Εφορευτική επιτροπή.

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

υπαρχει καποιο προβλημα και δεν μπορεις να παραβρεθεις?

Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

υπαρχει καποιο προβλημα και δεν μπορεις να παραβρεθεις?

Καλέ, είπα ότι θα πάω, αλλά ρωτάω για τις συνέπειες και την εφαρμογή τους. Άλλωστε το αντιμετωπίζω ως κοινωνιολογική σπουδή. Οι νομικοί μας γνωρίζουν, αλλά πιθανόν να …κωλύονται να απαντήσουν.

Τώρα για το πρωταρχικό ερώτημα των εκλογών, το θέμα είναι πιστεύω εάν θα θριαμβεύσει το μοντέλο του χρεοκοπημένου διπολισμού. Σίγουρα τα αντανακλαστικά των πασοκο-νουδου-αναθρεμένων θα λειτουργήσουν έμπροσθεν της κάλπης, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουν έστω με το πριμοδοτούμενο εκλογικό σύστημα να κυβερνήσουν χωρίς ευρύτερες συνεργασίες.
Τώρα ποιος θα τους πλαισιώσει, έχει ενδιαφέρον να το δούμε και περισσότερο τι θα καταφέρουν να επιτελέσουν ως έργο. Εγώ είμαι με όλους ιδιαίτερα επιφυλακτικός διότι συνεχίζουν να δίνουν δείγματα "αντάξια" της ιστορίας τους. Η δημοκρατία μας όπως την κατάντησαν νοσεί βαθύτατα και δεν βλέπω ανθρώπους με έρεισμα ικανούς να μας "αποτελματώσουν".
Μήπως οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για κάτι πιο υπερβατικό και ανατρεπτικό; Δεν ξέρω, ρωτάω και ποιος θα είναι ο μπροστάρης ή ο καταλύτης σ'αυτό; Πιθανότατα είναι ερωτήματα χωρίς απάντηση, αν και όπως αρέσκονται να λέγουν, η δημοκρατία δεν έχει ...αδιέξοδα.

Ανάλογα με το πως ξύπνησε ο Δικαστικός, αν πήγαν άλλοι ώστε να μπορείς να αντικατασταθείς, έχεις πιθανότητες από το να το περάσει στο ντούκου μέχρι να δεις αστυνομία να σου χτυπάει την πόρτα.
Παίζει και να σε τσιμπήσει για το σπάσιμο όταν θα πας να ψηφίσεις βέβαια...

Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Ανάλογα με το πως ξύπνησε ο Δικαστικός, αν πήγαν άλλοι ώστε να μπορείς να αντικατασταθείς, έχεις πιθανότητες από το να το περάσει στο ντούκου μέχρι να δεις αστυνομία να σου χτυπάει την πόρτα.
Παίζει και να σε τσιμπήσει για το σπάσιμο όταν θα πας να ψηφίσεις βέβαια...

Ε, ναι...ειδικά, αν όλη η Ε.Ε. την έχει κάνει με ελαφρά και ο Δ.Α. τρέχει σαν τον Βέγγο!!!-bye-

Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Καλέ, είπα ότι θα πάω, αλλά ρωτάω για τις συνέπειες και την εφαρμογή τους. Άλλωστε το αντιμετωπίζω ως κοινωνιολογική σπουδή. Οι νομικοί μας γνωρίζουν, αλλά πιθανόν να …κωλύονται να απαντήσουν.

Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. 7 του Π.Δ. 96/2007:

''Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι υποχρεωμένα να εκτελούν τα καθήκοντά τους....''

Συνέπειες λόγω απουσίας, παρ' όλη την υποχρέωση παράστασης και εκτέλεσης των καθηκόντων τους δεν γνωρίζω να έχουν εφαρμοστεί σε Ποινικό επίπεδο, πλην της περίπτωσης που προαναφέρθηκε (να τους φέρουν με το ζόρι και τις πυτζάμες από το σπίτι...:D).

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να προσφέρεις εργασία (12ωρο και βάλε), χωρίς αμοιβή.Ακόμα και η θητεία στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας που υποτίθεται ότι είναι καθήκον του κάθε Έλληνα είναι με μισθό,συμβολικό βέβαια αλλά μισθό,ο τζάμπας πέθανε.Θα μπορούσαν να δώσουν 15-20 ευρώ στις εφορευτικές επιτροπές για να έχουμε και εθελοντές, παρά να τους ψάχνουν όπως τώρα.Τόσα εκατομμύρια ξοδεύουν για τις εκλογές, 1-2 παραπάνω τι θα γινόταν, για τα κόμματα βρήκαν επιπλέον 10 ολόκληρα εκατομμύρια.Είναι γελοίο και απαράδεκτο αυτό με τις εφορευτικές επιτροπές και πρέπει να σταματήσει.

Σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. 7 του Π.Δ. 96/2007:

''Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι υποχρεωμένα να εκτελούν τα καθήκοντά τους....''

Συνέπειες λόγω απουσίας, παρ' όλη την υποχρέωση παράστασης και εκτέλεσης των καθηκόντων τους δεν γνωρίζω να έχουν εφαρμοστεί σε Ποινικό επίπεδο, πλην της περίπτωσης που προαναφέρθηκε (να τους φέρουν με το ζόρι και τις πυτζάμες από το σπίτι...:D).

Εγώ γνωρίζω να έχει κινήσει ποινική διαδικασία μια δικαστική αντιπρόσωπος... και εν τω μεταξύ ανακάλυψα ότι ο χριστιανός δεν ήταν ούτε τακτικός ούτε αναπληρωματικός! Τρία πουλάκια θα πρέπει να ήταν η συγκεκριμένη, δεν το εξηγώ. Πάντως γίνεται.
Και δλδ τι θα κάνουμε εάν το πρωί της Κυριακής βρούμε μόνο δύο άτομα ή και μόνο έναν; Το μίνιμουμ είναι δύο άτομα εφορευτική, ο ένας κάνει την αναγνώριση των εκλογέων και μεταφέρει τα στοιχεία από τον εκλογικό κατάλογο στον γραμματέα για το πρωτόκολλο ψηφοφορίας, και ο άλλος ετοιμάζει πακέτα ψηφοδελτίων και τα μοιράζει στους εκλογείς (και πάλι, με τόσα κόμματα ο άνθρωπος θα γίνει Βέγγος). Εξάλλου θέλεις τουλάχιστον δύο εάν πάμε σε θέματα αποφάσεων για την εγκυρότητα ψηφοδελτίων, ενστάσεις κλπ.

Εγώ πάντως μια από τα ίδια.

Θα θυμάστε οι παλιότεροι ότι προσπαθούσα να βγάλω άκρη με καμιά καταγγελία, γιατί τις 4 τελευταίες φορές με είχαν εφορευτική.

Αφού δεν έβγαλα άκρη και με ενημέρωσαν ότι η επιλογή είναι τυχαία (:flipout:), πάω πλέον στο παρά πέντε με σαντουϊτσάκι και καφέ και αν θέλει ας με τσιμπήσει. 3 στις 4 με άφησε να φύγω.

Εγώ γνωρίζω να έχει κινήσει ποινική διαδικασία μια δικαστική αντιπρόσωπος... και εν τω μεταξύ ανακάλυψα ότι ο χριστιανός δεν ήταν ούτε τακτικός ούτε αναπληρωματικός! Τρία πουλάκια θα πρέπει να ήταν η συγκεκριμένη, δεν το εξηγώ. Πάντως γίνεται.

Προφανώς, είχε κρανιοφορτώσει, και βάραγε ό,τι να 'ναι!!!:flipout:

Και δλδ τι θα κάνουμε εάν το πρωί της Κυριακής βρούμε μόνο δύο άτομα ή και μόνο έναν; Το μίνιμουμ είναι δύο άτομα εφορευτική, ο ένας κάνει την αναγνώριση των εκλογέων και μεταφέρει τα στοιχεία από τον εκλογικό κατάλογο στον γραμματέα για το πρωτόκολλο ψηφοφορίας, και ο άλλος ετοιμάζει πακέτα ψηφοδελτίων και τα μοιράζει στους εκλογείς (και πάλι, με τόσα κόμματα ο άνθρωπος θα γίνει Βέγγος). Εξάλλου θέλεις τουλάχιστον δύο εάν πάμε σε θέματα αποφάσεων για την εγκυρότητα ψηφοδελτίων, ενστάσεις κλπ.

Μαζί σου, αλλά, ας μου 'ρθει έστω και ένας και θα κάνω το σταυρό μου!!:firstprize:

Κάτι άλλο...αφού Δημόσιοι/Δημοτικοί υπάλληλοι κ.λ.π. εξαιρούνται, γιατί δεν κάνουν έναν κόπο να δουν που εργάζονται οι άνθρωποι πριν τους ρίξουν στην κληρωτίδα του Jim??:D

Re: Απάντηση: Re: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Κάτι άλλο...αφού Δημόσιοι/Δημοτικοί υπάλληλοι κ.λ.π. εξαιρούνται, γιατί δεν κάνουν έναν κόπο να δουν που εργάζονται οι άνθρωποι πριν τους ρίξουν στην κληρωτίδα του Jim??:D

Γιάννη πλέον στο σόι μου έχει γίνει ανέκδοτο.
Δε θυμάσαι βρε που είχα ανοίξει νήμα για το που θα απευθυνθώ μπας και γλυτώσω?

Σε δημοτικές είχα καθίσει. Είχε πλάκα.
Και θα ξανακαθόμουν, αλλά όχι με αυτό το τρόπο. Άσε που με το ίντερνετ βλέπω και τα τοπικά σχεδόν άμεσα.
μου αρέσει και ο χαβαλές μετά, στα τοκ σόους....:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Ακόμα πιο σωστό θα ήταν να προβλεφθεί αμοιβή για όσους καλούνται σε επιτροπές. Έστω μειώνοντας την παχυλή αμοιβή των 1000 Ευρώ που παίρνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ας πάρουν 600-800 και τα υπόλοιπα η επιτροπή. Σίγουρα θα υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι για 50 Ευρώ θα θελήσουν να είναι μέλη της εφορευτικής.
Σε αυτες τις εκλογες η αποζημίωση ειναι 7 ημερες επι 115 . Σε ορισμενες περιοχες ειναι 8 και 9 ημερες. Στο συνολικο ποσο, αφαιρουμαι 23% που ειναι διαφορες κρατησεις.

Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Εγώ πάντως μια από τα ίδια.

Θα θυμάστε οι παλιότεροι ότι προσπαθούσα να βγάλω άκρη με καμιά καταγγελία, γιατί τις 4 τελευταίες φορές με είχαν εφορευτική.

Αφού δεν έβγαλα άκρη και με ενημέρωσαν ότι η επιλογή είναι τυχαία (:flipout:), πάω πλέον στο παρά πέντε με σαντουϊτσάκι και καφέ και αν θέλει ας με τσιμπήσει. 3 στις 4 με άφησε να φύγω.

Ομορφάντρα μου... να σου πω σε ποιο τμήμα είμαι να 'ρθεις και σε μένα? :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Σε αυτες τις εκλογες η αποζημίωση ειναι 7 ημερες επι 115 . Σε ορισμενες περιοχες ειναι 8 και 9 ημερες. Στο συνολικο ποσο, αφαιρουμαι 23% που ειναι διαφορες κρατησεις.

Εάν δεν υπάρξουν έξοδα, φυσικά τα χρήματα είναι παραπάνω από μια χαρά για τις μέρες μας -ακόμη και με τις κρατήσεις που σκέφτηκαν και έβαλαν, ασχέτως του εάν τελικώς όπου υπάρχει μετακίνηση πρόκειται για έξοδα κινήσεως (όπως ρητώς αναγνώριζε μέχρι πρότινος η νομοθεσία). Εάν δλδ από Θεσσαλονίκη με στείλουν Ζάκυνθο (μονοεδρική, που δεν επιδέχεται αίτηση προτίμησης και καλύπτεται από αντιπροσώπους προερχόμενους από οπουδήποτε) πες μου τι θα μείνει τελικά, και εάν είναι δίκαιο να φορολογείται με 23,11% το μεικτό ποσό δίχως προαφαίρεση των αυτονόητων εξόδων.

Εάν δεν υπάρξουν έξοδα, φυσικά τα χρήματα είναι παραπάνω από μια χαρά για τις μέρες μας -ακόμη και με τις κρατήσεις που σκέφτηκαν και έβαλαν, ασχέτως του εάν τελικώς όπου υπάρχει μετακίνηση πρόκειται για έξοδα κινήσεως (όπως ρητώς αναγνώριζε μέχρι πρότινος η νομοθεσία). Εάν δλδ από Θεσσαλονίκη με στείλουν Ζάκυνθο (μονοεδρική, που δεν επιδέχεται αίτηση προτίμησης και καλύπτεται από αντιπροσώπους προερχόμενους από οπουδήποτε) πες μου τι θα μείνει τελικά, και εάν είναι δίκαιο να φορολογείται με 23,11% το μεικτό ποσό δίχως προαφαίρεση των αυτονόητων εξόδων.

Καρντάσι! Στη Ζάκυνθο πάντως προσφέρεται δωμάτιο με κοινόχρηστο μπάνιο (σε κατοικία, όχι rum toolet) σε εξοχική τοποθεσία με αντάλαγμα Μακεδονικό τσίπουρο.

Re: Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Ομορφάντρα μου... να σου πω σε ποιο τμήμα είμαι να 'ρθεις και σε μένα? :flipout:

Για σένα ερχόμουν τσάμπα βρε συ.:ernaehrung004:

Δήλωσε το νησί την επόμενη φορά (δηλώνεις η σε στέλνουν?).................

Για σένα ερχόμουν τσάμπα βρε συ.:ernaehrung004:

Δήλωσε το νησί την επόμενη φορά (δηλώνεις η σε στέλνουν?).................

μωρέ δηλώνεις όπου θέλεις.... πλην μονοεδρικών (για τις βουλευτικές μόνο αυτό). Δεν σημαίνει πως θα σε πάρουν κιόλας, ούτως ή άλλως το ποσοστό που κληρώνεται ολοένα πέφτει (κάπου 4 στους 10 δικηγόρους που δεν δηλώνουν εξαίρεση πρέπει να διορίζονται, μπορεί και παρακάτω). Και όλα αυτά αυτομάτως βάσει αλγόριθμου (το αναλύει στη σελίδα του ΑΠ). Μέχρι το '09 με τη σύζυγο (συνάδελφος) δηλώναμε επαρχία, περνάς καλύτερα... και σου μένουν και πιο έντονες μνήμες... όπως το 02 στους Σοφάδες Καρδίτσας (μεγάλος καταυλισμός τσιγγάνων) που ήθελαν να μου πάρουν τη γυναίκα... ε ρε γλέντια. :BDGBGDB55:
Αλλά λόγω του ηλεκτρονικού πλέον συστήματος που δεν προβλέπεται συνυπηρέτηση, διστάζουμε να διακινδυνεύσουμε να πάει ο ένας στη δύση και ο άλλος στην ανατολή. Βέβαια εγώ καλά θα περάσω κι έτσι :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

όπως το 02 στους Σοφάδες Καρδίτσας (μεγάλος καταυλισμός τσιγγάνων) που ήθελαν να μου πάρουν τη γυναίκα... ε ρε γλέντια. :BDGBGDB55:

:grandpa: Μπορώ να δηλώσω τη γυναίκα μου για εφορευτική επιτροπή εκεί, ή παίρνουν μόνο τις γυναίκες των δικαστικών;

Kληρωθηκα (...) κι εγω για 3η φορα.

Δεν αποφασισα ακομα τι θα κανω γιατι θελω να ψηφισω αλλα δε θελω να κανω παλι το μαλακα μεχρι τα ξημερωματα. Αληθεια, σε περιπτωση δευτερου γυρου επιλεγονται διαφορετικοι ή ξαναπανε οι ιδιοι;

Μαζί σου, αλλά, ας μου 'ρθει έστω και ένας και θα κάνω το σταυρό μου!!:firstprize:

Εγω παλι αυτην την αθλιοτητα να εξαιρουνται οι Δημόσιοι/Δημοτικοί υπάλληλοι δεν την καταλαβαινω (δηλ την καταλαβαινω στην βαση του 'γλυψιματος').
Πληρωνεσε κυριε απο το κρατος ΑΜΕΣΑ αρα θα πρεπει να εισαι και υποχρεωμενος να προσφερεις τις υπηρεσιες σου.
Γιατι να 'τσιμπανε' τον απλο κοσμο?
Τι αλητεια ειναι αυτη επιτελους?

Την τελευταία φορά πάντως, που κληρώθηκε (?!?) η γυναίκα μου για τέταρτη φορά, πήγε με τη μικρή στο καρότσι (ήταν τότε κάτι μηνών) και ζήτησε ή να αποχωρήσει ή να ανεχθούν τη γκρίνια της μικρής για όλη την ημέρα...
Από τότε δεν ξανακληρώθηκε. :p