Egreat EG-M31B

Όσον αφορά το νέο feature με το Framerate, ποιά ρύθμιση είναι η σωστή?

Έβαλα χθες μια ταινία με 23,9... fps, το output σε 1080p/23,9... και το framerate sync στο NTSC/PAL και μου τρεμοέπαιζε (κουνιόταν η ταινία πάνω-κάτω). Απενεργοποίησα το feature και έπαιζε μια χαρά.

Αν έχω καταλάβει καλά το συγκεκριμένο feature ρυθμίζει το framerate του output ανάλογα με το framerate της ταινίας (23,9.., 24, 30, 50, 60 κτλ). Αληθεύει ή έχω καταλάβει λάθος?

Έχει κανείς υπ' όψιν τις σωστές ρυθμίσεις ώστε να γίνονται όλα αυτόματα?

Thnx

Βάλε, την ανάλυση στο auto και το framerate στο Pal/Ntsc 24p και δοκίμασε...

Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

ραμένους μέσα στην εικόνα ή μέσα στο MKV container ?
Οι αγγλικοί υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι με δυνατότητα απενεργοποίησης τους. (on/off) Οπότε να υποθέσω ότι είναι μέσα στο mkv container.

Μετά την τελευταία έκδοση του λογισμικού και με τη χρήση του torrent έχει συμβεί το εξής:

Όταν πιάνω ταχύτητες πάνω από 1,2 - 1,3 ΜΒ/sec, τότε το μηχάνημα κολλάει, (freeze σι λέω....!!!)
Από ότι έψαξα στο forum υποστήριξης του transmition, είναι γενικότερο πρόβλημα και έχει να κάνει με την αδυναμία της cpu να ανταποκριθεί σε μεγάλο αριθμό συνδέσεων σε σχέση πάντα με το πως διαχειρίζεται τις συνδέσεις αυτές το transmition....

Αυτό το πρόβλημα υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό στις εκδόσεις 1.50 / 1.51.

Μετά από 15-30 λεπτά κατεβάσματος, κολλούσε το μηχάνημα και χρειαζόταν να του κάνω reset για να πάρει πάλι μπροστά.

Λύση;
Ή η αλλαγή στην έκδοση 1.42 ή ο περιορισμός του "κατεβάσματος" (download στα Ελληνικά...) στα 800 το πολύ, όπως και του μέγιστου αριθμού συνδέσεων στις 160.

Μετά από αυτά, το μηχανάκι κατεβάζει συνέχεια, αδιάκοπα, χωρίς κανένα πρόβλημα από το περασμένο Σάββατο, εδώ και 4 μέρες δλδ...

Βάλε, την ανάλυση στο auto και το framerate στο Pal/Ntsc 24p και δοκίμασε...

πανω σ'αυτο να ρωτησω ποιος ειναι ο καλυτερος συνδιασμος

δηλαδη εγω εχω το framerate στο PAL/NTSC/24 το output που ειναι καλυτερα να το εχω?στο auto ή στο 1080p/23.93

Αντί για έτοιμες λύσεις, καλύτερα να ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες.

Το auto βλέπει την ανάλυση της οθόνης σου (προφανώς τη φυσική ανάλυση) και βάσει αυτής προσαρμόζεται. Έτσι συνδυάζει το frame της ταινίας με την ανάλυση και τις συχνότητες που υποστηρίζει η οθόνη σου και αναλόγως ρυθμίζεται.
Εάν τώρα εσύ δηλώσεις το output σε μια συγκεκριμένη ανάλυση και σε μια ορισμένη συχνότητα π.χ 24 και η ταινία έχει φτιαχτεί στα 29 frames, τότε είναι λογικό να έχεις διαφορετική κίνηση από αυτή που φτιάχτηκε η ταινία

Σημείωση= η έννοια frames και συχνότητα, ταυτίζονται.

Re: Απάντηση: Re: Egreat EG-M31B

Οι αγγλικοί υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι με δυνατότητα απενεργοποίησης τους. (on/off) Οπότε να υποθέσω ότι είναι μέσα στο mkv container.

Αν βάλεις αρχείο με υπότιτλους οι υπότιτλοι του mkv απενεργοποιούνται και το on/off πιάνει πάνω στο αρχείο srt. Δες αν το αρχείο έχει το σωστό όνομα και format.

Παίδες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: εγκατέστησα το καινούργιο nmt firmware επιλέγοντας ext3 για διαμόρφωση σκληρού, καθώς δε μου έδινε άλλη επιλογή. Όλα καλά, εγκαθιστά τις εφαρμογές και ακολουθώ τα βήματα του manual εγκαθιστόντας το πρόγραμμα στο pc για να βλέπει τους δίσκους. Εδώ είναι το πρόβλημα. Τους βλέπει μεν κανονικά και τους 3 αλλά μου λέει ότι είναι αδιαμόρφωτοι και πρέπει να τους διαμορφώσει για να τους ανοίξει. Πηγαίνοντας στο εικονίδιο ifs drives στον πίνακα ελέγχου βρίσκει τα 3 partition αλλά σε κανένα δεν γράφει ext3 αλλά linux1.jpg. To pc τρέχει xp pro ελληνικά sp3. Καμιά ιδέα?

Παίδες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: εγκατέστησα το καινούργιο nmt firmware επιλέγοντας ext3 για διαμόρφωση σκληρού, καθώς δε μου έδινε άλλη επιλογή. Όλα καλά, εγκαθιστά τις εφαρμογές και ακολουθώ τα βήματα του manual εγκαθιστόντας το πρόγραμμα στο pc για να βλέπει τους δίσκους. Εδώ είναι το πρόβλημα. Τους βλέπει μεν κανονικά και τους 3 αλλά μου λέει ότι είναι αδιαμόρφωτοι και πρέπει να τους διαμορφώσει για να τους ανοίξει. Πηγαίνοντας στο εικονίδιο ifs drives στον πίνακα ελέγχου βρίσκει τα 3 partition αλλά σε κανένα δεν γράφει ext3 αλλά linuxView attachment 37316. To pc τρέχει xp pro ελληνικά sp3. Καμιά ιδέα?

Ο driver για windows δεν παίζει και πολύ καλά με το ext3 (μόνο με ext2).

Αν διαβάσεις τα post από την αρχή νομίζω ότι κάποιος φίλος είπε ότι η διαμόρφωση που σου ζητάει αφορά μόνο το windows partition (αλλά ας το επιβεβαιώσει κάποιος που το έκανε).

Αγαπητοί, παρακαλώ για τη βοήθειά σας. Μετά από μια περιπετειώδη αναβάθμιση του egreat (χρειάστηκα recovery και είχα αρκετά yellow screens) κατάφερα να το ξανακάνω να δουλέψει. Ωστόσο, δεν βρίσκει με τίποτα τον MyiHome Server του PC. Το δούλευα μέσω των Webservices δίνοντας διεύθυνση http://IPofPC/8000, αλλά τώρα δεν το βρίσκει με τίποτα. Στο PC δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τι μπορεί να φταίει;

Παίδες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: εγκατέστησα το καινούργιο nmt firmware επιλέγοντας ext3 για διαμόρφωση σκληρού, καθώς δε μου έδινε άλλη επιλογή. Όλα καλά, εγκαθιστά τις εφαρμογές και ακολουθώ τα βήματα του manual εγκαθιστόντας το πρόγραμμα στο pc για να βλέπει τους δίσκους. Εδώ είναι το πρόβλημα. Τους βλέπει μεν κανονικά και τους 3 αλλά μου λέει ότι είναι αδιαμόρφωτοι και πρέπει να τους διαμορφώσει για να τους ανοίξει. Πηγαίνοντας στο εικονίδιο ifs drives στον πίνακα ελέγχου βρίσκει τα 3 partition αλλά σε κανένα δεν γράφει ext3 αλλά linuxView attachment 37316. To pc τρέχει xp pro ελληνικά sp3. Καμιά ιδέα?
Δοκίμασε με τους drivers Ext2Fsd.Δουλεύουν και με ext3.

Αμτιμετωπίζω πρόβλημα αναβάθμισης του νεου nmt M31Bnmt090125. Eνώ το firmware αναβαθμίστηκε καλώς, κατα την διαρκεια της αναβαθμισης του nmt εμφανίζεται μυνημα σφάλματος, αποτυχία αναβάθμισης και μου ζηταει να κάνω reboot το μηχανακι. Βεβαια το νεο nmt βρίσκεται στο root του stick και ξεκινάει η δαιδικασία ..image loading..χωρίς επιτυχία. Καμία ιδέα?

Και μια δικιά μου ερώτηση...
Δοκίμασα να το συνδέσω ασύρματα με το κυρίως δίκτυο μου. Εχω 2χ fritz 7140, τα οποία δήλωσα το κύριο (της adsl / τηλεφωνίας μου) σαν base station και το δεύτερο σαν repeater. Ενεργοποίησα τα 802.11g++, και τα γύρισα σε μέγιστη ισχύ (το g++ δεν ξέρω αν τελικά ενεργοποιήθηκε, στο μόνιτορ του ενός έβλεπα "54mbps g++", και στο άλλο σκέτο "54mbps", αν και τα δύο είχαν τις ίδιες ρυθμίσεις). Παρόλο που δίκτυο είχα κανονικότατα μέσω του repeater στο οποίο είχα συνδέσει το egreat, δεν κατάφερα να παίξω ασύρματα x264 ούτε καν 720χ576 (SD από sdbits), ούτε και HD 720p με χαμηλό bitrate... Ο ήχος ήταν οκ, αλλά η εικόνα έχανε συνέχεια frames, ή κολλούσε εντελώς...

Η αλήθεια είναι οτι περίμενα πως θα έπαιζε ασύρματα, σε διπλανά δωμάτια είναι τοποθετημένα τα δύο ρούτερ. Αντε 10mbps να ήταν τα peaks στο βίντεο στα 720p που δοκίμασα (και πολλά ίσως να λέω). Ειδικά σε g++ (αν δούλεψε ποτέ), υποτίθεται ότι η θεωρητική ταχύτητα είναι 125mbps (+30% κέρδος σε πραγματική ταχύτητα λένε, από το απλό 802.11g των 54mbps).

Εσείς ασύρματα με το egreat, βλέπετε x264? Για να ξέρω αν βλέπετε εσείς κανονικά, κάτι δεν πάει καλά με το bridging...

Κανείς δεν το έχει δοκιμάσει με ασύρματη σύνδεση?

Αμτιμετωπίζω πρόβλημα αναβάθμισης του νεου nmt M31Bnmt090125. Eνώ το firmware αναβαθμίστηκε καλώς, κατα την διαρκεια της αναβαθμισης του nmt εμφανίζεται μυνημα σφάλματος, αποτυχία αναβάθμισης και μου ζηταει να κάνω reboot το μηχανακι. Βεβαια το νεο nmt βρίσκεται στο root του stick και ξεκινάει η δαιδικασία ..image loading..χωρίς επιτυχία. Καμία ιδέα?

Είχα το ίδιο πρόβλημα, κατέβασα όμως τα αρχεία από το παρακάτω site και δούλεψε η αναβάθμιση:

http://www.egreatusa.com/egreat-egm31b-networked-media-tank-n31.html

+1 Μια από τα ίδια και εγώ...

Υπάρχει διαφορά στο μέγεθος των NMT αρχείων
Από το egreatworld 31.4Mb & egreatusa 23.1Mb, για να δούμε...