EGREAT EG-R1 media player

Καλησπέρα παιδιά. Μόλις πήρα το συγκεκριμένο μηχάνημα(μεταχειρισμένο εννοείται). Θα θελα να μου δώσετε κάποιο link για user manual γιατί αυτό που βρήκα στο site της egreat δε μπορώ να το πω manual. Επίσης κάποιες οδηγίες για το firmware του Mede8er. Έχει κάτι ρυθμίσεις στο menu που δεν υπάρχουν στο official της egreat. Thanks.

καλησπέρα,

μόλις πήρα ένα AC Ryan και το αναβάθμισα και ειναι εκπληκτικό...
το ερώτημα είναι, το EG-R1 που έχω παίρνει το ίδιο firmware (ευκολία, το έχω ήδη σε στικάκι :) ) ?

μπορεί κάποιος να κάνει πόστ τα τελευταία firmware για EG-R1 που κυκλοφορούν ;

ευχαριστώ...

έβαλα το firmware του me8eder, και οι αλλαγές για να μπορέσει να μπεί το EG-R1 στο domain μου (αλλαγή workgroup) είναι...

στα αρχεία:
/usr/local/etc/package/samba/lib/smb_anonymous.conf
/usr/local/etc/package/samba/lib/smb_user.conf
/usr/local/etc/package/samba/lib/smb_user_head.conf
/usr/local/etc/package/samba/lib/smb_anonymous_head.conf

πρόσθεσα πάνω-πάνω τα:
workgroup = KALAMARIA
netbios name = MEDIA_PLAYER_2
server string = My_Egreat-EG-R1
display charset = UTF8
dos charset = UTF8
unix charset = UTF8
security=share
log file=/tmp/hdd/root/samba/var/log.%m

έσωσα, εκανα reboot και εμφανιστηκε στο workgroup Kalamaria...

τα αρχεια τα κανετε edit με τον vi

Στον vi (unix editor) έχουμε τα εξής shortcuts:
2 φορές esc = view mode
I = edit mode
εάν θέλουμε να σβήσουμε κάτι, πάμε πάνω σε αυτό το κάτι και όταν ειμαστε σε view mode πατάμε X

για να σώσουμε: 2 φορές esc, : , wq (write + quit)
για να βγουμε χωρις να σώσουμε: 2 φορές esc, : , q!

Πήρα ένα EG-R1 οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές .
Δοκιμάζω τα διάφορα firm να δω ποιο θα μου αρέσει περισσότερο.

Πήρα ένα EG-R1 οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές .
Δοκιμάζω τα διάφορα firm να δω ποιο θα μου αρέσει περισσότερο.

Αν θες ενημέρωσε για το καλύτερο κατά τη γνώμη σου...

Last edited:
Του me8eder είναι ό,τι καλύτερο πιστεύω παιδιά. Τόσο ως interface όσο και λειτουργικά. Απλά νομίζω πως δε δουλεύει πια το link απ'όπου μπορείς να το κατεβάσεις. Προσωπικά με οποιοδήποτε άλλο σε restart μου βγαζε μαύρη οθόνη η TV και έπρεπε να βγάλω και να ξαναβάλω το καλώδιο HDMI για να δείξει εικόνα. Υπάρχει ακόμη ο player σε καταστήματα?

Δοκίμασα του me8eder,θα έλεγα ότι μου έδινε την εντύπωση ότι έδινε χειρότερη ποιότητα εικόνας.
Πιο πολύ μου άρεσε του AC Ryan,γύρισα όμως στο επίσημο γιατί μου ήταν το πιο σταθερό.

Παιδιά έχω πρόβλημα με συγκεκριμένο τύπο ήχου στον player. Συγκεκριμένα όταν είναι AAC 6ch(6κάναλος), συνήθως σε ταινίες mkv. Ακούγεται μόνο ο backround ήχος, ελπίζω να καταλάβατε. Ούτε με αλλαγή ρυθμίσεων ήχου στον player λύνεται το πρόβλημα(από downmix σε πολυκάναλο). Απ'την έξοδο οπτικής δεν το'χω δοκιμάσει γιατί το στερεοφωνικό μου είναι αναλογικό, διαθέτει μόνο rca καρφάκια δηλαδή. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω...

καλησπερα παιδια καθοτι νεος στο φορουμ συγχωρεστε με αν κανω κατι λαθος

Εχω να ρωτησω κατι για το συγκεκριμενο μηχανημα. Εχω προβλημα με τους υποτιτλους σε mkv αρχεια ενω εχω κανονικα στο folder της ταινιας τους υπότιτλους σε srt οταν φορτωνω την ταινια απο τον player και παταω το κουμπι απο το control για υποτιτλους μου εμφανιζει το μενου και γραφει subtitles off και δεν με βαζει να διαλεξω...σε αλλη ταινια εχω παρατηρησει οτι εχει υποτιτλους αγγλικους by default ενω εγω μεσα στον φακελο της ταινιας εχω μονο τους ελληνικούς σε srt αρχειο.

Ισως να σας φανει αστειο ολο αυτο αλλα ειμαι νεος με τα media players!! To μηχανακι εχει και το τελευταιο firmware περασμενο αλλα ουτε με αυτο βρηκα ακρη... please help!!!!

καλημερα παιδες!
Εχω ενα eg-r1 και του περασα το firm med8er v4.θελω να του περασω την καινουργια αναβαθμιση v4.0.04 και δεν μπορω.Σημιωτεων οτι στο μηχανακι δεν εχει το κουμπακι και δεν γνωριζω απο βραχυκυκλωματα στην πλακετα. Υπαρχει λυση?

Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

καλημερα παιδες!
Εχω ενα eg-r1 και του περασα το firm med8er v4.θελω να του περασω την καινουργια αναβαθμιση v4.0.04 και δεν μπορω.Σημιωτεων οτι στο μηχανακι δεν εχει το κουμπακι και δεν γνωριζω απο βραχυκυκλωματα στην πλακετα. Υπαρχει λυση?
Τι ακριβώς μήνυμα σου βγάζει;
Και έγώ δοκίμασα του med8er v4 και μετά γύρισα της EGREAT χωρίς κάποιο πρόβλημα.

καλησπερα παιδια καθοτι νεος στο φορουμ συγχωρεστε με αν κανω κατι λαθος

Εχω να ρωτησω κατι για το συγκεκριμενο μηχανημα. Εχω προβλημα με τους υποτιτλους σε mkv αρχεια ενω εχω κανονικα στο folder της ταινιας τους υπότιτλους σε srt οταν φορτωνω την ταινια απο τον player και παταω το κουμπι απο το control για υποτιτλους μου εμφανιζει το μενου και γραφει subtitles off και δεν με βαζει να διαλεξω...σε αλλη ταινια εχω παρατηρησει οτι εχει υποτιτλους αγγλικους by default ενω εγω μεσα στον φακελο της ταινιας εχω μονο τους ελληνικούς σε srt αρχειο.

Ισως να σας φανει αστειο ολο αυτο αλλα ειμαι νεος με τα media players!! To μηχανακι εχει και το τελευταιο firmware περασμενο αλλα ουτε με αυτο βρηκα ακρη... please help!!!!

Καταρχήν όπως είπε κι ο φίλος theopan θα πρέπει ταινία και υπότιτλος να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα.
Σε περίπτωση που το mkv έχει και ενσωματωμένους άλλους υπότιτλους αναγνωρίζονται αυτοί πρώτα by default απ´το μηχάνημα. Πολύ απλά με το τηλεκοντρόλ πας προς τα κάτω και επιλέγεις το δικό σου αρχείο, συνήθως γράφει srt και όχι greek.
Αυτό δηλαδή δεν είναι πρόβλημα.
Εναλλακτικά μπορείς με το mkvmerge να αφαιρέσεις τους ενσωματωμένους subs απ'το mkv οπότε αναγκαστικά θα αναγνωρίζει κατευθείαν τους εξωτερικούς. Αν και δεν υπάρχει λόγος γι'αυτή τη διαδικασία.

καλημερα παιδες!

Το κουμπάκι είναι στο πλάι χαμηλά ή και από κάτω απ'οτι έχω διαβάσει.
Δοκίμασε μπας και γίνεται η αναβάθμιση μέσω μενού του player.
Είχα δοκιμάσει το συγκεκριμένο update αλλά δε πρόσεξα διαφορές απ'το προηγούμενο.
Τώρα έχω πάλι το V4.

ειναι μαλλον το παλιο egr και δεν εχει το κουμπι restart . Μπαινω στο μενου να κανω upgrete ( με το φλασακι περασμενο την v4.0.4) αλλα τιποτα!

Ναι μάλλον μόνο μέσω κουμπιού γινόταν μόνο που είναι και λογικό, αφού είναι ξένο firmware κι όχι το μανίσιο. Δε νομίζω να κέρδιζες και πολλά πάντως, εκτός κι αν έχεις πρόβλημα μ'αυτό που έχεις τώρα.

Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

Μια είναι η λύση για reset μεσώ πλακέτας ενώνουμε δυο σημεία με ένα
καλώδιο.Δειτε.

http://220.231.142.130/en/forum/forum_posts.asp?TID=636&PN=2

http://220.231.142.130/en/forum/forum_posts.asp?TID=420

R2board.jpg

R1%20v1.3.jpg