EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

το δικό μου στην αρχή δεν έπαιζε flac 24/96 ή 24/192, μετά από λίγο δεν έδινε ήχο από την hdmi, άλλαξα καλώδια / θύρες ... τίποτα

από χθες είναι στο Μενίδι για έλεγχο ..... εάν έχει πρόβλημα στην Hdmi μπορώ να έχω επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση με άλλο

και η ερώτηση κρίσεως :

τελικά παίζει flac 24/96 και 24/192 ??? να δεχτώ αντικατάσταση ή να πάρω κάποιο άλλο - από κάπου αλλού - κάποια άλλη στιγμή ??

Λόγω μεγάλης ζήτησης το απόθεμα εξαντλήθηκε ,αναμένουμε νέα παραλαβή 12/6/09

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801717

στις 12/6 δεν θα ισχύει η προσφορά crazy .... (αν δεν κάνω λάθος είναι εβδομάδας Κυριακή με Κυριακή)

προσοχή στις παραγγελίες σας ...., μη το παραγγείλετε τώρα και το πληρώσετε με τιμή 12/6 (ήτοι 160 ευρώ ή και παραπάνω)

Last edited:
στις 12/6 δεν θα ισχύει η προσφορά crazy .... (αν δεν κάνω λάθος είναι εβδομάδας Κυριακή με Κυριακή)

προσοχή στις παραγγελίες σας ...., μη το παραγγείλετε τώρα και το πληρώσετε με τιμή 12/6 (ήτοι 160 ευρώ ή και παραπάνω)

Νομιζω ακριβως το αντιθετο, οτι αν παραγγειλεις τωρα θα το παρεις με την τιμη της ωρας καταχωρησης της παραγγελιας... Το βαζεις κανονικα στο καλαθι παντως τωρα απο οτι βλεπω και παραγγελνεις κανονικα με τιμη 129 ευρω. Παντως παρτε το e-shop τηλεφωνο να ειστε 100% σιγουροι...

το θέμα είναι πότε θα τιμολογηθεί η παραγγελία, τότε θα πάρει την τρέχουσα τιμή (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44944&page=4) post #35

εφόσον δεν έχουν στοκ δεν μπορούν να τιμολογήσουν τώρα .... άρα ??

μια ερώτηση πάντως στο μαγαζί θα διαφωτίσει όσους θέλουν να το παραγγείλουν

Last edited:
το θέμα είναι πότε θα τιμολογηθεί η παραγγελία, τότε θα πάρει την τρέχουσα τιμή (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44944&page=4) post #35

Για την περιπτωση αυτη κανω παντα save τις παραγγελιες μου (με το πληκτρο PrtScrn και επικολληση σε ενα νεο αρχειο bmp), ωστε αν συμβει αυτο να φυγει κατευθειαν με email στους αρμοδιους φορεις... Να κανετε παντα καταγγελια - οι καταγγελιες στη Γενικη Γραμματεια Καταναλωτη μαζευονται και οταν μαζευτουν πολλες για ενα καταστημα σφυριζουν τα προστιμα (π.χ. μεγαλη αλυσιδα επιπλαδικο που αργουσε κατι μηνες να παραδοσει επιπλα εφαγε μια 100.000 ευρω προστιμο και τωρα παραδιδει σε μια εβδομαδα)...

Αν και εχω την υποψια οτι και οταν ερθει το πραμα στις 12/6 παλι 129 θα εχει (αν θελουν να πουλησουν βεβαια)...

Last edited:
Για τα λεφτά του το μηχανάκι είναι απλά τέλειο!!! Κι εγώ νομίζω ότι δεν θα ανεβάσουν την τιμή αλλά θα κινηθούν με βάση την ζήτηση, που διαπίστωσαν ότι ήταν και είναι πολύ μεγάλη.

Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Για τα λεφτά του το μηχανάκι είναι απλά τέλειο!!! Κι εγώ νομίζω ότι δεν θα ανεβάσουν την τιμή αλλά θα κινηθούν με βάση την ζήτηση, που διαπίστωσαν ότι ήταν και είναι πολύ μεγάλη.
ειδες ο ανταγωνισμος value(wd/100) vs value (egreat/129)-bye--bye-

Καταναλωσεις ρευματος του 34Α

Αναπαραγωγη ταινιας 1080p

• Απο δισκο 3,5" στην εξωτερικη SATA θυρα ----> 15 Watt
  • Απο δισκο 3,5" στην USB θυρα ----> 6,5 Watt (+ 6W ο USB δισκος μου 1 ΤΒ με το τροφοδοτικο του)
  • Απο δισκο 2,5" στην USB θυρα ----> 10 Watt
Κατεβασμα torrents (ενσυρματο δικτυο)

• Σε δισκο 3,5" στην εξωτερικη SATA θυρα ----> 15 Watt

Αντιστοιχες τιμες απο ενα laptop C2D 2GHz:
  • Αναπαραγωγη ταινιας 1080p μεσω HDMI απο τον δισκο του laptop ----> 30 Watt
  • Κατεβασμα torrents ασυρματα στο δισκο του με κλειστη οθονη (στην εξοικονομηση ενεργειας) ----> 23 Watt

Last edited:
Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Να ρωτήσω κάτι? Αντιμετωπίζω ένα κουφό πρόβλημα... Στον σκληρό δίσκο που έχω, είχα μέσα κάποιες ταινίες. Σήμερα πέρασα άλλες 3-4 ταινίες. Σύνδεσα τον σκληρό πάνω στο egreat. Όλες οι ταινίες που είχα από παλιά στον σκληρό, παίζουνε μια χαρά. Αυτές που πέρασα σήμερα, δεν παίζει καμία!!
Τελικά μήπως φταίει που περνάω τις ταινίες με υπολογιστή MAC στον σκληρό? Λέτε να φταίει ο ntfs driver του ΜΑC??? Υπάρχει κανένας άλλος mac χρήστης να το επαληθεύσει αυτό?

Για τους εχοντες Mac διαβαζει και HFS+ format

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

το δικό μου στην αρχή δεν έπαιζε flac 24/96 ή 24/192, μετά από λίγο δεν έδινε ήχο από την hdmi, άλλαξα καλώδια / θύρες ... τίποτα

από χθες είναι στο Μενίδι για έλεγχο ..... εάν έχει πρόβλημα στην Hdmi μπορώ να έχω επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση με άλλο

και η ερώτηση κρίσεως :

τελικά παίζει flac 24/96 και 24/192 ??? να δεχτώ αντικατάσταση ή να πάρω κάποιο άλλο - από κάπου αλλού - κάποια άλλη στιγμή ??

Κι εγω στην αρχη ειχα διαφορα προβληματα που νομιζα οτι εφταιγε το μηχανακι, αλλα τελικα ηταν λογω ασχετοσυνης μου. Τελικα ολα μου πανε μια χαρα και τα flac 24/96 παιζει και ειμαι γενικα παρα πολυ ευχαριστημενος. Ενα τελευταιο προβληματακι μου εμεινε να λυσω (το βραδι θ ασχοληθω που θα εχω χρονο), αλλα το μηχανημα ειναι τελειο.

Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Κι εγω στην αρχη ειχα διαφορα προβληματα που νομιζα οτι εφταιγε το μηχανακι, αλλα τελικα ηταν λογω ασχετοσυνης μου. Τελικα ολα μου πανε μια χαρα και τα flac 24/96 παιζει και ειμαι γενικα παρα πολυ ευχαριστημενος. Ενα τελευταιο προβληματακι μου εμεινε να λυσω (το βραδι θ ασχοληθω που θα εχω χρονο), αλλα το μηχανημα ειναι τελειο.
Πως τσεκαρεις αν βγαζει 24/96?(δεν εννος απλως να τα παιζει, αλλα να βγαζει 24/96 απο την οπτικη εξοδο).Ρωτσω γιστι θελω να το συνδεσω με ενα dac το οποιο ομως δεν εχει ενδειξεις, Πως θα καταλαβω αν παιζει σωστα?

όταν λέω οτι δεν έπαιζε 24/96 εννοώ οτι δεν τα διάβαζε καν ....

με το πάτημα του play εμφανιζόταν στιγμιαία η οθόνη αναπαραγωγής και γυρνούσε πάλι στο μενού ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Πως τσεκαρεις αν βγαζει 24/96?(δεν εννος απλως να τα παιζει, αλλα να βγαζει 24/96 απο την οπτικη εξοδο).Ρωτσω γιστι θελω να το συνδεσω με ενα dac το οποιο ομως δεν εχει ενδειξεις, Πως θα καταλαβω αν παιζει σωστα?
Το dac που εχω οταν παιζει εχει ενα φωτεινο λεντακι που αναλογα με την αναλυση σου δειχνει τι παιζει. Πριν την αναβαυμιση επαιζε μονο τα flac 44,1. Μετα την αναβαθμιση οταν βαζω αρχεια υψηλης αναλυσης το λεντακι παει στα 96!! Απο κει και περα δεν θελω να σου πω για διαφορα στην ποιοτητα του ηχου γιατι μπορει να πει καποιος οτι ειναι ψυχολιγικο. Αλωστε σε φιλο μου πριν κανα μηνα ακουγαμε μουσικη στα 24/96 με το egreat M31. Θα ηταν παραλογο το καινουριο μοντελο να μην υποστηριζει την συγκεκριμενη αναλυση. Για 192 δεν μπορω να πω γιατι δεν εχω τετοια αρχεια να δοκιμασω

Χαιρετώ την ωραία παρέα.

Τον τελευταίο καιρό είχα διαβάσει αμέτρητα posts και άρθρα για τα ΝΜΤ, έχοντας σκοπό να πάρω ένα, κυρίως για την αναπαραγωγή των αρχείων mts της Sony XR500VE. Είναι αλήθεια ότι δίσταζα διαβάζοντας προβλήματα και ιδιαιτερότητες, όμως η πρόσφατη προσφορά με έκανε να παραγγείλω το EGREAT χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι εντυπώσεις μου από το Μ34Α ίσως να βοηθήσουν κάποιους:
  • Έξυπνη ιδέα με πολλές δυνατότητες τις οποίες όμως αμφιβάλλω αν μπορεί να τις αξιοποιήσει όλες ο "μέσος χρήστης".
  • Η υποστήριξη υποτυπώδης (καλά που υπάρχουν οι κοινότητες των χρηστών).
  • Το manual είναι από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ μου, τα δε αγγλικά που χρησιμοποιούν οι κινέζοι (όπου τα χρησιμοποιούν γιατί ακόμη και στο αγγλικό manual έχουν screens με κινέζικα) είναι για γέλια (you Tarzan, me Jane).
  • Το interface λιτό αλλά λειτουργικό.
  • Η σύνδεσή του με την TV (Samsung 40B650) μέσω HDMI χωρίς κανένα πρόβλημα.
  • Η κατασκευή του μου θύμισε κάτι ιδιοκατασκευές που κάναμε πριν από δεκαετίες με κουτάκια και led που αγοράζαμε από την στοά (οι Θεσσαλονικείς ξέρουν τι εννοώ...).
  • Η εμφάνισή του στο σαλόνι είναι μάλλον ανεκτή, καθώς δεν το πέταξε ακόμη η σύζυγος από το μπαλκόνι. (Αναφέρομαι μόνο στην συσκευή χωρίς τον SATA δίσκο, γιατί με αυτόν από πάνω είναι μια αηδία και μισή)
  • Να διευκρινίσω ότι αν και αναφερόμαστε σε εξωτερικό δίσκο, ουσιαστικά πρόκειται για έναν "εσωτερικό" δίσκο που τοποθετείται έξω από την συσκευή και συνδέεται στο SATA interface που έχει στα αριστερά του το κουτί. Δεν πρόκειται για εξωτερικό δίσκο e-SATA.
  • Το τηλεχειριστήριό του δεν υποστηρίζει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές (π.χ.: λείπουν τα έγχρωμα πλήκτρα που είναι απαραίτητα σε κάποιες web εφαρμογές).
  • Η ανταπόκρισή του είναι μάλλον αργή και συχνά αναγκάζομαι να πατάω δύο φορές τα πλήκτρα.
  • Πολύ πρακτικές οι βασικές λειτουργίες ρύθμισης της εικόνας, η άμεση μετάβαση σε προκαθορισμένα σημεία της ταινίας με ένα πλήκτρο, καθώς και οι λειτουργίες FF & RWD (x2, x4 & x8)
  • Η εφαρμογή myiHome (v 5.1.4) είναι απλή και εξαιρετική σε σύγκριση με παρόμοιες εφαρμογές για streaming που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν (PC Share Manager, TwonkyMedia κλπ).
  • Η διαδικασία ενημέρωσης του firmware είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη, αρκεί κανείς να φαντασθεί ότι δεν τρέχεις το *.bin αρχείο αλλά ένα *.htm με γυναικείο όνομα. :-)
  • Η σύνδεση του δίσκου, η διαμόρφωσή του και η εγκατάσταση των ΝΜΤ εφαρμογών απροβλημάτιστη. (Πριν αγοράσετε δίσκο ρίξτε μια ματιά εδώ)
  • Όσα αρχεία δοκίμασα έως τώρα, τα έπαιξε χωρίς προβλήματα ήχου ή εικόνας, με εξαίρεση το γνωστό πρόβλημα στον ήχο με το DTS.
Και δύο ερωτήσεις:

1. Έχει κανείς δοκιμάσει να συνδέσει με επιτυχία το Μ34Α ασύρματα σε δίκτυο 802.11g χρησιμοποιώντας το TP-LINK TL-WN821N dongle?
Μη μου πείτε για σύνδεση σε WLAN 802.11n, ταχύτητες, bitrate, σπασίματα εικόνας κλπ. Με ενδιαφέρει μόνο η συμβατότητα Μ34Α --> TL-WN821N --> 802.11g.

2. Έχετε καμιά καλή ιδέα για την τοποθέτηση του SATA δίσκου? Όπως προανέφερα, τον έβαλα πάνω στο κουτί του Μ34Α. Από την μία μπορεί να πει κανείς ότι η επιφάνεια του κουτιού που είναι από αλουμίνιο λειτουργεί ως υποτυπώδης ψήκτρα καθώς ο δίσκος ζεματάει, από την άλλη όμως όπως έγραψα και προηγουμένως, δεν είναι και πολύ εμφανίσιμο στο σαλόνι. Άσε που φαίνονται και τα "έντερα" του δίσκου... :-)

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι χρειαζομαστε εσωτερικο δισκο? Ενας εξωτερικος usb δεν αρκει για αναπαραγωγη αρχειων ειτε audio ειτε video?

Μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι χρειαζομαστε εσωτερικο δισκο? Ενας εξωτερικος usb δεν αρκει για αναπαραγωγη αρχειων ειτε audio ειτε video?

Γι' αυτά του λες αρκεί και περισσεύει. Η συσκευή όμως μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα με τις ΝΜΤ εφαρμογές, οι οποίες όμως για να εγκατασταθούν και να τρέξουν χρειάζονται αυτόν τον ρημαδιασμένο εσω-εξωτερικό δίσκο.

Να το θέσω και αλλιώς, τον USB τον χρησιμοποιεί μόνο για ανάγνωση ενώ τον SATA για ανάγνωση & εγγραφή.

Και δεν υπαρχουν εξωτερικοι που να εχουν και SATA? το Ε-SATA δεν ειναι το ιδιο?

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Και δεν υπαρχουν εξωτερικοι που να εχουν και SATA? το Ε-SATA δεν ειναι το ιδιο?
Ναι, αλλά θέλεις έναν αντάπτορα, από sata σε e-sata.
Και εννοείται ότι δεν θα είναι plug and play,θα κάνεις δηλαδή εκκίνηση με συνδεδεμένο το δίσκο και δεν θα τον αποσυνδέεις όταν είναι σε λειτουργία (όπως μπορείς με έναν USB).

Last edited: