EGREAT EG-R1 media player

Ναι το έχει αλλα δεν κάνει τίποτα.

Το θέμα είναι αν στο eg r1 παρατηρήται φαινόμενο καθυστερήσεων σε mkv με κάποιες δύσκολες σκηνές απο πλευράς δράσης και εναλαγής εικόνων.

χθες εβαλα καλωδιο ethernet στο R1 πανω σε XP.
Πραγματικα πολυ ευκολη διαδικασια.
Πηρα θωρακισμενο καλωδιο 10μετρο με 9 ευρω, τωρα αν το πηρα τσαμπα θα δειξει.
Το συνδεσα σε μια αδεια πορτα του ρουτερ και ανοιξα το R1.
Πηγα στο wire network, εκανε scanning και βρηκε με την μια IP οπου και κλειδωσε.
Μεσω του directory samba, διαβασε αμεσως ενα share file που ειχα στο pc και επαιζε ολα τα φορματ που ειχα εκει.
Ολη η δουλεια πηρε 2-3 λεπτα και ηταν παιχνιδι.

Σημερα αν προλαβω,
θελω να κανω ενα τεστακι να παιξω ενα βαρυ αρχειο MKV (μαλλον το 2012) απο το πισι να δω πως ανταποκρινεται.

Ειλικρινα ολο αυτο το κομματι μου ελυσε τα χερια, μιας και ανετα μπορεις να δεις οτι θες απο το πισι σου. Μονο και μονο για αυτο το κομματι το μηχανημα αξιζε τα λεφτα του - ποσο μαλλον για τα υπολοιπα.

Στο κομματι του ιντερνετ τωρα,
προσπαθησα να δω ενα βιντεο απο YouTube, αλλα δεν τα καταφερα.
Απο περιεργια, εχει παιξει σε καποιον αμεσα κατι απο εκει?
Μπορεσα να δω ενα αλλο καναλι κινεζικο που ειχε ειδησεις αλλα μεχρι εκει.
Το κομματι του καιρου που εχει, απο οτι καταλαβα καθε φορα μεχρι να φτασεις στην πολη σου πρεπει να πατας πολλα τσακα - τσουκα.
(weather, europe, greece, athens κλπ)

Για το μελλον μου μενει ενα κομματι, να στησω ενα torrent client να μπορω να κλεινω το πισι να μην καιει ολη μερα - νυχτα.
Εχω δει καποιες οδηγιες αλλα ειδα οτι εχει πολυ δουλεια.
Το εχει κανει καποιος με επιτυχια?

Στο κομματι του ιντερνετ τωρα,
προσπαθησα να δω ενα βιντεο απο YouTube, αλλα δεν τα καταφερα.
Απο περιεργια, εχει παιξει σε καποιον αμεσα κατι απο εκει?
Μπορεσα να δω ενα αλλο καναλι κινεζικο που ειχε ειδησεις αλλα μεχρι εκει.
Το κομματι του καιρου που εχει, απο οτι καταλαβα καθε φορα μεχρι να φτασεις στην πολη σου πρεπει να πατας πολλα τσακα - τσουκα.
(weather, europe, greece, athens κλπ)

Για το μελλον μου μενει ενα κομματι, να στησω ενα torrent client να μπορω να κλεινω το πισι να μην καιει ολη μερα - νυχτα.
Εχω δει καποιες οδηγιες αλλα ειδα οτι εχει πολυ δουλεια.
Το εχει κανει καποιος με επιτυχια?

Το youtube μου έπαιζε κανονικά μέχρι πριν καμιά εβδομάδα που είχα δοκιμάσει. Τώρα όντωςέχω πρόβλημα κι εγώ. Ίσως κάτι άλλαξε στο yt και δε μπορεί να ακολουθήσει το 1.0.3.5 fw που έχω.
Για τον BT client τα πράγματα είναι πανεύκολα. Καθόλου δουλειά δεν έχει. Εγκαθιστάς το πακέτο Samba/Bittorent και είσαι έτοιμος. Τα torrents τα άνεβάζεις και διαχειρίζεσαι μέσω web interface από το PC σου στο egreat. Μην περιμένεις να δεις κανένα μενού δηλαδή στο egreat. Από εκεί και πέρα, δουλεύει μεν αλλά δεν είναι αξιόπιστο. Για 1-2 torrents ταυτόχρονα κάτι γίνεται. Αν βάλω παραπάνω, εμένα τουλάχιστον σε λίγη ώρα μου μπουκώνει το ρούτερ, προφανώς από τις πολλές συνδέσεις που ανοίγει (και δε μπορείς δυστυχώς να ρυθμίσεις). Επιπλέον η απόδοση (ταχύτητα) δεν είναι καλή.

Για τον BT client τα πράγματα είναι πανεύκολα. Καθόλου δουλειά δεν έχει. Εγκαθιστάς το πακέτο Samba/Bittorent και είσαι έτοιμος.

καστε βαστα να :shot: λιγο πρωτα.

που το βρισκω αυτο το πακετο?
samba εχω βαλει.

καστε βαστα να :shot: λιγο πρωτα.

που το βρισκω αυτο το πακετο?
samba εχω βαλει.

Έχεις βάλει και ΒΤ τότε. Χτύpα την ΙΡ που έχει πάρει το egreat σου σε έναν browser. Username και password ψάξε πιο πίσω στο θέμα, δε μπορώ να θυμηθώ τώρα ποιά είναι.
Όσο για το πρόβλημα του youtube μόλις βρήκα θέμα στο site της εταιρείας. Είναι γενικό πρόβλημα.
http://www.egreatworld.com/en/forum/forum_posts.asp?TID=594

theopan,

εβαλα μονο την IP
http://192.168......
και μου ανοιξε μια σελιδα
που γραφει,
A simple html+cgi example
και κανει προσθεση.

Ξεχασα να βαλω κατι η μου φανηκε?

Μόνο την ΙΡ βάζεις και πρέπει να σε βγάλει στην κατάσταση που δείχνει το screenshot που παραθέτω. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει...

Attachments

• egreat.jpg
    egreat.jpg
    18 KB · Views: 35
Ωραια όλα αυτά,

αλλά ρε παιδιά πείτε μου αυτές τις ματροσκες με τα high bit rates μπορούν
να παιχτούν, και αν όχι ποιά players μπορούν?

Όταν λέω high bit rates μιλάω για παραπάνω απο 18000. Αυτα τα bit rates είναι όταν υπαρχουν εναλαγες "δύσκολων" σκηνών

Εσείς παρατηρήτε κάτι τέτοιο?

Μόνο την ΙΡ βάζεις και πρέπει να σε βγάλει στην κατάσταση που δείχνει το screenshot που παραθέτω. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει...

μισο λεπτο,
ανοιξα ενα firefox στο πισι μου, εβαλα την IP και πρεπει να μου βγαλει το screenshot που εβαλες?

:BDGBDGB53:

κανουμε τα ιδια πραγματα???

κατι εχει παει στραβα αλλα δεν μπορω να βρω τι ακριβως.

Οταν βαζω την IP στον Firefox,
μου βγαζει αυτη την εικονα,

samba2.jpg

ψαχνωντας το EGREAT,
βρηκα οτι στο dir /var/www
υπαρχει ενα αρχειο index.html
και αυτο ειναι που μου ανοιγει και διαβαζω (το παραπανω)

Αν το ανοιξεις με VI διαβαζεις τον παρακατω κωδικα html
που αντιστοιχει στην σελιδα.

samba1.jpg

περα ομως απο αυτη την σελιδα,
δεν παει παρακατω και δεν ανοιγει η default που σου ανοιγει εσενα.

Φαινεται οτι κατι δεν πηγε καλα στην samba,
αλλα θα το βρω το κουμπι....
ειμαι στο ψαξιμο ακομα.

:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

ρε παιδες δεν θα το πιστεψετε,
αλλα το username που γραφουν οι τυποι της egreat για την samba ειναι λαθος και για αυτο δεν με εβαζε.....

γραφουν Admin ενω το σωστο ειναι admin.

Παρτο το αυγο και shave it....
μετα απο καμποσες δοκιμες,
μπηκα σαν admin.

αντε καλα μου σαραντα,
γιατι γλυτωσε το μηχανημα,
μιας και πηγα να το πεταξω στον τοιχο που παλευω 2 μερες με λαθος username.

Λοιπον το R1 μου μαλλον εχει πεοβλημα με το sata δισκο γιατι στο esata παιζει κανονικα ο ιδιος δισκος.τωρα τι μπορει να φταιει... το κακο ειναι οτι ειναι απο εξωτερικο(μεγαλη βλακεια) οποτε bye bye εγγυηση!! τι να φταει αραγε?η τροφοδοσια απο sata?το fw? αν και με το 1.0.3.5 και με το τελευταιο τα ιδια!!! επισης το ιδιο και οταν εβαλα ξανα το 1.0.3.2(το καλυτερο κατα τη γνωμη μου).

Όσον αφορά τη σύνδεση sata δίσκου, να πω και εγώ την (πολύ μικρή) εμπειρία μου:

Έχω έναν εξωτερικό USB HDD Toshiba StoreArt 1TB, ο οποίος από την αρχή μου έκανε νερά, αλλά εσχάτως "αρνούνται" να τον "δουν" τα 2 Pc του σπιτιού (ένας με XP και ένας με Vista). Tο R1, όμως τον "βλέπει" σταθερά και κανονικότατα!

Πειραματιζόμενος, λοιπόν, για να βρω μία λύση, αφαίρεσα τον σκληρό από το κουτί του και τον συνέδεσα απ' ευθείας στο R1 με το παρεχόμενο καλώδιο SATA. Το μηχανάκι δεν μπόρεσε να τον δει! (υπενθυμίζω ότι μέσα από το κουτί του και με συνδεσμολογία USB τον βλέπει κανονικότατα!).

Δεν επέμεινα στις προσπάθειές μου, καθ' όσον με εξυπηρετεί καλύτερα η USB και απλώς πειραματιζόμουν με την SATA...

Σε γενικές γραμμές, πάντως, είμαι ΠΟΛΥ ικανοποιημένος από το μηχανάκι (μόνο χθες που είδα το Transformers 2 σε 1080p μου έκανε σε δύο σκηνές με πολύ έντονη δράση σοβαρά καλλήματα - δεν ξέρω αν οφείλεται σε κακή κωδικοποίηση της ματρόσκας ή σε αδυναμία του hardware).

Παρ' όλα αυτά, μου αρέσει πολύ και το XBMC στο pc με τα όμορφα skins του και τις πληροφορίες για τις ταινίες που κατεβαίνουν από το net. Εκεί όμως, λόγω hardware, δεν μπορώ να παίξω με τίποτε 1080p.

Παράλληλα, "αλλοιθωρίζω" και προς τη λύση media streamer με ενσωματωμένο MPEG4/2 tuner.

... να δω πού θα καταλήξω, τελικά...

τελικα ο ενας σκληρος εμεινε στην esata(και δουλευει κανονικα και το samba-bit torrent) και ο αλλος σε usb. μια χαρα τρεχουν αλλα το σπαστικο ειναι το ανοιξε κλεισε το σκληρο.καλα ηταν στη sata που γινοταν αυτοματα.ισως παρω ενα 2.5'' να δικομασω αν τρεχει κανονικα στη sata. κανα καλωδιο τροφοδοσιας απο sata male-femmale υπαρχει αραγε?

Κλαμπίστες γειά σας.

Παρακολουθώ τα φορουμς απο πιο παλιά μιας και είχα πάρει το Μ34Β.

Αβίαστα έπαιζα κανονικα xvid μέσω hdmi στην τηλεόραση μου, ώσπου όταν έπεσε στα χέρια μου ένα mkv 1080p απο το 2012 την ταινία, είπα οτι ήταν ευκαιρεία να δω πως στα παει και στο hd.
Πράγματι η ποιότητα ήταν παρα πολυ καλή.
Το πρόβλημα όμως που διαπίστωσα ήταν ότι στις φορές που είχε πολλες εναλαγές στην είκόνα με γρήγορο action, το playerακι τα έπαιζε σαν να μην είχε δύναμη και buffer, με συνέπεια να έχω σπαστές εικόνες. Μόλις τελείωνε το action τότε επανερχόταν...

Η ερώτηση μου είναι απλή. Το eg r1 είναι καλύτερο σε κατι τέτοιες στιγμές?
Να προβώ σε μία αγορά του?

Καλησπέρα!
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα ("σπασίματα" στις στιγμές με έντονη δράση (μεγάλο bitrate)) με ακριβώς την ίδια ταινία :smile:. Μόνη διαφορά στο μηχανάκι (R1). To έχω συνδεδεμένο μέσω switch στο pc. Αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα το δημιουργούσε σε μεγάλο βαθμό το switch. Μόλις το άλλαξα με ένα D-Link Gigabit βελτιώθηκε σημαντικά. Τώρα μόνο ένα πολύ παρατηρητικό μάτι βλέπει κάποια ελάχιστα σπασίματα..
Ας μην ξεχνάμε και τι επεξεργαστές φοράνε τα εν λόγω μηχανάκια...
Ελπίζω να βοήθησα!

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέος στο forum και θέλω μια μικρή βοήθεια. Ψάχνω εδώ και μέρες για το youtube και την υποστήριξη του απο διάφορα media tanks συμπεριλαμβανομένου και του R1. Διάβασα αυτό http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1198053 και θα ήθελα να μάθω αν αυτός είναι ο λόγος που δεν παίζει πια το YOUTUBE στο R1 για να σταματήσω να ψάχνω άδικα!!! :smile:

Ευχαριστώ!

θα ήθελα να μάθω αν αυτός είναι ο λόγος που δεν παίζει πια το YOUTUBE στο R1 για να σταματήσω να ψάχνω άδικα!!! :smile:

Ευχαριστώ!

Αυτός είναι ο λόγος μάλλον αν και στο forum www.egreatworld.com διάβασα και κάτι περί απαγόρευσης-κλειδώματος του youtube στην Κίνα (δεν στέκει καθώς πριν 1 μήνα δούλευε-τώρα δε δουλεύει ενώ έχουμε το ίδιο fw άρα το youtube άλλαξε κάτι και όχι η egreat). Σημασία έχει ότι όντως δε δουλεύει πλέον, οπότε μην ψάχνεις άδικα. Δε μπορούμε να κάνουμε μάλλον κάτι εμείς.

edit: Μήπως όμως άλλαξε κάτι στο νέο fw 1.0.3.8; Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος που το έβαλε;

τωρα εχω αλλο προβλημα,
προσπαθω να δω μεσω της samba,
το πισι μου, και μου ζηταει username και password.
Οκ ποια ειναι αυτα?
δεν εχω βαλει κατι.

Εδω υπαρχει ενα παρασκηνιο,
σε πισι με SP2, βλεπει τα share files μου χωρις προβλημα.

Σε πισι με SP3 μου ζηταει user/pass.
Βεβαια μια λυση ειναι να ανοιγω το πισι με τα SP2 αλλα καποια στιγμη πρεπει να το λυσω.....

Υπαρχει καποιος με SP3 που να ελυσε το θεμα?

Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

Αυτός είναι ο λόγος μάλλον αν και στο forum www.egreatworld.com διάβασα και κάτι περί απαγόρευσης-κλειδώματος του youtube στην Κίνα (δεν στέκει καθώς πριν 1 μήνα δούλευε-τώρα δε δουλεύει ενώ έχουμε το ίδιο fw άρα το youtube άλλαξε κάτι και όχι η egreat). Σημασία έχει ότι όντως δε δουλεύει πλέον, οπότε μην ψάχνεις άδικα. Δε μπορούμε να κάνουμε μάλλον κάτι εμείς.

edit: Μήπως όμως άλλαξε κάτι στο νέο fw 1.0.3.8; Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος που το έβαλε;

δοκιμασα ολα τα fw 1.0.3.2, 3.5 και το τελευταιο 3.8 και δεν παιζει σε κανενα.ενω πριν επαιζε στα δυο παλαιοτερα. Το You Ku το αντιστοιχο δηλ κινεζικο παιζει μια χαρα σε ολα τα fw. Αρα οντως ειναι θεμα You tube