Χθες παρέλαβα το pro με το wifi( μετά από 40 ημέρες ). Οι πρώτες εντυπώσεις:
- το wifi ( μεσολαβούν 2 τοίχοι και ένα χωλ ) το θεωρώ καλό. Με το μόνο που μπορώ να το συγκρίνω είναι με ένα κινητό samsung s advance το οποιο στο ίδιο σημείο έχει κακό εως μέτριο σήμα, ενώ στο egreat φαίνεται πως πιάνει φουλ σήμα ( έχω κάποιες επιφυλάξεις γιατί δεν ξέρω αν απλώς εμφανίζει το λογότυπο ολόκληρο άσχετα με τη δύναμη του σήματος) Πάντως με εξέπληξε ότι τα hd βιντεάκια στο youtube (στο ενσωματωμένο app) τα φόρτωνε πιο γρήγορα από τον υπολογιστή ο οποίος συνδέεται στο router με ethernet. Μάλλον θέλω format.
- Το internet radio τώρα που ήταν και ο βασικός λόγος που το πήρα: δεν ξέρω πως να κάνω αναζήτηση σταθμών, αλλά πέρασα τα αρχειάκια .pls σε ένα στικάκι και τα περισσότερα τα έπαιξε άνετα. Στο swissgroove πχ που εκπέμπει 128kbps σήμερα το πρωί στα πρώτα 2-3 λεπτά έκανε κάτι αποσυνδέσεις αλλά μετά έστρωσε. Στα αρνητικά βάζω πως δεν σου δίνει καμία πληροφορία πχ kbps ή hz ή όνομα κομματιού, και δεν μπορείς να επέμβεις καθόλου στον ήχο. Εύχομαι να υπάρχει κάτι και απλά να μην το βλέπω εγώ.
- σαν music player οι πρώτες εντυπώσεις καλές. Και εδώ δεν βλέπω να μπορώ να επέμβω στον ήχο π.χ. μπάσα πρίμα κλπ. Αυτό βέβαια δεν με ενδιαφέρει και πολύ απλά το αναφέρω. Αυτό που μου έκανε εδώ εντύπωση είναι η τεράστια διαφορά στην ποιότητα του ήχου ανάμεσα σε αρχεία flac και mp3 128άρια. Το laptop στο παρελθόν έμοιαζε να τις γεφυρώνει αυτές τις διαφορές. Πάντως αυτό που δεν μπορώ να πω με σιγουριά είναι αν το egreat παίζει καλύτερα τα flac ή χειρότερα τα mp3. Πάντως δεδομένου του αρχαίου ηχοσυστήματος μου δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη ποιότητα από τα flac που έπαιξα σήμερα.
-στα βιντεάκια το δοκίμασα σε κάτι 720ρ και δεν κατάλαβα κάποια ιδιαίτερη διαφορά με τον ενσωματωμένο player της samsung eh6030, βέβαια δεν το πολυψείρησα το θέμα. Οι υπότιτλοι μια χαρά, στο μόνο που δεν μπορείς να παρέμβεις είναι το πάχος του περιγράμματος.
Αυτά για αρχή και επαναλαμβάνω δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης με κάποιο πρόσφατο media player (ή έστω πρόσφατα με κάποιο παλιότερο), οπότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αυτά που ικανοποιούν εμένα, κάποιον άλλο με μία αναφορά ή με μεγαλύτερες απαιτήσεις να του φανούν πολύ κακά.
( Τόση ώρα που γράφω στο pc ακούω swissgroove και μου έκανε κάτι ψιλοδιακοπές οπότε θεωρώ ότι είναι θέμα router ή σταθμού οι διακοπές και ότι δε έφταιγε το egreat)
Αυτά Κώστας.