υπαρχει καποιο προβλημα και δεν μπορεις να παραβρεθεις?
Ανάλογα με το πως ξύπνησε ο Δικαστικός, αν πήγαν άλλοι ώστε να μπορείς να αντικατασταθείς, έχεις πιθανότητες από το να το περάσει στο ντούκου μέχρι να δεις αστυνομία να σου χτυπάει την πόρτα.
Παίζει και να σε τσιμπήσει για το σπάσιμο όταν θα πας να ψηφίσεις βέβαια...
Καλέ, είπα ότι θα πάω, αλλά ρωτάω για τις συνέπειες και την εφαρμογή τους. Άλλωστε το αντιμετωπίζω ως κοινωνιολογική σπουδή. Οι νομικοί μας γνωρίζουν, αλλά πιθανόν να …κωλύονται να απαντήσουν.
Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. 7 του Π.Δ. 96/2007:
''Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι υποχρεωμένα να εκτελούν τα καθήκοντά τους....''
Συνέπειες λόγω απουσίας, παρ' όλη την υποχρέωση παράστασης και εκτέλεσης των καθηκόντων τους δεν γνωρίζω να έχουν εφαρμοστεί σε Ποινικό επίπεδο, πλην της περίπτωσης που προαναφέρθηκε (να τους φέρουν με το ζόρι και τις πυτζάμες από το σπίτι...).
Εγώ γνωρίζω να έχει κινήσει ποινική διαδικασία μια δικαστική αντιπρόσωπος... και εν τω μεταξύ ανακάλυψα ότι ο χριστιανός δεν ήταν ούτε τακτικός ούτε αναπληρωματικός! Τρία πουλάκια θα πρέπει να ήταν η συγκεκριμένη, δεν το εξηγώ. Πάντως γίνεται.
Προφανώς, είχε κρανιοφορτώσει, και βάραγε ό,τι να 'ναι!!!
Και δλδ τι θα κάνουμε εάν το πρωί της Κυριακής βρούμε μόνο δύο άτομα ή και μόνο έναν; Το μίνιμουμ είναι δύο άτομα εφορευτική, ο ένας κάνει την αναγνώριση των εκλογέων και μεταφέρει τα στοιχεία από τον εκλογικό κατάλογο στον γραμματέα για το πρωτόκολλο ψηφοφορίας, και ο άλλος ετοιμάζει πακέτα ψηφοδελτίων και τα μοιράζει στους εκλογείς (και πάλι, με τόσα κόμματα ο άνθρωπος θα γίνει Βέγγος). Εξάλλου θέλεις τουλάχιστον δύο εάν πάμε σε θέματα αποφάσεων για την εγκυρότητα ψηφοδελτίων, ενστάσεις κλπ.
Κάτι άλλο...αφού Δημόσιοι/Δημοτικοί υπάλληλοι κ.λ.π. εξαιρούνται, γιατί δεν κάνουν έναν κόπο να δουν που εργάζονται οι άνθρωποι πριν τους ρίξουν στην κληρωτίδα του Jim??![]()
Σε αυτες τις εκλογες η αποζημίωση ειναι 7 ημερες επι 115 . Σε ορισμενες περιοχες ειναι 8 και 9 ημερες. Στο συνολικο ποσο, αφαιρουμαι 23% που ειναι διαφορες κρατησεις.Ακόμα πιο σωστό θα ήταν να προβλεφθεί αμοιβή για όσους καλούνται σε επιτροπές. Έστω μειώνοντας την παχυλή αμοιβή των 1000 Ευρώ που παίρνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ας πάρουν 600-800 και τα υπόλοιπα η επιτροπή. Σίγουρα θα υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι για 50 Ευρώ θα θελήσουν να είναι μέλη της εφορευτικής.
Εγώ πάντως μια από τα ίδια.
Θα θυμάστε οι παλιότεροι ότι προσπαθούσα να βγάλω άκρη με καμιά καταγγελία, γιατί τις 4 τελευταίες φορές με είχαν εφορευτική.
Αφού δεν έβγαλα άκρη και με ενημέρωσαν ότι η επιλογή είναι τυχαίαflipout
, πάω πλέον στο παρά πέντε με σαντουϊτσάκι και καφέ και αν θέλει ας με τσιμπήσει. 3 στις 4 με άφησε να φύγω.
Σε αυτες τις εκλογες η αποζημίωση ειναι 7 ημερες επι 115 . Σε ορισμενες περιοχες ειναι 8 και 9 ημερες. Στο συνολικο ποσο, αφαιρουμαι 23% που ειναι διαφορες κρατησεις.
Εάν δεν υπάρξουν έξοδα, φυσικά τα χρήματα είναι παραπάνω από μια χαρά για τις μέρες μας -ακόμη και με τις κρατήσεις που σκέφτηκαν και έβαλαν, ασχέτως του εάν τελικώς όπου υπάρχει μετακίνηση πρόκειται για έξοδα κινήσεως (όπως ρητώς αναγνώριζε μέχρι πρότινος η νομοθεσία). Εάν δλδ από Θεσσαλονίκη με στείλουν Ζάκυνθο (μονοεδρική, που δεν επιδέχεται αίτηση προτίμησης και καλύπτεται από αντιπροσώπους προερχόμενους από οπουδήποτε) πες μου τι θα μείνει τελικά, και εάν είναι δίκαιο να φορολογείται με 23,11% το μεικτό ποσό δίχως προαφαίρεση των αυτονόητων εξόδων.
Ομορφάντρα μου... να σου πω σε ποιο τμήμα είμαι να 'ρθεις και σε μένα?![]()
Για σένα ερχόμουν τσάμπα βρε συ.:ernaehrung004:
Δήλωσε το νησί την επόμενη φορά (δηλώνεις η σε στέλνουν?).................
όπως το 02 στους Σοφάδες Καρδίτσας (μεγάλος καταυλισμός τσιγγάνων) που ήθελαν να μου πάρουν τη γυναίκα... ε ρε γλέντια. :BDGBGDB55:
Μαζί σου, αλλά, ας μου 'ρθει έστω και ένας και θα κάνω το σταυρό μου!!:firstprize:
Κάτι άλλο...αφού Δημόσιοι/Δημοτικοί υπάλληλοι κ.λ.π. εξαιρούνται, γιατί δεν κάνουν έναν κόπο να δουν που εργάζονται οι άνθρωποι πριν τους ρίξουν στην κληρωτίδα του Jim??![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.