Καλησπερα σε ολους μιας και ειμαι καινουργιος χρηστης. Μολις πριν 5 μερες απεκτησα κ εγω αυτο το μοντελο της Ε-Great και μολις σημερα ειχα τον χρονο να κανω καποια τεσταρισματα.Καταρχιν για να καταλαβαινομαστε, ειμαι τελιως μανιακος με την πιοτητα κ στα video κ στον ηχο. Καταρχην να πιασω τα πραγματα απο την αρχη γιατι διαβασα διαφορα κουλα σε αυτο το θεμα και αλλα παρομοια αλλα κ γενικα για ποιοτητες 720p και 1080p. Καταρχην δευτερευοντα ρολο αλλα εξησου σημαντικο αν εχεις καλη συσκευη αναπαραγωγη πεζει ο δεκτης δηλαδη η τηλεοραση που αναπαραγουμε οποιοδηποτε αρχειο μεσω οποιοδηποτε συσκευης κ φυσικα τον πρωταρχικο λογο τον εχει η συσκευη αναπαραγωγης.
Τα monitor δηλαδη οι οθονες των PC μας δεν εχουν καμια απολυτος σχεση με τις περισσοτερες LCD kai Plasma οθονες, ειναι κατα πλειοψηφια πολυ ανωετερες απο ολες τις LCD χαμηλου κοστους.Οταν λεω χαμηλου κοστους π.χ ενοω μια LCD 40'' που πουλιεται μολις 500 ευρο.
Ας παμε στο θεμα μας..εγω εχω μια Toshiba Regza 37'' sta 100 hz (πεζει τεραστιο ρολο για την κινηση στην οθονη,το ιδιο μοντελο στα 60 hz κανει τα μισα λεφτα σε ολες τις μαρκες για να καταλαβετε τι εννοω.)
Συνδεσα το Ε-Great με hdmi 1.3 επεξα ολων των ειδων τα αρχεια (αλα σε HD δυστηχως οχι ακομα σε 1080p).Ειναι πολυ εργαλειο κ δεν μασαει πουθενα στην κυριολεξια κ η ποιοτητα εικονας που βγαζει ειναι ακριβως ιδια κ απαραλαχτη με το να εχω συνδεμενη την συγκεκριμενη LCD tvn 100HZ με το PC, στο οποιο PC εχω για καρτα οθονης την 8800gts 640 mb , καρτα που καποτε κοστιζε 440 ευρο κ τωρα ακομα κανει τουλαχιστον 150 ευρο.Και η ποιοτητα ηχου ειναι εξαιρετικη χωρις να το εχω συνδεσει σε ενυσχητη.Δεν ειναι σαν να ακους απο μια καρτα ηχου των 200ευρο αλλα αυτο με ενα καλο ενισχυτη φτιαχνετε στο φτερο.
Επειδη ομως αναρωτηθηκα για την VGA συνδεση μεταξυ του PC μου κ της LCD , εβαλα κ το PS3 με hdmi 1.3 συνδεση κ επεξα ενα documanter σε 1080i κ στο καπακι εβαλα στο Pc να πεξει αρχειο 1080i k i eikona ηταν ιδια ακριβως,karbon οπως λεμε. Και ξαναθυμιζω οτι,οτι αρχειο επεξα σε 720p κ απο το Ε-Great kai apo to Pc μου με καρτα οθονης σκληρη κ οχι αστεια η ποιοτητα ηταν ακριβως η ιδια.
Οι εικονες που εχει βαλει το παληκαρι που ανοιξε το θεμα το αποδικνιει αυτο.Δεν υπαρχει καμια απολυτως διαφορα στις εικονες, το μονο διαφορετικο ειναι οτι το Ε-Great πρεπει να εχει λιγο πιο ανεβασμενο το Gamma κ αυτο δινει ενα τονο πιο φωτεινο, αλα αυτο στις ρυθμισεις του E-Great κ της καθε LCD HD οθονης φτιαχνεται πολυ ευκολα απλα πειραζοντας λιγο τις ρυθμισεις (Contrast, Brightness, Saturation,etc...)
Το ανεμιστηρακι οποιος λεει οτι ακουγετε τοτε ακουει κ το πλυντηριο του γειτονα στην διπλανη πολυκατοικια...ελεος δηλαδη. (εκτος και αν κοιμαται μαζι του εχοντας διπλα στο αυτι του γιατι με ηχο να παιζει δεν ακους ουτε κιχ απο αποσταση 40εκατοστων)
Και ενω ολα τα παρεκλομενα κ τα καλωδια στην συσκευασια ειναι ΤΟP (μεχρι κ usb με χρυσεις επαφες εχει...),το μονο μειον για μενα ειναι το manual το ελεεινο που εχουν μεσα στην συσκευασια.Κατα τα αλλα για τα λεφτα του απλα σκωτωνει,παιζει σχεδον* τα παντα κ δεν κολαει καθολου κ απο usb σκληρο, χωρις καν να του δινω με E-Sata που εχω την δυνατοτητα αλλα δεν χρειαστηκε ενω περιμενα οτι σε μεγαλααρχεια 720p ισωσ να χρειαζοταν.
Οποτε..μονο για καρτα οθονης σοβαρη χρειαζεσε 150-200 ευρο κ να ειναι HDCP φυσικα, αλλα σχεδον ολες ειναι πλεον σε αυτα τα λεφτα...για να λεμε και του στραβου το δικιο...παρολα αυτα θες minimum 500 ευρο για να φτιαξεις κατι αναλογο το οποιο θα εχει τροφοδοτικο 500watt minimum k καμια σχεση η καταναλωση ρευματος. Κ δικτιο εχει το Ε-Great και τορρεντ client...ti na λεμε, δυστηχως δεν εχει 1GB Ethernet
*(οχι δεν παιζει ολα τα αρχεια , δεν παιζει μονο τα RMVB video files.)
Οτι ποιο ΤoP εχω ηδη εως τωρα σε αυτα τα λεφτα,απο αποψη ποιοτητας εικονας, ηχου,αλλα κ δυνατοτητων (2 Ε-Σατα , 2 usb k LAn ) kai συμβατοτητας αρχειων (παιζει κ ελληνικους υποτιτλους κ τους κανεις οτι θελεις...αλλαγη μεγεθους, χρωματων κτλ... κ με πολλες αλλες δυνατοτητες κ μελλοντικες λογω του αναβαθμησιμου firmaware.