EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

1. Το πάτωμα είναι laminate.
2. Έχουμε τον ίδιο καναπέ.
3. Αν δεν βολέψεις την τοποθέτηση, και το νέο ηχείο πάλι θα έχει προβλήματα.

Φίλε ξέρεις τι να πας να πάρεις για τον χώρο σου...(αν φθάνουν τα χρήματα):

ΑΥΤΑ ! ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ !

http://www.acapella.de/en/speakers/fidelio_II_mk_II.php

ΑΝ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΩ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.

Πριν δύο χρόνια περίπου στον Orpheus Audio Πετρούπολης είχα ακούσει -κατά σύμπτωση, για άλλο λόγο βρέθηκα στο κατάστημα- τα συγκεκριμένα ηχεία.... χωρίς υπερβολές είναι μία από τις συγκλονιστικότερες ακροάσεις που έχω κάνει ποτέ μου!!!
Το ηχείο είναι κα-τα-πλη-κτι-κο. Τεράστια σκηνή, μελωδικότατο..δεν ξερω τι να πρωτοπω. Και θυμάμαι χαρακτηριστικά τις χροιές σε ακουστική κιθάρα, ποτέ δεν έχω ξανακούσει τέτοια φυσικότητα (λες και είχε κρυμμένο κάπου κιθαρίστα να παίζει ο Μιχαήλος).

Όσον αφορά budget κτλ, νομίζω ότι σε μεταχειρισμένο και χωρίς τις βάσεις του πλησιάζεις.

Re: Απάντηση: EgglestonWorks Dianne | Να το πάρω το κορίτσι?

Μόλις βρήκα ένα ζεύγος ProAc D15 used αλλά σε υπέροχη κατάσταση και μπήκα στον κόπο να ρωτήσω τον κάτοχο μερικά πράγματα. Η τιμή του (1600ευρά) επίσης μου φάνηκε προσιτή (συνυπολογίζοντας ότι άλλο είναι το κόστος για να έρθει ένα ζευγάρι ηχεία από την Αυστρία εδώ, κι άλλο για να έρθει από την Ελλάδα).

Πίσω στις Νταϊάννες...
Η ποιότητα κατασκευής τους φαίνεται εξαιρετική ακόμα και σε μένα που ζώ ήδη 2.5 χρόνια με τα επίσης εντυπωσιακά σε σχέδιο, υλικά και φινίρισμα AuCantus. Έστειλα τη φωτό των ProAc στη σύντροφο, μαζί με 2-3 ακόμα (MA GS20, Audio Physic Scorpio & Yara II) και είμαι βέβαιος οτι θα στεναχωρηθεί. Τα γουστάρισε τα Eggleston, ιδιαίτερα στο μαύρο τους (το μαύρο απ' ότι διάβασα χρειάζεται ειδική παραγγελία.

Αν και μεγάλα σε όγκο και πολύ βαριά δεν βγάλαμε τσιμουδιά...;)

Επίσης για τις γρίλιες (έτσι δεν τις λέν? :chinscratch:) διάβασα ότι είναι στα σκαριά από την εταιρία, οπότε ανέμενέ τις όπου νά' ναι...)

Τις περιμένω πως και πως!

Η "διασπορά" έτσι όπως την εννοώ, δεν ξέρω αν είναι "επίσημος" όρος, αλλά είναι ζητούμενο για μένα. Είναι αυτό που περιέγραφες νωρίτερα "κοιτάω τα ηχεία, και μου φαίνεται οτι ο ήχος δεν έρχεται απο αυτά, αλλά απο διάφορα μέρη του χώρου". Μού' χει λείψει αυτό... :ears: !

Για τις επιφάνειες του χώρου και τις οπές του bass reflex δε κατέω κι εγώ πολλά για να σε βοηθήσω. Έβγαλα και το χώρο μου φόρα-παρτίδα μήπως και βοηθήσει κάποιος πιο σχετικός, αλλά ακόμα ουδέν... Το μόνο που μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία είναι ότι ένας φίλος που είχε φτιάξει κλώνους ProAc (μη με ρωτήσεις μοντέλο... θυμάμαι μόνο ότι το κάθε ηχείο είχε μέγεθος μικρής ντουλάπας υπνοδωματίου) και είχε παρόμοιο πρόβλημα με τις επιφάνειες (στο παρά 20 δηλαδή φώναζε τζαμά στο σπίτι), όταν έφραξε τις οπές τα χαμηλά συμμαζεύτηκαν κάπως.

Μίλησα κι εγώ στον Αντώνη για τα Opera Seconda αλλά με "έστειλε" κατ' ευθείαν στις Νταϊάννες με βεβαιότητα μπουκ που σου δίνει το στάνταρ για το στοίχημα! Γνωρίζει βέβαια και αρκετά καλά τα μουσικά μου ακούσματα...

Τα RS6 τα είχα βρεί κάπου στη μέση της οδύσσειας. Όσο τους έπαιζα έθνικ κελαηδούσαν... Με κάποια όμως "ζόρικα" ηλεκτρονικά και ambient (Yagya, krill.minima κλπ) έχασαν τ' αυγά και τα πασχάλια. Στο τέλος τα άφησα, όχι μόνο γι' αυτό αλλά διότι και οι "εντυπωσιακές" τους χροιές κάποια στιγμή με κούρασαν. Σε εκείνη τη φάση σταμάτησα (για μερικούς μήνες) στα Quad 21L. Αυτό ήταν το budget τότε και νομίζω ότι για αυτά τα λεφτά είναι και τα δυο καλά ηχεία. Anyway...

Δεν με επηρεάζεις φίλε μου, μην ανησυχείς! Μ' αρέσει που τα γουστάρεις γιατί γνωρίζω πως είναι αυτό το συναίσθημα... :music-smiley-004:
Ίσως αν έβαζες στη φράση "κάθε μέρα που τα βλέπω και τα ακούω τα "γουστάρω" τρελλά!" πρώτα το "ακούω" και μετά το "βλέπω" να με επηρέαζες λίγο!

Άμα είναι έτσι...Επείτηδες το έγραψα...Να φανταστείς, το λεπτό που μετράει αντίσροφα το player για να ζεσταθούν οι λάμπες, μου φαίνεται αιώνας....:ernaehrung004:

Προς το παρόν είμαι με δεμένα τα χέρια. Κι όσο οι αντιπρόσωποι εδώ θα βρίσκονται σε λαγκάδια (βουνά δεν έχει), και ο ένας στο βορρά κι ο άλλος στο νότο, η πρόταση του Αντώνη θα παραμένει η πιο υπολογίσιμη.

Μέχρι να έρθει το ζεστό χρήμα για τα Cantus και το AudioVector, έχω χρόνο ακόμα να βασανιστώ........

Καλή επιλογή

Δεν ξέρω τί θα πάρω τελικά... φτάνει να μην πάρω αυτά που πήρα από τον Aqvox. Dac is dumb... αλλά ας μην πλατιάσουμε και μ' αυτό τώρα...

ProAC ProAC Response D80
( Standing Speaker )
8.500 EUR 27 Feb. 10 / 00:40
price new: 13200 EUR

Μητροπολίτες..

Οι Μητροπολίτες λειτουργούν τέτοιες μέρες! Και πίστεψέ με, όσο και να λειτουργήσουν, 8.500 EUR δεν πρόκειται να μου στείλει ο Ύψιστος!
Ακόμα και αν τά 'στελνε όμως το θεωρώ τρελό λούσο εν μέσω μιας τόσο ζόρικης εποχής...

ProAC Response D25
( Standing Speaker )
2.700 EUR 02 Mar. 10 / 21:45
private
Switzerland (3700)
price new: 4700 EUR
zu verkaufen ProAc Response D25Nichtraucherhaushalt.Lebensechter, homogener Klang mit tiefem Bass...ein echter Allrounde ...show

To ένα από τα καμάρια μου... 2700? Μια χαρά.

Nichtraucherhaushalt = Σπιτικό μη καπνιστών! Αντουμάνιαστα τα ηχεία!
Ζωντανός, ομοιογενής ήχος με βαθύ μπάσο...ένα αληθινό all around ...show
Να και τσαχπινιές ο Γερμανός!
Τρίκαλο (αν σκεφτείς οτι χαλβάδιαζα το μικρότερο) αλλά μου τεντώνει λίγο την τσέπη.

Ανέβασε
2κ. Δεν πάει παραπάνω... Έχω και χαλασμένο dac να φτιάξω (οι τσαχπινιές των Γερμανών "κόβονται" μετά την πώληση...)

Καλά αυτό είναι όλα τα λεφτά. Βέβαια για να έρθει εδώ θες κανα 1000άρικο ακόμη (ίσως δεν ξέρω πάλι)

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να έρθουν εδώ, κι όχι εκεί! Εννοώ ότι βρίσκομαι εκεί που βρίσκεται κι αυτός! Η Dianne, αν τελικά έρθει, θα έρθει από εκεί...εδώ. Αυτά θα είναι τα "τσουχτερά" μεταφορικά... Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία είναι μια χαρά.

Γλυκό το μινάκι... Στη σύντροφο δεν θα αρέσει σίγουρα (λόγω χρώματος) κι ο ίδιος δεν μπαίνω στη διαδικασία να αλλάξω ένα βάσης μ' ένα άλλο ακόμα κι αν παίζει σαν watt/puppy. Απλά δεν θα το μάθω ποτέ... :2thumb22sup:
Τα D15 πως τα βλέπεις?
Θα είναι too much φορτίο για τον Cayin?

1. Το πάτωμα είναι laminate.
Σωστός φίλε. Τσεκαρισμένο. Απλά δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ μ' αυτό ή όχι... Μάλλον τίποτα από τα δυο ε?

2. Έχουμε τον ίδιο καναπέ.
Έχεις γούστο... οφείλω να ομολογήσω ;)

3. Αν δεν βολέψεις την τοποθέτηση, και το νέο ηχείο πάλι θα έχει προβλήματα.
Κάπως θα το βολέψω... Κάντε εσείς τους ντεκορατέρ κι εγώ το χαμάλη και θα το φτιάξουμε οκ.

Καμιά πρόταση/αντιπρόταση για τη συμμετρία στη πλευρά που ήδη βρίσκονται? :hmmmm2:

πριν ξοδέψεις λεφτά σε οποιοδήποτε ηχείο δες πόσο κοντά είσαι σ ό,τι λέει εδώ...
Ευχαριστώ :). Πολύ κατατοπιστικό. Για να πω την αμαρτία μου, όταν είδα το χώρο, μου ήρθε εύκολα και χωρίς πράξεις και υπολογισμούς η εικόνα του πως πρέπει να στηθούν, και ήταν πανομοιότυπη με αυτή που είδα στου Cardas με μόνη διαφορά τις αποστάσεις από τους πλαινούς και τον πίσω τοίχο. Θεωρώ ότι τα Cantus με 50εκ πλάι-πίσω είναι μια χαρά.
Το πρόβλημα όμως ήταν -και παραμένει- το ίδιο: Θα πρέπει να "ακυρωθεί" μια πόρτα, είτε αυτή της εισόδου στο χώρο, είτε η μπαλκονόπορτα.
Κοίτα αν θες αυτό το πρόχειρο σχέδιο...

View attachment 52839

Περισσεύει ακόμα ένα έπιπλο Η/Υ και φυσικά το έπιπλο της τιβί με τα συνοδά. Που μπορεί να μπεί? Να κλείσει δια παντός η μπαλκονόπορτα? Υπόψην ότι κάτω από το "παράθυρο" υπάρχει καλοριφέρ.
Όλα του γάμου δύσκολα γμτ... :confused:

κάτι θα βρούμε....

λοιπόν, κάτι πάει να γίνει.
Εγώ θα τα έβαζα τα πάνω κάτω.
Τα ηχεία στη μεριά της πόρτας και σαφώς πιό μπροστά από όσο τα έχεις. Δεν κάνει να είναι κοντά στους τοίχους.
Ξέρω είναι άβολο, αλλά ανταποδίδει πολύ.
Κανονικά το κόβω ότι τα ηχεία πρέπει να μπούν δεξιά αριστερά από εκεί που είναι ο καναπές και κολλητά στην τωρινή του θέση.

Όσον αφορά budget κτλ, νομίζω ότι σε μεταχειρισμένο και χωρίς τις βάσεις του πλησιάζεις.
Το βρήκα στο Wolfsburg με 5500 euro (4900 χωρίε βάσεις) οπότε ίσως πλησιάζω στη μία καμπίνα. Είναι πιο μεγάλο πάντως απ' ότι μου φάνηκε αρχικά και σε μαύρο δεν είναι άσχημο. Διαπιστευτήρια του δώσατε, φράγκς όμως δεν υπάρχουν. Προτείνω να επιστρέψουμε καλύτερα στο ψυχολογικό όριο των 2000 και στον :furious3: το χώρο...

Εγώ θα τα έβαζα τα πάνω κάτω.
Τα ηχεία στη μεριά της πόρτας και σαφώς πιό μπροστά από όσο τα έχεις. Δεν κάνει να είναι κοντά στους τοίχους.
Ξέρω είναι άβολο, αλλά ανταποδίδει πολύ.
Κανονικά το κόβω ότι τα ηχεία πρέπει να μπούν δεξιά αριστερά από εκεί που είναι ο καναπές και κολλητά στην τωρινή του θέση.

Τα πάνω κάτω γίνεται.
Τα ηχεία στη μεριά της πόρτας... γίνεται κι αυτό.
Πιο μπροστά και δεξιά αριστερά από τον καναπέ... κι αυτό επίσης (λέμε εμείς... να δούμε και το αμόρε τι θα πεί...)

Το πρόβλημα παραμένει το έπιπλο της τιβί (τον υπολογιστή πες τον φουντάρω και παίρνω λάπτοπ), το οποίο αν έρθει ανάμεσα στα ηχεία είτε θα "κλείνει" την πόρτα, είτε με το που μπαίνει κάποιος στο σαλόνι θα βλέπει φάτσα κάρτα τον ποπό της τιβί, του ενισχυτή και των υπολοίπων + ένα λαχταριστό σπαγγέτι α λα καλωντιομάνι...

Όποιος λύσει το θέμα των 2 επίπλων, ή έστω μόνο αυτό της τιβί ώστε να βλέπεται από μπρος και να μη βλέπεται πίσω, θα του στείλω ευχαριστήριο δώρο το καινούργιο interconnect του Mark Grant :ernaehrung004:

Last edited:
Όντως τρομερή τιμή σε σχέση με όσα είδα νωρίτερα...
Για να δούμε ποιός θα τα χτυπήσει... :twoguns:

Τα πάνω κάτω γίνεται.
Τα ηχεία στη μεριά της πόρτας... γίνεται κι αυτό.
Πιο μπροστά και δεξιά αριστερά από τον καναπέ... κι αυτό επίσης (λέμε εμείς... να δούμε και το αμόρε τι θα πεί...)

Το πρόβλημα παραμένει το έπιπλο της τιβί (τον υπολογιστή πες τον φουντάρω και παίρνω λάπτοπ), το οποίο αν έρθει ανάμεσα στα ηχεία είτε θα "κλείνει" την πόρτα, είτε με το που μπαίνει κάποιος στο σαλόνι θα βλέπει φάτσα κάρτα τον ποπό της τιβί, του ενισχυτή και των υπολοίπων + ένα λαχταριστό σπαγγέτι α λα καλωντιομάνι...

Όποιος λύσει το θέμα των 2 επίπλων, ή έστω μόνο αυτό της τιβί ώστε να βλέπεται από μπρος και να μη βλέπεται πίσω, θα του στείλω ευχαριστήριο δώρο το καινούργιο interconnect του Mark Grant :ernaehrung004:

τώρα σκέφτεσαι κάτι τρελλά (γιά μένα) νούμερα γιά ηχεία και σε νοιάζει τι θα γίνει η τιβί?
Να στο πώ χύμα?:flipout:
Να την πετάξεις.:guitarist:

Βλέπω δεν είσαι του home cinema....
Μιλάς γιά δικάναλο.
40 χρόνια στο άθλημα, η τιβί ενσωματώθηκε στο σύστημα γιά 4 χρόνια και ήταν μεγάλο λάθος.

άντε σου βρήκα και λύση και για την τιβί.
θα βάλεις πανί, πάνω από την πόρτα που θα κατεβαίνει.
Και θα προβάλεις τιβί.
Μιά άλλη λύση είναι να την βάλεις πάλι στην πόρτα να ανεβοκατεβαίνει ή με ένα swinging arm να ανοιγοκλείνει όπως η πόρτα.
Είναι κρίμα να δώσεις λεφτά και να μην ακούγονται

Μπορείς να βγεις στη βεράντα από άλλη μπαλκονόπορτα, π.χ. από την κουζίνα; Εγώ έβαλα το ρακ μπροστά από τη μία, αλλά το σαλόνι είχε και δεύτερη. Μάλιστα με βόλεψε πολύ, γιατί ανοίγω τη μπαλκονόπορτα, βγαίνω στο μπαλκόνι και έχω τέλεια πρόσβαση στο ρακ από πίσω!

Τα Fidelio είναι αρκετά μικρά και παίζουν παπάδες. Και πάλι όμως το δεξί θα το στριμώξεις στη γωνία;

Από την Ελβετία μην φέρεις μεταχειρισμένα. Είναι εκτός ΕΟΚ και έχουν δασμούς.

Η λύση του Cardas είναι μία. Η άλλη είναι η λύση που προτείνει ο Vandersteen και χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Κατέβασε το manual και μελέτησε τις σελίδες 7-10.

Δοκίμασε την τοποθέτηση (από τον τοίχο προς τα αριστερά):
Έπιπλο στερεοφωνικού
Δεξί ηχείο
Σαμπ με την τηλεόραση από πάνω (αν δουλέψει την βιδώνεις στον τοίχο)
Αριστερό ηχείο.
Φυσικά το sweet spot θα είναι στην αριστερή άκρη του καναπέ.

Βλέπω δεν είσαι του home cinema....
Μιλάς γιά δικάναλο.

Δεν είμαι καθόλου του home cinema αρχηγέ. Ακόμα και το σαμπ υπερβολή το θεωρώ (γι' αυτό και η ιστορία με τα δαπέδου). Η τηλεόραση ουσιαστικά δουλεύει για την περιήγηση στο apple tv το οποίο είναι φορτωμένο με όλη μου τη μουσική.

θα βάλεις πανί, πάνω από την πόρτα που θα κατεβαίνει.
Δεκάρα δεκάρα τα μαζεύω για ηχεία. Καλύτερα να μην μπλέξουμε με προτζέκτορες και πανιά.

Μπορείς να βγεις στη βεράντα από άλλη μπαλκονόπορτα, π.χ. από την κουζίνα;
Όχι, δυστυχώς είναι η μόνη μπαλκονόπορτα στο σπίτι.

Τα Fidelio είναι αρκετά μικρά και παίζουν παπάδες. Και πάλι όμως το δεξί θα το στριμώξεις στη γωνία;

Το fidelio -ακόμα και στην προσφορά του audiogon- παραμένει εκτός προυπολογισμού.
Ο Vandersteen λέει ότι η μέθοδός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την άλλη πλευρά (όχι μόνο για τη στενή) πράγμα το οποίο για τον χώρο εδώ και τη διαρύθμισή του φαντάζει ιδανικό. Κανένα ηχείο δεν θα στριμωχτεί.

Για δείτε κι αυτό...

View attachment 52861

Τα ηχεία έχουν μπεί κατά προσέγγιση κι όχι σε κλίμακα (σε σχέση με τον τύπο του Vandersteen)

Το sweet spot είναι η αριστερή άκρη του καναπέ (έχει ένα + σημειωμένο)

Μειώνεις την απόσταση μεταξύ των ηχείων.Φρόντισε κάτι περίπου στα 2-2,5 μέτρα με αντίστοιχη απόσταση απο την θέση ακρόασης.Το τραπεζάκι κάνει ζημιά-πολύ.Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ και λυπάμαι να το πετάξω,γιατί έιναι ακριβό.Ο καναπές νάχει αέρα απο τον τοίχο πίσω του κατά το δυνατό(να μην κολλάει στον τοίχο).Τοποθέτησε πάνω απο τον καναπέ κάποιο μικρό διακοσμητικό χαλάκι τοίχου ή ένα μεγάλο πίνακα με ανοιχτό καμβά(χωρίς γυαλί) ή ακόμα καλύτερα ράφια με δισκάκια.

Ηχεία βάσης Proac D2 για τον χώρο σου ή το πολύ μικρά δαπέδου στο στύλ Proac D18,Leema Xone.Θα σου έλεγα να μην αλλάξεις ενισχυτή.Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις με τρανζίστορ,ακόμα και πολύ ακριβότερο,τις χάρες του-ειδικά με τις λάμπες που έχεις επάνω.Aκόμα τα Proac και τα Leema κελαηδάνε με καλές λάμπες.

Last edited: