα καμία αμφιβολία.
Η ποιότητα όπως και της πρωτότυπης μετάδοσης.

Τώρα για το μέλλον θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό να τον έχω μόνιμα συνδεμένο γύρω στα 250 με 500gb.Και φυσικά να είναι γρήγορος ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ταχύτητας στα hd κανάλια.

Έχει κάποιος κάτοχος κάτι δοκιμασμένο να προτείνει ή μας κάνει οποιοσδήποτε μιας και το σύνηθες στους εξωτερικούς είναι τα 480mb/s;
Να έχει τροφοδοσία ή μόνο από τα usb;
Αυτά τα λίγα για σήμερα,αύριο βλέπουμε τι απορίες θα διμιουργηθούν.

Καλό βράδυ.....

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Σήμερα δοκίμασα εγγραφή με ένα στικάκι 8gb το οποίο είχα διαμορφώσει πρώτα σε ntfs,και μπορώ να πω πως το μηχανάκι τα πήγε πολύ καλά.
Έκανα εγγραφή σε ένα hd γερμανικό ελεύθερο και παρόλο που στο μενού για την ταχύτητα του usb έλεγε πως δεν μπορεί να γράψει hd,και το έγραψε (δοκιμή περίπου 5 λεπτά) και το έπαιξε κανονικά χωρίς προβλήματα.Για sd φυσικά δεν είχα καμία αμφιβολία.
Η ποιότητα όπως και της πρωτότυπης μετάδοσης.

Τώρα για το μέλλον θέλω να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό να τον έχω μόνιμα συνδεμένο γύρω στα 250 με 500gb.Και φυσικά να είναι γρήγορος ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα ταχύτητας στα hd κανάλια.

Έχει κάποιος κάτοχος κάτι δοκιμασμένο να προτείνει ή μας κάνει οποιοσδήποτε μιας και το σύνηθες στους εξωτερικούς είναι τα 480mb/s;
Να έχει τροφοδοσία ή μόνο από τα usb;
Αυτά τα λίγα για σήμερα,αύριο βλέπουμε τι απορίες θα διμιουργηθούν.

Καλό βράδυ.....
νομιζω ειναι καλυτερο να εχει δικια του τροφοδοσια

Φίλε Amber21,
δυστυχώς δεν εμβαθύνουμε σε αυτού του είδους τις συζητήσεις..

Δηλαδή να πούμε " κραταμε καλα τα μυστικά " ?
Σιγα τα απόρρητα φίλε μου.

Για ποια μυστικά μιλάς? Κάτι σου διαφεύγει.

Θα έπρεπε ήδη να έχεις καταλάβει ότι δεν επιτρέπονται οδηγίες για την μη νόμιμη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών.
Η ερώτηση σου εμπίπτει στον παραπάνω περιορισμό.

Για ποια μυστικά μιλάς? Κάτι σου διαφεύγει.

Θα έπρεπε ήδη να έχεις καταλάβει ότι δεν επιτρέπονται οδηγίες για την μη νόμιμη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών.
Η ερώτηση σου εμπίπτει στον παραπάνω περιορισμό.

Δεν ζήτησα οδηγίες για την μη νόμιμη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών.
Υπάρχουν και μη συνδρομητικές υπηρεσίες ... αν αυτο σου διαφευγει.
Για να δώσουμε ενα τέλος " εχεις εν μέρει δίκιο"

Φίλε Amber21, μάλλον έχει πρόβλημα ο δικός σου γι' αυτό και κάνει τα restart.
Εμένα σε αλλαγή καναλιού δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα ούτε έχει κολλήσει. Σε επεξεργασία της λίστας, εκεί ναι.

@ Petros1007, η λειτουργία PIP δεν λειτουργεί στον Mini. Ή δεν υποστηρίζεται από το HW ή θα την προσθέσουν αργότερα.
Και μέγεθος κάδρου εικόνας δεν υπάρχει.
Για σκληρό εγώ προτείνω χωρίς τροφοδοσία, καθώς τον δουλεύει άριστα και μεταφέρεται πανεύκολα.
Έχω δοκιμάσει 2x 2.5". Έναν WD Passport 320GB και έναν Intenso 250GB. Ο δέκτης υποστηρίζει άνετα και NTFS!

6001510.jpg

Last edited:

Φίλε Amber21, μάλλον έχει πρόβλημα ο δικός σου γι' αυτό και κάνει τα restart.
Εμένα σε αλλαγή καναλιού δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα ούτε έχει κολλήσει. Σε επεξεργασία της λίστας, εκεί ναι.

Τελικα ήταν πρόβλημα firmware... το 1.0.99 δεν καθόταν καλά στον δέκτη..
με το 1.1.01 ειναι όλα άψογα....ούτε κολάει ούτε restart κάνει ....
Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

@ Petros1007, η λειτουργία PIP δεν λειτουργεί στον Mini. Ή δεν υποστηρίζεται από το HW ή θα την προσθέσουν αργότερα.
Και μέγεθος κάδρου εικόνας δεν υπάρχει.
Για σκληρό εγώ προτείνω χωρίς τροφοδοσία, καθώς τον δουλεύει άριστα και μεταφέρεται πανεύκολα.
Έχω δοκιμάσει 2x 2.5". Έναν WD Passport 320GB και έναν Intenso 250GB. Ο δέκτης υποστηρίζει άνετα και NTFS!

6001510.jpg
[/QUOTE]

Ευχαριστώ πολύ φίλε Σάκη για την απάντηση.
Να υποθέσω πως με τους εξωτερικούς που προτείνεις είναι ok η εγγραφή
των hd καναλιών;
Επειδή ξέρεις "αύριο-μεθαύριο" (λέμε τώρα),μπορεί να έχουμε και κανένα hd από την nova, να μην είμαστε έτοιμοι;:flipout:
Και για να σε προλάβω και "το άλλο με τον Τοτό" το ξέρω.:flipout:
Κάπως έτσι μου ακούστηκε τώρα η φράση nova kai hd.

Σ'ευχαριστώ πολύ.

Πάντα φιλικά.....

Υποστηρίζει άνετα HD εγγραφή και σε 2.5" και σε 3.5" και σε FAT32 και σε NTFS. :a0210:

Αν θελήσω να περάσω στο δισκο ενα .avi αρχειο θα το διαβασει ή χρειάζετε μετετροπη και σε τι? Δοκιμασα σε usb αρχειο σε .ts αλλά δεν το βλέπει ,όπως δεν βλεπει και αρχεια σε .avi

Προσπαθώ να πιάσω το ITV HD στον Eurobird 1 (28.5° E)
Βάζω screenshot από setedit με το οποίο πιάνω κανονικά το κανάλι αλλά χωρίς ήχο. Καμιά ιδέα για το τί κάνω λάθος και δεν έχω ήχο ?

Σίμος

Attachments

• Noname.jpg
    Noname.jpg
    29 KB · Views: 54
Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Λοιπόν
Καινούριο firmware στο ""http://www.ichliebe.tv/files/dateiargus-mini.zip"". Είναι το 1.1.07
Άντε γιατί καιρό είχε να βγεί κάτι.

Σίμος

Φίλε Σίμο καλημέρα.
Αυτό το νέο firmware,σε τι τύπο σύνδεσης ταιριάζει;
Έχω HDMΙ στον ενισχυτή και COMPONENT στην tv.
Μου ταιριάζει;Ή θα έχω πρόβλημα με τα μενού;:grandpa:

Ευχαριστώ....

Λοιπόν
Καινούριο firmware στο ""http://www.ichliebe.tv/files/dateiargus-mini.zip"". Είναι το 1.1.07
Άντε γιατί καιρό είχε να βγεί κάτι.

Σίμος

Εκει το εχει μονο σε HD, για SD ξερει κανεις που θα το βρούμε?

Last edited:

Και πως μπορουμε να μαθουμε τι αλλαγες εχει το καινουριο firmware?