Εφορευτική επιτροπή.

Ποιος να δώσει άδεια; Ο ιδιώτης εργοδότης; Γιατί δημόσιος υπάλληλος ούτως ή άλλως δεν μπαίνει εφορευτική. Δεν παίζει τέτοια περίπτωση. Χαρτιά σου υπογράφει η εφορευτική και ο δικαστικός αντιπρόσωπος όσα θέλεις.

Πως ειναι η αδεια για να πας να ψηφισεις, που εχεις απο 1 εως 3 μερες.
Η ερωτηση ειναι αν υπαρχει προβλεψη για καποια παρομοιου ειδους αδεια για την εφορευτικη επιτροπη.

Απάντηση: Re: Εφορευτική επιτροπή.

Η ερωτηση ειναι αν υπαρχει προβλεψη για καποια παρομοιου ειδους αδεια για την εφορευτικη επιτροπη.

Έτερον εκάτερον.
Την εκλογική άδεια, τη χορηγούσαν έαν δεν κάνω λάθος με ειδική υπουργική απόφαση κάθε φορά, και αφορούσε σε μετακίνηση εκλογέα από τον τόπο κατοικίας και εργασίας του στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένος. Εδώ μιλάμε για άλλη περίπτωση, η οποία δεν περιλαμβάνει (όχι απαραίτητα, τουλάχιστον) κάποια μετακίνηση. Όντως φαίνεται παράλογο, γιατί στις μεγάλες περιφέρειες η εφορευτική μπορεί να αναγκαστεί να μείνει μέχρι τις 2 και τις 3 το πρωί, και μάλιστα συνεχόμενα από τις 6 τα χαράματα της προηγούμενης (όπως ορίζει ο νόμος). Δεν είναι δυνατόν να αναμένει κανείς να πάει να δουλέψει το επόμενο πρωί άνθρωπος που έμεινε στο πόδι 20 ώρες σερί.

Όχι δεν υπάρχει. Στις τελευταίες εκλογές που ήμουν μέλος της εφορευτικής επιτροπής, η δικαστική αντ/πος με ενημέρωσε ότι μπορεί μεν να μου χορηγήσει έντυπο στο οποίο θα ανέφερε ότι ήμουν στην ε.ε., αλλά ότι είναι στην ευχέρεια του εργοδότη για το αν θα σου δώσει άδεια.
Περιττό να πω ότι δεν πήρα άδεια.

Ξέθαψα το θέμα μιας και σήμερα μου ήρθε κλήση για αναπληρωματικό μέλος της εφορευτικής και τις 2 Κυριακές.
Από τη μία θέλω να πάω για την εμπειρία,από την άλλη σκέφτομαι σε τι κατάσταση θα είναι η μέση μου με τις 2 πρόσφατα (προ 7 ημερών) διαγνωσθείσες κήλες στην σπονδυλική στήλη,μετά από 18-20 ώρες παρουσίας.

Εάν υπάρχει θέμα, πήγαινε χαρτί από γιατρό, και μάλιστα καλό θα είναι να τηλεφωνήσεις ο ίδιος στον ΔΑ. Μπορείς να βρεις το όνομά του στο areiospagos.gr, όπου κάνεις αναζήτηση βάσει τμήματος και εκλογικής περιφέρειας.
Δεν είμαστε και παράλογοι οι περισσότεροι. Απλώς αρχίζουμε και φορτώνουμε όταν πάει 7 το πρωί και ανακαλύπτουμε πως είμαστε μόνοι με τον γραμματέα μας και το πολύ ένα μέλος εφορευτικής.

Αυτές οι εκλογές θα είναι παλούκι.... διπλές την πρώτη Κυριακή, τριπλές τη δεύτερη. Τρία παραβάν, τρεις κάλπες. Πολύ εύκολα χάνεται η μπάλα έτσι, εάν δεν υπάρχει απόλυτη τάξη, και άτομα της εφορευτικής να επιτηρούν. Ας αφήσουμε την πίκρα της διαλογής. Τουλάχιστον να μην βγει λάθος από τη διαδικασία.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Θέλω πολύ να πάω,αλλά από την άλλη είμαι ήδη με φαρμακευτική θεραπεία και ο γιατρός μου ειπε να μην κουράζομαι γιατί κινδυνεύω να υποτροπιάσω και να χρειασθώ χειρουργκή επέμβαση.Το άλλοθί μου είναι ότι έχω την μαγνητική πριν λάβω το χαρτί με την πρόσκληση.Αρκεί χαρτί ιδιώτη γιατρού όμως;
Mπορώ να παρουσιασθώ και να πω ότι μπορώ να κάτσω λίγες ώρες για να μην φανεί ότι πάω να λουφάρω;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Θέλω πολύ να πάω,αλλά από την άλλη είμαι ήδη με φαρμακευτική θεραπεία και ο γιατρός μου ειπε να μην κουράζομαι γιατί κινδυνεύω να υποτροπιάσω και να χρειασθώ χειρουργκή επέμβαση.Το άλλοθί μου είναι ότι έχω την μαγνητική πριν λάβω το χαρτί με την πρόσκληση.Αρκεί χαρτί ιδιώτη γιατρού όμως;
Mπορώ να παρουσιασθώ και να πω ότι μπορώ να κάτσω λίγες ώρες για να μην φανεί ότι πάω να λουφάρω;

Αν ήμουν στην θέση του ΔΑ θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Βασικά, αν έπεφτες σε μένα, θα σου έλεγα φύγε χθες!! (άμα έχεις μέση ξέρεις..:frown:)

Όλες τις φορές κάνω τηλέφωνο από την προηγούμενη και τους ρίχνω περισσότερο στο φιλότιμο. Όσο μπορεί ο καθένας. Στο τέλος, πάντα βρίσκεται η φόρμουλα συνεννόησης. Ωστόσο, έχω βρεθεί και ολομόναχος να τρέχω σαν τον Θανάση...

Όσο για το χαρτί..εξαρτάται από τον Δ.Α., τι να πω? Δεν είμαστε και σε δικαστήριο για αναβολή...

Εν τω μεταξύ το νήμα άνοιξε για τις εκλογές του 2009.... τόσο κοντά και όμως φαίνονται τόσο μακρινές.... Άλλαξε εποχή. Θυμάμαι την αντιπρόσωπο του Πασοκ στο τμήμα μου, στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων... πολύ γέλιο τύπος, και δεν την κρατούσες όλη μέρα, έτοιμη ήταν να φύγει για πανηγυρισμούς.... αλλαγή φρουράς, "λεφτά υπάρχουν" και "πρόγραμμα 100 ημερών", τρομάρα μας....
Έχουν και το γέλιο τους πάντως οι εκλογές για τις εφορευτικές. Καλή διάθεση να υπάρχει μόνο. 14 Κυριακές έχω κάνει ως ΔΑ... άλλες 2 ως γραμματέας, και άλλες 2 ως αναπληρωματικός. Μόνο τις Κυριακές του αναπληρωματικού δεν θυμάμαι.

Παντως στο areiospagos.gr,βάζοντας το εκλογικό τμήμα και την εκλογική περιφέρεια,δεν μου βγάζει αποτέλεσμα.

edit
Τον βρηκα,αλλά με επίθετο και όνομα που το έχουν καμιά 10αριά χιλιάδες-τουλάχιστον-Έλληνες.:flipout:

Last edited:
Στην κεντρική σελίδα, σε βγάζει στις ανακοινώσεις. Εκεί έχει λινκ "αποτελέσματα διορισμών δικαστικών αντιπροσώπων". Πατάς, και σε βγάζει σε σελίδα, όπου επιλέγεις τον 2ο τρόπο αναζήτησης: "ή επιλέξτε τμήμα" κλπ. Πχ (νούμερο) Α´ Αθηνών. Σου βγάζει ποιος έχει διοριστεί εκεί. Το τηλέφωνό του εύκολα το βρίσκεις.

Χωρίς να υποτιμήσω τους Δ.Α και χωρίς να ρίχνω σε αυτούς το φταίξιμο θεωρώ πρόστυχο από την πλευρά του κράτους να μην πληρώνει όλους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία.
Και φέτος στην εποχή της κρίσης και της ανέχειας εξοργίζομαι όταν αντί να επιλέξει με μικρότερο κόστος Δ.Α από τα νησιά τους αντικαθιστά με άλλους από την Αθήνα και όχι μόνο.
Ε σε αυτό το κράτος αρνούμαι να προσφέρω νιώθω ηλίθιος να βοηθήσω δωρεάν τα κόμματα που παίρνουν σε επιχορήγηση τον ιδρώτα των συμπολιτών μου. Έτσι απλά.

Χωρίς να υποτιμήσω τους Δ.Α και χωρίς να ρίχνω σε αυτούς το φταίξιμο θεωρώ πρόστυχο από την πλευρά του κράτους να μην πληρώνει όλους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία.
Και φέτος στην εποχή της κρίσης και της ανέχειας εξοργίζομαι όταν αντί να επιλέξει με μικρότερο κόστος Δ.Α από τα νησιά τους αντικαθιστά με άλλους από την Αθήνα και όχι μόνο.
Ε σε αυτό το κράτος αρνούμαι να προσφέρω νιώθω ηλίθιος να βοηθήσω δωρεάν τα κόμματα που παίρνουν σε επιχορήγηση τον ιδρώτα των συμπολιτών μου. Έτσι απλά.

Έχεις χίλια δίκια...

Ξερεις ποσα παίρνει ο ΔΑ πλέον;
Κανε με σύγκριση ποσα παίρνει, και πόση δουλεια εχει (κυρίως πριν αλλα και μετα απο την ώρα που ψηφίζει ο κόσμος) σε σχέση με τους λοιπούς συμμετέχοντες στην διαδικασία, και πες με ποσα χρήματα για τους υπόλοιπους θεωρείς πως δεν θα ήταν πρόστυχο ...