Edision Argus Mini 2 in 1 Combo

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Από κάποιον φίλο είχα ακούσει ότι ο Mini έχει καλό (δορυφορικό)tuner,ισχύει;

Για το δορυφορικό tuner του έχω να πω τα καλύτερα! Καμία σχέση με τα tuners των δεκτών που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου. Τα καλά (αλλά και τα κακά) να λέγονται!

Re: Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Εγώ θα τολμούσα να πω, πως η εικόνα του mini στα HD είναι ελαφρώς καλύτερη από την εικόνα του Humax 2000 στα SD!!!

Έχεις δίκιο Δημήτρη, η θαμπάδα είναι εμφανέστατη! Και υπάρχει και στα 720p και στα 1080i.

ειναι πιστευω λογικο για τετοιας κατηγοριας δεκτες.
μια απο τα ιδια ειχα και με τον mvision hd 200.
οταν συναντησα την ιδια μετρια και στον μινι,σκεφτηκα οτι θα εχει καποιο θεμα η pioneer.
ειχα αναγκαστει να κανω scart συνδεση για να βλεπω καλυτερα-τουλαχιστον-τα sd καναλια.
στα 720,σε εμενα επαιζε καλυτερα αλλα και παλι....καπως..

Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Η διαφορά είναι στο chip που φοράνε, ο mini φοράει ali ενώ ο vip φοράει sti (όπως και οι spider-mvision)...

νομίζω σας κάλυψα....:D

Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Η διαφορά είναι στο chip που φοράνε, ο mini φοράει ali ενώ ο vip φοράει sti (όπως και οι spider-mvision)...

νομίζω σας κάλυψα....:D
Αντώνη ,ο mini και ο vip2 έχουν ίδιο δορυφορικό tuner;
Ο vip2 έχει αποσπώμενο είναι το αντίστοιχο με του mini;

Θα σε γελάσω, δεν έχω ασχοληθεί με αυτό....αλλά λογικά πρέπει να φοράνε το ίδιο για θέμα κόστους.

Αυτό μπορεί να μας το πει ο Satpower, πρέπει να το γνωρίζει...

Θα σε γελάσω, δεν έχω ασχοληθεί με αυτό....αλλά λογικά πρέπει να φοράνε το ίδιο για θέμα κόστους.

Αυτό μπορεί να μας το πει ο Satpower, πρέπει να το γνωρίζει...

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος δεν νομίζω ότι φοράνε οι 2 δέκτες τα ίδια tuners.
Ο vip2 έχει την δυνατότητα να γράφει 2 κανάλια επίγεια ψηφιακά ή δύο δορυφορικά που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα ή ένα επίγειο και ένα δορυφορικό ταυτόχρονα. Από αυτές τις δυνατότητες δεν έχει καμία ο mini IP αφού δεν μπορεί να γράψει 2 κανάλια ταυτόχρονα ούτε καν ένα επίγειο και ένα δορυφορικό , πράγμα που δεν κατάλαβα γιατί δεν το κάνει αφού έχει 2 ανεξάρτητα tuners.

Το αν μπορεί να γράψει ένα και να παρακολουθήσει ένα άλλο κανάλι έχει να κάνει με το software.... δεν είναι θέμα tuner.

Το αν μπορεί να γράψει ένα και να παρακολουθήσει ένα άλλο κανάλι έχει να κάνει με το software.... δεν είναι θέμα tuner.

Καλημέρα σε όλους. Γιαυτό έγραψα ότι δεν είμαι σίγουρος 100% , όμως από προσωπική εμπειρία επειδή έχω και τους 2 δέκτες, στην ίδια ακριβώς εγκατάσταση και στην ίδια ακριβώς θέση ο ένας κατεβάζει τα μισά κανάλια από τον άλλο. Για μένα λοιπόν ο Mini IP έχει καλύτερο ( πιο ευαίσθητο ) επίγειο tuner και ο vip2 καλύτερο δορυφορικό. Όποιος γνωρίζει γι αυτό το θέμα ας γράψει κάτι για να μας ενημερώσει.
Μια ερώτηση τώρα , αφού είναι μόνο θέμα software για τον mini IP δεν θα μπορούσαν να το φτιάξουν να γράφει 2 κανάλια ταυτόχρονα για να προσθέσουν κάτι στα συν αυτού του δέκτη που ταλαιπωρείτε από τις διάφορες αστοχίες του λογισμικού , αρκετούς μήνες ?????????

Καλημέρα σε όλους. Γιαυτό έγραψα ότι δεν είμαι σίγουρος 100% , όμως από προσωπική εμπειρία επειδή έχω και τους 2 δέκτες, στην ίδια ακριβώς εγκατάσταση και στην ίδια ακριβώς θέση ο ένας κατεβάζει τα μισά κανάλια από τον άλλο. Για μένα λοιπόν ο Mini IP έχει καλύτερο ( πιο ευαίσθητο ) επίγειο tuner και ο vip2 καλύτερο δορυφορικό. Όποιος γνωρίζει γι αυτό το θέμα ας γράψει κάτι για να μας ενημερώσει.
Μια ερώτηση τώρα , αφού είναι μόνο θέμα software για τον mini IP δεν θα μπορούσαν να το φτιάξουν να γράφει 2 κανάλια ταυτόχρονα για να προσθέσουν κάτι στα συν αυτού του δέκτη που ταλαιπωρείτε από τις διάφορες αστοχίες του λογισμικού , αρκετούς μήνες ?????????
Μήπως δεν είναι ενημερωμένη η τράπεζα δεδομένων του Mini με τις συχνότητες;
Μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά, μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Συμφωνώ και εγώ ότι ο Mini δεν φαίνεται να έχει και τόσο ευαίσθητο δορυφορικό δέκτη - πάντα σε σύγκριση με τον άλλο μου δέκτη (Vantage) που έχω δοκιμάσει στις ίδιες συχνότητες και κανάλια. Στον επίγειο όμως φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά.

Συμφωνώ και εγώ ότι ο Mini δεν φαίνεται να έχει και τόσο ευαίσθητο δορυφορικό δέκτη - πάντα σε σύγκριση με τον άλλο μου δέκτη (Vantage) που έχω δοκιμάσει στις ίδιες συχνότητες και κανάλια. Στον επίγειο όμως φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά.
Ποιον Vantage έχεις;

Εγώ διαφωνώ κάθετα και επαναλαμβάνω πως βρίσκω το δορυφορικό tuner του άριστο. Τα ίδια και για το επίγειο που σε σύγκριση με τον Opticum 9600, δεν υστερεί πουθενά

Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Μήπως δεν είναι ενημερωμένη η τράπεζα δεδομένων του Mini με τις συχνότητες;
Μου φαίνεται μεγάλη η διαφορά, μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να εξηγήσω παρακάτω που συμπεραίνω ότι το δορυφορικό tuner του mini ΙP είναι κατώτερο το tuner του Vip2.
Μιλώ πάντα για τον hellas sat τον οποίο πιάνω παράκεντρα σε ένα κάτοπτρο του 1 μέτρου.
Όταν έκανα σκανάρισμα για πρώτη φορά τον mini IP νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος ο δέκτης η ότι είχα κάποιο πρόβλημα στο diseqc που μου κατέβασε μόνο 75 κανάλια ενώ στον Vip2 κατέβαζε 205 και τον πήρα και τον έβαλα στην θέση που βρισκόταν ο vip2 και δεν άλλαξε τίποτα.
Μπήκα λοιπόν και έβαλα όσα TP μπορούσα χειροκίνητα και τελικά κατέβασα 131 κανάλια ενώ κάνοντας το ίδιο στο vip2 κατέβασα 270 κανάλια.
Πχ στη συχνότητα 12729Η 30000 του ΟΤΕ ο VIP2 έχει σήμα 67 και ποιότητα 92 και κατεβάζει 27 κανάλια και ο mini IP δεν έχει καθόλου σήμα σε αυτή την συχνότητα.
Επειδή νόμιζα ότι ήταν δικό μου το πρόβλημα , έφερα άλλον mini IP από ένα φίλο μου που μένει στην Γλυφάδα αλλά κι εκεί καμία διαφορά. Επειδή τον πήραμε μαζί και από το ίδιο κατάστημα υπάρχει περίπτωση ελαττωματικού Tuner ????????????
Στα επίγεια ψηφιακά όμως υπερτερεί καθαρά το tuner του mini IP που παίζει σε ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή και με πολλά εμπόδια απροβλημάτιστα ενώ το επίγειο ψηφιακό tuner του Vip2 πιάνει οριακά και μερικές μέρες τρώει και μερικά παγώματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να εξηγήσω παρακάτω που συμπεραίνω ότι το δορυφορικό tuner του mini ΙP είναι κατώτερο το tuner του Vip2.
Μιλώ πάντα για τον hellas sat τον οποίο πιάνω παράκεντρα σε ένα κάτοπτρο του 1 μέτρου.
Όταν έκανα σκανάρισμα για πρώτη φορά τον mini IP νόμιζα ότι ήταν χαλασμένος ο δέκτης η ότι είχα κάποιο πρόβλημα στο diseqc που μου κατέβασε μόνο 75 κανάλια ενώ στον Vip2 κατέβαζε 205 και τον πήρα και τον έβαλα στην θέση που βρισκόταν ο vip2 και δεν άλλαξε τίποτα.
Μπήκα λοιπόν και έβαλα όσα TP μπορούσα χειροκίνητα και τελικά κατέβασα 131 κανάλια ενώ κάνοντας το ίδιο στο vip2 κατέβασα 270 κανάλια.
Πχ στη συχνότητα 12729Η 30000 του ΟΤΕ ο VIP2 έχει σήμα 67 και ποιότητα 92 και κατεβάζει 27 κανάλια και ο mini IP δεν έχει καθόλου σήμα σε αυτή την συχνότητα.
Επειδή νόμιζα ότι ήταν δικό μου το πρόβλημα , έφερα άλλον mini IP από ένα φίλο μου που μένει στην Γλυφάδα αλλά κι εκεί καμία διαφορά. Επειδή τον πήραμε μαζί και από το ίδιο κατάστημα υπάρχει περίπτωση ελαττωματικού Tuner ????????????
Στα επίγεια ψηφιακά όμως υπερτερεί καθαρά το tuner του mini IP που παίζει σε ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή και με πολλά εμπόδια απροβλημάτιστα ενώ το επίγειο ψηφιακό tuner του Vip2 πιάνει οριακά και μερικές μέρες τρώει και μερικά παγώματα.
Δεν έχω κάποιο λόγο να μην πιστέψω αυτά που γράφεις.
Δεν έχω τον δέκτη καταρχήν για να ξέρω τις ιδιαιτερότητες του.

Μπορεί τις συχνότητες που πιάνεις λίγο πάνω από το όριο(μια και πιάνεις παράκεντρα τον δορυφόρο) με τον VIP2 να μην τις βγάζεις με τον mini για αυτό να υπάρχει αυτή η διαφορά.

Έχει καταφέρει κανείς να βρει και να περάσει τον κωδικό του τηλεκοντρολ του mini σε προγραμματιζόμενο πολυτηλεχειριστήριο;

Πάντως το τηλεκοντρόλ είναι υπερβολικά μεγάλο, καθόλου βολικό και θέλει και πολλή προσπάθεια για να "μιλήσει" με το δέκτη...

Απάντηση: Edision Argus Mini 2in1 Combo

Επίσης αν δεν έκλεινε και το Egreat πατώντας το exit, θα ήταν καλύτερο.
Στα firmware από DDC πάντως , πατώντας το Menu βγαίνει από το μενού που είσαι χωρίς να κλείνει το Egreat.
Αν το έβαζαν και στις αναβαθμίσεις απο satgrecko θα βοηθούσε.

Επανέρχομαι στην ερώτησή μου: Έχει προσπαθήσει κανείς να περάσει τον κωδικό του τηλεκοντρολ του mini IP σε προγραμματιζόμενο πολυτηλεχειριστήριο και πρακτικά να χειρίζεται τον mini IP με το πολυτηλεχειριστήριο αντί του μαμίσιου τηλεκοντρόλ;

Επανέρχομαι στην ερώτησή μου: Έχει προσπαθήσει κανείς να περάσει τον κωδικό του τηλεκοντρολ του mini IP σε προγραμματιζόμενο πολυτηλεχειριστήριο και πρακτικά να χειρίζεται τον mini IP με το πολυτηλεχειριστήριο αντί του μαμίσιου τηλεκοντρόλ;

Χθες το βράδυ δοκίμασα να το περάσω στο Logitech Harmony 525 που έχω και όλα έγιναν χωρίς κανένα πρόβλημα...Δεν δοκίμασα βέβαια όλα τα κουμπιά, αλλά τα βασικά δούλευαν ΟΚ