Edision mini-triton + HD

Re: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

δεν βγάζω τον δέκτη από την πρίζα, έχω το 1.013 και τώρα ελέγχω τους υπότιτλους του vaskag, οι οποίοι παίζουν κανονικά ως το τέλος.

Δηλαδή, αν κλείσεις τον αποκωδικοποιητή από το remote control, και στην συνέχεια τον ανοίξεις πάλι από το remote control, έχεις υπότιτλους και AC-3 ήχο κανονικά. Σωστά κατάλαβα?

Έχω υπότιτλους.
Για τον ήχο δεν ξέρω επειδή έκανα τον έλεγχο με ένα βιντεάκι DTS.

Μήπως στο stand by έχεις επιλέξει "Quick start"?

Όταν στο stand by επιλέγω "Κανονικό", όταν κλείσω και επαναφέρω τον δέκτη από το remote control, χάνονται και οι υπότιτλοι και ο AC-3 ήχος. Πρέπει να αφαιρέσω την τροφοδοσία για να επανέλθουν όλα κανονικά. Όταν στο stand by επιλέγω "Quick start", όλα είναι μία χαρά. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις? Πρέπει να πρόκειται για bug του firmware. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

δεν βγάζω τον δέκτη από την πρίζα, έχω το 1.013 και τώρα ελέγχω τους υπότιτλους του vaskag, οι οποίοι παίζουν κανονικά ως το τέλος.

επειδη ειμαι εκτος, δεν εχω ιντερνετ. πολυ ευχαριστο αυτο που λες. οποτε να δοκιμασω με το καινουριο firmware.

Είμαι εκτός πόλης ως την Παρασκευή και δεν μπορώ να ελέγξω.
Αν το ξεχάσω στείλτε μου ένα πμ να τα ξαναδώ τώρα που δρόσισε.

Έχω υπότιτλους.
Για τον ήχο δεν ξέρω επειδή έκανα τον έλεγχο με ένα βιντεάκι DTS.
Αν και είμαι σίγουρος ότι είχα το λογισμικό της Edision, έκανα πάλι έλεγχο.
Δεν βλέπει εσωτερικούς ή εξωτερικούς υπότιτλους, αλλά ευτυχώς έχει κανονικά ήχο.

Όμως θυμάμαι πολύ καλά ότι έβλεπα υπότιτλους και ότι είχα βάλει το 1.013.
Τί να πω; Μάλλον θα θυμάμαι λάθος...

Αν και είμαι σίγουρος ότι είχα το λογισμικό της Edision, έκανα πάλι έλεγχο.
Δεν βλέπει εσωτερικούς ή εξωτερικούς υπότιτλους, αλλά ευτυχώς έχει κανονικά ήχο.

Όμως θυμάμαι πολύ καλά ότι έβλεπα υπότιτλους και ότι είχα βάλει το 1.013.
Τί να πω; Μάλλον θα θυμάμαι λάθος...

Ευχαριστώ πολύ Τάλος. Είναι bug του firmware.

Βγάλε τον αποκωδικοποιητή από την πρίζα για μερικά δεπτερόλεπτα. Στην συνέχεια άλλαξε την επιλογή "stand by" από "Κανονικό" σε "Quick start" και το πρόβλημα θα λυθεί.

Καλησπέρα σε όλους.
Βρίσκω το site πολύ εξυπηρετικό και για αυτό αποφάσισα να γίνω μέλος.
Επι της ουσίας τώρα. Αγόρασα πρόσφατα ενα mini triton + hd και με το firmware του 2011 το μόνο πρόβλημα που αντιμετόπιζα (απ´ όσο ήξερα τότε) ήταν η αλλαγή ταξινόμησης των καναλιών. Το αναβάθμισα λοιπόν στην έκδοση του 2012 που είναι αναρτημένη στο site κι όλα καλά. Αμ δε. Ύστερα είχε πρόβλημα στην αναγνώριση του σκληρού δίσκου ( wd usb 3 χωρίς τροφοδοτικό) καθώς και στην αναγνώριση εξωτερικών υποτίτλων. Από τότε άρχισα να το ψαχνω το θέμα οπότε κι έπεσα πάνω στο avclub.
Κοντολογίς έχω δοκιμάσει όλα τα firmware: 1.013, 1.026, 1.049 από ferguson και το 1.013 από edision και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το 1.013 του fereguson είναι το καλύτερο και πιο σταθερό αφού:
Αναγνωρίζει πάντα τον δίσκο
Αναγνωρίζει πάντα τους εξ. υπότιτλους
Παίζει περισσότερα video format (κάποιες παλιότερες κωδικοποιήσεις που δεν παίζουν τα άλλα firmware)
Παίζει DTS (αφού το αρχείο dts-piano από http://www.digital-digest.com/movies/movie_index.php?type=dolby παίζει κανονικά) και AC-3
Το μόνο που με απασχολεί ακόμα είναι αν χάνει την σειρά των καναλιών επειδή το firmware είναι σχετικά παλιό και δεν υπάρχει και η επιλογή auto update. Αν γνωρίζει κάτι κάποιος για το συγκεκριμένο θέμα της ταξινόμησης ή κάποιο άλλο bug του firmware που δεν έχω εντοπίσει παρακαλώ ας το πει.
Τέλος κι όσον αφορά τον νέο Τ 65 ξέρει κανείς αν υποστηρίζει εξ. σκληρούς usb 3 χωρίς τροφοδοτικό; Ρωτάω γιατί κάπου διάβασα ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα

Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Οταν λες "παιζει dts" εννοεις μεσω ενισχυτη?.. η οτι μετατρεπει τον ηχο σε stereo και ακους απευθειας απο την τηλεοραση?

Re: Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Οταν λες "παιζει dts" εννοεις μεσω ενισχυτη?.. η οτι μετατρεπει τον ηχο σε stereo και ακους απευθειας απο την τηλεοραση?

Το 1.013 είναι το μόνο firmware που έχει βγάλει η Mstar με αποκωδικοποίηση DTS.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Από την τηλεόραση ακούγεται ήχος κανονικά. Δεν ξέρω αν μετατρέπεται σε stereo πρώτα. Η τηλεόρασή μου πάντως δεν έχει κάποια επιλογή dts οπότε υποθέτω ότι δεν υποστηρίζει αποκωδικοποίηση dts. Άρα μάλλον stereo θα ακούγεται.
Από τον ενισχυτή ο οποίος υποστηρίζει dts επίσης ακούγεται ήχος κανονικά αλλά δε βγαίνει η ένδειξη dts (που σε άλλα dvd με dts βγαίνει) στο panel του οπότε κι από εκεί μάλλον stereo ακούγεται.

Από τον ενισχυτή ο οποίος υποστηρίζει dts επίσης ακούγεται ήχος κανονικά αλλά δε βγαίνει η ένδειξη dts (που σε άλλα dvd με dts βγαίνει) στο panel του οπότε κι από εκεί μάλλον stereo ακούγεται.

Για να στείλεις ακατέργαστο το DTS στον ενισχυτή σου και να κάνει εκείνος την αποκωδικοποίηση, άλλαξε την ρύθμιση ψηφιακού ήχου του +HD.

Όταν βάζω επιλογή raw, hdmi raw ήχος ακούγεται μόνο από ενισχυτή.
Όταν βάζω επιλογή raw, hdmi pcm ήχος ακούγεται κι από ενισχυτή κι από τηλεόραση.
Παρολ´ αυτά ένδειξη dts στο panel του ενισχυτή δε βγαίνει ποτέ παρά μόνο η ένδειξη pcm που έβγαινε κι όταν είχα τη ρύθμιση ψηφιακού ήχου στο pcm

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Όταν βάζω επιλογή raw, hdmi raw ήχος ακούγεται μόνο από ενισχυτή.
Όταν βάζω επιλογή raw, hdmi pcm ήχος ακούγεται κι από ενισχυτή κι από τηλεόραση.
Παρολ´ αυτά ένδειξη dts στο panel του ενισχυτή δε βγαίνει ποτέ παρά μόνο η ένδειξη pcm που έβγαινε κι όταν είχα τη ρύθμιση ψηφιακού ήχου στο pcm

Ναι και μια καλή είδηση για τους ψηφιακούς δέκτες.
Με αυτά που γράφεις σίγουρα κάνει αποκωδικοποίηση του DTS, τώρα γιατί το DTS Beatstream δεν αναγνωρίζεται από τον ενισχυτή σου έτσι ώστε να βγάλει την ανάλογη ένδειξη, θέλει ψάξιμο!
Έχεις χρόνο να δεις εάν το DTS to Stereo, το δίνει και από την έξοδο Scart?

Θα το έκανα τώρα αλλά δεν έχω scart. Αν βρω κάποιο πάντως θα σε ενημερώσω.
Την ένδειξη dts την βγάζει ο ενισχυτής από ps3 με οπτική. Μήπως η ομοαξονική του edision δεν μπορεί να στείλει dts; Μήπως δηλαδή ο ήχος από τη στιγμή που φεύγει από την ομοαξονική φεύγει ούτως ή άλλως σε μορφή stereo ανεξαρτήτως ρύθμισης;

Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Ποιος ξέρει τι έχουν κάνει στο fw.
Κανονικά είτε είναι ομοαξονική είτε οπτική ως s/pdif έξοδος μπορεί να περάσει το bitstream του dts και ακολούθως να το αναγνωρίσει ο av ενισχυτής σου. Αυτό φυσικά προυποθέτει ότι η έξοδος είναι raw δηλ. ακατέργαστη.
Εάν για κάποιο λόγο το "ακατέργαστο" γίνεται κυματομορφή pcm, τότε λογικό είναι που δεν ανάβει το dts του av ενισχυτή σου.

Για μένα το σημαντικό είναι ότι αποκωδικοποιεί το dts, είναι μετά τον 250 της Crypto, ο δεύτερος ψηφιακός δέκτης που το κατορθώνει. Τώρα για περισσότερα πας σε ένα καθαρόαιμο media player όπου η υποστήριξη σωστού audio format είναι σχεδόν 100%.

Re: Απάντηση: EDISION MINI TRITON +HD (Νέος Δέκτης)

Στο site υπάρχει νέο firmware (http://www.edision.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=388) με ημερομηνία 04.09.2012. Στο zip αρχείο δεν υπάρχει κάποιο text που να λέει ποιά bugs έχουν φτιαχτεί. Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Last edited: