EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Να αρωτηξω κατι παιδες? ισως κανω και λαθος ε..αυτα που εξεταζετε τι woffer-ια εχουν πανω? 6ιντσα?..μηπως να κοιταζατε τιποτα και σε μεγαλυτερο woofer 8ιντσο πχ, μονο κ μονο γιατι σε μικρο χωρο οι πλαγια τους ακτινοβολια ειναι μικροτερη κ συνεπως συμαζευονται ευκολοτερα?..

Χριστός Ανέστη!
Χρόνια πολλά σε όλα τα (μικρά και μεγάλα) παιδιά του φόρουμ :shakehands:

Για να δούμε τι νεότερα έχουμε...

Boogietone
Ο Αγγλος στην μεσαία κατηγορία είναι βασιλεύς.
Όσο ζω μαθαίνω κι ένα απ' όσα έμαθα, τα τελευταία χρόνια, είναι ότι η proac έχει πολλούς φαν.
Εγώ θα έλεγα πως το Proac ίσως να κάνει καλύτερα στον χώρο, μιας που ο σωλήνας bass reflex βλέπει προς το πάτωμα.
Μαζί σου. Επίσης το μετράω αυτό στα θετικά.
Δεν μπορώ να ψηφίσω γιατί δεν έχω ακούσει το Dianna
Δεκτό... αλλά για διαιτητής του ματς δεν κάνεις! Θα το τινάξεις στον αέρα!
Είναι πάντως και ωραίο και classic.
Κι εγώ ψάρωσα από την Τζεντάι εμφάνισή του, τον κοφτό του πωπό και φυσικά το ρίμπον τουίτερ (αδυναμίες!).
Αν το βρεις ενα χιλιάρικο-χίλιαδιακόσια τσίμπατο.
1500 λίρες, κοντά δηλ στα 1700 ευρώπουλα χωρίς την αποστολή. Μάλλον το αφήνουμε για άλλον...

Guybrush
Τα ATC SCM40 τα έχεις σκεφτεί καθόλου;
Όχι, αλλά μια που το ανέφερες το έψαξα λίγο. Οι γερμανοί εδώ λένε ότι πρόκειται για ουδέτερο ηχείο, με τρίκαλη εικόνα αλλά λίγο σκοτεινό και κάπως ασθενικό στα άκρα. Ίσως ταιριάξει στο χώρο, αλλά (αν ισχύουν τα προαναφερόμενα) πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ταιριάξει στο γούστο μου.

Sifis (γειά σου μεγάλε!)
αυτα που εξεταζετε τι woffer-ια εχουν πανω?
6 1/2 το ντι15 και 6 η Νταγιάννα.
μηπως να κοιταζατε τιποτα και σε μεγαλυτερο woofer 8ιντσο πχ, μονο κ μονο γιατι σε μικρο χωρο οι πλαγια τους ακτινοβολια ειναι μικροτερη κ συνεπως συμαζευονται ευκολοτερα?
Ιτ'ς ολ γκρικ του μι μπρο! Το αφήνω στους πιο μπασμένους για σχολιασμό...

Και μια ενημέρωση για το χώρο... Ξεκίνησα το πλανο α και ήδη ακούω σημαντική βελτίωση.
Το θέμα είναι (Boogietone εσύ που είσαι και ο πιο ζεστός με το σαράκι μου), δεδομένου ότι θα φύγει ένα σαμπ και δυο ρίμπονς, να πετύχουμε κάτι εγγυημένα (όσο το δυνατόν) βελτιωμένο από τον ήχο που ήδη έχω. Τα μπραντς λίγα μου λένε, όχι ότι με χαλάνε, αλλά πιστεύω ότι έχουν νόημα μόνο στην μεταπώληση.
Mπάι δε γουέι.. τα Κάντους και το σαμπ πουλήθηκαν στην αδελφή μου, η οποία μόνο τούμπες δεν έκανε! Όχι ότι σκαμπάζει από ήχο... από έπιπλα όμως -όπως οι περισσότερες γυναίκες- ξέρει...

Φιλε αμα εβγαλες sub κ περιμενεις να χεις ιδιο χαμηλο με πριν, απο 1 6ιντσο ανα κουτα, τοτε ζορικα τα πραματα... Σε μουσικοτητα κ καθαροτητα ηχου θα σαι καλυτερα αλλα στις χαμηλες... Γνωμη μου, αν πας για δαπεδου κοιτα κατι λιγααακι μεγαλυτερο.. Το atc scm40 νομιζω ειναι καλυτερη περιπτωση, αρκει να σ αρεσει ο υπεραναλυτικος ηχος. Με diy εχεις σκεφτει να ασχοληθεις καθολου;

Φιλε αμα εβγαλες sub κ περιμενεις να χεις ιδιο χαμηλο με πριν, απο 1 6ιντσο ανα κουτα, τοτε ζορικα τα πραματα
Κάπου ανάμεσα στους πειραματισμούς και στο διάβασμα άρχισα να ψιλιάζομαι ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί. Τα Cantus (λένε ότι) ξεκινάνε από τους 50 κύκλους και η διαφορά όταν κλείνω το sub είναι τεράστια.
Πραγματικά δεν ξέρω πως στην ευχή μπορούν να συνδιαστούν το βαθύ χαμηλό του sub της Audiovector με τα πολύ όμορφα μεσαία και τα απίστευτα ψηλά των Cantus (+ταχύτητα και διαφάνεια), σε ένα ζευγάρι δαπέδου, χωρίς να χρειαστεί να πουλήσω την κορμάρα μου για να το αποκτήσω! :flipout:
Αυτό που σκέφτομαι τελικά να κάνω (για να μη βαράω το κεφάλι μου όταν θά ' ναι πια αργά) είναι να πάρω σβάρνα τα χαιεντμάγαζα του Αμβούργου και να ακούσω. Ήδη στάμπαρα 5-6 στο internet και από Τρίτη θα επικοινωνήσω για ραντεβού. Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα βρω πολλά τζέρμαν (Audio Physic, Lua, Elac, Quadral, Heco κλπ) αλλά και πέριξ περιοχών (πχ Vienna) αλλά δεν χάνω τίποτα αν ακούσω. Στη χειρότερη μένω ως έχω. Πάλι καλά θα είμαι.

Με diy εχεις σκεφτει να ασχοληθεις καθολου;
Δεν ξέρω... Μάλλον δεν πιάνουν τα χέρια μου... και στη φυσική ήμουν πάντοτε σκράπας :slapface:!
Βρήκα όμως κάποιον εδώ κοντά που ασχολείται επαγγελματικά με το σπορ.
Καμιά πρόταση γι' αυτή την περίπτωση;

Για να καταλάβεις καλύτερα τί εννοώ, το bias-probe για τις ΚΤ88 του ενισχυτή το συναρμολόγησε η γυναίκα μου!!! :flipout::flipout::flipout:
Εγώ μόνο τις κολλήσεις έκανα!
Πού να της λέω τώρα να μου φτιάχνει crossover... !!!

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη. Η άποψή μου είναι τώρα τουλάχιστον μην αλλάζεις τίποτα. Ασχολήσου έντονα με το στήσιμο του ήδη υπάρχοντος συστήματος σου φτάσε στο ιδανικό όσο το δυνατόν στήσιμο απο άποψη απόδοσης και λειτουργικότητας (αν ένα σύστημα δεν είναι λειτουργικό σύντομα θα γίνει δικτάτορας, οπότε είναι θέμα χρόνου η επανάστασή σου). Μόλις αποφασίσεις ότι εκεί θα κάτσει το σύστημα (εντάξει μικρομετακινήσεις πάντα θα γίνονται), κάτσε κάμποσο καιρό απόλαυσέ το, ξεψάχνισέ το, δες αν κάτι δεν σου πάει καλά και όντως δεν φταίει ο χώρος ούτε το στήσιμο και τότε να προβείς στις κατάλληλες αλλαγές. Αυτήν την στιγμή δεν ξέρεις ακόμα τι αλλαγές χρειάζεσαι και το κυριότερο τι φταίει. Μάθε τον καινούριο χώρο σου, δάμασέ τον, γίνει οικείος μαζί του!!!ΙΜΗΟ

Για diy δες κατι απο mtz.. Diyaudio.gr .. Μιλα με τον Μανωλη θα λυθουν πολες αποριες σου.. Εγω φτιαχνω το Jairo αυτες τις μερες.. Οποιος εχει ακουσει τα συγκεκριμενα ηχεια λεει τα καλυτερα! Ισως κατι σαν το Αrcos II η το Arcos X να ταν μια πραγματικα εξαιρετικη λυση! Αλλα το οτι δε ασχολεισαι με κατασκευες ειναι ενα θεμα.. Το Jairo νομιζω ειναι εξαιρετικη περιπτωση για χωρους 12-15 τμ...
Τωρα απο ετοιμα απο αυτα που κοιτας λογικα μονο το atc φανταζομαι θα σε καλυψει αλλα κ κει θα χρειαστεις μουλαρι ενυσχητη γιατι ειναι γνωστο οτι τα θελουν τα μπολικα τα ρευματακια..
Απτην αλλη οπως ειπε ο φιλος ο Κυριτσης, ισως ειναι πραγματικα καλυτερα να παιξεις λιγοε το στησιμο πριν παρεις κατι αλλο.κριμα να σκασεις ενα σωρο λεφτα κ να χεις η το ιδιο η λιγακι καλυτερο αποτελεσμα..

Απάντηση: Re: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη. Η άποψή μου είναι τώρα τουλάχιστον μην αλλάζεις τίποτα. Ασχολήσου έντονα με το στήσιμο του ήδη υπάρχοντος συστήματος σου φτάσε στο ιδανικό όσο το δυνατόν στήσιμο απο άποψη απόδοσης και λειτουργικότητας (αν ένα σύστημα δεν είναι λειτουργικό σύντομα θα γίνει δικτάτορας, οπότε είναι θέμα χρόνου η επανάστασή σου). Μόλις αποφασίσεις ότι εκεί θα κάτσει το σύστημα (εντάξει μικρομετακινήσεις πάντα θα γίνονται), κάτσε κάμποσο καιρό απόλαυσέ το, ξεψάχνισέ το, δες αν κάτι δεν σου πάει καλά και όντως δεν φταίει ο χώρος ούτε το στήσιμο και τότε να προβείς στις κατάλληλες αλλαγές. Αυτήν την στιγμή δεν ξέρεις ακόμα τι αλλαγές χρειάζεσαι και το κυριότερο τι φταίει. Μάθε τον καινούριο χώρο σου, δάμασέ τον, γίνει οικείος μαζί του!!!ΙΜΗΟ

+1000

Re: Απάντηση: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Guybrush
Όχι, αλλά μια που το ανέφερες το έψαξα λίγο. Οι γερμανοί εδώ λένε ότι πρόκειται για ουδέτερο ηχείο, με τρίκαλη εικόνα αλλά λίγο σκοτεινό και κάπως ασθενικό στα άκρα. Ίσως ταιριάξει στο χώρο, αλλά (αν ισχύουν τα προαναφερόμενα) πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ταιριάξει στο γούστο μου.

Σκοτεινό το ATC; Μην τρελαθούμε κιόλας... Ίσα-ίσα, πρόκειται για bright ηχείο.
Από δε ανάλυση, απλά αλλού. Ακούς κυριολεκτικά τα συνοδά σου.

Και μια και πρόκειται για κλειστή καμπίνα, είναι από τα πλέον ανεκτικά σε περίεργους χώρους. Αν θες να αλλάξεις ηχείο, κοίτα προς τα εκεί.

Κατά τ' άλλα, συμφωνώ με την τοποθέτηση του Βαγγέλη του Κυρίτση. Κάνε τα ανθρωπίνως δυνατά με το χώρο και βλέπεις...

Σχετικά με τα ATC τί να πω... Ίσως είναι περίεργοι οι Γερμανοί (ή τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι που έτυχε να διαβάσω). Μου κάνει εντύπωση πάντως που κανένας δεν μου πρότεινε μέχρι στιγμής κάποιο "ντόπιο" ηχείο. Είναι τόσο μέτρια η "σχολή" εδώ στη (μικρο)μεσαία κατηγορία; Ξεψαχνίζοντας λίγο τους κατασκευαστές και τα reviews ξεχώρισα κάποια κομμάτια όπως τα Tempo VI, Scorpio (ίσως και Yara II) της Audio Physic, το FS 249 της Elac και το Vento 890DC της Canton, τα οποία (μαζί με τα ProAc και ATC που μου προτείνετε) θα επιδιώξω να βρω και να ακούσω (...έστω σε έκθεση). Νομίζω ότι σε περίπτωση που κάτι από αυτά (ή άλλο) μου κάνει, θα μπορούσα να επωφεληθώ από τις τοπικές προσφορές.

FS 249
http://www.elac.com/de/products/l240/fs249.html
http://cgi.ebay.de/Elac-FS-249-OVP-...ptZDE_Lautsprecher_Martin?hash=item2559ce2124
Tempo VI
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120549151251&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Scorpio
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170466924543&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Vento 890DC
http://www.canton.de/de/hifi/vento/produkt/vento890dc.htm

Σχετικά με το χώρο... το πλανο α προχώρησε χθες με ακόμα ακριβέστερη συμμετρία, έχασα όμως το γλυκόσποτο. Ο ήχος έχει βελτιωθεί συνολικά πλησιάζοντας κάπως την αίσθηση του παλαιού χώρου, για να τον απολαύσω όμως θα πρέπει είτε να μάθω προχωρημένες ασκήσεις γιόγκα, είτε να κάνω περαιτέρω αλλαγές.
Ο πειραματισμός θα συνεχιστεί λίγο ακόμα...

Αντικραδασμικά κάτω απο τα ηχεία έβαλες-δοκίμασες;
Μάλλον όχι ε;

Με τον κηδεμόνα σου...

Τα ρίμπον έχουν την κατάλληλη κλίση κι ύψος,για να σε σημαδεύουν ανάμεσα στα...μάτια;(καθισμένος στην θέση ακρόασης).
Οχι ε;

Πάρε και 50 κάμψεις...

Last edited:
Re: Απάντηση: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Σχετικά με τα ATC τί να πω... Ίσως είναι περίεργοι οι Γερμανοί (ή τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι που έτυχε να διαβάσω). Μου κάνει εντύπωση πάντως που κανένας δεν μου πρότεινε μέχρι στιγμής κάποιο "ντόπιο" ηχείο. Είναι τόσο μέτρια η "σχολή" εδώ στη (μικρο)μεσαία κατηγορία; Ξεψαχνίζοντας λίγο τους κατασκευαστές και τα reviews ξεχώρισα κάποια κομμάτια όπως τα Tempo VI, Scorpio (ίσως και Yara II) της Audio Physic, το FS 249 της Elac και το Vento 890DC της Canton, τα οποία (μαζί με τα ProAc και ATC που μου προτείνετε) θα επιδιώξω να βρω και να ακούσω (...έστω σε έκθεση). Νομίζω ότι σε περίπτωση που κάτι από αυτά (ή άλλο) μου κάνει, θα μπορούσα να επωφεληθώ από τις τοπικές προσφορές.

Σχετικά με το χώρο... το πλανο α προχώρησε χθες με ακόμα ακριβέστερη συμμετρία, έχασα όμως το γλυκόσποτο. Ο ήχος έχει βελτιωθεί συνολικά πλησιάζοντας κάπως την αίσθηση του παλαιού χώρου, για να τον απολαύσω όμως θα πρέπει είτε να μάθω προχωρημένες ασκήσεις γιόγκα, είτε να κάνω περαιτέρω αλλαγές.
Ο πειραματισμός θα συνεχιστεί λίγο ακόμα...

με τέτοια έντυπα που διαβάζεις τί περιμένεις να λένε γιά atc.:flipout:
Πάλι καλά που δεν σου λένε να αγοράσεις ηχεία VW...

Μάλλον δεν έκανες κάτι προς ακριβέστερη συμμετρία, αν έχασες το γλυκόσποτο....
Αν τα κάνεις σωστά, πρέπει τα ηχεία σου να είναι εξαφανισμένα, να μην υπάρχουν γενικώς μέσα στην στερεοφωνική εικόνα...

γενικά (με όλο το θάρρος...) διακρίνω έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό, εστιασμένο όμως προς λάθος κατευθύνσεις.:grandpa:

Καλημέρα και πάλι,

Επειδή διαβάζοντας τα μυνήματα "έλαβα" το μύνημα οτι τα Dianne μπουμάρουν...θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα:
Πρώτον Μπουμάριζαν (όσο μου επιτρέπει η απειρία μου να αντιληφθώ). Μετά τους γρανίτες είναι κυρίες και κέρδιασαν όπως είπα ακόμα περισσότερο σε ανάλυση.
Δεύτερον, έχω ξύλινο πάτωμα καρφωτό, το οποίο γινόταν ένα τεράστιο ηχείο.

Τα ATC καμία σχέση με "σκοτεινότητα", κάποιο λάθος κάνουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί. Η επιλογή μεταξύ των Proac D18, ATC-40 & Dianne ήταν ΠΟΛΥ δυσκολη. Στο τέλος η dianne μου φάνηκε καλύτερη allrounder (απο λεφτά παίζουν σε παρόμοια επίπεδα).

Μακάρι κάποιος να μπορούσε να δανειστεί τα μηχανήματα που θα ήθελε να αγοράσει στον χώρο του για ακρόαση πριν τα αγοράσει. Τουλάχιστον εγώ θα είχα αποφασίσει πολύ γρηγορότερα και δεν θα πήγαινα κάθε Σάββατο στα μαγαζιά...

Καλημέρα και πάλι,

Επειδή διαβάζοντας τα μυνήματα "έλαβα" το μύνημα οτι τα Dianne μπουμάρουν...θα ήθελα να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα:
Πρώτον Μπουμάριζαν (όσο μου επιτρέπει η απειρία μου να αντιληφθώ). Μετά τους γρανίτες είναι κυρίες και κέρδιασαν όπως είπα ακόμα περισσότερο σε ανάλυση.
Δεύτερον, έχω ξύλινο πάτωμα καρφωτό, το οποίο γινόταν ένα τεράστιο ηχείο.

+1

δυστυχως το ξυλινο πατωμα μπορει να δημιουργει μπουμαρισμα το οποιο μετα το αποδιδουμε στον χωρο γενικοτερα. Ειχα και εγω αντιστοιχα προβληματα αλλα με τα Auralex Gramma βρηκα την υγεια μου. Μπουμαρισμα τελος...

Ναι, αλλά το συγκεκριμένο δάπεδο δεν είναι ξύλινο. Είναι laminate. Μόνη περίπτωση να μπουμάρει είναι να μην είναι κολλημένα αλλά απλά ακουμπισμένο.

Η μέθοδος του Vandersteen δουλεύει και για ασσύμετρη τοποθέτηση. Δοκίμασε πχ τη θέση 1/3 στην αριστερή πλευρά και την 1/7 στην δεξιά πλευρά. Μπορεί η εικόνα να μην είναι καλύτερη, αλλά συχνά έχεις καλύτερο μπάσο σε ασύμμετρη τοποθέτηση (δεν συντονίζονται και από τα δύο ηχεία τα ίδια στάσιμα).

Ναι, αλλά το συγκεκριμένο δάπεδο δεν είναι ξύλινο. Είναι laminate. Μόνη περίπτωση να μπουμάρει είναι να μην είναι κολλημένα αλλά απλά ακουμπισμένο.

Η μέθοδος του Vandersteen δουλεύει και για ασσύμετρη τοποθέτηση. Δοκίμασε πχ τη θέση 1/3 στην αριστερή πλευρά και την 1/7 στην δεξιά πλευρά. Μπορεί η εικόνα να μην είναι καλύτερη, αλλά συχνά έχεις καλύτερο μπάσο σε ασύμμετρη τοποθέτηση (δεν συντονίζονται και από τα δύο ηχεία τα ίδια στάσιμα).

όπα όπα, πως το είπες αυτό?
Σε εμένα κάπως έτσι είναι λόγω χώρου...Το ένα ηχείο είναι στα 30cm απο τον τοίχο και το δεύτερο έχει πίσω του περίπου 150cm. Με γενναίο toe in (είπαμε είμαι απο τον χώρο του αυτοκινήτου) πάντως έχω εξαιρετική εικόνα.

Αντικραδασμικά κάτω απο τα ηχεία έβαλες-δοκίμασες;
Μάλλον όχι ε;
Έχω παραγγείλει 2 κομμάτια γρανίτη (40x40x3cm).

Τα ρίμπον έχουν την κατάλληλη κλίση κι ύψος,για να σε σημαδεύουν ανάμεσα στα...μάτια;(καθισμένος στην θέση ακρόασης).
Το ύψος είναι standard από τις βάσεις του κατασκευαστή. Δεν μπορώ να επέμβω σ' αυτό (πέρα από το ότι θα πάνε +3cm όταν έρθουν οι γρανίτες).
Άλλαξα την κλίση του αριστερού ηχείου (που έχει μεγαλύτερη απόσταση από τη θέση ακρόασης σε σχέση με το δεξί) ώστε να με κοιτάζει κι αυτό...στα μάτια. Ελάχιστη διαφορά... 60-40 ακούω ("60" δεξιά, "40" αριστερά).

Μάλλον δεν έκανες κάτι προς ακριβέστερη συμμετρία, αν έχασες το γλυκόσποτο....
Συμμετρία ως προς το χώρο δεν εννοούσατε παίδες; Έκανα. Αποτέλεσμα... Το δεξί ηχείο έχει 2.5μ απόσταση από τη θέση ακρόασης και το άλλο είναι κάπου στο βάθος (κήπος) αριστερά στα 3+ μέτρα.

γενικά (με όλο το θάρρος...) διακρίνω έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό, εστιασμένο όμως προς λάθος κατευθύνσεις.
Δεν νοιώθω καθόλου ενθουσιασμένος μ' αυτή την κατάσταση. Μάλλον απογοήτευση θα το όριζα.

Η μέθοδος του Vandersteen δουλεύει και για ασσύμετρη τοποθέτηση. Δοκίμασε πχ τη θέση 1/3 στην αριστερή πλευρά και την 1/7 στην δεξιά πλευρά.
Τα έβαλα 1/3, 1/6 από τους πλαινούς τοίχους (και 45cm και τα δυο από τους πίσω). Έχεις δίκιο σχετικά με τα μπάσα. "Γέμισαν" το χώρο. Η εικόνα όμως...έτσι κι έτσι.

Σημ. Δεν έχω (ούτε είχα) πρόβλημα με μπουμάρισμα. Στα Dianne αναφερόμουν με αφορμή ένα σχόλιο του φίλου Jacob, το οποίο ο ίδιος απ' ότι βλέπω το ξεκαθάρισε.

Νομίζω ότι τσάμπα παιδεύομαι, τσάμπα παιδεύω κι εσάς...

Κανένα καλό ζευγάρι ακουστικά...;

AKG, Sennheiser, Beyerdynamic... VW;