Edision mini-triton

Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Μετά από 13 μέρες χρήσης (10 μέρες την Ιούλιο και τις προηγούμενες 3 μέρες) ο δέκτης κάνει διακοπές στην εικόνα. Ο ήχος συνεχίζει κανονικά, η εικόνα παγώνει για 1-2 δευτερόλεπτα και ξαναρχίζει. Αυτό σε όλα τα κανάλια. Σήμα παίρνουμε από την RF-out του. Ξέρουμε κάτι;

Re: Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Δοκίμασα και σπίτι και δουλειά και με scart. Τα ίδια ακριβώς, ενώ TV με την ίδια κεραία (και ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή) παίζουν κανονικότατα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Μηπως επεσες σε προβληματικο κομματι; Αν εχεις εγκαταστησει και την πιο προσφατη αναβαθμιση και σου κανει τα ιδια θα ελεγα να τον πας πισω. Σε καλυπτει η εγγυηση ετσι κι αλλιως...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Τον πήγα πίσω χθες το βράδυ, απλώς ρώτησα πριν μήπως είναι κάτι γνωστό.

Απάντηση: EDISION MINI-TRITON MPEG4

Μέτα απο 2 περίπου μήνες που εχω το δέκτη, εχει εμφανιστεί ενα συνεχόμενο βουητό σε ολα τα κανάλια,ειδικά οταν πατάς το μενού η την λίστα το βουητό αυξομειώνετε... εικόνα εχει κανονικά και μπορεί μόνο να συνδεθεί σε RF OUT.
Σε άλλη tv με σύνδεση scart δεν έχει πρόβλημα , λέτε να φταίει το καλωδιο RF?

Η συνέχεια των προβλημάτων μου: ο δέκτης παρεδόθη στο κατάστημα που τον είχα αγοράσει (SHLS στο Μαρούσι) την προηγούμενη Τετάρτη (5/9), ζητώντας αντικατάσταση με νέο δέκτη (ως δικαιούμαι). Απ' ότι φαίνεται με υπαιτιότητα της αντιπροσωπείας καθυστέρησε η αποστολή δέκτη προς το κατάστημα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν αντικατέστησαν το δέκτη με νέο, αλλά τον επισκεύασαν (σύμφωνα με την αντιπροσωπεία τα άλλαξαν όλα εκτός από το κουτί - δηλ. για καλό το είπαν αυτό; ). Παρά την επιμονή από το κατάστημα (έγινε τηλεφώνημα και μπροστά μου κατόπιν αιτήματός μου), η αντιπροσωπεία αρνήθηκε να αντικαταταστήσει το δέκτη. Τελικά, σήμερα παρέλαβα νέο δέκτη (10 μέρες μετά), τον οποίο παρήγγειλε για μένα η SHLS (ενώ παράλληλα η αντιπροσωπεία έστειλε τον επισκευασμένο). Με λίγα λόγια, ευτυχώς που ψώνισα από κατάστημα που υποστήριξε τον πελάτη, γιατί αλλιώς τραβιόμουνα εξαιτίας της αντιπροσωπείας, που θεωρεί ότι οι υποχρεώσεις της τελειώνουν με την πώληση, ακόμα και ελαττωματικού προϊόντος.

Edision Hellas :smash:

SHL Systems :a0210:

Στους όρους εγγύησης οι εταιρίες αναφέρουν ότι επισκευάζουν την ελαττωματική συσκευή και μόνο εάν αυτό δεν είναι εφικτό την αντικαθιστούν.

Είναι σαφές ότι η συσκευή ήταν substandard. Τα ´παιξε μετά από λίγες μέρες χρήσης. Στα σχεδόν 50 μου χρόνια ποτέ δεν μου έχει ξανατύχει αντιπρόσωπος να μην αντικαταστήσει άμεσα και χωρίς καν να το ζητήσω εγώ τόσο καινούργια συσκευή με νέα. Αντιμετώπιση όπως αυτή της Edision Hellas απλώς δείχνει ότι τα προϊόντα τους φεύγουν από το εργοστάσιο χωρίς έλεγχο, κατασκευάζονται τράτρα πάτρα κι όποιον πάρει ο Χάρος, και η δοκιμή ποιότητας γίνεται από εμάς (τους τελικούς καταναλωτές) αντί από τον Τσιν Γιουν.

Η εταιρεία μπορεί να γράφει ό,τι θέλει στην κάρτα εγγύησης ή όπουδήποτε αλλού. Υπάρχει πανευρωπαϊκή νομοθεσία (κυρωμένη στην Ελλάδα), για το θέμα. Όπως είπα, ήταν δικαίωμά μου να ζητήσω αντικατάσταση. Μπράβο στην SHLS που τα έβαλε από την τσέπη της.

Παίδες, σόρρυ, αλλά νομίζω ότι μιλάμε για τα αυτονόητα.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό. :-)
Όπως βλέπω εδώ : http://www.shls.gr/product.asp?catid=3525 , δεν αναφέρει τίποτα για εγγύηση της μορφής DOA (dead on arrive) που συνήθως ισχύει για 7 ημέρες. Πόσο καιρό τον είχες τον δέκτη από την αγορά μέχρι την επιστροφή? Εκτός αυτού αν τυχόν έχεις δει ανοικτό κάποιον δέκτη το "αλλάξαν τα πάντα και άφησαν μόνο το περίβλημα" σημαίνει ότι ο δέκτης στην ουσία είναι καινούριος. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένας δέκτης είναι μια πλακέτα στην οποία όλα είναι εκεί πάνω "τροφοδοσία, βύσματα σύνδεσης κλπ". Π.χ. : http://postimage.org/image/wvc1dewid/

Οπότε η αλλαγή της πλακέτας στην ουσία σημαίνει νέος δέκτης. Το παράπονο θα έλεγα ότι πρέπει να πάει περισσότερο στην καθυστέρηση των 10 ημερών. :-)

Υποθέτω ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αναμονή των σωθικών του δέκτη (αντί να στείλουν νέο άμεσα με είχαν 10 μέρες χωρίς τηλεόραση να περιμένω ανταλλακτικά). Υποθέτω ακόμα ότι δεν αλλάχτηκε η οθόνη (που δεν ξέρω τι ρεύμα πήρε από την ελαττωματική πλακέτα), δεν αλλάχτηκαν οι συνδέσεις πίσω, που είναι πλέον κολλημένες στο χέρι (ίσως καλύτερα, ίσως χειρότερα, ίσως το ίδιο) σε περιβάλλον ελληνικού εργαστηρίου, και όχι (θέλω να πιστεύω) σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα πιθανόν και αυτοματοποιημένα. Εσείς, αν καταλαβαίνω καλά, θεωρείτε ότι μία συσκευή είναι ίδια είτε από το εργοστάσιο, είτε από τον τεχνικό. Μπορεί και να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Δεν το ξέρω θετικά.

Αλλά, βρε παιδιά, ανεξαρτήτως όλων αυτών, ο νόμος μας δίνει κάποια δικαιώματα (ως καταναλωτές). Αυτά δεν αλλάζουν, αν μια εταιρεία δηλώνει άλλα πράγματα στα χαρτιά της.

Τώρα, αν εσείς είστε ΟΚ με το να απεμπολείτε τα δικαιώματα, που έχετε από το νόμο ως καταναλωτές, ΟΚ. Προφανώς, δικαίωμά σας.

Όσο για την SHLS, το λέει - δεν το λέει στο site, αντικατέστησαν το δέκτη από την τσέπη τους, κι ας αρνείτο η αντιπροσωπεία. Εδώ έχουμε το πραγματικό γεγονός, και όχι εκτιμήσεις του τι θα έκανε το κατάστημα. Πάλι, αν εσείς δεν το θεωρείτε καλό customer service, δικαίωμά σας. Δυσκολεύομαι, βέβαια, να φανταστώ τι άλλο θα έπρεπε να κάνει η SHLS.

Καλημέρα στην παρέα, πώς μπορώ να κάνω προγραμματισμένη εγγραφή
με το EDISION MINI-TRITON MPEG4; Γνωρίζει κάποιος να μου πεί;
Ευχαριστώ.papagos.

Απο χθές αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: σαν εικόνα έχω το σήμα της edision χωρις να μπορώ να δω τα κανάλια παρά μόνο ήχο.Τον έβγαλα απο το ρεύμα,ξαναέκανα αναζήτηση καναλιών απο την αρχή αλλά τίποτα συνεχιζει να μου δείχνει στην οθόνη της τηλεόρασης μονο το λογότυπο της edision.
Τι έπαθε έτσι ξαφνικά;
Και το γαμώτο είναι ότι τον είχα αγοράσει για τους ηλικιωμένους γονείς μου και τώρα βλέπω να μένουν αρκετές μέρες χωρίς δέκτη,μέχρι να τον πάω πίσω στο καταστημα που τον αγόρασα,αυτοί να τον στείλουν Θεσσαλονίκη στην αντοπροσωπεία και στην συνέχεια η θα τον ξαναστείλουν επισκευασμένο η θα δώσουν εντολή στο καταστημα να μου τον αντικαταστήσουν με καινούριο.Μεγάλη ταλαιπωρία και για μένα και για τους γονείς μου.Και τον πήρα γιατι με τα 5 χρόνια εγγύηση σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο αξιόπιστος απο κάτι άλλους.

Απάντηση: Edision Mini-Triton

Αν μπαίνει στο μενού του, κάνε του αναβάθμιση μήπως συνέλθει.
Εργοστασιακές, αναβάθμιση και πάλι εργοστασιακές.

Ευτυχώς με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και νέα αναζήτηση καναλιών ο δέκτης ''επανήλθε'' και έτσι γλύτώσαμε την ταλαιπωρία,προς το παρών τουλάχιστον.

Απο χθές αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: σαν εικόνα έχω το σήμα της edision χωρις να μπορώ να δω τα κανάλια παρά μόνο ήχο.Τον έβγαλα απο το ρεύμα,ξαναέκανα αναζήτηση καναλιών απο την αρχή αλλά τίποτα συνεχιζει να μου δείχνει στην οθόνη της τηλεόρασης μονο το λογότυπο της edision.
Τι έπαθε έτσι ξαφνικά;
Και το γαμώτο είναι ότι τον είχα αγοράσει για τους ηλικιωμένους γονείς μου και τώρα βλέπω να μένουν αρκετές μέρες χωρίς δέκτη,μέχρι να τον πάω πίσω στο καταστημα που τον αγόρασα,αυτοί να τον στείλουν Θεσσαλονίκη στην αντοπροσωπεία και στην συνέχεια η θα τον ξαναστείλουν επισκευασμένο η θα δώσουν εντολή στο καταστημα να μου τον αντικαταστήσουν με καινούριο.Μεγάλη ταλαιπωρία και για μένα και για τους γονείς μου.Και τον πήρα γιατι με τα 5 χρόνια εγγύηση σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο αξιόπιστος απο κάτι άλλους.
Εμένα αυτό μου θύμισε σαν να είχε μπει ο δέκτης σε λειτουργία ραδιοφώνου. Σαν κάποιος να είχε πατήσει το κουμπί για την αλλαγή σε ραδιόφωνο. Αλλά αφού λύθηκε το πρόβλημα, εντάξει.

Δεν αποκλείω αυτό που αναφέρεις tolias,μπορει να είχαν πατήσει κάποια κουμπιά κατα λάθος, αλλά για πες μου πως μπαίνει ο δέκτης σε λειτουργία ραδιοφώνου για να ξέρω μήπως και έφταιγε αυτό τελικά;