EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Re: Απάντηση: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Τα έβαλα 1/3, 1/6 από τους πλαινούς τοίχους (και 45cm και τα δυο από τους πίσω). Έχεις δίκιο σχετικά με τα μπάσα. "Γέμισαν" το χώρο. Η εικόνα όμως...έτσι κι έτσι.
O Vandersteen λέει: 1/5 ναι, 1/7 ναι, 1/6 όχι.
Ξέρεις, για να φέρεις την εικόνα υπάρχει και το ρυθμιστικό balance...

O Vandersteen λέει: 1/5 ναι, 1/7 ναι, 1/6 όχι.
Καλά λέει... Κι αν συμφωνεί και η γυναίκα του ακόμα καλύτερα...

Ξέρεις, για να φέρεις την εικόνα υπάρχει και το ρυθμιστικό balance...
Δεν κατέχω... Θα μου πείτε ή να πάρω κάμψεις;

Μέχρι στιγμής, με λίγο Vandersteen, λίγους πειραματισμούς και συμβιβασμούς, έφτασα εδώ...

View attachment 52922

εγω παντως πιστευω πως αν το ενα ηχειο ειναι μακρυα κ το αλλο κοντα τοτε οτι κ να κανεις δε θα ακους το ιδιο,,..φυσικοι νομοι..μακρυα το ηχειο?θα αργει ο ηχος...απλα....φιλε αν το Left σου το φερεις ποιο κοντα ετσι οπως εισαι, ωστε να χεις την ιδια ακριβως αποσταση απο την θεση ακροασης σου, τι ακριβως γινεται?ακους δυνατοτερο μπασο απτα δεξια παρα απ αριστερα?
Α ξεχασα, κανα elac με αυτο ο jet, πως το λενε tweeter, εχεις ακουσει?...πολυ μ αρεσανε...

Last edited:

Συμμετρία ως προς το χώρο δεν εννοούσατε παίδες; Έκανα. Αποτέλεσμα... Το δεξί ηχείο έχει 2.5μ απόσταση από τη θέση ακρόασης και το άλλο είναι κάπου στο βάθος (κήπος) αριστερά στα 3+ μέτρα.

Δεν νοιώθω καθόλου ενθουσιασμένος μ' αυτή την κατάσταση. Μάλλον απογοήτευση θα το όριζα.

Νομίζω ότι τσάμπα παιδεύομαι, τσάμπα παιδεύω κι εσάς...

Κανένα καλό ζευγάρι ακουστικά...;

AKG, Sennheiser, Beyerdynamic... VW;

1. η Συμμετρία είναι συμμετρία.
πχ 2.5 από τον ένα τοίχο, 2.5 από τον άλλο, και εσύ στη μέση σχεδόν στην κορυφή του τριγώνου.
Εννοώ ενθουσιασμένος, ότι "άντρα θέλω, τώρα τον θέλω"...:flipout:
Κάτι θα βγεί με το παίδεμα...

AKG, AKG, AKG

Λοιπόν θα έλεγα να γίνουν όλες οι αποστάσεις 1.00 (όλες όμως) όχι 40-42 και 58-42, θα έχεις τα ηχεία έτσι ώστε από τη θέση ακρόασης να μην βλέπεις τα πλαϊνά των ηχείων, και θα φροντίσεις όταν είσαι καθιστός το ύψος του αυτιού σου να είναι το ίδιο με το ύψος που είναι ανάμεσα στο μιντ και το τουήτερ.
Επίσης όταν ακούς ρίξε ένα σεντονάκι στην οθόνη της τεφάου

Επίσης κλείσε τις κουρτίνες στο παράθυρο και την μπαλκονόπορτα και την δεξιά πόρτα.
Αργότερα θα κάνεις κάτι και γιά τις πρώτες ανακλάσεις γιατί από τη μιά θα έχεις ξύλο (πόρτα) και από την άλλη πανί (κουρτίνα)

Πάρε κάμψεις,γιατί κάνεις...παλαβομάρες...Τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους πάνω απο 3 μέτρα κι εσύ ακούς περίπου στα 2 μέτρα.

Ετσι δεν γίνεται δουλιά...

Στη μέση έχει τρούπαααααααααααααα!!!................

Last edited:

Πάρε κάμψεις,γιατί κάνεις...παλαβομάρες...Τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους πάνω απο 3 μέτρα κι εσύ ακούς περίπου στα 2 μέτρα.

:flipout::flipout: ειδες το παλιοπαιδο?..

Βαλε κ κανα μαξιλαρι στον τοιχο πισω απτο δεξι σου ηχειο...

AKG, AKG, AKG

Φιλε ακουσα μια μερα κατι KOSS και επαθα την πλακα μου..δε φανταζομουνα ποσο καλα μπορουν να παιξουν 1 ζευγαρι ακουστικα...

Φιλε ακουσα μια μερα κατι KOSS και επαθα την πλακα μου..δε φανταζομουνα ποσο καλα μπορουν να παιξουν 1 ζευγαρι ακουστικα...

φαντάσου τι πλάκα θα παθεις λοιπόν αν ακούσεις ένα ζευγάρι AKG:grandpa:

Σχετικά με τα ATC τί να πω... Ίσως είναι περίεργοι οι Γερμανοί (ή τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι που έτυχε να διαβάσω). Μου κάνει εντύπωση πάντως που κανένας δεν μου πρότεινε μέχρι στιγμής κάποιο "ντόπιο" ηχείο. Είναι τόσο μέτρια η "σχολή" εδώ στη (μικρο)μεσαία κατηγορία;

Καθόλου μέτρια. Προσωπικά απο "Γερμανούς" θα σου σύστηνα το Elac 330Jet.
Πάντως το Atc 40 είναι εξαιρετικό αρκεί να προτιμάς το ελεγχόμενο απο το εκτεταμένο μπάσσο (αλλά της μίας νότας). Και, πέρα απο το υποκειμενικό γούστο, καταλαβαίνεις οτι αξίζει και απο το εξής: Ελάχιστα 40άρια βρίσκεις στις αγγελίες.

Όσον αφορά χαϊεντομάγαζα το Αμβούργου, εδώ πήγες; Το έχουν κάτι Σέρβοι και δούλευε (και πιθανόν να δουλεύει ακόμη) ένα πατριωτάκι, ο Κώστας ο Τίγκελης. Πάρα πολύ έμπειρος. Πριν χρόνια που έμαθα νέα του, είχε σε τεράστια εκτίμηση τα Amphion, αλλά έχω πολύ καιρό ν'ακούσω νεώτερα.

εγω παντως πιστευω πως αν το ενα ηχειο ειναι μακρυα κ το αλλο κοντα τοτε οτι κ να κανεις δε θα ακους το ιδιο,,..φυσικοι νομοι..μακρυα το ηχειο?θα αργει ο ηχος...απλα...
Από φυσικούς νόμους δεν... αλλά αυτό που λες ισχύει. Φτιάχνοντας ακριβή τη συμμετρία μεταξύ ηχείων και τοίχου, όταν κάθομαι στη θέση ακρόασης ακούω 70-30 το δεξί.

Λοιπόν θα έλεγα να γίνουν όλες οι αποστάσεις 1.00 (όλες όμως) όχι 40-42 και 58-42
Τότε θα ακούω το δεξί 90-10 λόγω θέσης ακρόασης. Με λίγο "άπλωμα" πιθανότατα θα μπορώ να το πάρω και αγκαλιά. Επίσης η "σωστή" θέση ακρόασης προυποθέτει κατάργηση της κουζίνας αφού το γλυκόσποτο θα βρεθεί ακριβώς στην πόρτα της...

Στη μέση έχει τρούπαααααααααααααα!!!
Το μόνο λειτουργικό είναι να γίνει ισόπλευρο τρίγωνο 2.6m και η συμμετρία να πάει περίπατο.

Επίσης κλείσε τις κουρτίνες στο παράθυρο και την μπαλκονόπορτα και την δεξιά πόρτα.
Εφικτό.

Βαλε κ κανα μαξιλαρι στον τοιχο πισω απτο δεξι σου ηχειο...
Στο πάτωμα ή να το...κρεμάσω από το ταβάνι για να είναι στο ύψος του ηχείου?

Φιλε ακουσα μια μερα κατι KOSS και επαθα την πλακα μου..
Στα λεφτά τους θεωρούνται από πολλούς κορυφή...

AKG, AKG, AKG
Ίσως αποδειχθούν παρηγοριά στον άρρωστο...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλα. Κατέληξα στο ότι το πράγμα δεν σώζεται. Απλά...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλα. Κατέληξα στο ότι το πράγμα δεν σώζεται. Απλά...
Βρε σωπαινε που δε σωζεται...τι ετσι απλα τα παραταμε?..γιααα συγκεντρωσου!!..:grinning-smiley-043
Βαλε μαξιλαρι και στο πατωμα στην γωνια πισω απτο ηχειο και δοκιμασε αν ειναι ευκολο και ενα πανω στην γωνια του ταβανιου..μικρο, οχι κανα τερας μαξιλαρι..η κανα "σωληνοτο" μαξιλαρι κατα μηκος ολης της γωνιας ..ισως βοηθησει να μειωθουν λιγακι οι αντανακλασεις και ετσι ας πουμε θα ναι σαν να μεγαλωνεις την αποσταση απο τον τοιχο..
Διπλα στο αριστερο σου ηχειο δε παιζει να μπει κανα μεγαλουτσικο decor μπας και περιορισει λιγακι τον χωρο?..κατι σαν παραβαν..λεω γω τωρα...

Δοκίμασε το ισόπλευρο τρίγωνο με 2,6 μέτρα πλευρά...Τα ηχεία νάχουν κλίση και να σε πυροβολούν κατά πρόσωπο.

Χ#$ε την συμμετρία.Το μη χείρον βέλτιστον...

Κι εγώ συμφωνώ. Άσε τη συμμετρία στον χώρο και φέρε σε συμμετρία τη θέση ακρόασης με τα ηχεία.

Κι εγώ συμφωνώ. Άσε τη συμμετρία στον χώρο και φέρε σε συμμετρία τη θέση ακρόασης με τα ηχεία.

+1
Και καπακι δοκιμασε τα μαξιλαρια εχοντας συμετρια ως προς την θεση ακροασης και οχι χωρου...

Δοκίμασε το ισόπλευρο τρίγωνο με 2,6 μέτρα πλευρά...Τα ηχεία νάχουν κλίση και να σε πυροβολούν κατά πρόσωπο.

Χ#$ε την συμμετρία.Το μη χείρον βέλτιστον...

Α και δοκιμασε να σε πυροβολει κατα μετωπο το αριστερο, και το δεξι κανονικα,..

Aυτό ακριβώς που περιγράφετε έκανα (και με την ίδια σειρά). Αφού έκανα άνω-κάτω το χώρο χθες για να δοκιμάσω το πλάνο β, τα επανέφερα στο ασύμμετρο (σε σχέση με το χώρο) αλλά όσο το δυνατόν πιο συμμετρικά με τη θέση ακρόασης. Η απόσταση είναι (σχεδόν) ισόπλευρο τρίγωνο 2.6μ/πλευρά. Την μικρή απόκλιση τη "διόρθωσα" με τον τρόπο που περιγράφει ο φίλτατος Σίφης. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και περιέργως πιο "ευχάριστο" στα αυτιά από το "ορθόδοξο" πλάνο β των Καρδάση, Vandersteen και Cantus. Το μόνο που θα κρατούσα από το β σετάπ είναι η αίσθηση της σκηνής. Και η πίτα ολόκληρη όμως και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται, οπότε "βολεύομαι"...
Αύριο έχω το ραντεβού στο Αμβούργο για τα ATC και Elac.
Ευχαριστώ και τον φίλο Έκτωρ για την πρόταση. Αν τελικά αρχίσω τις ηχειότσαρκες θα επιδιώξω να περάσω κι από το συγκεκριμένο μαγαζί :)

Ωραιος.. Ετσι οπως εισαι δοκιμασε να κλεισεις ελαφρα την τρυπα του reflex του δεξι ηχειου με κατι που να αφηνει τον αερα να ψιλοκηνειται, πχ κανα αραιο τουλι, η κανα αραιο καλτσον της συζηγου! Η ιδεα ειναι να κοψεις ελαφρα το μπασο του, που Αντανακλαται απτην τρυπα του reflex..
Να ρωτησω; Γιατι θες να παρεις αλλα ηχεια; Μονο κ μονο για να ταιριαξουν καλυτερα με το χωρο; Αν ναι κοιτα τουλαχιστον να χουν reflex μπροστα η να ναι sealed.