EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Η 37αρα δεν θεωρειται μεγαλη τηλεοραση για home cinema

Το μέγεθος της οθόνης έχει να κάνει με την απόσταση θεάσεως. Φυσικά και δεν είναι τίποτα πολύ μεγάλο το 37", απλά σε ρώτησα αν πιστεύεις ότι σε αυτό το μέγεθος θα έπρεπε να φανεί το πρόβλημα με τους υπότιτλους. Με προβληματίζει το θέμα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν σε μένα οι υπότιτλοι να φαίνονται τέλεια και στον προβολέα σου όχι. Επειδή είμαι τεχνικός με τρώνε αυτά τα προβλήματα... :bird: Υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλά νεταρισμένος ο προβολέας; Σε επόμενο πόστ θα σου στείλω και εκείνη τη φωτό. Την έχω έτοιμη, απλά δεν πρόλαβα ακόμη να την ανεβάσω.

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Το μέγεθος της οθόνης έχει να κάνει με την απόσταση θεάσεως. Φυσικά και δεν είναι τίποτα πολύ μεγάλο το 37", απλά σε ρώτησα αν πιστεύεις ότι σε αυτό το μέγεθος θα έπρεπε να φανεί το πρόβλημα με τους υπότιτλους. Με προβληματίζει το θέμα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν σε μένα οι υπότιτλοι να φαίνονται τέλεια και στον προβολέα σου όχι. Επειδή είμαι τεχνικός με τρώνε αυτά τα προβλήματα... :bird: Υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλά νεταρισμένος ο προβολέας; Σε επόμενο πόστ θα σου στείλω και εκείνη τη φωτό. Την έχω έτοιμη, απλά δεν πρόλαβα ακόμη να την ανεβάσω.

Φιλε μου ισως πρεξηγησες..Αυτο που θελω να πω σχετικα με το μεγεθος της διαγωνιου ειναι οτι ειναι φυσικο στην 37αρα tv που εχεις να μην μπορεις ευκολα να διακρινεις τη διαφορα των υποτιτλων (και οχι μονο...). Σαφως σ' εναν καλο προβολεα αποκαλυπτονται ευκολα λεπτομερειες της εικονας (και των υποτιτλων) που δεν μπορεις να διακρινεις ευκολα στην tv σου. Οσο για το "τελεια" που αναφερεις, αυτο ισχυει μεχρι να δεις κατι καλυτερο. Και αυτο (απο αποψη υποτιτλων τουλαχιστον), σιγουρα δεν το βλεπεις με το εν λογω media player! Χρονια σας πολλα και παλι!!!!

Χρονια πολλα και μια ερωτηση:
Εχω πανω στο Egreat ενα δισκο sata και ενα usb. Απο το δικτυο βλεπω και τους δυο αλλα μονο στον sata μπορω να μεταφερω αρχεια απο τον δισκο του pc. Στον usb μου λεει οτι δεν επιτρεπεται η προσβαση, ενω μπορω να περιηγηθω κανονικα και να δω το περιεχομενο του. Δεν μπορω ομως ουτε να αντιγραψω ουτε να πειραξω καποιο αρχειο . πχ να του αλλαξω ονομα. Υπαρχει καμια λυση γοια αυτο?

Χρονια πολλα και μια ερωτηση:
Εχω πανω στο Egreat ενα δισκο sata και ενα usb. Απο το δικτυο βλεπω και τους δυο αλλα μονο στον sata μπορω να μεταφερω αρχεια απο τον δισκο του pc. Στον usb μου λεει οτι δεν επιτρεπεται η προσβαση, ενω μπορω να περιηγηθω κανονικα και να δω το περιεχομενο του. Δεν μπορω ομως ουτε να αντιγραψω ουτε να πειραξω καποιο αρχειο . πχ να του αλλαξω ονομα. Υπαρχει καμια λυση γοια αυτο?
Ο usb δίσκος σου είναι σε NTFS και για αυτό είναι r/o (read only). Δεν μπορείς να μεταφέρεις τίποτα, ούτε να διαγράψεις κάτι.

Φιλε μου ισως πρεξηγησες..Αυτο που θελω να πω σχετικα με το μεγεθος της διαγωνιου ειναι οτι ειναι φυσικο στην 37αρα tv που εχεις να μην μπορεις ευκολα να διακρινεις τη διαφορα των υποτιτλων (και οχι μονο...). Σαφως σ' εναν καλο προβολεα αποκαλυπτονται ευκολα λεπτομερειες της εικονας (και των υποτιτλων) που δεν μπορεις να διακρινεις ευκολα στην tv σου. Οσο για το "τελεια" που αναφερεις, αυτο ισχυει μεχρι να δεις κατι καλυτερο. Και αυτο (απο αποψη υποτιτλων τουλαχιστον), σιγουρα δεν το βλεπεις με το εν λογω media player! Χρονια σας πολλα και παλι!!!!
Το θέμα με τους υπότιτλους είναι γνωστό. Στις 110'' του προβολέα μου εμφανίζονται (εκνευριστικά) θολοί..
Αντίθετα στο Egreat EG-R1 είναι ευκρινέστατοι.

Χαιρετε και χρονια πολλα.
Μια βοηθεια παρακαλω οποιος γνωριζει. Αγορασα το Μ34 και ολα καλα μεχρι που σημερα εγκατεστησα το ΝΜΤ apps: 00-17-090115-ΕGR-402. Το fw ειναι το 50-17-090204-15-EGR-403-073. Mετα την εγκατασταση του NMT παιζει ολα τα video χωρις ηχο. Πρεπει να κανω κατι αλλο?

Χαιρετε και χρονια πολλα.
Μια βοηθεια παρακαλω οποιος γνωριζει. Αγορασα το Μ34 και ολα καλα μεχρι που σημερα εγκατεστησα το ΝΜΤ apps: 00-17-090115-ΕGR-402. Το fw ειναι το 50-17-090204-15-EGR-403-073. Mετα την εγκατασταση του NMT παιζει ολα τα video χωρις ηχο. Πρεπει να κανω κατι αλλο?

κοιταξε τις ρυθμισεις του ηχου.
εαν εχεις οπτικη γυρισε τα ολα digital.
εαν παιρνεις ηχο απο την tv επελεξε analoge.

Eυχαριστώ Δημητρη για την απάντηση, μετα απο λιγο ψαξιμο είδα ότι ο ηχος βγαινει μονο απο τα αναλογικα βισματα οτι και να διαλεξω απο το μενου (analoge/digital), ενώ πριν εγκαταστησω το nmt ο ηχος/εικόνα περνουσε κανονικα απο το hdmi καλωδιο. Πως μπορώ να το σεταρω τον ηχο να περναει απο hdmi?

Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Εγω το εβαλα και δεν ειδα διαφορά σημαντική

δώστε ενα link να το κατεβάσουμε και οι υπόλοιποι παιδιά!

πως το περνάμε μέσα χρησιμοποιώντας usb stick?

Καλησπέρα.

Υπάρχει media player που να στέλνει dts 5.1 ήχο μέσω οπτικής ίνας? (έχω τα z5500 της logitech )

Καλησπέρα.

Υπάρχει media player που να στέλνει dts 5.1 ήχο μέσω οπτικής ίνας? (έχω τα z5500 της logitech )

Όλοι οι player μπορούν να στείλουν απλό dolby digital ή dts από οπτική ίνα, (και το egreat). Τα πιό προχωρημένα φορμά όμως μόνο μέσω hdmi, και πάλι νομίζω δεν το κάνουν όλοι. Πάντως για τα ηχεία σου δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα, όποιο και να διαλέξεις.-bye-

ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Παιδιά θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που μου έχει παρουσιάσει το Μ34Α. Στην αρχική οθόνη εκεί που ήταν μαύρο το background τώρα είναι κόκκινο ενώ μέσα στα μενού υπάρχει ένας αποχρωματισμός στην αριστερή πάνω γωνία ενώ όταν παίζει τα video έχει χάλια χρώματα...έστω και λίγη βοήθεια είναι αρκετή. (ΥΓ το έχω συνδέσει με HDMI σε μια SONY KDL32D 100 Hz HD Ready)

Καλημερα! Μπορει κάποιος να μου πει τι ρυθμισεις χρειαζονται για να περναω εικονα και ηχο μαζι απο το hdmi; το firmware που έχω βάλει στο Μ34 ειναι το EG-M31B-M33A-M34A-FW-20091022
Ευχαριστω

Δε νομίζω να έχεις κάνει κάτι λάθος. Απλά επειδή το youtube ζητά πια χρήματα από κατασκευαστές media players, οι πιο πολλοί το αφαιρούν. Δε ξέρω αν με προηγούμενο firmware θα είσαι ΟΚ...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημά με το Μ34Α.
Την ώρα που παίζει πολλές από τις ταινίες που βλέπω, είτε είναι full HD στα 1080p ή 720p, DVD rips κ.α. με χαμηλότερη ανάλυση εικόνας, σε διάφορα σημεία της ταινίας μου κάνει κολλήματα χάνετε ο ήχος και αναγκάζομαι να πατήσω pause και ξανά play για να ξεκολλήσει η ταινία άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε όχι! Ο σκληρός μου είναι καινούργιος 500αρης και ελάχιστα φορτωμένος, τον έχω συνδεδεμένο με το Μ34Α με USB και είναι φορμαρισμένος σε NTFS.Το EGREAT το έχω συνδεδεμένο με καλώδιο HDMI για την εικόνα σε PHILIPS 47αρα και με οπτική ίνα σε YAMAHA soundbar. Συνήθως έπαιζα τις ταινίες μου από το laptop με vlc player και ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα. Αντιμετώπισε κανείς σας ανάλογα προβλήματα? Aν ναι υπάρχει καμία συμβουλή μπας και λύσουμε το πρόβλημα:bigcry:
Ευχαριστώ!

Last edited:
Δοκιμασες με αλλο δισκο η στικακι?
Αναβαθμισε και το fw μπας και...

Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό ότι φταίει ο δίσκος αν και δεν δικαιολογείτε.. Θα δοκιμάσω με ένα 3.5 Lacie που έχω γιατί ο εν λόγο είναι 2.5αρης χωρίς τροφοδοτικο. Ίσως είναι πολύ αργός. Τι να πω..