Egreat EG-M31Β vs. HTPC

Status
Not open for further replies.
Κι εγω το εχω παραγγειλει και το περιμενω.
Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Επειδη απο οτι καταλαβα παιζει καλυτερα οταν ο δισκος ειναι συνδεδεμενος πανω στο egreat κατευθειαν (εσωτερικα, usb ή esata) απο οτι οταν κανει stream απο το pc, αν βαλω τον δισκο πανω του θα μπορει να τον βλεπει το pc αν ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους (egreat και pc) ειτε με esata ειτε με usb ειτε με ethernet ωστε να μπορω να μεταφερω αρχεια απο το pc στο egreat χωρις να χρειαζεται να τα σκατζαρω απο το ενα στο αλλο συνεχεια? Με ενδιαφερει δηλαδη να μπορουν και τα δυο να βλεπουν συγχρονως τους δισκους και κατα προτιμηση αν γινεται οι δισκοι να ειναι πανω στο egreat ωστε να μη χρειαζεται να εχω συνεχεια ανοικτο το pc.
Ευχαριστω!

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να ενωθούν τα 2 θέματα, εξυπηρετούν τελείως διαφορετικό σκοπό το καθένα. Απορίες και σχόλια σχετικά με το μηχάνημα είναι καλύτερα να γράφονται στο άλλο θέμα, αυτό εδώ είναι για σύγκριση και αντιπαραβολή του μηχανήματος με ένα htpc.

Κι εγω το εχω παραγγειλει και το περιμενω.
Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Επειδη απο οτι καταλαβα παιζει καλυτερα οταν ο δισκος ειναι συνδεδεμενος πανω στο egreat κατευθειαν (εσωτερικα, usb ή esata) απο οτι οταν κανει stream απο το pc, αν βαλω τον δισκο πανω του θα μπορει να τον βλεπει το pc αν ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους (egreat και pc) ειτε με esata ειτε με usb ειτε με ethernet ωστε να μπορω να μεταφερω αρχεια απο το pc στο egreat χωρις να χρειαζεται να τα σκατζαρω απο το ενα στο αλλο συνεχεια? Με ενδιαφερει δηλαδη να μπορουν και τα δυο να βλεπουν συγχρονως τους δισκους και κατα προτιμηση αν γινεται οι δισκοι να ειναι πανω στο egreat ωστε να μη χρειαζεται να εχω συνεχεια ανοικτο το pc.
Ευχαριστω!

Ναι, όλα τα παραπάνω γίνονται. Απλά, θα έχεις περιορισμούς στην ταχύτητα μεταγωγής για το file copy.

Απάντηση: Re: Egreat EG-M31Β vs. HTPC

Ακριβώς. Ο τίτλος είναι σαφής, γιαυτό και το άνοιξα ως ξεχωριστό θέμα.

Άσχετο αν έχει πήξει στα :offtopic: :p

Γι αυτό το ανέφερα κι εγώ Δημήτρη μου , αφού αρχίσαμε να γράφουμε πέρα από την σύγκριση των δυο συσκευών . Και φυσικά καλός υπάρχουν τα δυο θέματα αρκεί να ξέρουμε που ποστάρουμε τι για να μην χάνουμε τη μπάλα . -bye-

- Πρόβλημα με την επαναφορά του ήχου μετά από pause σε HD υλικό. Αργεί αρκετά δευτερόλεπτα.

Σχετικά με την παραπάνω παρατήρησή μου, πρέπει να κάνω μια διόρθωση.

Το παραπάνω πρόβλημα δεν υφίσταται σε περίπτωση απλού pause και μετά από λίγο play.

Παρουσιάζεται μόνο αν μετά το pause χρησιμοποιήσεις το κουμπί pause για να προχωρήσεις καρέ-καρέ.

Διαφορετικά, ο ήχος επανέρχεται άμεσα. Πιο γρήγορα και από το HTPC θα τολμούσα να πω.

ΓΙΑ ΧΑΡΑ.
ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΒΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ
ΟΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ
ΔΙΣΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ .....ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ...ΣΩΣΤΑ..
ΕΙΝΑΙ Ο Κ 100% ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.EIKONA-HXOΣ ΑΠΕΧΤΑ.
ΚΑΙ ΜΕΣΩ HDMI.

ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Δ Ε Ν Μ Π Ο Ρ Ε Ι Ν Α Π Α Ρ Ε Ι ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΙP ADRRESS.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ 10 ΑΝΑΠΣΕ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ IP ΣΤΙΣ 2-3 ΦΟΡΕΣ. !!!!!!!!

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΤΙΣ IP ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ INTERNET.
BAZO P.X MIA IP ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΤΕΡΗ ΤΟΥ RUTER ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
255.255.255.0 ΜΕΤΑ GATEWAY ΤHN IP TOY RUTER AΛΛΑ...ΤΙΠΟΤΕ.
ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΜΠΑΙΝΕΙ.

MIAΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ...ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ???
ΤΟ ROUTER MOY ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ME DHCP ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧA ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΙP ADRRESS.
AAA... NA ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ HOL TO FRITZBOX 1740.\

Παιδιά καλημέρα,
κάποια ενημέρωση που μπορώ να το αγοράσω γιατι δεν το βρίσκω πουθενά;

Καλησπερα σε ολους μιας και ειμαι καινουργιος χρηστης. Μολις πριν 5 μερες απεκτησα κ εγω αυτο το μοντελο της Ε-Great και μολις σημερα ειχα τον χρονο να κανω καποια τεσταρισματα.Καταρχιν για να καταλαβαινομαστε, ειμαι τελιως μανιακος με την πιοτητα κ στα video κ στον ηχο. Καταρχην να πιασω τα πραγματα απο την αρχη γιατι διαβασα διαφορα κουλα σε αυτο το θεμα και αλλα παρομοια αλλα κ γενικα για ποιοτητες 720p και 1080p. Καταρχην δευτερευοντα ρολο αλλα εξησου σημαντικο αν εχεις καλη συσκευη αναπαραγωγη πεζει ο δεκτης δηλαδη η τηλεοραση που αναπαραγουμε οποιοδηποτε αρχειο μεσω οποιοδηποτε συσκευης κ φυσικα τον πρωταρχικο λογο τον εχει η συσκευη αναπαραγωγης.

Τα monitor δηλαδη οι οθονες των PC μας δεν εχουν καμια απολυτος σχεση με τις περισσοτερες LCD kai Plasma οθονες, ειναι κατα πλειοψηφια πολυ ανωετερες απο ολες τις LCD χαμηλου κοστους.Οταν λεω χαμηλου κοστους π.χ ενοω μια LCD 40'' που πουλιεται μολις 500 ευρο.

Ας παμε στο θεμα μας..εγω εχω μια Toshiba Regza 37'' sta 100 hz (πεζει τεραστιο ρολο για την κινηση στην οθονη,το ιδιο μοντελο στα 60 hz κανει τα μισα λεφτα σε ολες τις μαρκες για να καταλαβετε τι εννοω.)

Συνδεσα το Ε-Great με hdmi 1.3 επεξα ολων των ειδων τα αρχεια (αλα σε HD δυστηχως οχι ακομα σε 1080p).Ειναι πολυ εργαλειο κ δεν μασαει πουθενα στην κυριολεξια κ η ποιοτητα εικονας που βγαζει ειναι ακριβως ιδια κ απαραλαχτη με το να εχω συνδεμενη την συγκεκριμενη LCD tvn 100HZ με το PC, στο οποιο PC εχω για καρτα οθονης την 8800gts 640 mb , καρτα που καποτε κοστιζε 440 ευρο κ τωρα ακομα κανει τουλαχιστον 150 ευρο.Και η ποιοτητα ηχου ειναι εξαιρετικη χωρις να το εχω συνδεσει σε ενυσχητη.Δεν ειναι σαν να ακους απο μια καρτα ηχου των 200ευρο αλλα αυτο με ενα καλο ενισχυτη φτιαχνετε στο φτερο.

Επειδη ομως αναρωτηθηκα για την VGA συνδεση μεταξυ του PC μου κ της LCD , εβαλα κ το PS3 με hdmi 1.3 συνδεση κ επεξα ενα documanter σε 1080i κ στο καπακι εβαλα στο Pc να πεξει αρχειο 1080i k i eikona ηταν ιδια ακριβως,karbon οπως λεμε. Και ξαναθυμιζω οτι,οτι αρχειο επεξα σε 720p κ απο το Ε-Great kai apo to Pc μου με καρτα οθονης σκληρη κ οχι αστεια η ποιοτητα ηταν ακριβως η ιδια.

Οι εικονες που εχει βαλει το παληκαρι που ανοιξε το θεμα το αποδικνιει αυτο.Δεν υπαρχει καμια απολυτως διαφορα στις εικονες, το μονο διαφορετικο ειναι οτι το Ε-Great πρεπει να εχει λιγο πιο ανεβασμενο το Gamma κ αυτο δινει ενα τονο πιο φωτεινο, αλα αυτο στις ρυθμισεις του E-Great κ της καθε LCD HD οθονης φτιαχνεται πολυ ευκολα απλα πειραζοντας λιγο τις ρυθμισεις (Contrast, Brightness, Saturation,etc...)

Το ανεμιστηρακι οποιος λεει οτι ακουγετε τοτε ακουει κ το πλυντηριο του γειτονα στην διπλανη πολυκατοικια...ελεος δηλαδη. (εκτος και αν κοιμαται μαζι του εχοντας διπλα στο αυτι του γιατι με ηχο να παιζει δεν ακους ουτε κιχ απο αποσταση 40εκατοστων)

Και ενω ολα τα παρεκλομενα κ τα καλωδια στην συσκευασια ειναι ΤΟP (μεχρι κ usb με χρυσεις επαφες εχει...),το μονο μειον για μενα ειναι το manual το ελεεινο που εχουν μεσα στην συσκευασια.Κατα τα αλλα για τα λεφτα του απλα σκωτωνει,παιζει σχεδον* τα παντα κ δεν κολαει καθολου κ απο usb σκληρο, χωρις καν να του δινω με E-Sata που εχω την δυνατοτητα αλλα δεν χρειαστηκε ενω περιμενα οτι σε μεγαλααρχεια 720p ισωσ να χρειαζοταν.

Οποτε..μονο για καρτα οθονης σοβαρη χρειαζεσε 150-200 ευρο κ να ειναι HDCP φυσικα, αλλα σχεδον ολες ειναι πλεον σε αυτα τα λεφτα...για να λεμε και του στραβου το δικιο...παρολα αυτα θες minimum 500 ευρο για να φτιαξεις κατι αναλογο το οποιο θα εχει τροφοδοτικο 500watt minimum k καμια σχεση η καταναλωση ρευματος. Κ δικτιο εχει το Ε-Great και τορρεντ client...ti na λεμε, δυστηχως δεν εχει 1GB Ethernet

*(οχι δεν παιζει ολα τα αρχεια , δεν παιζει μονο τα RMVB video files.)

Οτι ποιο ΤoP εχω ηδη εως τωρα σε αυτα τα λεφτα,απο αποψη ποιοτητας εικονας, ηχου,αλλα κ δυνατοτητων (2 Ε-Σατα , 2 usb k LAn ) kai συμβατοτητας αρχειων (παιζει κ ελληνικους υποτιτλους κ τους κανεις οτι θελεις...αλλαγη μεγεθους, χρωματων κτλ... κ με πολλες αλλες δυνατοτητες κ μελλοντικες λογω του αναβαθμησιμου firmaware.

Last edited:
Εγω παιδες το πηρα για ενα φιλο που δεν εχει γνωσεις να το στησει.
Το πρωτο που εκανα ειναι να το συγκρινω με το PC.
Το μηχανακι ειναι must have. ΤΕΛΟΣ.

Με 2,5 κατοσταρικα εχεις ενα εργαλειο με τεραστιο αποθηκευτικο χωρο, αψογη εικονα και κινηση στο 99% των αρχειων που μπορει να εχει ενας εμπειρος χρηστης.
Παραμετροποιησημο στα γουστα του καθενα. Με τα personal skin και ταπετσαριες του, με τα info καθε ταινιας απο οπου γουσταρεις, με τη δυνατοτητα επεμβασης σχεδον στα παντα.
Μπορεις να παρεις οπου θελεις, και να δεις ταινια σε 5 λεπτα χωρις setup, ρυθμισεις, κλεισε - ανοιξε και τετοια !!!

Το ζητημα της ταχυτητας δικτυου, πιστευω ειναι θεμα χρονου να ρυθμιστει.
Θα δουμε πολλα ωραια για αυτα τα open source μηχανακια.
Το μόνο που θα ηθελα προσωπικα, ειναι λιγη ακομα επεξεργαστικη ισχυ.
Βασικα για μελλοντικα προσθετα στο λειτουργικο.

Δεν διάβασα επισης για το τηλεχειριστήριο τίποτα.
Ας μας πει καποιος που ρυθμισε ενα remote control ποσο του πηρε να κανει εστω το 50% των λειτουργιων του.
Οσο για το fan; Μια χαρα ησυχα δουλευει. Δλδ το dreambox 800 που ειναι ηφαιστειο αν δεν του κανεις μοντα, τι να μας πει;
Αυτα τα λεφτα τα αξιζει μονη της η πλακετα του.
Και δινει και ενα σωρο καλωδια, να το συνδεσεις και με το κινητο σου αν θελεις.......

Συμπερασμα δικο μου:
Σε μετωπικη με το PC κερδιζει ανετα σε 2 γυρους, με μικροτερες τεχνολογιες, κοστος, κοπο, χρονο, και παιρνει και το πεδιο συντριμιων.
Απολαυση H.D χωρις ταλαιπωρία και χορούς αφιερωμένους στο μεγαλο Μανιτου για να δουλεψει.

Το εγκρινω.:a0210:

Πόσο είναι το ύψος της συσκευής. (δε βλέπω να το γράφουν στο site.)
Δεν έχω πολύ χώρο στο ρακ.
Ρίξτε ένα μέτρημα αν δε βαριέστε.

Status
Not open for further replies.