Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Οχι κυκλοφορει και εδω απλως δε τον εχουν παντου....
Η αντιπροσωπεια τον εχει παντως.....

Αγορασα κι εγω προχτες τον Argus. Τον συνδεσα με 4πλο diseqc (astra, hotbird, και κινητο στη θεση 3) και δουλευει μια χαρα και αξιοπιστα. Η εικονα ομως δεν με ενθουσιασε, παρολο που ειναι συνδεδεμενος με HDMI εχει ελαφρως χειροτερη εικονα απο οτι ο 7020 με scart-RGB. Παντως τον θεωρω τιμια προταση με φιλικο μενου και ιδανικο για να μπει καποιος στη δορυφορικη ληψη ενεκα της αναγκης αγορας δεκτη για τα επιγεια. Αν ειχε κανενα προγραμματακι για τις λιστες καναλιων θα ειχε ενα + ακομα απο εμενα.
Λογω της δυνατοτητας που δινει για την αναλυση εξοδου, θελω να δοκιμασω να το συνδεσω με PC monitor ωστε αν δουλεψει, εφυγε για τη κρεβατοκαμαρα με τη παλια 19αρα LCD...

Μηπως κατι δε παει καλα γιατι εχω παραλληλα συνδεμενο και τον 7020 και τον ΜΙΝΙ και ειναι πολυυυυ καλυτερη η εικονα του ΜΙΝΙ απο τον dream και με διαφορα...Μονο στον 7025 που τον εχω με πατεντα dvi μπορεις να πεις οτι εχει παρομοια εικονα.....

Την μεγάλη διαφορά θα την δεις φυσικά στα HD κανάλια και σε μερικά πολύ καλά SD. Στα υπόλοιπα, ιδίως αν έχεις τηλεόραση με καλό scaler, θα τα δεις λίγο χειρότερα μιας και η χαμηλή ποιότητα του σήματος εισόδου δεν μπορεί να διορθωθεί με το τίποτα.
Όπως λες ο δέκτης είναι, πολύ κατ'εμέ, τίμιος.
Για τα κανάλια δες το setedit. Έχει βγει η έκδοση 1.04.

Οταν λες χαμηλη ποιοτητα τι ακριβως ενοοεις για σταθμη?
Γιατι το μινι τυγχανει να εχει απο hardware πλευρα ενα απο τα καλυτερα SHARP tuner που κυκλοφορει στην αγορα και με πολλες προστασιες......

Οταν λες χαμηλη ποιοτητα τι ακριβως ενοοεις για σταθμη?
Γιατι το μινι τυγχανει να εχει απο hardware πλευρα ενα απο τα καλυτερα SHARP tuner που κυκλοφορει στην αγορα και με πολλες προστασιες......

Ναι δεν ήμουν αρκετά σαφής. Εννοώ κανάλια με χαμηλό bitrate και ανάλυση. Μόνο σε μερικά από αυτά είχα καλύτερη εικόνα με το scaler της πάννυ, μέσω RGB tou DM500 αντί για το HDMI του μίνι.
Η διαφορά βέβαια ποτέ δεν με έκανε να χρησιμοποιήσω έναν από τους 2 αντί για τον άλλο.

Ναι δεν ήμουν αρκετά σαφής. Εννοώ κανάλια με χαμηλό bitrate και ανάλυση. Μόνο σε μερικά από αυτά είχα καλύτερη εικόνα με το scaler της πάννυ, μέσω RGB tou DM500 αντί για το HDMI του μίνι.
Η διαφορά βέβαια ποτέ δεν με έκανε να χρησιμοποιήσω έναν από τους 2 αντί για τον άλλο.

παντα σε Sd καναλια-ειδικα χαμηλης ποιοτητας-παιρνουμε καλυτερη εικονα απο την scart εξοδο,παρα απο την hdmi.
δεν νομιζω να υπαρχει καποιος δεκτης που να κανει το αντιθετο...

παντα σε Sd καναλια-ειδικα χαμηλης ποιοτητας-παιρνουμε καλυτερη εικονα απο την scart εξοδο,παρα απο την hdmi.
δεν νομιζω να υπαρχει καποιος δεκτης που να κανει το αντιθετο...

Ετσι........
Αυτο εχω διαπιστωσει μετα απο πολλααααα πειραματα και εγω.....

Οχι κυκλοφορει και εδω απλως δε τον εχουν παντου....
Η αντιπροσωπεια τον εχει παντως.....
Δεν νομίζω... σκέφτεται να τον φέρει αργότερα ίσως... εκτός και αν εννοούσες δείγμα...

Ναι τελικα εχει μερικα αλλα δε τα διαθετει.
Θα φερει ομως απο οτι με ειπαν συντομα.

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μηπως κατι δε παει καλα γιατι εχω παραλληλα συνδεμενο και τον 7020 και τον ΜΙΝΙ και ειναι πολυυυυ καλυτερη η εικονα του ΜΙΝΙ απο τον dream και με διαφορα...Μονο στον 7025 που τον εχω με πατεντα dvi μπορεις να πεις οτι εχει παρομοια εικονα.....

Δεν νομίζω να εχω κανει κατι λάθος. Βεβαια δεν εχω παιξει -ακομα- μεχρι αηδιας με συνδυασμους ρυθμισεων, αλλα γενικα ενω στον argus η εικονα εχει πιο ζωντανα χρωματα και καλυτερο μαυρο, στον 7020 ειναι overall πιο καθαρη και ποιοτική στα SD. Οσο για τα HD, θεωρω την εικονα ενα κλικ πιο κάτω απο το htpc με τη skystar -αλλα αυτο μου φαινεται λογικο διοτι αν φας 500 ωρες να καλιμπραρεις το pc, δεν το πιανει κανενας δεκτης. Ομως ο argus εχει οντως απιστευτα ευαισθητο tuner.
Τελος, οι αλλαγες καναλιων μου γινονται ταχυτατα αλλα ειναι λιγο αβολος ο τροπος που εμφανιζονται στο menu. Το ιδιο εχω να πω και το 7ημερο epg της digea, κανονικα θα επρεπε να βγαινει με 2-3 κλικ το πολυ.

edit: Ξεχασα να αναφερω οτι τον αγορασα 155 ευρω απο μαγαζι στο κεντρο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Δεν νομίζω να εχω κανει κατι λάθος. Βεβαια δεν εχω παιξει -ακομα- μεχρι αηδιας με συνδυασμους ρυθμισεων, αλλα γενικα ενω στον argus η εικονα εχει πιο ζωντανα χρωματα και καλυτερο μαυρο, στον 7020 ειναι overall πιο καθαρη και ποιοτική στα SD. Οσο για τα HD, θεωρω την εικονα ενα κλικ πιο κάτω απο το htpc με τη skystar -αλλα αυτο μου φαινεται λογικο διοτι αν φας 500 ωρες να καλιμπραρεις το pc, δεν το πιανει κανενας δεκτης. Ομως ο argus εχει οντως απιστευτα ευαισθητο tuner.
Τελος, οι αλλαγες καναλιων μου γινονται ταχυτατα αλλα ειναι λιγο αβολος ο τροπος που εμφανιζονται στο menu.
Το ιδιο εχω να πω και το 7ημερο epg της digea, κανονικα θα επρεπε να βγαινει με 2-3 κλικ το πολυ.

με μια μικρη επιφυλαξη διοτι δεν τον εχω μπροστα μου:
πατας edvision>πρασινο>προγραμματισμος και βγαινουν ολα τα καναλια με πληρη οδηγο.

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μου θύμισε ο φίλος giorpap τον πρόπο που εμφανίζει ο δέκτης τις πληροφορίες του χ-ψ καναλιού.
Πρέπει αναγκαστικά να πατάμε INFO > INFO > Κόκκινο πλήκτρο.
Γιατί να μην είναι 3x INFO? Θα ήταν πολύυυυυυ πιο βολικό!

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μου θύμισε ο φίλος giorpap τον πρόπο που εμφανίζει ο δέκτης τις πληροφορίες του χ-ψ καναλιού.
Πρέπει αναγκαστικά να πατάμε INFO > INFO > Κόκκινο πλήκτρο.
Γιατί να μην είναι 3x INFO? Θα ήταν πολύυυυυυ πιο βολικό!

1 info>μπαρες σηματος/τι παιζει τωρα και τι μετα
2 info> πληροφοριες προγραμματος.
3 info>πληροφοριες καναλιου

δεν το βρισκω και τοσο αβολο.
αλλωστε ποσο συχνα θα χρειστει να δεις πληροφοριες καναλιου...?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

1 info>μπαρες σηματος/τι παιζει τωρα και τι μετα
2 info> πληροφοριες προγραμματος.
3 info>πληροφοριες καναλιου
Ναι, έτσι θα ήταν πολύ πιο βολικό.

δεν το βρισκω και τοσο αβολο.
αλλωστε ποσο συχνα θα χρειστει να δεις πληροφοριες καναλιου...?
Επειδή τον σκαλίζω πολύ τον δέκτη και τα κανάλια... αρκετά συχνά. :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Ναι, έτσι θα ήταν πολύ πιο βολικό.

Επειδή τον σκαλίζω πολύ τον δέκτη και τα κανάλια... αρκετά συχνά. :grinning-smiley-043

Συμφωνω, το κοκκινο ειναι αρκετα αβολο.
Και απο τις πληροφοριες λειπουν καποιες βασικες οι οποιες ειναι απαραιτητες:

πακετο στο οποιο ανηκει το καναλι (provider)
και αναλυση εικονας (pixels)/codec (πχ H.264 1920X1080 ή ΜPEG2 544X576)
και γιατι οχι και πληροφοριες ηχου αν και δεν ειναι και τοσο απαραιτητες οσο της εικονας

(και τα δυο αυτα τα ειχα συνηθισει στον HUMAX 5400 αλλα δεν νομιζω οτι φταιει η συνηθεια, ειναι απαραιτητα. Πχ καποια καναλια HD ειναι FullHD και αλλα ειναι 1280x720. Απο οτι εψαξα δεν μπορεις πουθενα να βρεις αυτη την πληροφορια με τον edision).
Τελος θα επρεπε με ενα exit να βγαινει απο αυτες τις πληροφοριες και οχι να θελει 2 φορες!

ΥΓ Και εμενα με info/info/red μου τα βγαζει Δημητρη Π.
Ποιο FW εχεις;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

ΥΓ Και εμενα με info/info/red μου τα βγαζει Δημητρη Π.
Ποιο FW εχεις;

το 1154.
αλλα δεν εχω δει καμια διαφορα στην συγκεκριμενη λειτουργια με αλλα firmware.