Edision Argus Pingulux

Re: EDISION ARGUS PINGULUX

Σε ευχαριστω το ειχα βρει και το περασα.
Εγω παντος τον δινω να παρω κατι αλλο. Οποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει. Ενα μηνα τον εχω!!

Γειά σας παιδιά, έκανα αναβάθμιση σε 1.2.45 και έχω πρόβλημα στον ήχο (έχω ακόμα TV οπίσθιας προβολής σύνδεση με ΤV μέσω RCA και όχι με HDMI). Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;

Απάντηση: EDISION ARGUS PINGULUX

Εννοείς πως δεν ακούς ήχο AC3 ?
Αν λες αυτό, πήγαινε στις ρυθμίσεις ήχου και γύρνα το Dolby Digital σε STEREO.
Αν εννοείς κάτι άλλο, πες μας.

Re: Απάντηση: EDISION ARGUS PINGULUX

παιδια καλησπερα,
μηπως ξερεται αν βγηκε καποιο νεο keymap gia το τηλεχηριστιριο του pingulux plus gia e2...
kai μια ασχετη ερωτηση για τον sakis.com, μολις εβαλα ενα wavefrontier t90 kai ενδιαφερομαι για τον astra 28,2 28,5,
η περιοχη που μενω ειναι ΠΑΤΡΑ και καταφερα και εβγαλα καποια λιγα καναλια αλλα μαλλον οταν εγκαταστησασ το lnb πρεπει να εχασα λιγο
το κεντραρισμα η ερωτηση ειαναι απο δυτικα που ειμαι θα εχω καλη ληψη η τσαμπα παιδευομουν κατι ωρες στη ταρατσα???

Απάντηση: EDISION ARGUS PINGULUX

Ακριβώς δεν ξέρω πόσο καλύτερα ή χειρότερα είσαι στην Πάτρα, αλλά ότι και να ναι η λήψη, σίγουρα θα πρέπει να έχεις σήμα σε πάρα πολλές συχνότητες.
Πολύ μικρό ρόλο παίζει το τι δορυφόρο έχεις κέντρο. Εννοείται τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει το να έχεις ρυθμίσει σωστά το πιάτο.

Επίσης πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το LNB.
Με κάποια μπορεί να μην έχεις καθόλου λήψη σε κάποιες συχνότητες και με άλλα να πιάνεις τις ίδιες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και καταλήγουμε... "παιδέψου" λίγο ακόμα και με άλλα LNB και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

ηθελα επισης να αναφερω οτι κατεβασα ολα τα rescue με το usb και τιποτα παραμενει στο boot

Ειχα αγορασει και παλιοτερα edision και δυστυχως και εκεινο ηταν με προβληματα

Πρέπει να περάσεις το Uboot για τον Pingulux με καλώδιο nullmodem με το πρόγραμμα HyperTerminal.

Anleitung für den Notfall: uboot neu flashen
Es mehren sich die Berichte von Usern die sich den Bootloader zerschiessen bzw. korrumpieren, obwohl dies eigentlich wegen Schreibschutz unmöglich sein sollte ;)
Die Box bleibt in der Folge beim Booten stecken (Anzeige: boot) fährt nicht mehr hoch, egal ob Spark oder Enigma.

Im Normalfall ist das ein Fall zur Inanspruchnahme der Garantie.
Man kann aber Porto und Zeit sparen indem man sich im Notfall den uboot selber neu überschreibt.

Achtung: nur für User mit etwas Ahnung in der Materie > alle anderen bitte die Box einschicken zur Reparatur!

Anleitung:
was wird benötigt?
* Nullmodemkabel
* Programm Hyperterminal (Windows XP: Start > Zubehör > Kommunikation > Hyperterminal)
Hinweis: ab Windows Vista ist HT nicht mehr Bestandteil von Windwos, es gibt aber Freeware.

Notfall-HowTo: Bootloader überschreiben
==================================

Nur im Notfall verwenden!

- Box ausschalten, dann per Nullmodemkabel (RS232) mit PC/Laptop verbinden
- HyperTerminal starten und neue Verbindung erstellen
--> korrekte Com-Schnittstelle wählen
--> Bits pro Sekunde: 115 200
--> Flusssteuerung: kein

- Danach Übertragung > Datei senden
- korrekte uboot-xxx.bin wählen
- Protokoll: Ymodem
- Senden klicken!

> nun erst Box einschalten!
- Beim Einschalten Taste [OK] gedrückt halten bis [FORC] erscheint
- dann Pfeiltaste links [<] drücken
- R232 erscheint auf dem Display

Nun erfolgt die Übertragung, welche ca. 2 Minuten dauern sollte.
Keinesfalls vorzeitig ausschalten oder sonstige Manöver in dieser Phase!

Flashen auf eigene Gefahr!!!
Thx ans RSP-Team für den uboot-alien und an Dirk Tössfeld für den uboot-pingulux.
»Googgi« hat folgende Dateien angehängt:

uboot-pingulux.zip (150,11 kB - 40 mal heruntergeladen - zuletzt: 27.02.2012, 22:43)

παιδιά καλησπέρα ξέρεις κανείς τελικά να μας πει με σιγουριά αν ο δέκτης με κάποιο από τα δυο λειτουργικά υποστηρίζει cccam ?Γιατί των έχω ένα μήνα και δεν έχω καταφέρει να κάνω τίποτα .....κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη !!

Απάντηση: Re: EDISION ARGUS PINGULUX

Ωραιος! Με το original λογισμικο (Spark) υποστηριζει cccam?

Υποστηρίζει oscam και incubus και μέσω αυτών μπορεί να συνδεθεί σε οικιακό δίκτυο με cccam πρωτόκολλο.

παιδιά καλησπέρα ξέρεις κανείς τελικά να μας πει με σιγουριά αν ο δέκτης με κάποιο από τα δυο λειτουργικά υποστηρίζει cccam ?Γιατί των έχω ένα μήνα και δεν έχω καταφέρει να κάνω τίποτα .....κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη !!

Ρίξε μια ματιά στο θέμα και ίσως βρεις την απάντηση που ζητάς. Είπα να κάνω την αρχή, αλλά 130 ποστ είναι πολλά!

Χαίρετε,
Σε σπαρκ, Πηγαίνεις μενού > plugin > [επιλέγεις το cccam] > ενεργοποίηση.
Εννοείται πως έχεις κανονίσει το CCcam.cfg (με FTP) από πριν.

Α, εννοείται πως έχεις περάσει και το σχετικό plugin από πριν.

Μεγαλύτερο επεξεργαστή και μεγαλύτερο κουτί. Κάπου νομίζω είχα δει οτι έχει και καλύτερο tuner, μα δε βλέπω διαφορά. Ούτως ή άλλως το tuner του γαζώνει.

Μεγαλύτερο επεξεργαστή και μεγαλύτερο κουτί. Κάπου νομίζω είχα δει οτι έχει και καλύτερο tuner, μα δε βλέπω διαφορά. Ούτως ή άλλως το tuner του γαζώνει.

ευχαριστώ, μια ερώτηση mgcamd cccam υποστηρίζει?

cccam δοκιμασμένο. Είμαι σίγουρος οτι δεν έχει θέμα ούτε με τ' άλλα.
Και γνήσια κάρτα της ακατονόμαστης, ναι.

η γνήσια κάρτα δεν είναι παντρεμένη? μπορεί να παίξει σε άλλο δέκτη?

Ο δεκτης ειναι ολοιδιος και απλα για facelift και ανανεωσης λογους εχει προσοψη με vfd display....ΔΕΝ εχει κατι αλλο διαφορετικο απο μεσα ειναι ολα ιδια!
Και πολυ απλα ειναι η νεα εμφανιση του παλιου που δε κυκλοφορει με μικρο κουτι πλεον απο δω και περα....